Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

Det taiwanesiska metalbandet Chthonic släpper nu i juni sitt sjunde album “Bú-Tik” vilket redan kan streamas i sin helhet nedan. Skivan spelades in vid Sweetspot Studio här i Sverige tillsammans med producenten Rickard Bengtsson även arbetade med bandet på deras kritikerrosade album “Takasago Army” för två år sedan.

“Bú-Tik” låtlista:
01. Arising Armament (intro)
02. Supreme Pain For The Tyrant
03. Sail Into The Sunset’s Fire
04. Next Republic
05. Rage Of My Sword
06. Between Silence And Death
07. Resurrection Pyre
08. Set Fire To The Island
09. Defenders Of Bú-Tik Palace
10. Undying Rearmament (outro)

Chthonics grundare och sångare Freddy Lim har länge varit politiskt aktiv i hemlandet och verkar för Taiwans självständighet från Kina såväl som självbestämmande för tibetaner och uigurer. Han är dessutom ordförande för Amnesty International i Taiwan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

Den BRIT Awards- och BBC Music Awards-nominerade electroduon AlunaGeorge är nu aktuella med sitt efterlängtade debutalbum. Kritikerna är överförtjusta inför releasen av plattan – Body Music – som släpps 29:e juli.

Det hyllade electroparet fick sitt genombrott som kollaboratörer på Disclosure-singeln ”White Noise” som nådde en imponerande andraplats på brittiska singellistan. Sångerskan Aluna Francis och producenten George Reid har sina rötter i London, vilket tydligt speglas i deras säregna stil.

Sedan förra året har de börjat klättra på topplistorna i hemlandet med singlar som ”Your Drums, Your Love”, ”You Know You Like It” och ”Attracting Flies” och vunnit hemmapublikens hjärtan. Framgångarna i Storbritannien har börjat sprida sig över landsgränser och duon har redan sålt ut sin första Europaturné. 13:e juni uppträder de på Hultsfredsfestivalen i Sigtuna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

Det internationella intresset blir bara större & större för den svenska artisten Ola. Efter att han, via sitt egna bolag Oliniho Records, förra året signat med bland annat 3Beat i UK och Ultra Records i USA, har han nu sålt guld i Italien. Detta innebär att Ola är den första svenska manliga solo-artist som sålt guld i Italien.

Ola har sedan förra årets signing med ett flertal länder, både i och utanför Europa, haft ett flitigt schema för promo-resor, spelning & intervjuer utomlands. När Ola i helgen besökte Italien mottog han en guldskiva för singeln “I’m In Love” när han var inbjuden som gäst på Italiens största radiokanal “Radio Dee Jay”. Under vistelsen uppträdde han även på anrika klubben Magazzini Generali.

Jag är väldigt tacksam över mottagandet som jag fått i flera länder under det senaste halvåret, det känns otroligt mäktigt!, säger Ola.

Olas första singel “Im In Love” ifrån kommande albumet har än så länge toppat listorna i 10-talet länder runt om i Europa.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

Westlife-stjärnan Brian McFadden tänkte nyligen flyga med lågprisflygbolaget Ryanair från Liverpool men det hela slutade med ett Twitter-inlägg där pojkbandssångaren kallade bolagets chef Michael O’Leary för en “skitstövel som utnyttjar hårt arbetande människor och lurar dem på deras pengar med sina löjliga kryphål”. Detta sedan han på flygplatsen blivit upplyst om att det kostar 745 kronor att skriva ut sitt boardingkort på plats och 850 kronor för fyra kilos övervikt. Han blev då förbannad och valde att ta tåget till London för att istället flyga med ett “ärligt flygbolag”.

Ryanair bemötte kritiken på sedvanligt sätt:

“Vi är förvånade över att mr MacFadden inte klarade av att printa ut sina boardingkort hemma, när 80 miljoner andra passagerare gör det dagligen.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

Efter idogt turnerande i Europa och USA till följd av debutalbumet Our Youth släpper Urban Cone en helt ny singel – New York. Kvintetten blev tidigt hyllade för sitt låtskrivande och deras musik spreds som en viral löpeld innan karriären tog fart på allvar.

Under hösten 2012 bar det som sagt ut på vägarna och bandet har turnerat intensivt sedan dess. Bland annat bar det iväg över Atlanten där de emellan spelningar även hann med ett samarbete med Porter Robinson. På resande fot fann de inspirationen till den nya singeln. En viss förkärlek till New York besannades och förstärktes och mynnade ut i ett fantastisk pop-anthem.

New York beskriver den rädslan för att någon eller någonting ska försvinna, att en kärlek eller en känsla ska förändras eller att som i låttiteln en stad som man älskar inte ska vara densamma. Låten betyder mycket för oss, och vi har försökt fånga vårt live-sound på skiva, vilket vi tycker att vi har lyckats med, säger bandet om sin nya singel.

Under sommaren kommer Urban Cone att kunna synas på ett flertal festivaler i Norden men även i Tyskland.

Speldatum:
1.7 – Roskilde festival 4.7 – Putte i Parken 18.7 – Trästocksfestivalen 23.7 – Gröna Lund 25.7 – Storsjöyran

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

Petra Marklund har nyligen avslutat en kritikerrosad turné, och vilar upp sig i väntan på nästa. Genom ett samarbete med visualiseringsbyrån wec360° släpper Petra nu videon till en unik akustisk version av “Förlorad värld”, som tack för turnén. Videon kommer inte att vara tillgänglig någon annanstans.

wec360° fokuserar normalt verksamheten på avancerad 3D-visualisering för framförallt byggbranschen. Den interaktiva produktionen för Petra är ett avsteg, men bygger på wec360°:s teknik för hantering av 3D- och fotografik i 360°, och utgör en interaktiv ”arena”.

Petra lärde känna Mattias von Corswant, en av grundarna till wec360°, i samband med en konsert med Kent i somras. Det visade sig att behovet av att lansera en ny teknik för bolaget sammanföll ganska väl med Petras idéer om att göra något speciellt för publiken.

Jag tycker grejerna som Mattias och hans bolag gör är fantastiska och känns nyskapande, och det är riktigt kul att kunna göra något sånt här till fansen, säger Petra.

wec360° har tidigare gjort omfattande produktioner i Sverige tillsammans med Kent, Lars Winnerbäck 360°, Håkan Hellström och för internationella akter som Mötley Crüe och Ed Kowalczyk. Även om musikbranschen inte är ett huvudfokus för bolaget, ses det som en utmärkt kanal att utveckla och testa nya tekniker i.

Den här typen av projekt ger stora möjligheter för oss att utvecklas. Petra är dessutom väldigt rolig att jobba med! Det underlättar massor att hon själv är så kreativ med idéer och infall, det gör produktionen roligare att jobba med och resultatet bättre, säger Mattias von Corswant.

Se videon här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

Snart är det dags för festivalen som ingen musikälskare bör missa. På Parklife spelar de senaste och bästa banden från den svenska indiescenen. Den femtonde juni står bland andra stockholmslegendarerna Hell on Wheels och göteborgshypen Ms. Henrik på parkscenen i Hornstull. Missa inte heller Pitchfork-omskrivna bandet Üni Foreman som åker från Kåge utanför Skellefteå för att spela på Parklife.

Den femtonde juni går indiefestivalen Parklife av stapeln för åttonde gången på tio år. Parklife har arrangerats på olika platser och i olika former under tio år. Men nu har Stockholms finaste festival funnit sin form: fulländad popmusik på Lasse i Parken i Hornstull. För nu i alla fall…

I år gör Hell on Wheels en exklusiv spelning med anledning av tioårsjubileet av den nu klassiska skivan “Oh my God! What have I done?”. De kommer att spela hela skivan från början till slut, och kanske också bjuda på lite nyskrivet material. Som en blandning av Dave Gahan och Henrik Berggren, och med en touch av Carola, kommer Ms. Henrik till Parklife för att spela sin omsusade synthpop.

Andra bokade band hittills är The Garlands, Humfree Bug Art och Velocity Girls (DJ).

Parklife 2013
15 juni 16.00-23.00
Lasse i parken, T-Hornstull
Efterfest på Southside 22-01
110 kr (inkl. avgifter osv.) förköp, 140 kr i entrén.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

På bilden: Klas Nordlund (manager) Markus Tagaris (Gain) Ralf Gyllenhammar

Ralf Gyllenhammars låt ”Bed on fire” har sålt guld i Sverige. Guldskivan delades förra veckan ut i de Värmländska skogarna där han och övriga bandet just nu sitter och skriver låtar till kommande Mustaschskivan. Skivan är planerad att släppas senare i höst och under sommaren spelar bandet på festivaler runt i Europa.

Mustasch live i sommar:
23-Jun Clisson (FR) Hellfest
28-Jun Helsinki (FI) Rock The Beach
05-Jul Empfenbach (DE) Holledau Festival
12-Jul Stotternheim (DE) Stoned From The Underground
13-Jul Ballenstedt (DE) Rockharz Open Air
17-Jul Karlshamn (SE) Östersjöfestivalen
23-Jul Tolmin (SLO) Metaldays
26-Jul Wasa (FI) Wasa By Night
27-Jul Hanko (FI) Wild Viking Festival
02-Aug Wacken (DE) Wacken Open Air
15-Aug Dinkelsbühl (DE) Summer Breeze
16-Aug Falun (SE) Rockstad Falun
14-Sep Essen (DE) Turock Open Air

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

“Infruset” är en av musiksveriges största framgångar i modern tid.
Mando Diaos tolkningar av Gustaf Frödings dikter har sålt närmare 140 000 exemplar, vilket gör den till en av de mest säljande svenska artistalbumen under 2000-talet.

Den 5 juni släpps en ny sommarversion av albumet – ”Infruset Guld” där Mando Diao bjuder på två nya spår ”Säv säv susa” och ”Dagg” samt delar med sig av exklusivt demomaterial.

Att ta med Infruset in i sommaren är en självklarhet men vi tinar upp albumet en smula och sätter guldkant på det hela, säger Mando Diaos Björn Dixgård.

På torsdag uppträder Mando Diao på firandet av direktsända Nationaldagen från Skansen och i sommar syns Mando Diao i mer väl vald TV samt runt om i Sverige på stor sommarturné:
12 Juni Göteborg, Liseberg
29 Juni Norrköping, Bråvalla
5 Juli Stockholm, Solliden
11 Juli Helsingborg, Sofiero Slott
12 Juli Tyrolen i Blädinge (Alvesta)
13 Juli Dala-Floda, Strandbackens Folkpark
19 Juli Eskilstuna, Parken Zoo
20 Juli Gävle, Furuviksparken
26 Juli Östersund, Storsjöyran
9 Augusti Timrå, Filkan Waterfront, Fagerstranden
10 Augusti Skellefteå, Folkparken
16 Augusti Karlstad, Mariebergsskogen
17 Augusti Huskvarna, Huskvarna Folkets Park

...