Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

SRF får just nu massor med frågor om huruvida Survivor kommer ha båda sina mest klassiska sångare, Dave Bickler och Jimi Jamison med sig till Sweden Rock Festival och vi kan glädja er med att svaret är JA!

Dave Bickler är originalvokalisten som sjöng på megahiten “Eye Of The Tiger” och som nu återförenas med sitt gamla band. Jimi Jamison är sångaren som tog över efter Bickler och som de allra flesta förmodligen främst förknippar med bandet. För bara några dagar sedan utannonserades att Survivor i sommar kommer att turnera med båda sångarna i bandet, och vi kan nu bekräfta att det blir denna utökade sättning som kommer till Sweden Rock Festival!

“Våra fans är bäst och jag kan inte komma på ett bättre sätt att ge dem vårt bästa. Med denna line-up och både Dave och Jimi i bandet kan vi framföra ALLA våra hits”, säger gitarristen Frankie Sullivan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

Ghosts nya album “Infestissumam” gick in som etta på svenska albumlistan när det släpptes 10 april. Albumet är nu även släppt i USA där det debuterade på plats 28 på den amerikanska Billboard-listan som är en förteckning över de mest sålda albumen i USA. Det gör Ghost till den enda svenska representanten på den prestige-fyllda listan och det första svenska rockalbum som nått så högt sen In Flames ”Sounds of a Playground Fading” från 2011.

Bandet befinner sig nu på USA-turnén ”Haze over North America” vilken de inledde på Coachella-festivalen. Nästa chans att se dem på svensk mark blir på Bråvalla-festivalen i Norrköping 27-29 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

Musikern, skådespelaren och poeten Emil Jensen tilldelades på lördagen den 20 april ett SKAP-stipendium. Överlämningen skedde på Folk- och världsmusikgalan i Gävle.

Emil Jensen är välkänd som liveartist och har släppt fyra album och två ljudböcker. Våren 2013 spelar han in en ny skiva och följer upp den med en turné i höst. Jensen är också krönikör och har i SR P1 det egna programmet Mellansnack med Emil Jensen.

Stipendiet överlämnades av SKAP:s styrelseledamot Jan-Olof Andersson på Folk- och världsmusikgalan 2013 i Gävle på lördagen. Motiveringen lyder:

För ett inbjudande konstnärskap med full kontroll, ett naturligt musikaliskt tilltal som skärper lyssnarens sinnen och manar till engagemang och med den självklara framtoning som det anstår en stor scenpersonlighet, textförfattare och kompositör.

Stipendiesumman är 40 000 kronor. Varje år delar SKAP ut ett trettiotal priser och stipendier för att lyfta fram kompositörerna och textförfattarna bakom musiken vi alla lyssnar på.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

I år är äntligen Oskar Linnros tillbaka. Redan i februari fick vi höra det första smakprovet i och med nya singeln Hur dom än premiärspelades på Grammisgalan och i slutet på maj kommer nya albumet, Klappar och Slag. Skivan följs såklart av en turné och Oskar väljer att starta den genom ett efterlängtat besök på Hultsfredsfestivalen!

Det som började med den både hyllade och utskällda hiphop-gruppen Snook, utmynnade i en solodebut som ritade om kartan över hur modern pop- och soulmusik ska låta. När Oskar Linnros släppte förstasingeln Ack, Sundbyberg förstod vi direkt att ett genombrott var på ingång. När han tätt inpå släppte sin andra singel, Från och med du, så insåg vi att en stor artist var på väg att födas. När debutalbumet Vilja Bli till slut släpptes sålde den platina och motsvarade fansens och kritikernas förväntningar. Albumet följdes av en utsåld sommar- och höstturné och singeln Från och med du blev 2010 års mest spelade låt på P3. På Rockbjörnen hösten 2010 blev Oskar galans stora kung och tog hem två Rockbjörnar, en för årets genombrott och en för årets låt med Från och med du. Oskar blev även Årets nykomling på Grammisgalan. I år är vinnaren Oskar Linnros äntligen tillbaka. Lördagen den 15 juni drar han igång sin turné med en spelning på Hultsfredsfestivalen.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Kings Of Convenience, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, John Talabot, Nordpolen, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux, Hästpojken, Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head, Noonie Bao mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

F.V: Peter Hart, Jack Moy, Zebastian Mattson, Sebastian Söderström, Charlie Lindahl, Love Appelgren

Det populära Upplands Väsby-bandet som i det tysta börjat dra fulla hus vart de än uppträder, är en explosiv trio ledda av sångaren Jack Moy. Gruppen inledde sin karriär med att själva släppa låten ”Hummingbird”, en debut med klara influenser från de Brittiska öarna och band som Jamie T och Mumford & Sons. ”Hummingbird” följdes upp av en 7 spår´s EP som släpptes i maj 2012 och under hösten och vintern kom de två singlarna ”Hold Your Head Up” och ”Drink, Drank, Drunk”.

”Lysande sångare, bra låtar och en naturkraft live. Självklart är vi väldigt glada att killarna valde att samarbeta med oss.” säger Peter Hart, A&R på Universal Music.

Bandet består av Jack Moy på sång och gitarr, Sebastian Söderström på bas och Zebastian Mattsson gitarr. Första singelsläppet på Universal Music blir ”Good As Gold” och en video håller just nu på att spelas in.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

De var en av de utvalda akterna till den allra första upplagan av Metaltown 2004. När festivalen nu firar sin tionde sommar är det äntligen dags för bandets första återbesök. Välkomna Turbonegro!

På allmän begäran reste sig Turbonegro på nio. Starkare och mer livsfarliga än någonsin tidigare. Fullt medvetna om att de skapat ett monster, som sedan länge är bortom deras egen kontroll.

Med den otyglade britten Tony Sylvester vid mikrofonen inledde Turbonegro en ny era. Sångaren som har ett förflutet i gruppen Dukes of Nothing, har också varit president för Turbojugend London och är en god vän till bandet. Precis en sådan kraftinjektion Turbonegro behövde.

I New Yorks anrika Electric Lady Studios spelade de in sitt nionde album, “Sexual Harassment”. Skivan som släpptes förra året innehöll 32 efterlängtade minuter av skitig rock n roll från ett band som kokar av sprängkraft och vitalitet.

Senast vi såg bandet på Metaltown var på den allra första upplagan av festivalen 2004. Därför känns det mäktigt att nu äntligen välkomna Turbonegro tillbaka.

...