Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2013

Bruce Springsteen har gjort den kombinerade konsert- och dokumentärfilmen SPRINGSTEEN & I som visas exklusivt på SF Bio den 22 juli. Filmen om Bruce Springsteen är producerad av Ridley Scott och innehåller aldrig tidigare visat material.

Bruce Springsteen har en stark relation till sina fans, något som alltid varit väldigt viktigt för honom och som märks väldigt tydligt i filmen SPRINGSTEEN & I.

Filmen ger en unik insikt av förhållandet mellan en framgångsrik skivartist och alla dom som påverkas djupt av hans musik, säger Ridley Scott i ett uttalande.

Filmen kommer delvis att innehålla filmat material från fansen själva samt aldrig tidigare visat konsertmaterial tack vare att Springsteen själv och Sony Music står bakom projektet.

Vi vet att Bruce Springsteen är oerhört populär i Sverige och det är därför extra roligt att vara med och erbjuda alla svenska fans denna exklusiva upplevelse, säger Sture Johansson, programdirektör på SF Bio.

Bruce Springsteen är aktuell med sin nya samling “The Collection: 1973 – 2012”. Albumet som innehåller 18 utvalda Springsteenklassiker med låtar från 1973 ända fram till 2012 då albumet Wrecking Ball släpptes.

Bruce Springsteen och The E Street Band befinner sig just nu på ”The Wrecking Ball Tour” som besökte Sverige för tre utsålda konserter på Friends Arena i maj 2013.

SPRINGSTEEN & I visas i ett antal länder måndagen den 22 juli och i Sverige på SF Bio i hela landet. Biljetterna släpps via Bioklubben den 13 juni och till övriga den 14 juni. Biljetterna kan köpas i biografernas biljettkassor eller på www.sf.se där det också finns trailers och mer information.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2013

Det grammis-belönade black metal-bandet Watain från Uppsala släpper den 19 augusti sitt nya album “The Wild Hunt” genom Century Media Records. Ett smakprov i form av singeln “All That May Bleed” släpps redan i slutet av juni. Skivan mixades återigen av Tore Stjerna vid Necromorbus Studio i Alvik.

Låtlista:
01. Night Vision
02. De Profundis
03. Black Flames March
04. All That May Bleed
05. The Child Must Die
06. They Rode On
07. Sleepless Evil
08. The Wild Hunt
09. Outlaw
10. Ignem Veni Mittere
11. Holocaust Dawn

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2013

I helgen väntar två dagars musikfest då Skandinaviens största festival för elektronisk dansmusik intar ett utsålt Stadion. För tredje året i rad arrangeras Summerburst och efter ett episkt mayhem i Göteborg förra helgen gör sig nu huvudstaden redo för några av de största akterna på housescenen.

Den svenska DJ-duon Galavant fick äran att göra årets officiella ledmotiv till Summerburst och deras singel ”Tonight” har nu nått guldstatus. Houseduon består av Halmstad-grabbarna Sebastian Atas och Victor Sjöström. De började producera musik tillsammans för mindre än ett år sedan och i och med lanseringen av deras första singel ”Tonight” blir 2013 startskottet för deras påbörjade erövring av världens dansgolv.

Summerburst Stockholm äger rum den 14-15 juni. Festivalen bjuder på inbokade akter som bland andra Sebastian Ingrosso, Alesso, Steve Aoki, Albin Myers och Galavant som går upp på den stora scenen på lördag.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2013

Neko Case är tillbaka med det nya albumet “The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You” vilket släpps den 2 september. Första smakprovet, singeln “Man”, finns ute redan nu och du kan lyssna på den här nedanför.

”The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You” är efterföljaren till 2009 års album ”Middle Cyclone” som första veckan klättrade raka vägen till plats tre på Billboard Top 200 och som och välförtjänt nominerades till två Grammys. NPR beskrev också hennes röst som ”en av de mest förföriska i musikvärlden”.

Albumet är delproducerat av Case och inspelat i Tuscon, Portland, Los Angeles och Brooklyn. ”The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You” gästas av bland andra M. Ward, Steve Turner, Howie Gelb och medlemmar från My Morning Jacket, The New Ponographers, Calexico, Los Lobos och Visqueen.

Låtlista
1. Wild Creatures
2. Night Still Comes
3. Man
4. I’m From Nowhere
5. Bracing for Sunday
6. Nearly Midnight, Honolulu
7. Calling Cards
8. City Swans
9. Afraid
10. Local Girl
11. Where Did I Leave That Fire
12. Ragtime

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2013

Skånskklingande Thibo Girardon, mer känd som Panda da Panda, har uppmärksammats för mer än bara sina dansanta elektroniska musikproduktioner. I Pandas värld bjuds vi på allt från björnmålade nakendansare i Titta när han dansar till dramatiska scenframträdanden.

Panda Da Pandas ösiga electro-beats och självklara låttexter i kombination med hans minnesvärda liveshower har fått hans hängivna fanskara att växa. Nu kan Panda-supporters glädjas åt nyheten att det efterlängtade debutalbumet släpps den 21 augusti, samtidigt som vi redan nu bjuds in i Pandans värld när den egenregisserade musikvideon till senaste singeln “Vår värld” släpps. Se videon till kärlekslåten här.

Populariteten bland sommarens festivalbokare och fansens stora efterfrågan gör att vi har ett fullspäckat turnéschema att se fram emot.

Panda Da Pandas spelningar i sommar
14 juni, Söderhamn, School’s out
27 juni, Borgholm, Strand
3 juli, Karlstad, Putte i Parken
12 juli, Landskrona, Stora torget
16 juli, Norrköping, Knäppingsborg
18 juli, Skellefteå, Trästocksfestivalen, P3 Live Session
27 juli, Emmaboda, Emmabodafestivalen
12 aug, Stockholm, Gröna Lund
30 aug, Kristianstad, Helgeåfestivalen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2013

En av världens just nu största artister kommer till Slottsskogen och Way Out West. Plus en av årets hetaste snackisar. Vi ger er Alicia Keys. Dessutom: Miguel.
Inte för att det är obetydligt, men typ 14 Grammystatyetter, arenaturnéer, 35 miljoner sålda album och fler listbrottare än du har dåliga vanor är inte det som imponerar med Alicia Keys. Lockelsen nu är detsamma som det var när debuten Songs in A Minor damp ned från ingenstans 2001: förmågan att balansera motsatser och brygga kontraster.

Hon är Alicia Keys, och hon är allt du någonsin kunnat hoppas på i ett gripande artistskap. Frigörelse, protest och kärlek. Bombastiska hjärtekrossare och minimalistiska popgryn. Way Out West får besök av en tvättäkta, modern ikon i augusti 2013.

Den 27-årige sångaren, låtskrivaren, producenten och Grammy-vinnaren Miguel lämnar ingen oberörd. Med listettan “Adorn” som tillhygge håller han på att inta en säker och hyllad plats i R&B-världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2013

16:e september släpper Jack Johnson sitt första studioalbum sedan 2010 – From Here To Now To You. Den multiplatinasäljande soullegenden och surfaren från Hawaii har med sin varma stämma och sina mysiga melodier rört otaliga hjärtan världen över, sålt över 19 miljoner album samt bland annat vunnit tre Billboard Awards, tre BRIT Awards samt två Grammy Awards. Igår släppte han sin första singel inför det kommande albumet. ”I Got You” går i samma laid back-stämning som hans tidigare hits.

From Here To Now To You är inspelad på Hawaii och producerad av Mario Caldato Jr som tidigare jobbat med artister som Beastie Boys, Super Furry Animals samt Seu Jorge. Duon har tidigare jobbat tillsammans på Jack Johnsons mest framgångsrika album To The Sea som bland annat innehöll hitsingeln ”You And Your Heart”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 12th, 2013

Foto: Anders Neuman / Red Bull Content Pool

Med en mobil-app kan besökare till Hultsfredsfestivalen i år förgylla sina festivalupplevelser genom att utföra festivalrelaterade utmaningar och därmed vinna exklusiva priser; exempelvis en egen festivalbutler, möte med artister eller att se konserter uppe på festivalscenerna.

Konceptet kretsar kring smartphone-appen Red Bull Wristband i vilken festivalbesökarna tävlar om unika priser som vinns efter att olika utmaningar genomförts. Grundpoäng erhålls genom att festivalbesökarna går på så många konserter som möjligt, varpå man klättrar i poänglistan och låser upp nya prisnivåer i appen. Ju fler poäng, desto finare priser. Allt från VIP-områdesentré till en helt egen festivalbutler eller möten med kända artister. För att samla ytterligare poäng och därmed tävla om att få se konserter uppe från scen finns ett antal extrautmaningar samlade i appen. Festivalbesökarna kan bland annat samla fler poäng genom att hitta och fota artist-look-a-likes, starta vågen i publiken eller hitta en annan festivalbesökare med samma band-tshirt.

Red Bull Wristband uppgraderar Hultsfredbesökarnas helg genom att omvandla den energi som de investerar i sina festivalupplevelser till unika belöningar och priser. Konceptet är ett internationellt samarbete mellan FKP Scorpio och Red Bull vilket genomförs för första gången under helgens Hultsfredsfestival på Stoxa.

Appen kräver ingen mobiltäckning
Genom ny teknologi sänder Hultfredsfestivalens samtliga scener ut speciella ljudvågor och appen kan därmed, helt utan mobiltäckning, tagga och tracka vilka scener och artister som de tävlande i Red Bull Wristband har besökt.

När konserter är besökta och utmaningar är genomförda i appen, beger sig festivalbesökaren till Red Bull Wristband Tower på festivalområdet och registrerar sina poäng.

Informationsfilm och nedladdning Red Bull Wristband-appen

...