Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2013

En av världens mest inflytelserika reggaemusiker – Gentleman – är tillbaka med nya albumet ”New Day Dawn”. Med flertalet hit-album och -singlar har Gentleman inte bara etablerat sig som en av världens största namn inom sin genre i Europa och USA, utan även i reggaens hemland Jamaica.

”You Remember” är namnet på albumets första singel som har fått ett varmt välkomnande både i Sverige och i utlandet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2013

På lördag under Record Store Day kan den musikintresserade hitta specialutgåvor som bara säljs under den dagen. Allt från Monica Zetterlund, Pugh, Saga och John Holm till Broder Daniel, Tandem Sky, Imperial State Electric, Nomads, Håkan Hellström och Martin Sköld. Bobby Sant, Jack Mittleman och Me And My Kites har gjort Record Store Day till releasedag för sina album.

Record Store Day är dagen när vi firar kärleken till musiken. Den samlar fans, artister och tusentals skivbutiker runt om i världen. I Sverige är det 41 independentbutiker som deltar. Utvalda produkter och specialutgåvor kommer att säljas till specialpriser, och under dagen sker livespelningar och skivsigneringar.

Svenska specialutgåvor under Record Store Day 2013

Opus III & Friends – LP, begränsad upplaga 1 000 ex
Den svenska supergruppen från 1970 – Janne Schaffer, Björn Stolt och Ola Brunkert med vännerna Björn Skifs, Janne Önnerud, Ted Åström och Bruno Wintzell som sångare, producerat av Claes af Geijerstam

Saga – LP, begränsad upplaga 1 000 ex
Christer Stålbrant från November bildade Saga 1973, deras enda album släpptes 1974

Pugh Rogefeldt ”Ja dä ä dä” –LP, begränsad upplaga 1 000 ex
Pughs legendariska debutalbum från 1969

John Holm ”Sordin” – LP, begränsad upplaga 1 000 ex; CD, remastrad
John Holms debutalbum från 1972, hans mest älskade och kanske bästa

Science Poption ”En samling från 60-talet” – CD, remastrad
Science Poption var det smarta popbandet i 60-talets Sverige med medlemmar som senare skulle påverka svenskt nöjesliv markant. Roger Wallis inom radio/TV, Ola Brunkert som en av de mest anlitade trummisarna vid skivinspelningar och Claes Dieden som framstående reklamman. En mycket välkommen återutgivning av deras samlade musikaliska bravader i begynnelsen, som aldrig tidigare återutgivits.

Monica Zetterlund ”Waltz for Debby” – LP, begränsad upplaga 1 000 ex
Monicas fantastiska album tillsammans med Bill Evans från 1964

Ebba Grön ”Singlar” – singelbox med 6 st 7”-singlar
Ebbas första fem singlar plus en tidigare outgiven

Peter LeMarc ”Min kyrka” – 7” vinyl
Mando Diao ”En sångarsaga” – 7” vinyl
Broder Daniel ”Saturday Night Engine” & ”Cruel Town”, LP 180 grams vinyl
Martin Sköld, “The Fire Is On Me” – 10” vinyl i mycket begränsad upplaga, endast 300 ex

Tandem Sky “Down” – 7” vinyl, begränsad upplaga med B-sida som inte finns med på albumet
Magnus Carlson från Weeping Willows och undergroundproducenten, remixaren och DJn Mikael Nordgren, aka Tiger Stripes är Tandem Sky

Imperial State Electric ”Pop War” – LP, begränsad upplaga i blå vinyl
Nomads ”Loaded Deluxe EP” – 10” vinyl
Håkan Hellström ”Det kommer aldrig va över för mig” – 7” clear vinyl
Mårran ”Vid liv” – 7” vinyl
Ebba Grön ”We’re Only In It For The Drugs”, ”Kärlek och uppror”, ”Ebba Grön” – LP, begränsade upplagor i färgad vinyl

Svenska artister som valt att släppa nya album på Record Store Day

Bobby Sant ”My Dead Town – CD
Bobby från Forshaga, som nyss är hemkommen från låtskrivarsessions med amerikanska artister i Texas, släpper sitt andra album

Jack Mittleman ”English River” – CD
Tredje plattan från Jack som visserligen är kanadensare men bosatt i Stockholm

Me And My Kites ”Like A Dream Back Then” – CD
Debutalbum med medlemmar från Lisa o Piu, AnnaMy, Dungen med flera

Artister som medverkar under Record Store Day är bland andra Petra Marklund, Britta Persson, Maia Hirasawa, Adolphson & Falk, Cookies N Beans, Mattias Alkberg, Nomads, Sibille Attar, Miriam Bryant, Peter LeMarc, Olle Ljungström, Stiko Per Larsson och Tandem Sky.

Se här för fullständig förteckning (uppdateras kontinuerligt).

Syftet med Record Store Day
Syftet med Record Store Day är att sätta fokus på den unika bredd och det djup – i både kunskap och sortiment – som finns hos alla entusiastiska skivhandlare runt om i landet. Och naturligtvis att fira kärleken till musiken. Officiell ambassadör för Record Store Day 2013 är Jack White från White Stripes.

Record Store Day Sverige arrangeras i samarbete med Border Music, Cosmos Music Group, EMI Music, Playground Music, Sony Music, Universal Music och Warner Music.

www.recordstoreday.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2013

Den tidigare Oasis-gitarristen Noel Gallagher har efter ett par decenniers nära kontakt med effektiva förstärkare fått diagnosen tinnitus i likhet med en rad andra kollegor i musikbranschen. Han beskriver själv besvären med att “det ringer på ett bisarrt sätt i öronen”. Enligt British Tinnitus Association så lider ungefär var tionde person i Storbritannien av tinnitus idag. I Sverige är situationen ungefär densamma. Ungefär 1,5 miljoner svenskar har någon gång drabbats av tinnitus, besvär som kan vara såväl tillfälliga som kroniska.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2013

Multi-platinasäljande världsstjärnan PSY släppte i lördags musikvideon till sin nya singel ”Gentleman” globalt. Videon satte snabbt YouTube-rekord för flest visningar på en dag. ”Gangnam Style”-uppföljaren uppnådde hela 22 miljoner visningar på 24 timmar. I dagsläget har videon visats över 86 miljoner gånger.

Under lördagen uppträdde PSY med den nya låten inför 50 000 åskådare på Seoul World Cup Stadium. Det massiva pådraget följdes live av miljontals fans världen över via YouTube. I samband med video-releasen släpptes singeln digitalt på iTunes och klättrade till en förstaplacering i 24 länder inklusive Sverige.

PSYs säregna stil, som ligger till grund för över 1,5 miljarder YouTube-visningar samt ett Guiness-världsrekord, genomsyrar även ”Gentleman”. Det koreanska popundret levererar ännu en lekfull, dansant klubbhit av världsklass. Kolla in den nya, helskruvade videon på YouTube här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2013

About Group, med medlemmar från Hot Chip, Spiritualized och This Heat, släpper sitt tredje studioalbum ”Between The Walls” den 1 juli via Domino/Playground.

”Between The Walls” är ett album som fångar essensen av ett samspelat band… ett experimenterande och prövande band, där medlemmarna utmanar varandra för att tillsammans kunna uppnå nya musikaliska nivåer. Resultatet är en musikalisk strid, surrande förstärkare och rena syntslingor som skär genom melodi och struktur. ”Balansen mellan låtskrivande och improvisation, samt avsaknaden av klara riktlinjer för vilket tonläge vi bör ta är nyckeln till About Groups sound”, menar bandets frontman Alexis Taylor.

“Between The Walls” tracklist:
01 – After Video
02 – Walk On By
03 – All Is Not Lost
04 – Words
05 – Graph Paper
06 – Make The World Laugh
07 – Love Because
08 – Nightlife/Sinking
09 – Untitled
10 – I Never Lock That Door
11 – Yes
12 – If You Can’t Love Me

...