Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 2nd, 2013

I juni kommer Bellgate People från Göteborg att åka med Studieförbundet Bilda på kulturfestivalen Dandanat i Betlehem.

Förberedelserna är nu i full gång. Förutom de musikaliska bitarna, går bandet även en förberedande studiecirkel om situationen i Mellanöstern.

“Vi står ödmjukade och inspirerade inför en resa som vi hoppas kommer väcka oss ur vår västerländska narcissistiska slummer. Förhoppningsvis kommer mötet med människor och kultur där ge oss en djupare klangbotten att hämta inspiration från till texter och musik, men också ge oss personliga erfarenheter av den problematik i området som gäckat omvärlden i generationer. Resan känns helt enkelt som en otrolig förmån för oss.”, säger medlemmarna i Bellgate People.

Dandanat är en unik möjlighet för band och dansgrupper som har studiecirkel hos Bilda. För åttonde gången arrangeras denna kulturfestival som tidigare medverkande har beskrivit som omtumlande – på många sätt.

Dandanat 2013 kommer att pågå 12-19 juni.

På Dandanat paras fyra svenska grupper ihop med palestinska grupper som sedan övar tillsammans i workshops. Under festivalen får grupperna spela och dansa för, tillsammans och med varandra.

Festivalen är också mycket mer än bara en festival. Musicerandet, dansandet och kulturutbytet varvas också med olika typer av studiebesök i Israel och de palestinska områdena.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 2nd, 2013

De amerikanska metal-veteranerna Megadeth släpper nu på tisdag sitt nya album “Super Collider” genom frontmannen och grundaren Dave Mustaines egna bolag Tradecraft med distribution genom Universal Music Enterprises (UMe). Skivan kommer att finnas tillgänglig som en begränsad CD med 3-4 bonusspår, vanlig CD, vanlig LP, begränsad LP med en 7-tumssingel i färg bestående av två bonusspår och en nedladdningsbiljett.

Låtlista för “Super Collider”:
01. Kingmaker
02. Super Collider
03. Burn!
04. Built For War
05. Off The Edge
06. Dance In The Rain
07. Beginning Of Sorrow
08. The Blackest Crow
09. Forget To Remember
10. Don’t Turn Your Back…
11. Cold Sweat

Titelspåret släpptes digitalt redan den 24 april genom iTunes. “Super Collider” är Megadeths första album sedan de gick skilda vägar med Roadrunner Records.

Den 19 maj spelade bandet in en video för titelspåret i Los Angeles-området med den Kalifornien-baserade modellen, skådespelerskan och sångerskan Hunter Elizabeth i huvudrollen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 2nd, 2013

Tom Odell har spelat in en ny video till “Another Love” i Los Angeles tillsammans med sin personliga favorit – regissören Jamie Thraves. Tom, som är den första manliga vinnaren av Critic’s Choice Award, släpper sitt debutalbum ”Long Way Down” den 21 juni.

Den 22-åriga britten Tom Odell, som skrivit låtar sen 13-årsåldern, upptäcktes av artisten och numera skivbolagsägaren Lilly Allen som signade honom kort därefter. Tidigare i år utsågs Odell till vinnare i BRIT Awards Critics’ Choice Award och blev därmed den första manliga vinnaren och får dela äran med tidigare vinnare som Adele, Emeli Sandé och Jessie J som alla nått stora framgångar.

Tom, som släppte kritikerrosade EPn ’Songs From Another Love’ på Columbia UK i slutet av 2012, säger:

“I’m thrilled and honoured to win the BRITs Critics’ Choice Award. I genuinely can’t believe it. Thank you so much. Looking at the list of amazing female artists who have won the Award already, I just hope I don’t let the boys down!”

I Holland och UK har ’Another Love’ redan nått stor uppmärksamhet på både radio och listorna och Odell har placerats högt i listor som BBC’s ”Sound of 2013”, MTV’s ”Brand New for 2013” och spås nå stora framgångar under året som kommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 2nd, 2013

Örebrobandet SMASH INTO PIECES har tecknat avtal med Hagenburg om management-representation.

Bandet har haft ett händelserikt år där de bl.a. blev utsedda till “Årets Genombrott” på Bandit Rock Awards och vann “Millencolin Music Prize”. Detta hände när bandet endast hade släppt första singeln “Colder” efter att ha skrivit på skivkontrakt med Gain / Sony Music.

Den 10:e maj släpptes SMASH INTO PIECES debutalbum “Unbreakable” och bandet är nu ute på en nordisk turné på ca 50 datum.

“Hagenburg var vårt förstahandsval när vi började se oss om efter management och vi är glada att kunna inleda ett samarbete. Många nya dörrar har öppnats för oss och mycket hårt arbete väntar så det känns tryggt att få med oss en galen finne som vägvisare!”Isak Snow, SMASH INTO PIECES.

“SMASH INTO PIECES har på egen hand tagit dom livsviktiga första stegen med bravur och lyckats på alla plan, nu är tiden mogen för att växla upp, koppla på 4-hjulsdriften och turbon, jag hoppas att vår verktygslåda kommer till nytta för att åstadkomma detta”Petri H. Lundén, Hagenburg Management.

Hagenburg är Nordens största management med klienter som Europe, The Cardigans, Peter LeMarc, Neverstore, Anette Olzon m.fl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 2nd, 2013

Det amerikanska folkrockbandet The Lumineers gör sin första Sverigespelning i december. Denvertrion släppte sitt självbetitlade debutalbum under 2012 och med låtar som Ho Hey och Stubborn Love blev de snabbt ett av USA:s hetaste band, albumet nådde bland annat andra plats på Billboardlistan. I Sverige har de just nu en megahit med Ho Hey som den här veckan ligger #2 på svenska radiolistan och redan har sålt två gånger platina. Med sitt karaktäristiska sound av folkrock med ett stort hjärta, ”stampa i golvet”-vänliga melodier och klassiskt popsmideri sprider The Lumineers glädje, känslor och en liveeufori som gjort gruppen till en av de mest lysande stjärnorna inom genren just nu.

Sångaren och gitarristen Wesley Schultz och trummisen Jeremiah Fraites, bandets grundare, har sedan lång tid tillbaka spelat tillsammans i New Jersey. Efter flera år av mindre spelningar runtom i New York lämnade de höga hyror och storstadslivet bakom sig för att flytta till Colorado. Neyla Pekarek, Stelth Ulvang och Ben Wahamaki anslöt sig så småningom till duon och The Lumineers föddes. Framgångarna tog sin början då bandet lade upp sin låt Ho Hey på YouTube och de omedelbart erbjöds ett managementkontrakt. Lite visste de då att deras låt något år senare skulle toppa radiolistor världen över, sälja platina i flera länder, utses till årets bästa låt 2012 och ligga #2 på Billboardlistan. Med en utsåld Englandsturné bakom sig kommer The Lumineers äntligen för första gången till Sverige för en spelning på Annexet i Stockholm.

Konsertdatum:
12 december 2013, Annexet Stockholm

...