Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2013

David Guetta släpper inom kort en ny låt tillsammans med artisten Mikky Ekko. Låten, med titeln One Voice, är ett samarbete mellan Guetta och FN och togs fram för att främja välgörenhetskampanjen The World Needs More___. FN och dess humanitära hjälporganisationer lanserade i förra veckan en förhandsvisning av låtens musikvideo. Se den nedan.

Genom ett samarbete mellan musikproducent/DJ David Guetta och FN får människor chans att hjälpa organisationer som jobbar med underfinansierade humanitära kriser världen över. Singeln One Voice samt tillhörande musikvideo lanseras den 4 november på World Humanitarian Day.

För att vara en del av kampanjen uppmanas besökaren att välja och dela ett ord vars innebörd världen behöver mer av. Ord som #utbildning, #sjukvård och #drömmar är några exempel som genom delning via besökarens sociala medier eller på kampanjens hemsida sedan sponsras med $1 från det företag som står bakom just det ordet. Kampanjen pågår till slutet av december.

“Music is a powerful way to connect and to bring people together,” säger David Guetta i en intervju om kampanjen. “Together we can use our voices to make a real difference for people in need around the world. I am so honored to be a part of this campaign. If we can make a change just by saying what the world needs now and raise money to help the UN by watching our video – wow. That’s incredible.”

Detta är några av företagen som deltar i kampanjen samt ordet företaget sponsrar:

Barclays Bank – #Inclusion
Western Union – #Education
Gucci – #Strength
Crescent Enterprises – #Entrepreneurs
KT – #Dreams
Intel – #Empowerment
GlaxoSmithKline – #Healthcare
Sergio Vieira de Mello Foundation – #Dialogue

Klicka här för att dela ditt ord.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2013

Den 1 november släpper David Bowie ”The Next Day Extra” – en fullmatad specialutgåva som innehåller två CD:s och en DVD.

Huvud-CD
De 14 originallåtarna från ”The Next Day”

Bonus-CD
Fem nya spår: ”Atomica”, ”The Informer”, ”Like A Rocket Man”, Born In a UFO” samt ”God Bless The Girl”
Två remixer: “Love Is Lost” (Hello Steve Reich Mix av James Murphy for The DFA) samt “I’d Rather Be High” (Venetian Mix)
De tre deluxespåren från “The Next Day”; “So She”, “Plan” och “I’ll Take You There”

DVD
Musikvideorna “Where Are We Now?”, “The Stars Are Out Tonight”, “Valentine’s Day” samt titelspåret “The Next Day”.

När ”The Next Day” släpptes i mars 2013 gick albumet direkt in som listetta i 15 länder och albumet hyllades världen över. I Sverige har albumet med råge sålt guld och även här gick albumet in som nummer ett på albumlistan.

”The Next Day Extra” släpps den 1 november.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2013

De brittiska hårdrocksveteranerna Cloven Hoof och Jaguar började sina karriärer redan på 1980-talet men de har trots detta aldrig spelat i Sverige. Nu gör bägge banden sin debut på svensk mark när de spelar på Sweden Rock Festival i Blekinge sommaren 2014.

Cloven Hoof (UK)
Cloven Hoof var ett av de sista mer betydande band från new wave of British heavy metal som skivdebuterade. “Cloven Hoof” släpptes 1984 som ett mycket lyckat exempel på slagkraftig heavy metal i teatralisk, lätt diabolisk förpackning. De efterföljande “Fighting back” (1986), “Dominator” (1988) och “A sultan’s ransom” (1989) har i dag kultstatus men hade svårt att nå ut under en tid då thrash metal dominerade den tyngre rockscenen. Cloven Hoof lades ned 1990 men har under 2000-talet återvänt med släpp som “Eye of the sun” (2006) och “Throne of damnation” (2010). Ett nytt album, “Resist or serve”, är på väg och Cloven Hoof – som vanligt med basisten och låtskrivaren Lee Payne vid rodret – ser fram emot sitt första SRF-besök.

Jaguar (UK)
Vem uppfann speed metal? Jaguar, svarar många på den frågan. Detta new wave of British heavy metal-band nådde kultstatus 1982 med “Axe crazy” – den mest framgångsrika singel som släpptes på legendariska skivbolaget Neat. Debutalbumet “Power games” (1983) blev en stilbildande klassiker. När sedan Jaguar slog in på AOR-spåret övergavs de av publiken och bandet lades ned. 1998 återutgavs “Power games”, och det med sådan framgång att Jaguar återförenades. Sedan dess har gitarristen Garry Pepperd med manskap huvudsakligen låtit tala om sig på scen. Nu är tiden inne för deras SRF-debut, parallellt med att bandet jobbar på sitt första studioalbum sedan 2003 års “Run ragged”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2013

Hon släppte sin första singel med Cardigans för nära 20 år sedan. En singel som följdes upp av sex album med vilka hon och bandet erövrade hela världen. Hon har släppt musik under namnet A Camp och varit inblandad i flertalet samarbeten och hyllningsprojekt med några av Sverige och världens allra mest välrenommerade musiker. Nina Persson är tveklöst en av Sveriges allra främsta popstjärnor och nu är det äntligen dags för henne att albumdebutera under egen flagg.

Nina Persson, som lämnade Sverige för New York för ett par år sedan, färdigställer inom kort sitt kommande album i en studio i Portland,USA. En första singel beräknas släpps i november och albumet i början av 2014 på Universal Music.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2013

I fredags gästade den norska singer/songwritern Thomas Dybdahl TV-programmet Skavlan där han framförde singeln ”But We Did” från senaste albumet ”What’s Left Is Forever”, som precis gått in etta på albumlistan i Norge. Redan den 11 oktober besöker han Sverige igen för ett spelning på Stacken, Nalen. Biljetter till konserten finns ute nu.

Norska Thomas Dybdahl är otroligt populär i hemlandet. Hans senaste fem album har alla sålt platina i Norge och när hans nya skiva ”What’s Left Is Forever” släpptes i förra veckan gick den direkt in som etta på den norska albumlistan. Det är Thomas fjärde albumetta i hemlandet. Skivan är inspelad i både LA och Norge och är producerad av GRAMMY-vinnaren Larry Klein.

Dybdahl har tidigare jämförts med artister som Jeff Buckley, Nick Drake och Bon Iver. Nu är han dubbelt aktuell då även Daniel Alfredssons film ”Skumtimmen”, med Lena Endre i huvudrollen, nyligen hade biopremiär. Filmens soundtrack är specialskrivet av Thomas Dybdahl och i filmen hörs också två av låtarna från det aktuella albumet ”What’s Left Is Forever”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2013

Silje Benedikte Øvre, 20 år gammal, tog sitt liv den 5 november 2012 efter att ha använts som försökskanin i psykiatri med en daglig cocktail av 20 olika psykiatriska mediciner, varav åtta med ökad självmordsrisk som biverkning. Hon fick sammanlagt 15 000 doser psykmediciner!
Förra veckan anordnades en minnesmarsch i Oslo som gick till riksdagen, följt av en minneskonsert i Jakob kyrka.

Ett antal kända artister deltog i konserten med namn som Hans-Erik Dyvik Husby, rikskänd som Hank von Helvete samt Cornelis i filmen med samma namn och sedermera domare i Idol i Norge, samt Jørn Hoel, en mycket känd musiker i Norge, såväl som i Sverige, och en del andra lokala kändisar.

Strax efter denna medicinering började Siljes självskadebeteende, och nyårsafton 2011 hoppade hon från en bro. Därefter fick hon morfinpreparat. Vad som framkommit senare var att Silje från början blivit diagnostiserad med kroniskt utmattningssyndrom, vilket absolut inte skall medicineras. Det visade det sig även att hon även hade en hjärntumör.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

För femtio år sedan syntes märkliga ljusfenomen på himlen över Gävle, och samma natt föddes Thomas Di Leva i stan. I höst släpper den ikoniske artisten boken om sitt liv och ett nytt album. I samband med detta ger han sig ut på en turné som avslutas på Cirkus i Stockholm.

Thomas Di Leva har tillsammans med journalisten Klas Ekman, skrivit självbiografin Vi måste prata om allt. Boken skildrar rakt och rättframt hans väg från det fattiga arbetarhemmet och mobbingen på gymnasiet till vändningen med albumet Vem ska jag tro på?. Hans livshistoria rymmer ufos, kristallmissbruk, skilsmässor, självmordstankar, bus med Måns Herngren, telepatiska samtal med delfiner, hyllningar och sågningar.Boken släpptes igår i samband med Bokmässan i Göteborg

En månad senare, 6/11, kommer också Thomas Di Levas ny album Innan solen går upp. En avskalad samling sånger i akustisk ljudbild där Di Levas röst backas av stråkar och piano. Förstasingeln Drömmen om Sverige släpps 7/10.

I samband med albumrelease ger han sig ut på en kort Sverigeturné som inleds i barndomstaden Gävle och avslutas på anrika Cirkus i Stockholm. Turnerandet tas sedan upp på nytt 2014 med datum som offentliggörs inom kort.

Turnédatum
19 Nov GÄVLE Gävle Konserthus
20 Nov NYKÖPING Culturum
25 Nov GÖTEBORG Stora Teatern
27 Nov VÄSTERÅS Konserthuset
28 Nov ÖREBRO Konserthuset
01 Dec STOCKHOLM Cirkus

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

Arkona är ett ryskt pagan metal-band. Deras texter handlar om rysk folklore och slavisk mytologi och de blandar in flera traditionella ryska folkmusikinstrument i sin musik.

Bandets namn kommer från den sista hedniska slaviska borgen Arkona som låg på Rügen. De har släppt fem fullängdsalbum, en demo, en samlingsskiva och två live-DVD:er.

Arkona är också en av väderstationerna på land- och sjöväderrapporten i P1 vilket brukar roa svenska fans. Väderstationen ligger i närheten av den historiska platsen för borgen.

Festivalen Sabaton Open Air 2014 blir den 7:e i ordningen och går av stapeln 14-16/8 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

Umeås black metal-ikoner Naglfar är inte ett band som lever på forna tiders meriter. Även om debut demokassetten ”Stellae Trajectio” från 1994 lämnade ett bestående intryck i den svenska underjorden så det är ett faktum att norrlänningarna aldrig varit bättre och än på senare år, något som 2012 års ”Téras” är ett utmärkt bevis på. Med en stabil live-lineup har bandet sedan släppet av deras sjätte studioalbum avverkat de största europeiska festivalerna under de två senaste åren vilket i år inkluderade svenska Metaltown, Getaway Rock samt Sweden Rock. Nu som kronan på verket ger de sig ut på sina första klubbdatum i hemlandet sedan 2006 för att sedan återigen dra sig tillbaka till mörkret för planera gruppens nästa fas.

Support är specialinbjudna Moloken från Umeå. Bandet som imponerat stort sedan starten 2007 och hunnit med tre skivsläpp och massivt turnerande (bla med Kongh, Inevitable end, This Gift Is A Curse m.m) och får nu visa upp sig på de större scenerna.

Turnéschema
30/10 Sticky Fingers, Göteborg
31/10 L’orient, Linköping
1/11 Klubben, Stockholm
2/11 KB, Malmö

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 27th, 2013

I somras fyllde de Gröna Lund till bredden och gjorde en fantastisk konsert. Nu står det klart att amerikanska Thirty Seconds To Mars tar sitt färska album ”LOVE LUST FAITH + DREAMS” tillbaka till Sverige för en spelning på Arenan i Stockholm lördagen den 22 februari.

Bandets frontman Jared Leto hälsar:
“Europe has become a second home for Thirty Seconds To Mars and we are incredibly excited to return again for this new adventure”. Jared fortsätter: “Our journey around the world continues with what will be our absolute biggest and boldest headlining arena tour”.

Världsturnén som nu annonseras har samma namn som nya albumet från tidigare i år ”LOVE LUST FAITH + DREAMS”. Albumet är en stor succé och nådde inte bara Top 5 i England, Tyskland, Italien, Österrike, Mexiko, Australien, Schweiz och Polen, utan nådde även plats 6 på albumlistan i USA och Kanada.

...