Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 19th, 2013

Pride har nu glädjen att meddela att den allra första vinnaren av Eurovision Song Contest, Lys Assia, och den allra senaste Eurovisionvinnaren, Emmelie de Forest, kommer till Stockholm Pride den 1 Augusti 2013.

Jag ser verkligen fram emot Stockholm Pride, att få träffa publiken och framföra ”Only Teardrops” och en helt ny låt. Tillsammans kommer vi att skapa en magisk kväll den 1 augusti, säger Emmelie de Forest, som tog hem vinsten i Eurovision Song Contest 2013 med ”Only Teardrops”.

Det är en ära att bli inbjuden till Stockholm Pride och få framföra den första Eurovisionvinnarlåten ”Refrain”. Jag ser fram emot att få träffa Pridepubliken, som jag har förstått är riktiga Eurovision-fans, säger Lys Assia, som vann den allra första Eurovision Song Contest 1956.

Den klassiska torsdagen på Stockholm Pride kommer att bli magisk. Att kunna bjuda på både den allra första och den senaste Eurovision-vinnaren visar att vi alla kan mötas över generationerna, precis som årets tema ” We are family”, säger Jörgen Eriksson, festivalchef Stockholm Pride.

Emmelie de Forest och Lys Assia uppträder under Stockholm Prides klassiska torsdagskväll den 1 Augusti, i Pride Park på Östermalms IP.

Stockholm Pride pågår mellan 30 juli – 3 augusti. Årets officiella Pridelåt ”New Colours” framförs av Janet Leon.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 19th, 2013

Med kort men underbart varsel prestenterar Luger en unik spelning med Queens of The Stone Age. Om endast nio dagar står bandet ytterst live på scen i Stockholm. Biljetterna finns ute nu!

Queens Of The Stone Age är tillbaka, och det med besked. Det nya albumet ”…Like Clockwork” klev likt ett slag i solarplexus raka vägen in som etta på Billboard och trea på svenska albumlistan.

”…Like Clockwork” är en lika storslagen som efterlängtad uppföljare till ”Era Vulgaris” (2007) och gästas av bland andra Sir Elton John, David Grohl, Mark Lanegan och Alex Turner.

Bandets sångare Josh Homme beskriver plattan som ”en ljuddokumentär över ett maniskt år”. Vad som än hände under det där året levererar bandet inte bara sitt bästa arbete hittills, utan ett av de mest ambitiösa rockalbumen de senaste åren.

Konsertdatum
Stockholm – 28 juni, Cirkus

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 19th, 2013

Foto: Ruth Anna Eriksson

Allt började med att Ebbot hade hört Caviare Days via en vän och fastnade för soundet och systrarna tillika frontsångerskorna Maja och Lina Westin. Ebbot bokade in bandet till sin ”hemmafestival” på Särö, samt en del klubbställen runt västkusten, för att hjälpa bandet att få komma ut och spela.

”Det var inte meningen att han skulle spela med oss, men ändå gick han upp på scen just på den låten och sjöng med. Han har alltid varit extra förtjust i den låten.” säger Lina Westin och refererar till ”When The Light Is Breaking”.

Efter spelningarna på Särö följde Ebbot med till Varberg, där bandet skulle spela ytterligare ett gigg. De bodde tillsammans i en stor lada, tog kvällsdopp och pratade om livet. Det var första gången de spelade på hans klubb i Blomstermåla, Särö och träffade även bröderna Lundberg, så det var väldigt familjärt och de välkomnade oss med en varm famn.

”Det var inte meningen att det skulle bli en video av det som en av våra vänner råkade filma genom en mobilkamera den dagen i Varberg. Men den dagen befäste nog den fina relationen vi har med Ebbot idag och framförallt så tror vi att When The Light Is Breaking manifesterades. Det var en perfekt sommartid, alla var lyckliga och levde i nuet. Precis som nu.” avslutar Lina.

Videon är inspelad 2011, i Varberg med en mobilkamera.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 19th, 2013

Som ett led i 50-årsfirandet av Världens Bästa Rockband har Universal exklusivt för iTunes Store sammanställt två kronologiska genomgångar av Rolling Stones klassiska repertoar.

De två samlingarna omfattar samtliga omistliga studioplattor i kristallklart MFiT-ljud, samt alla singlar och EP-spår som inte gavs ut på originalalbumen. Singlarna har samlats på nykomponerade samlingarna ”No Stone Unturned Vol 1” och ” No Stone Unturned Vol 2”. ”Exile on Main St” och ”Some Girls” är dessutom de utökade deluxe-utgåvorna. Dessutom ingår några av deras populäraste liveplattor, inklusive ”Love You Live” från 1977.

Dessa digitala hörnstenar är grunden för 50 års rockhistoria.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 19th, 2013

Två månader har nu gått sen Håkan Hellström släppte sitt sjätte studioalbum, Det kommer aldrig vara över för mig på Stranded Rekords. Albumet har blivit en omedelbar succé och har sedan det släpptes varit ett av de mest streamade albumen i Sverige. Nu har både albumet och singeln med samma namn passerat gränsen för Platina.

Hellström inledde precis sin sommarturné, första spelningen gick av stapeln i hemstaden Göteborg den 8 juni. Där Håkan och band intog Slottsskogsvallens scen inför 23.000 extatiska fans.

Hellström är dubbelt aktuell i sommar. Vid sidan av turnerandet har även filmen Känn ingen sorg premiär den 19:e juli. Filmens handling baseras på händelser och karaktärer hämtade ur Hellströms texter. I rollerna syns Adam Lundgren, Tomas von Brömssen m.fl.

Turnédatum 2013
28.6 Skellefteå, Stadsfesten
5.7 Karlstad, Putte i Parken
6.7 Øystese, Bygdalarm –
13.7 Stavernfestivalen
18.7 Borgholm, Slottsruinen
19.7 Grebbestad, Tanumstrand
20.7 Jotunheimen, Vinjerock
26.7 Varberg, Socitetsparken
1.8 Helsingborg, Sofiero
2.8 Köpenhamn, Vanguard Festival
3.8 Sundsvall, Konsertfesten

...