Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2013

Visionen med Stadsbild är att bygga svensk hiphop, soul och att hjälpa fram oetablerade hungriga artister.

”Som en mindre underlabel är ambitionen att kunna vara lättrörlig och testa saker som annars kanske inte är möjliga för ett storbolag samtidigt som tanken är att använda de kontaktnät och marknadsföringsmöjligheter som ett stort bolag som Warner Music kan erbjuda. Warner Music ger mig möjligheten att hjälpa unga talanger att ta sin musik till nästa steg.”, säger Matte Calliste.

Matte Caliste, uppvuxen i Stockholms förorten Västra Orminge, är känd för den lite äldre hiphoppubliken som rappare och producent i gruppen Fjärde Världen. De senaste åren är det just producentrollen som legat i fokus, med produktioner åt bland andra Näääk, Nimo, Kartellen och Alpis. På den internationella scenen har han producerat spår åt tex Maino, Macklemore och Ras Kass.

”Det är inspirerande att jobba ihop med Matte, snabba puckar och energi tillsammans med ett stort hjärta och passion för svensk hiphop gör det till en väldigt spännande tid framöver.”, säger Calle Rydberg, Warner Music.

Första artisterna som släpper på Stadsbild är Lani Mo och Rhymes & Riddim.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2013

Hip hop, jazz, tango, ljudkonst och indiepop är några av alla de musikaliska genrer som får stöd av Kulturrådet. Närmare 400 ansökningar har prövats den här omgången. Sammanlagt fördelas 16,5 miljoner kronor till 236 grupper.

I de musikgrupper som får stöd av Kulturrådet är andelen kvinnor ungefär en tredjedel. 2009 var
andelen kvinnor som fick stöd drygt en femtedel. Kulturrådet verkar för att representationen mellan män och kvinnor i konstnärlig verksamhet ska vara jämnt fördelad och noterar att utvecklingen inom musikområdet går åt rätt håll, fastän långsamt.

Det internationella perspektivet är oumbärligt för fria musikgrupper som behöver den internationella marknaden som arbetsfält. Grupperna som nu beviljas bidrag planerar följdriktigt 30 procent av sina spelningar utomlands, vilket tyder på att den internationella verksamheten är en integrerad del av verksamheten. Drygt en fjärdedel av ansökningarna som beviljats stöd har ett interkulturellt perspektiv.

Det finns en mångfald av uttryck i ansökningarna, exempelvis traditionell jazz, blues, improvisation, storbandsjazz, frijazz, folkmusik, experimentell folkmusik, västerländsk konstmusik, samtida konstmusik, körmusik, ljudkonst, experimentell konstmusik, tidig musik, barnmusik, världsmusik, afrobeat, timba, argentinsk tango, balkanmusik, salsa, rock, singer songwriter, progressiv rock, punk, psykedelia, hårdrock, hip hop, indiepop, alternativ pop. Ofta rymmer en och samma ansökan flera olika musikaliska uttryck.

Några av musikgrupperna som får bidrag för första gången är Zacke, Klas Nevrin Ensemble, UmeDuo, Stormsteg och Gustaf Sjökvists Kammarkör.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 31st, 2013

Irie Révoltés kommer till Stockholm för andra gången. Måndagen den 18 november kl. 15.00 spelar de på Debaser Hornstulls Strand. Konserten ges i samband med 50-årsdagen av Élyseé-föredraget som 1963 lade grunden till vänskapen mellan Frankrike och Tyskland. Konserten riktar sig främst till elever och studenter som läser tyska eller franska – men alla är välkomna! Fri entré!

Irie Révoltés är ett musikkollektiv som bor i Berling, men sjunger både på tyska och franska. Musiken är en blandning av reggae, dancehall, ska, punk och hiphop. Texterna är ofta politiska och handlar om rasism, kapitalism, orättvisa och naturligtvis kärlek. Turnén börjar i Den Haag och går vidare till London, Glasgow, Dublin, Oslo, Helsingfors och Stockholm.

Konserten på Debaser är ett samarrangemang mellan Goethe-Institut och Institut Français de Suède.

MÅNDAG, 18 NOVEMBER 2013, KL. 15.00
Debaser Hornstulls Strand | Hornstulls Strand 4, Stockholm

...