Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2013

Tre år efter att hon slog igenom med sitt självbetitlade album som sålde i över 500 000 exemplar, låg topp #3 på Englandslistan och var en stor framgång i Sverige, framför allt genom singeln ”Pack Up”, är Eliza Doolittle nu äntligen tillbaka med nytt material. Den nya singeln ”Big When I Was Little” släpps idag, 24 juni.

”Big When I Was Little”, som tydligt visar att den engelska stjärnan har tagit ett kliv mot ett mer moget låtskrivande, är producerad av Steve Robson (Paloma Faith) och Wayne Hector (Christina Aguilera, Nicki Minaj) och är det första smakprovet från Eliza Doolittles andra album.

“I was in the studio and I was rambling on about something saying ‘that was big when I was little’ and Steve goes ‘that’s a great song title!’ So I wrote down some ideas and references and we wrote the song. It’s the first song off of the new record and I can’t wait for the whole album to be in your ears.”- Eliza Doolittle om “Big When I Was Little”.

B-spåret på singeln är en specialskriven pianoversion av Disclosures stora hit ”You & Me” till vilken Eliza har skrivit text samt lånat ut sin röst. I denna version har låten skalats ner och blivit ett känslomässigt stycke toppat med ett självfullt sångframträdande.

Eliza Doolittles renässans innehåller även en comeback till livescenen och redan nu är det bekräftat att hon kommer att uppträda tillsammans med ovan nämna Disclosure på Glastonbury och Field Day. Hon kommer även inom kort att utannonsera egna konserter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2013

Efter att artister som The Ark, Caroline af Ugglas, Familjen och Movitz med Pugh Rogefeldt tolkat Pantameralåten så har nu turen kommit till de tre skånska rapparna O-Hund, Third Eye och Antonio D.

Trion skapade ”Pantman Anthem” och skickade in den som ett bidrag i den riksomfattande hiphoptävling där juryn bestod av Salla Salazar från Redlinestudion och radiopersonligheten och mediaprofilen Ametist Azordegan.
Motiveringen till vinsten talar sitt tydliga språk; ”Det hade kommit in så många schyssta bidrag att vi undrade om vi överhuvudtaget skulle kunna komma överens om en enda vinnare. Tills vi hörde detta bidrag. Det stack verkligen ut från mängden! Killarna hade kombinationen av bra flow, riktigt fyndiga rim, utvecklat dramaturgiskt historieberättande och mycket humor. Detta gjorde trion till solklara vinnare”.

Singeln ”Pantman Anthem” från O-Hund & Third Eye med Antonio D är nu ute i alla digitala butiker.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2013

Sirena och Noonie Bao träffades på en fest hos några gemensamma bekanta hösten 2012. De började prata och insåg snart att de delade många värderingar kring skapande och artisteri. Noonie Bao såg potentialen och sajnade Sirena som kort därefter blev utvald att sjunga på houseduon Galavants låt ”Tonight” – det officiella ledmotivet till årets Summerburst-festival.

Nu släpper Sirena sin debutsingel”Love Is Not” med tillhörande musikvideo, en låt som skiljer sig från det tidigare housesamarbetet. Vi bjuds istället på en mjukare melodisk electropop i den egenskrivna låten som handlar om vilsenhet, galenskap och hennes syn på destruktiv kärlek som ”ändå kan vara så vacker”.

Titta på musikvideon till Sirenas debutsingel ”Love Is Not” här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2013

Lilla Namo är tillbaka med nya singeln “Tuggare Utan Gränser”

Efter ett galet år med hitsinglarna “Haffa Guzz” & “Höj Volymen”, bejublade klubb- och festivalspelningar runt om i landet samt P3 Guld- och Årtiondets svenska lyrik-nomineringar, är Lilla Namo tillbaka igen med “Tuggare utan gränser” som är den tredje singeln från kommande EP’n med samma namn.

Låten är producerad av UpToNoGood (Haffa Guzz, Höj Volymen) och finns tillgänglig digitalt.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2013

Foto: Johan Paulin/SVT

I Alla tiders hits tolkar kända svenska artister utvalda svensktoppsfavoriter. SVT kan nu avslöja att tittarna i direktsändning kommer att kunna betygsätta låtarna via en app. De nytolkningar tittarna gillar bäst går sedan vidare till en säsongsfinal. Programledare är Niklas Strömstedt och ståuppkomikern Karin Adelsköld.

I höst startar den nya direktsända musikunderhållningen Alla tiders hits, serien där svenska artister tolkar sina utvalda svensktoppsfavoriter genom åren, med Niklas Strömstedt som programledare.

När jag gav mig lite tid att lyssna igenom den enorma låtskatt som gömmer sig i Svensktoppsvalvet insåg jag vilka otroliga nytolkningar som skulle kunna göras, säger Niklas Strömstedt.

Till sin hjälp har han ståuppkomikern och teknikexperten Karin Adelsköld som ska guida tittarna i betygsättningen av låtarna via en app. De nytolkningar med högst betyg går sedan vidare till en säsongsfinal.

För en internetnörd som mig finns det inget bättre än en stor direktsändning i kombination med att vara uppkopplad. Det här programmet förenar mina största passioner: musik, underhållning och ny teknik, säger Karin Adelsköld.

Karin Adelsköld är komiker, journalist och teknikexpert. Hon valdes till årets kvinnliga komiker 2011 på Svenska Standupgalan och Sveriges mest kreativa på webben 2012 av tidningen Internetworld. Hon driver den prisbelönta teknikbloggen Lilla Gumman och sitter i Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) näringslivsråd.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 24th, 2013

Från ett av årets mest efterlängtade och omtalade album släpps nu Aviciis första singel, “Wake Me Up”. Den unga DJn premiärspelade sin singel på årets Ultra Music Festival i Miami och överraskade med att inkludera live-instrument, något som fångar essensen av Aviciis nya material. Han visar återigen prov på hur man på ett briljant sätt kan nyttja de möjligheter som finns inom den elektroniska dansmusiken för att skapa något helt nytt. Vi känner igen det kännetecknande Avicii-drivande beatet, det medryckande arrangemanget och den känsloladdade melodin som förhöjs med en stark sång och en berättande text.

Avicii fortsätter sin framfart på världens musikscen i en häpnadsväckande takt och lyckades nyligen klättra till toppen på Englandslistan med sin och Nicky Romeros singel ”I Could Be The One”. Med singeln ”Wake Me Up” tar den svenska talangen med sig dansmusiken in i popens värld och visar prov på något vi inte har hört förut. Singeln och det kommande albumet släpps av At Night Managements nya label PRMD och Island Def Jam.

Aviciis nya singel ”Wake Me Up” finns ute nu – lyssna här:

...