Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2013

Bara dryga året efter succédebuten ”Till mina älskade och älskare” – som lyckades med den svårslagna bedriften att lägga beslag både på förstaplatsen på Spotifys albumlista och ge Linnea Henriksson priset ”Årets artist” på galan P3 Guld – är hon tillbaka!

Jag hade inte planerat att släppa en skiva så snart efter förra, men kombinationen av att jag aldrig skrivit så mycket musik som jag gjort senaste året och att det har varit väldigt lekfullt och tillåtande i
studion gjorde att det blev så ändå. Alla samarbeten, melodier, texter – de liksom bara kom.

Idag släpper Sony Music stolt singeln ”Du söker bråk, jag kräver dans” som är det första smakprovet från det kommande albumet med samma namn.

Jag var så jävla sugen på att dansa när jag skrev låten ihop med min producent Björn Hallberg och jag har märkt att jag själv hittat tillbaka till skivorna jag lyssnade på under högstadiet – mycket hip hop. Missy Elliott, Outkast och N.E.R.D. Tung bas och lekfulla produktioner som inte går att sitta still till. Så det är inte så konstigt att min egen musik präglats av det. Men jag har också fortsatt jobba mycket med kontraster och i just “Du söker bråk, jag kräver dans” är det tydligt då texten kontrasterar mot musiken, det är en småförbannad låt. Jag skriver mycket på den känslan märker jag, att ingen ska komma här och tro att de ska bestämma över mig, vare sig genom beröm eller kritik.

Det var som bekant i fjol som Linnea Henriksson med rasande fart lyckades att ringa in såväl försäljningssuccé, en stor lojal fanbase, supporta Sveriges största sommarturné, Gyllene Tiders ” Dags att tänka på refrängen” med ett crescendo på fjolårets P3 Guldgala!

Men lugnt och ledigt kan vänta, Linnea står just nu i startgroparna för uppföljaren till debutalbumet som släpps den 14 februari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2013

One Direction gör det igen! Killarnas nya album ”Midnight Memories” släpptes den 25 november världen över och nu kan vi stolt meddela att albumet går direkt in på svenska albumlistans förstaplats.

Detta är One Directions tredje albumetta i Sverige på tre år. Debutalbumet ”Up All Night” (2011) och uppföljaren ”Take Me Home” (2012) toppade också svenska albumlistan direkt vid release.

Denna storslagna triss i albumettor gör One Direction unika. Inget annat pojkband har tidigare lyckats toppa albumlistan i Sverige tre gånger om.

Förutom att inta tronen på svenska albumlistan med ”Midnight Memories” kan Zayn, Harry, Liam, Louis och Niall också glädjas åt att albumet redan har sålt GULD i Sverige. På Spotify Tracks Topp 100 är alla låtar från ”Midnight Memories” representerade och direkt vid release gick ”Midnight Memories” upp som #1 på iTunes albumtopplista i Sverige.

Den aktuella singeln från ”Midnight Memories” är ”Story of My Life” och den är älskad av fans, media och radio.

Den 13 och 14 juni 2014 kommer One Direction till Sverige och Friends Arena med sin ”Where We Are Tour” för två konserter. Bandet har sålt över 35 miljoner album världen över sedan debuten 2011 med ”Up All Night”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

En av Kanadas finaste naturtillgångar, den vackra folkindiesångfågeln Basia Bulat återvänder med två fantastiska spelningar och nya albumet ”Tall Tall Shadow” i bagaget. Tidigare har fröken Bulat två kritikerhyllade plattor i ryggen, starka debuten “Oh My Darling” och mindre genombrottsplattan “Heart Of My Own” från 2010, släppta av ständigt aktuella indielabeln Rough Trade. Hon har även blivit listad som 6:a på sonics årsbästlista. Med utstrålning, röst och hjärta kvittrar hon fram singer/songwriter-melodier som kan försätta berg.

Rötterna finns hos 70-tals giganter som Carole King och Joni Mitchell och denna folkindieprinsessa kommer tilltala alla som fallit för systrarna Söderbergs omedelbara charm och kvalitet i First Aid Kit, eller likasinnade tjejer som Jenny Lewis, Feist eller Zooey Deschanel. Under åren har Basia även hunnit göra omtalade succéspelningar som en del av Way Out West-festivalens klubbprogram och på klubbfestivalen Woody West Limited Edition tillsammans med bla Band Of Horses och Dylan Leblanc.

Turnédatum
21 februari – Lund, Mejeriet
22 februari – Stockholm, Södra Teatern

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Äntligen är väntan över för tusentals Iron Maiden-fans och ölälskare! Måndagen den 2 december lanseras Iron Maidens TROOPER Premium British Ale i samtliga av Systembolagets butiker över hela landet – någonting som gjorts möjligt tack vare bandets legendariskt lojala fans.

TROOPER ale har fått sitt namn från Iron Maidens nionde singel ’The Trooper’, som inspirerats av Tennysons dikt ’The Charge of the Light Brigade’, som skrivits av basisten och en av Maidens grundare Steve Harris. ’The Trooper’ hördes för första gången på skivan ’Piece of Mind’, och har sedan den släpptes 1983 varit en konstant hit med fans över hela världen och även en viktig del av bandets livespelningar.

Ölet bryggs hos Robinsons Brewery i Cheshire, England, där man bryggt real ale i 175 år. Iron Maidens sångare Bruce Dickinson har personligen varit delaktig i att utveckla receptet tillsammans med Robinsons bryggmästare. Bruce säger; ”Jag har varit ett fan av traditionell engelsk ale så länge jag kan minnas och jag trodde att jag dött och kommit till himlen när jag blev tillfrågad att utveckla vår egen öl.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Äntligen dags för julklappar hårda,
så vi alla goda relationer kan vårda.
En lucka om dagen med start i december
häng på, skriv under, det är här det händer!

www.dagensjulklapp.se

Vill du flyga högt upp i luften i sommar? Gå in i studion med ditt favoritband? Få biljetter till slutsålda konserter? Låta mästerkocken snickra ihop en trerätters? Dricka glögg med din idol eller bara kamma hem de senaste teknikjuvelerna? Bra!

Från 1-24 december öppnar vi en lucka om dagen klockan 08.00. Luckan skickas till dig som ett mail och du har då ett dygn på dig att kamma hem innehållet innan en ny lucka öppnas. Oavsett om du i år har varit snäll eller inte, är du välkommen att delta. Bara fyll i din emailadress HÄR och let the fun begin!

Mycket nöje och en mysig jul önskar vi er alla!

Sony Music & Nöjesguiden

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Det är med stor glädje earMUSIC välkomnar ännu en artist i sitt stall: svenska Anette Olzon.

Anette har sedan 2007 varit sångerska och frontkvinna i det enormt framgångsrika bandet Nightwish, det finska symfoniska metallbandet som slog alla med häpnad med sin unika mix av metal, klassiskt och operabaserad sångstil (då med originalsångerskan Tarja Turunen). Anette Olzon slutade i Nightwish i slutet av 2012 efter fem år.

”Shine” har producerats av bland andra Stefan Örn, som skrev och producerade låten som vann hela den Europeiska Melodifestivalen 2011, nämligen Azerbajdzjans ”Running Scared”, av Johan Glössner och också av Anette Olzon själv.

Albumet släpps 26 februari 2014 av earMUSIC/Playground.

Anette kommenterar:
“Jag är så glad över att äntligen släppa min soloskiva, jag har jobbat med den ett bra tag nu… Det är ett mycket personligt album som inkluderar låtar jag började skriva på redan 2009 men även helt nya spår. Det övergripande budskapet är att trots att livet ibland kan vara mörkt och fyllt av svårigheter och sorg, så kan du ändå alltid välja att se en gnutta ljus i mörkret, som kan göra dig starkare, full av liv – och få dig att STRÅLA (”Shine”)… trots allt”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Julhysterin började tidigt i år och biljetterna till Bo Kaspers Orkesters julkonserter på Rival 16 och 17 december har varit slutsålda sedan en tid tillbaka. Inget att hänga läpp över då Bo Kaspers tillsammans med Lifeline bjuder på extraföreställning 19 december på just Rival. Biljetter finns att köpa via ticnet.se

Rival Stockholm

Torsdag 19 december

Kl. 19.30

Alla konserter med Bo Kaspers Orkester

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Eminem förvandlas till 80-tals figuren Max Headroom i sin nya video till låten ”Rap God”. Videon är regisserad av Rich Lee som även arbetat med bl.a. The Black Eyed Peas, Maroon 5 och 50 Cent. Låten kommer från nya platinum-säljande albumet Marshall Mathers LP2 och videon har fått över två miljoner visningar redan efter en dag.

2013 har visat sig vara ett enormt händelserikt år för Eminem – hans platta MMLP2 har hyllats världen över och nyligen utsågs han till “Artist Of The Year” på Youtube Music Awards som gick av stapeln för första gången. Många kritiker menar att Eminem aldrig varit bättre och jämför MMLP2 med föregångaren MMLP från 2000.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Alesandrs Antonenko och Emma Vetter i Tosca på Kungliga Operan. Foto: Alexander Kenney

Årets Jussi Björling-stipendium tilldelas den lettiske tenoren Aleksandrs Antonenko.

Antonenko framträder regelbundet i ledande tenorpartier på världens stora operascener som Covent Garden i London, La Scala i Milano, Metropolitanoperan i New York. Han har ett särskilt gott öga till Kungliga Operan där han gjort roller som Des Grieux i Manon Lescaut, Cavaradossi i Tosca, Hermann i Spader dam och nu senast som Johnson i Flickan från Västern, mot Nina Stemme 2011-12 (även utgiven på dvd)

Stipendiet, som skänkts av Anders Walls stiftelse och är på 50.000 kr, kommer att överlämnas till Antonenko i samband med att han deltar i en solistkonsert på Confidencen den 23 maj 2014. Stipendiet administreras av Stiftelsen Kungliga Teaterns Solister.

En fantastisk sångare och en god kollega, en glad, positiv och generös människa, säger Stiftelsens ordförande Gunnar Lundberg om årets stipendiat.

Tidigare pristagare

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2013

Unik gratiskonsert live på SvD.se och för publik med världsberömda sångaren Bryn Terfel tillsammans med Radiokören i NK:s Ljusgård den 6 december kl 12. Konserten är ett samarbete mellan, NK Musik, Sveriges Radio Berwaldhallen/Radiokören och Universal Music.

I år firar Bryn Terfel 20 år med Deutsche Grammophon och 2,3 miljoner sålda album. Idag är han en av världens mest kända sångare och väldigt populär, inte minst i Sverige med återkommande engagemang i Berwaldhallen.

Inget är främmande för Bryn att sjunga. Wagner, musical eller amerikanska/walesiska folksånger och traditionella spirituals. Homeward bound är det senaste albumet i raden dedicerade till folksången. Musik med mäktig feelgood-känsla tillsammans med Mormon Tabernacle Choir och orkester.

Konserten äger rum kl 12, fredagen den 6 dec i den vackra ljusgården på NK. Det blir både julmusik och musik från det nya albumet i arrangemang speciellt gjorda för det här tillfället.

Dessutom kan du uppleva konserten via Svenska Dagbladets webbplats i en direkt streaming på förstasidan.

Under sitt Sverigebesök sjunger Bryn Terfel tredje akten ur Wagners Valkyrian tillsammans med Nina Stemme i Berwaldhallen den 5 & 7 dec.

Träffa Bryn Terfel vid signeringen efter konserten då han signerar sin nya skiva Homeward bound.

...