Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2013

Det legendariska amerikanska hårdrocksbandet W.A.S.P. har tvingats ställa in hela sin kommande Europa-turné efter att gruppens sångare Blackie Lawless varit med om en bilolycka som bland annat resulterade i ett brutet ben. Bandet skulle i sommar ha gjort två spelningar i Sverige på SommarRock i Svedala utanför Malmö samt på Kirunafestivalen. Bägge dessa framträdanden är alltså inställda. Blackie väntas bli helt återställd efter olyckan och W.A.S.P. lovar att komma tillbaka till Europa större och bättre nästa år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2013

Med endast 27 dagar kvar tills den första akten ställer sig på scen finns fortfarande några luckor kvar i spelschemat till sommarens största festivalhändelse i Norrköping. Idag fyller Bråvalla Festival upp två av platserna med hyllad hiphop med duon Macklemore & Ryan Lewis samt en energisk liveshow med The Sounds.

Macklemore & Ryan Lewis
Ingen kan ha undkommit rapparen Macklemore och producenten Ryan Lewis monsterhit Trift Shop som i princip legat etta på varenda singellista i hela världen. Bara i USA har den sålt fem gånger platina. I höstas släpptes debutplattan The Heist som hyllades av kritikerna, fortfarande ligger stadigt på listornas topplaceringar och får publiken att trängas i utsålda konsertlokaler. Framgångsreceptet stavas svängig, ärlig och humorfylld hiphop med svårslagen känsla för lyrik och nyskapande beats. I skrivande stund toppar de Billboard Hot 100 med singeln Can’t Hold Us feat. Ray Dalton. Det är med stor ära vi bjuder in duon som gett hiphopen en ny och unik nyans till Bråvalla festival i sommar.

The Sounds
Den karismatiska sångaren Maja Ivarsson frontar denna svenska rockgrupp som med en osviklig känsla för hits och en stor dos rock’n’roll debuterade med dunder och brak 2002. Debutalbumet Livin in America blev en nationell succé. Uppföljaren Dying to Say This to You ledde till en 200 spelningar lång turné där över hälften av datumen tog plats i USA. Nu är bandet högaktuella med ett ännu icke namngivet fjärde studioalbum och singeln Shake Shake Shake som släpptes i maj. The Sounds har ända sedan karriären startade varit ett av de mest önskade livebanden på festivalscenen och nu är de klara för att inta Bråvalla festival i sommar.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Frank Ocean, Volbeat, Mando Diao, Thåström, Armin van Buuren, In Flames, Takida, Stone Sour, Hoffmaestro, Bo Kaspers Orkester, Slagsmålsklubben, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Danko Jones, Eldkvarn, Kvelertak, OFWGKTA, Earl Sweatshirt, Ken Ring, 2manydjs, White Lies, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Nicky Romero, Parkway Drive, Neurosis, Editors, Suuns, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop, Lindsey Stirling, James McCartney mfl. Fler akter tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2013

Kaahs förra singel “Vill bara leka mer” släpptes i mitten av februari och utsågs direkt till “Veckans bästa add” av Musikguiden i P3 och SVT:s PSL skrev att “Redan med första singeln från den oerhört efterlängtade kommande skivan visar han det svenska popgardet var hitskåpet ska stå”.

“Bästa som jag sett” är singel nummer två från kommande albumet “Matcha din look” som släpps den 7 augusti.

“Bästa som jag sett” släpps digitalt via BABA recordings / Sony Music.

I samband med albumreleasen anordnar Kaah en konsert på Mosebacke i Stockholm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2013

Tom Araya och Kerry King från Slayer avslöjade nyligen att trummisen Paul Bostaph är tillbaka i bandet som permanent medlem. Han kommer att göra sin första spelning med gruppen den 4 juni när Slayer inleder den första delen av en ny världsturné i den polska huvudstaden Warszawa. Gary Holt från thrash metal-kollegorna Exodus kommer att fortsätta som ersättare för den nyligen avlidne gitarristen och originalmedlemmen Jeff Hanneman. Det blir totalt 35 spelningar under resterande delen av året, däribland en konsert på Gröna Lund i Stockholm den 7 augusti.

Paul Bostaph var Slayers trummis mellan 1992 och 2001 och spelade in fyra album tillsammans med bandet. Han har också spelat med band som Forbidden, Exodus, Systematic och Testament. Bostaph ersätter Dave Lombardo som skrev på Twitter att han fick reda på att han inte längre var en del av bandet på nätet precis som alla andra.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2013

Idag släpps “Början på allt” som är tredje singeln och videon från Petters hyllade album med samma namn. Petter teamar ihop med gamle vapendragaren Eye-N-I (från PH3) och levererar denna glädjebomb som gör det omöjligt att sitta still till.

Början på allt släpps digitalt och finns tillgängligt via Spotify, iTunes och WiMP.

Kolla även på videon som är regisserad av Petter själv!

B-sidan på singeln är den populära akustiska versionen av Petters guldsäljande singel “Håll om mig” med Daniel Adams-Ray.

Petter ger sig, från 11 juni, också ut på en sommarturné.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2013

Det progressiva metalbandet Cronian, som består utav norska Borknagars Øystein G. Brun och Skellefteå-bon Vintersorg, har skrivit på för det franska bolaget Season of Mist vilka kommer att släppa gruppens tredje album senare i år genom sin nya etikett Underground Activists.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2013

Housestjärnorna Albin Myers och Sebjak till Yran. Dessutom samisk vispop med Sofia Jannok, amerikansk rotmusik med The Mercy Brothers (US), pophoppet Zacharias Blad och de lokala hjältarna Grande Roses, Nord & Syd och Ångmaskinen.

Klara för festivalen sedan tidigare är bl a Alice Cooper (US) Bad Religion (US), In Flames, Crystal Castles (CAN), First Aid Kit, Mando Diao, Stiftelsen , Ulf Lundell, Darin, Oskar Linnros, Johnossi, Adrian Lux, Olle Ljungström, El Perro Del Mar mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2013

Den första videon med Mange Makers; ”Fest hos Mange” från juni 2011 är idag en svensk klassiker. 48 timmar efter att den hemmasnickrade videon lagts ut på YouTube hade den visats 790.000 gånger. En siffra som tål att jämföras med till exempel den sydkoreanska Youtube-hiten Gangnam Style som dök upp två år senare.

Nu är Mange Makers aktuella med nya singeln ”Inte en krona”, ett stort steg för Mange Makers som här bryter sitt koncept något – ”Mange” tar ett steg bak och ett mer poppigt sound tar ett steg fram. Precis som tidigare släpper bandet en video till låten på sin YouTube-kanal som för närvarande har 17 000 000 views.

Sen debuten med singeln ”Fest hos Mange” sommaren 2011 har Mange Makers vuxit till att bli en av de senaste årens mest framgångsrika artister. Mange Makers har även vidgat sina vyer utanför Norden och plockats upp av Japanska Universal Music där bandet precis släppt en fyrspårs-EP, på svenska, frontad av singeln Mange Bjuder. Tidigare i vintras kunde vi se dem i Grammis-galan dansandes fram presentationen av bidragen i kategorin Årets låt. De avslutade även YouTubes fem-årsjubileumsfest inför extatisk publik.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2013

Daft Punks framgångar med nya albumet ”Random Access Memories” världen över imponerar. Albumet har toppat digitallistorna i 97 länder och i UK är skivan den snabbast säljande hittills under 2013. I Frankrike är ”Random Access Memories” det snabbast säljande albumet under en veckas tid sedan 2007.

Här hemma i Sverige har ”Random Access Memories” sålt GULD och albumet har fått fantastiska recensioner. Albumet gick in #2 på Sverige Topplistan som högsta nykomling direkt efter releasen den 17 maj.

Förutom ovan succéer har Daft Punk toppat den officiella albumlistan för första gången i länder som USA, Tyskland, Australien och Japan. Även länder som Frankrike, Kanada, Schweiz, Spanien, Österrike, Mexico, Italien och Belgien kan stoltsera med en förstaplats på albumlistan.

I USA har ”Random Access Memories” sålt över 339 000 exemplar och vinylutgåvan av albumet har största försäljningssiffrorna i ”LP Vinyl chart history”.

Singeln ”Get Lucky” har fram till idag sålt över 2.5 miljoner exemplar världen över.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2013

Idag fyller vi på line-upen ytterligare till premiäråret av Bråvalla Festival med inte mindre än Eva Dahlgrens turnépremiär, en exklusiv festivalspelning med John Dahlbäck, reggae-pionjärerna Kalle Baah samt blues-rock-gruppen Walking Papers.

Eva Dahlgren
Succékarriären inleddes med en tredjeplats i Melodifestivalen 1989 och fortsatte med en Grammis för Ängeln i rummet 1990. Efter 13 studioalbum, 9 Grammisutmärkelser och 3 Rockbjörnar, kan vi konstatera att Eva är en av Sveriges genom tiderna mest älskade artister. I sommar kommer hon till Bråvalla festival för att inleda sin turnépremiär.

John Dahlbäck
John Dahlbäcks karriär kickade igång redan med ett skivkontrakt som 15-åring och sedan några år tillbaka styr han dessutom bolaget Mutant Records där artister som Albin Myers och Lunde Bros huserar. Och bara i år har John Dahlbäck släppt klubbvältarna Life (Diamonds In the Dark), Don’t Stop och Nuke under egen flagg. Idag är han garanterat en av de största EDM-artister vi har i Sverige och i sommar gör han sin enda svenska festivalspelning på Bråvalla festival.

Kalle Baah
Under tidigt 80-tal gav Kalle Baah ut en mängd demokassetter och samlade på sig kärlek från reggaefans över hela Sverige med sin vemodiga roots reggae, ofta med politiska och metaforiska texter kring livet. 1985 släpptes debutalbumet Blacka Rasta som bland annat innehöll en av gruppens kändaste låtar, Små svarta änglar. Sedan debuten har bandet släppt tre studioalbum, både på svenska och engelska, och i samband med bandets 30-årsfirande 2009 anordnades en jubileumskonsert på hemmaplan i Norrköping. Det är med stor ära vi välkomnar en av Norrköpings stoltheter, ett av de viktigaste banden för svensk reggae genom tiderna och en sann inspirationskälla.

Walking Papers
Jeff Angel och Barret Martin är två riktiga veteraner på Seattles musikscen. Jeff spelade och sjöng tidigare i banden Post Stardom Depression och The Missionary Position, medan Barret spelade trummor i grungebanden Skin Yard och Screaming Trees, samt supergrupperna Mad Season och Tuatara. Walking Papers är deras gemensamma projekt, och 2012 blev de en trio när bassisten Duff McKagan anslöt sig till bandet. Det självbetitlade debutalbumet släpptes i oktober 2012 och bestod av stilren blues-rock med gäster som bland annat Pearl Jam-gitarristen Mike McCready.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Frank Ocean, Volbeat, Mando Diao, Thåström, Armin van Buuren, In Flames, Takida, Stone Sour, Hoffmaestro, Bo Kaspers Orkester, Slagsmålsklubben, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Danko Jones, Eldkvarn, Kvelertak, OFWGKTA, Earl Sweatshirt, Ken Ring, 2manydjs, White Lies, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Nicky Romero, Parkway Drive, Neurosis, Editors, Suuns, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop, Lindsey Stirling, James McCartney mfl. Fler akter tillkommer.

...