Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 27th, 2013

I sommar satsar Sveriges Radio på en dramaserie riktad mot tonåringar. Terapioffer tar upp det viktiga ämnet rörande ungdomars psykiska (o-)hälsa. Varje avsnitt ur serien berättar episoder från terapirummets innersta om varsin femtonåring som går i terapi.

Terapioffer har premiär i P4 lördag 29 juni kl. 12.03. Serien kommer att sändas på lördagar och söndagar kl 12.03-12.15 i P4 under 8 veckor.

Signaturlåten ”Gå för långt” har specialskrivits av Alina Devercerski.

När jag hörde talas om Terapioffer kände jag direkt att det var nåt jag ville bidra till. Jag fick höra delar av serien och skrev låten “Gå för långt” som handlar om smärtan i att växa upp, hoppet inför framtiden och att spränga gränser på gott och ont, säger Alina Devecerski som senaste året sålt trippel-platina i Sverige, Norge och Danmark samt nominerats till P3 Guld och Grammis.

Terapioffer vill vara där 13-15 åringar är. Allt de behöver göra är att följa hashtaggen #terapioffer för att kunna lyssna direkt på Facebook och Twitter. Så fort ett avsnitt har sänts kan lyssnaren ladda ned hela serien som podd.

Alina Devecerski har det senaste året nått stora framgångar med debutalbumet ”Maraton” och singlarna ”Flytta på dej”, ”Jag svär” och ”De e dark nu”. Under våren har Alina börjat skriva på nytt material och påbörjat en Skandinavienturné som i sommar besöker ett flertal festivaler.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 27th, 2013

Nu finns Eagles katalog äntligen tillgänglig för streaming på bl a Spotify. Med låtar som ”Hotel California”, ”One of These Nights,” ”Desperado”, ”Take It Easy” och ”New Kid In Town”är amerikanerna inte bara countryrockens största band genom tiderna – gruppen har gjort ett antal album som tillhör de bäst säljande alla genrer räknade.

Eagles bildades 1971 av Don Henley, Glenn Frey, Bernie Leadon och Randy Meisner, som alla då spelade i kompbandet bakom sångerskan Linda Ronstadt. Debutalbumet “Eagles” släpptes den 1 januari 1972.

Med ”One of These Nights” kom 1975 det stora internationella genombrottet. Med ”Hotel California” befästes positionen som fixstjärnor. I Sverige kom listgenombrottet 1976 med samlingen ”Their Greatest Hits 1971-1975” respektive nämnda ”Hotel California”. 1977 framträdde man i Sverigedebuten på Gröna Lund i Stockholm inför en publik som inkluderade ABBA:s alla medlemmar. 1979 nåddes den första svenska listettan, med ”The Long Run.”

Bandet splittrades 1980 varefter i synnerhet Don Henley gjorde succé som soloartist. Först 1994 återförenades bandet och den följande turnén resulterade i livealbumet “Hell Freezes Over.”

“Long Road out of Eden” blev i oktober 2007 bandets första studioalbum på 27 år, det följdes 2008 av två utsålda Globenföreställningar i Stockholm. 2009 framträdde man på Malmö Stadion, 2011 följdes det upp med en spelning inför 20 000 på Norrporten Arena i Sundsvall.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 27th, 2013

MGMT, duon från Brooklyn är tillbaka. Den 17 september släpper de sitt tredje album, MGMT. Andrew VanWyngarden och Ben Goldwasser har sedan starten släppt två album, ”Oracular Spectacular” och ”Congratulations”.

Albumet är inspelat i Tarbox Road Studios och de har jobbat tillsammans med Dave Fridmann (Oracular Spectacular & Congratulations). Resultatet är en samling av 10 låtar som speglar bandets surrealistiska syn på vardagen.

Redan i april fick vi ett smakprov från nya plattan – ”Alien Days”. Låten blev snabbt hyllad av fansen och tidningen Rolling Stone beskriver den som ”shimmering, psychedelic soundscape”.

MGMT äntrade musikscenen 2008 med ett debutalbum som blev både hyllat och älskat. ”Oracular Spectacular” var ett album som de två medlemmarna Andrew och Ben snickrade på hemma i studentkorridoren där skapade de låtar som ”Time to Pretend” och ”Kids” som kom att dåna över dansgolv världen över.

Nya albumet MGMT släpps den 17 september och bandet besöker Stockholm den 29 september för en konsert på Cirkus.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 27th, 2013

Stockholm Pride kan idag offentliggöra ytterligare artister till festivalen och den klassiska torsdagskvällen den 1 augusti. Nu är det klart att Melodifestivalsfavoriterna Anton Ewald och Sean Banan, den norska Eurovisionsuccén Margaret Berger och Marie Bergman, tillsammans med Roger Pontare, gästar Stockholm Pride. Dessutom kommer Eurovisionfavoriterna från 2013; Ryan Dolan, Krista Siegfrids och Roberto Bellarosa.

Stockholm Pride för mig är en grym folkfest laddad med kärlek. Jag ser fram emot att få ge mitt bidrag till festen, säger Anton Ewald, som i våras kom fyra i Melodifestivalen med låten ”Begging”.

Sist jag spelade på Stockholm Pride 2007 var det helt fantastiskt! Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka och se alla underbara människor, säger Margaret Berger, som knep en fjärde plats i Eurovision Song Contest 2013.

Förra året bjöd jag på lite rumpa på Stockholm Pride scenen, i år bjuder jag på lite mer banan. YELLOW party all in kompis!, hälsar Sean Banan som redan ifjol gjorde succé med sin show på Stockholm Pride.

Anton Ewald, Margaret Berger och Sean Banan gästar Stockholm Pride på den klassiska torsdagskvällen den 1 augusti. Det är också klart att Stockholm Pride samma kväll kommer att gästas av sångerskan och den trefaldige Melodifestivalsvinnaren Marie Bergman, som tillsammans med Roger Pontare kommer att framföra sin vinnarlåt från Melodifestivalen 1994 – ”Stjärnorna” och några tillbakablickar från 70-talet.

Stockholm Pride kommer också gästas av Eurovisionfavoriterna från 2013; finska Krista Siegfrids, irländska Ryan Dolan och belgiska Roberto Bellarosa. Dessutom kommer Michael Feiner & Caisa, Ellinor Franzén och Diamond Dogs med gäster till Stockholm Pride.

Sedan tidigare är det klart att Eurovisionvinnarna Emmelie de Forest och Lys Assia, samt Janet Leon, som gör årets officiella Pridelåt ”New Colours”, kommer att uppträda på Stockholm Pride.

Stockholm Pride pågår mellan 30 juli – 3 augusti.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 27th, 2013

Det är nästan på dagen 30 år sedan som Big Country, från Dunfermline i Skottland, gav ut sin epokgörande debutplatta ”The Crossing” och blev att av 80-talets mest tongivande rockband. I likhet med så många andra musikartister var de flitiga gäster hos BBC, antingen i studio eller inför publik.

Nya samlingen ”At the BBC” innehåller inspelningar som bandet gjorde för radio och TV, där de flesta är tidigare outgivna, däribland flera låtar som spelades in på ryska ambassaden 1988. Deluxe-utgåvan är en rejält utbyggd version av dubbel-CDn och innehåller dessutom ytterligare en CD med 14 låtar från deras legendariska konsert 1989 på Hammersmith Odeon, samt en DVD med samtliga Top of the Pops-framträdanden, urval från The Old Grey Whistle Test, plus liveupptagningar och intervjuer. Detta är en utgåva som Big Country-beundrarna väntat länge på.

...