Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Hårdrocksbandet Sabaton från Falun kommer att vara förband till legendariska Iron Maiden på inte mindre än åtta spelningar i sommar i Tyskland, Sverige, Ryssland, Finland och USA. Däribland finns konserterna i Malmö den 10 juli och Stockholm den 13 juli.

Svenska turnédatum:
10 juli – Malmö Stadion, Malmö
13 juli – Friends Arena, Stockholm

Sabaton släppte förra året sitt sjunde studioalbum “Carolus Rex” genom tyska Nuclear Blast Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Nu släpper Tjuvjakt sin första EP – Vems Värld Är Det Här?

4 killar som har växt upp tillsammans har skapat ett kollektiv vid namn Tjuvjakt. Gruppen som producerar och skriver allt själva består av Jonathan Holmquist, Arvid Lundquist, Jesper Swärd och Olle Grafström. Medlemmarna har gjort musik tillsammans i olika konstellationer i över 10 års tid men Tjuvjakt föddes vintern 2011/2012.
Efter det gick allt väldigt snabbt. Det blev succé med hyllade mixtapes och singeln Tandtråd öppnade nya dörrar som mynnade ut i ett skivkontrakt med majorbolaget EMI Music.

”Första gången jag såg videon till Tjuvjakts låt ” Tandtråd” så kändes allt så självklart. Ett möte tog vid och efter ett par låtar, några mineralvatten och lite snack så var jag knockad av musiken och bandets unika charm. Det vara bara att köra!” – Dan Bengtson A&R på EMI Music

EP:n “Vems Värld Är Det Här” är startskottet på samarbetet mellan Tjuvjakt och EMI Music och ett smakprov inför albumreleasen som kommer under hösten 2013.

Singeln Fru Gårman hade videorelease hos bland andra, Tre, Expressen, Gaffa och Kingsize Magazine och är redan uppe i 70.000 views på YouTube på mindre än en vecka. Tilde Fröling spelar huvudrollen i denna feelgood-video.

Vi är oerhört stolta att kunna presentera TJUVJAKT. Håll till godo!

Release: 3:e Juni 2013

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Med endast 10 dagar kvar tills vi öppnar upp entrén till det nya festivalområdet på STOXA är det dags att presentera årets sista akter – Iggy Azalea, NONONO, NO, Systraskap, OH MY! och Silverarken blir de sista pusselbitarna som utgör Hultsfredsfestivalen 2013. Dessutom kan vi meddela att Say Lou Lou kommer att gästas av australiensiska electromusikern Chet Faker som bland annat medverkar på duons låt Fool Of Me. Även förra årets danstältssuccé Orange Stage är tillbaka och i år har vi bjudit in ett gott gäng klubbar och DJ’s som kommer att skapa en grym dansfest tolv timmar per dag.

Australiska Iggy Azalea samlade på sig musikvärldens uppmärksamhet när hon släppte musikvideos till smått kontroversiella låtar som Pu$$y och Two Times, vilka snabbt fick viral spridning över hela världen. Iggy gör frispråkig, stenhård hiphop, rejällt med attityd och dansvänliga beats. Under året kommer hennes debutalbum The New Classic, torsdagen den 13 juni får vi förhoppningsvis höra några smakprov när hon uppträder på Hultsfredsfestivalen.

Den svenska trion NONONO har under kort tid blivit ett av världens mest bloggade band med de två pophitsen Pumping Bloods och Like the Wind på topp 10 på Hypemachine. Soundet kan beskrivas som urband-indie, melankoliskt men samtidigt hopfull med tunga beats och en tydlig popådra. 2013 kommer vara NONONOs år och inget ni bör missa när de intar scen på Hultsfredsfestivalen.

Amerikanska NO spelar drömsk och storslagen indierock med hjärtat på rätt plats. I november 2011 släppte de sin debut-EP Don’t Worry, You’ll Be Here Forever och möttes av lovord från bland annat NME och Time Entertainment. I år har de intensivt arbetat med att färdigställa sin debut-LP samt förberett sig för att ta Hultsfredsfestivalen med storm förstås.

I samarbete med Sensus presenterar vi spelningar med Systraskap, OH MY! och Silverarken. Tre talangfulla grupper, alla i fullt pågående arbete med sina debutalbum och på uppgång på svenska pophimlen.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Den 15 juli släpper den hyllade regissören David Lynch sitt andra album som musiker. På “The Big Dream” samarbetar han bland annat med svenske Lykke Li som gästar på låten “I’m Waiting Here”. Lynch släppte sin solodebut “Crazy Clown Time” så sent som 2011, 65 år gammal. På det nya albumet har han skrivit allt material själv med undantag för Bob Dylan-covern “The Ballad of Hollis Brown”.

Som regissör är David Lynch känd för sina surrealistiska skildringar, i Sverige kanske framför allt för tittarsuccén “Twin Peaks”. Han har nominerats för en Oscar tre gånger, senast för den kritikerrosade “Mulholland Drive”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Bråvalla Festival firar in årets första junimåndag genom att gladeligen presentera ytterligare tre guldkorn till årets stjärnspäckade line-up. Maskinen, Paramore och Gogol Bordell kommer alla till Norrköping för att bjuda på explosiva spelningar. Tre stycken live-favoriter som garanterat kommer att få hela festivalområdet att skaka!

Maskinen
Efter ett extrem genomslag med singlarna Alla som inte dansar och Segertåget är Maskinen idag är en av landets populäraste liveakter. Sedan dess har de erövrat den ena klubb-, arena- och festivalscenen efter den andra och är utan tvekan en av de mest önskade akterna på sommarens festivaler. Förra året släpptes gruppens andra studioalbum Framgång & efterfrågan och på P3 Guld tidigare i år belönades gruppen med Årets Live-artist genom att få flest röster av det svenska folket. Bered er på en sanslöst galning spelning på Bråvalla festival i sommar!

Paramore
Har man över 250 miljoner MySpace-spelningar så är det ganska tydligt att man lyckats frälsa många med sin känsloladdade musik. Paramores debutalbum släpptes 2005, men det var inte förrän med uppföljaren Riot! som de började klättra rejält på listorna och plötsligt fick infinna sig i att vara ett av USA:s hetaste rockband. I år kom det fjärde självbetitlade studioalbumet och bandet presenterade ett mer elektroniskt och popigare sound. Det blev också deras mest kritikerrosade album i karriären och lovordades av bland annat Kerrang!, The Guardian och The New York Times. Nu är ett av de mest önskade festivalbanden klara för en spelning på Bråvalla festival!

Gogol Bordello
Det borde egentligen inte vara tillåtet att anordna en festival utan att kalla in Gogol Bordello. Alla som någon gång fått uppleva detta zigenarpunkband från New York live vet att man går ifrån deras konserter med ett stort leende på läpparna, svett som dryper ner från pannan och vetskapen om att man sett någonting helt unikt. Den 22 juli släpps bandets sjätte studioalbum, Pura Vida Conspiracy, och första singeln Malandrino lades ut på bandets soundcloud i maj. Detta är en liveshow ni inte vill missa för något i världen!

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Den svenska sångerskan Johanna Mårlöv från Upplands Väsby har avlidit efter en tids kamp mot cancern. Hon blev 38 år gammal. Johanna var med i livekören till det framgångsrika svenska metalbandet Therion på deras turnéer för albumen “Lemuria” och “Sirius B” vilka bägge släpptes 2004. Tillsammans med bandet uppträdde hon i mer än 25 länder.

“Mina tankar är med hennes familj i denna svåra stund. Hon kommer att bli ihågkommen som en av de gladaste och mest positiva personer jag någonsin träffat och det var en ära att ha träffat och lärt känna henne.”, skriver Therions grundare och ledare Christofer Johnsson på bandets hemsida.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Den så lagom muntre britten Lloyd Cole har lett lite skevt ända sedan han gjorde sig av med The Commotions och förankrade sin solokarriär i etern med den hyllade debuten som bar hans eget namn. Spolar vi fram till 2013 så har det gått tjugotre år sedan solokarriären inleddes och Cole presenterar nu sitt elfte album som han döpt till ”Standards”, en skiva inspirerad av Dylans egna ”Tempest”. Elektrifierad på ett sätt som får marken att skaka under dig och en intellektuell skrevspark som får oss att gå på knä en lång fin stund. Det är med denna skiva som Cole åker världen runt just nu. Tacksamt, tacksamt!

När hösten gör entré , den säsong som bäst utgör kuliss för Coles musik, kommer han på celebert besök till Sverige. Helt allena med stegen riktade mot Malmö, Göteborg och Stockholm kommer han förmedla all den kärlek som ryms i hans musik. Detta kommer med allra största säkerhet vara ett av höstens vackraste ögonblick. Var så säkra

Konsertdatum
Stockholm, 24 sep – Södra Teatern
Malmö, 25 sep – Palladium
Göteborg, 26 sep – Storan

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2013

Göteborgs-festivalen Way Out West låter meddela följande angående årets festivalmenyer:

På Way Out West 2012 serverade vi allsköns mat, ett drygt hundratal olika rätter stod på menyerna. Vegetarisk mat. Bevekelsegrunderna för detta var flera: miljö och hållbarhet, alternativitet och normativitet, djurrätt, genus, pacifism, hälsa, upptäckarglädje. Goda resultat har kunnat uppvisas, de miljömässiga effekterna har reducerats och publikens och artisternas uppskattning av initiativet såväl som käket har ökat.

Way Out West vill fortsätta gå framåt, vi tror vi kan bli ännu bättre. Utan att trumma sig på bröstkorgar ska festivalmaten gå från statement till upplevelse, vilket vi jobbar hårt på. Vi kommer presentera menyer och aktörer som förhoppningsvis i sig lockar besök och höjer kicken på plats. Och nej, det blir inget kött i år heller.

Siffror visar på att ni gillar det, om inte annat så fattar ni det. Annars finns en hel stads rikedom att ta del av. På Way Out West försöker vi mäta rikedom i andra termer. Ett litet ställningstagande som förhoppningsvis ska smaka.

Bon appetit!

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jun 3rd, 2013

I onsdags den 29 maj släppte Helena Paparizou sin nya singel ”Save Me (This Is An SOS)” – vilket är hennes första release i Sverige sedan ”My Number One” 2005!

Helena har tillbringat de senaste åren i Grekland där hon räknas till en av de absolut största artisterna under modern tid. Nu har hon inlett ett exklusivt samarbete med Lionheart Music Group för den svenska marknaden både på skivsidan samt livescenen.
”Jag älskar att jobba i Sverige och ser verkligen fram emot det”, säger Helena.

”Save Me (This Is An SOS)” är producerad av Fredrik Sonefors och Jimmy Jansson.

Ett engelskspråkigt album kommer till hösten.

...