Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

SRF får just nu massor med frågor om huruvida Survivor kommer ha båda sina mest klassiska sångare, Dave Bickler och Jimi Jamison med sig till Sweden Rock Festival och vi kan glädja er med att svaret är JA!

Dave Bickler är originalvokalisten som sjöng på megahiten “Eye Of The Tiger” och som nu återförenas med sitt gamla band. Jimi Jamison är sångaren som tog över efter Bickler och som de allra flesta förmodligen främst förknippar med bandet. För bara några dagar sedan utannonserades att Survivor i sommar kommer att turnera med båda sångarna i bandet, och vi kan nu bekräfta att det blir denna utökade sättning som kommer till Sweden Rock Festival!

“Våra fans är bäst och jag kan inte komma på ett bättre sätt att ge dem vårt bästa. Med denna line-up och både Dave och Jimi i bandet kan vi framföra ALLA våra hits”, säger gitarristen Frankie Sullivan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

Ghosts nya album “Infestissumam” gick in som etta på svenska albumlistan när det släpptes 10 april. Albumet är nu även släppt i USA där det debuterade på plats 28 på den amerikanska Billboard-listan som är en förteckning över de mest sålda albumen i USA. Det gör Ghost till den enda svenska representanten på den prestige-fyllda listan och det första svenska rockalbum som nått så högt sen In Flames ”Sounds of a Playground Fading” från 2011.

Bandet befinner sig nu på USA-turnén ”Haze over North America” vilken de inledde på Coachella-festivalen. Nästa chans att se dem på svensk mark blir på Bråvalla-festivalen i Norrköping 27-29 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

Musikern, skådespelaren och poeten Emil Jensen tilldelades på lördagen den 20 april ett SKAP-stipendium. Överlämningen skedde på Folk- och världsmusikgalan i Gävle.

Emil Jensen är välkänd som liveartist och har släppt fyra album och två ljudböcker. Våren 2013 spelar han in en ny skiva och följer upp den med en turné i höst. Jensen är också krönikör och har i SR P1 det egna programmet Mellansnack med Emil Jensen.

Stipendiet överlämnades av SKAP:s styrelseledamot Jan-Olof Andersson på Folk- och världsmusikgalan 2013 i Gävle på lördagen. Motiveringen lyder:

För ett inbjudande konstnärskap med full kontroll, ett naturligt musikaliskt tilltal som skärper lyssnarens sinnen och manar till engagemang och med den självklara framtoning som det anstår en stor scenpersonlighet, textförfattare och kompositör.

Stipendiesumman är 40 000 kronor. Varje år delar SKAP ut ett trettiotal priser och stipendier för att lyfta fram kompositörerna och textförfattarna bakom musiken vi alla lyssnar på.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

I år är äntligen Oskar Linnros tillbaka. Redan i februari fick vi höra det första smakprovet i och med nya singeln Hur dom än premiärspelades på Grammisgalan och i slutet på maj kommer nya albumet, Klappar och Slag. Skivan följs såklart av en turné och Oskar väljer att starta den genom ett efterlängtat besök på Hultsfredsfestivalen!

Det som började med den både hyllade och utskällda hiphop-gruppen Snook, utmynnade i en solodebut som ritade om kartan över hur modern pop- och soulmusik ska låta. När Oskar Linnros släppte förstasingeln Ack, Sundbyberg förstod vi direkt att ett genombrott var på ingång. När han tätt inpå släppte sin andra singel, Från och med du, så insåg vi att en stor artist var på väg att födas. När debutalbumet Vilja Bli till slut släpptes sålde den platina och motsvarade fansens och kritikernas förväntningar. Albumet följdes av en utsåld sommar- och höstturné och singeln Från och med du blev 2010 års mest spelade låt på P3. På Rockbjörnen hösten 2010 blev Oskar galans stora kung och tog hem två Rockbjörnar, en för årets genombrott och en för årets låt med Från och med du. Oskar blev även Årets nykomling på Grammisgalan. I år är vinnaren Oskar Linnros äntligen tillbaka. Lördagen den 15 juni drar han igång sin turné med en spelning på Hultsfredsfestivalen.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum på STOXA, Sigtuna mellan den 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Imagine Dragons, Knife Party, A$AP Rocky, Mew, Modest Mouse, Kings Of Convenience, Trentemøller , Tegan and Sara, Shout Out Louds, SBTRKT, John Talabot, Nordpolen, Parachute Youth, The Other Tribe, Adrian Lux, Hästpojken, Lorentz & Sakarias, Tweak Bird, This Is Head, Noonie Bao mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

F.V: Peter Hart, Jack Moy, Zebastian Mattson, Sebastian Söderström, Charlie Lindahl, Love Appelgren

Det populära Upplands Väsby-bandet som i det tysta börjat dra fulla hus vart de än uppträder, är en explosiv trio ledda av sångaren Jack Moy. Gruppen inledde sin karriär med att själva släppa låten ”Hummingbird”, en debut med klara influenser från de Brittiska öarna och band som Jamie T och Mumford & Sons. ”Hummingbird” följdes upp av en 7 spår´s EP som släpptes i maj 2012 och under hösten och vintern kom de två singlarna ”Hold Your Head Up” och ”Drink, Drank, Drunk”.

”Lysande sångare, bra låtar och en naturkraft live. Självklart är vi väldigt glada att killarna valde att samarbeta med oss.” säger Peter Hart, A&R på Universal Music.

Bandet består av Jack Moy på sång och gitarr, Sebastian Söderström på bas och Zebastian Mattsson gitarr. Första singelsläppet på Universal Music blir ”Good As Gold” och en video håller just nu på att spelas in.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 25th, 2013

De var en av de utvalda akterna till den allra första upplagan av Metaltown 2004. När festivalen nu firar sin tionde sommar är det äntligen dags för bandets första återbesök. Välkomna Turbonegro!

På allmän begäran reste sig Turbonegro på nio. Starkare och mer livsfarliga än någonsin tidigare. Fullt medvetna om att de skapat ett monster, som sedan länge är bortom deras egen kontroll.

Med den otyglade britten Tony Sylvester vid mikrofonen inledde Turbonegro en ny era. Sångaren som har ett förflutet i gruppen Dukes of Nothing, har också varit president för Turbojugend London och är en god vän till bandet. Precis en sådan kraftinjektion Turbonegro behövde.

I New Yorks anrika Electric Lady Studios spelade de in sitt nionde album, “Sexual Harassment”. Skivan som släpptes förra året innehöll 32 efterlängtade minuter av skitig rock n roll från ett band som kokar av sprängkraft och vitalitet.

Senast vi såg bandet på Metaltown var på den allra första upplagan av festivalen 2004. Därför känns det mäktigt att nu äntligen välkomna Turbonegro tillbaka.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 22nd, 2013

Spinnup är en ny och spännande distributionstjänst som gör det enkelt för osignade artister att distribuera och sälja sin musik i de största digitala butikerna; Spotify, iTunes, WiMP, Amazon, Google Play och Rhapsody, över hela världen. Artister i tjänsten behåller fullständiga rättigheter och får 100% royalty.

I Spinnup skapar artisten en profil där alla releaser och statistik över försäljning och prestation i sociala medier samlas. Men det som verkligen får Spinnup att sticka ut är det dedikerade team av Spinnup Scouts som ständigt söker efter nya talanger att jobba med. Scouterna lyssnar på och ger feedback till alla artister i tjänsten, och när de hör något med potential så kan artisten scoutas. Detta medför hjälp med bland annat marknadsföring, promotion och produktion. Scouterna har dessutom en direkt koppling till Universal Music, vilket ger scoutade artister i Spinnup möjligheten att bli signade av musikbolaget.

“Spinnup har på bara en månad vuxit snabbt och det är onekligen ett spännande projekt att få jobba med. Oetablerade artister får verkligen en chans att bryta igenom bruset och få den uppmärksamhet de förtjänar.”, säger Erik Bengtson, Scout Manager inom Spinnup.

Sedan lansering har Spinnup passerat gränsen för 1000 registrerade artister, varav 13 hittills är scoutade.

“Spinnup har givit mig chansen att få jobba med band och artister som jag annars förmodligen inte hade upptäckt annars”, säger Georg Ekelund, Scout i Spinnup med fokus på hip hop och RnB, som hittills har Scoutat fyra akter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 22nd, 2013

Multiplatinasäljande hitproducenten, rapparen/sångaren, låtskrivaren, multitinstrumentalisten, musikpionjären, modeikonen och sist men inte minst Black Eyes Peas-medlemmen will.i.am är tillbaka med nya soloalbumet ”#willPOWER”. Föregånget av succésinglar såsom dubbelplatinacertifierade ”Scream & Shout”, samt titelspåret ”#thatPOWER” som båda toppat listorna i Sverige, är nu förväntningarna på albumet skyhöga. ”#willPOWER” innehåller kollaborationer med bland andra Justin Bieber, Britney Spears, Miley Cyrus, Chris Brown samt Nicole Scherzinger.

Som drömmande 15-åring skrev will.i.am en av sina första raplåtar. Låten fick titeln ”#willpower”. Sju Grammy-utmärkelser och 33 miljoner sålda album senare släpper stjärnan ett album med samma namn. Med sin gedigna, hiphop-, R&B- och EDM-inspirerade stil axlar will.i.am manteln som pionjär och ikon i framkanten av musikvärlden med ”#willPOWER”.

Kolla in nya videon till “#thatPOWER” nedan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 19th, 2013

LA-baserade bandet The Neighbourhood består av sångaren Jesse Rutherford, gitarristen Jeremy Freedman, gitarristen Zach Abels, basisten Mikey Margott och trummisen Bryan Sammis. Just nu befinner sig bandet ute på turné och har gjort ett flertal framgångsrika spelningar på SXSW, Coachella-festivalen och nu väntar Englandsturné, utsåld spelning som headline-akt på Bowery Ballroom i New York samt en spelning på årets Lollapalooza-festival i Chicago. The Sunday Times beskriver bandets sound med orden ”dark-hearted, descending-chord epics” efter att ha hört förra årets EP “I’m Sorry”.

Den officiella videon för låten “Sweater Weather” från EPn, har på cirka en månad kommit upp i över en miljon visningar på YouTube. ”Sweater Weather” befinner sig just nu i topp tio på den alternativa radiolistan i USA och som #5 på Rolling Stone Magazines spellista med beskrivningen:

“The buzzy Cali band has a hit on its hands with this slow-burn rocker. Layering hasn’t sounded this cool since “The Sweater Song.”

Time Magazine har listat The Neighbourhoods debutalbum “I Love You” som ett av årets mest spännande album att se fram emot. ”I Love You” släpps den 24 april i Sverige.

Lär känna sångaren Jesse bättre i en exklusiv video som gjordes för Mr.Porter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 19th, 2013

Svensk hiphop har aldrig varit så populär som den är i dagsläget, nya intressanta talanger poppar upp dagligen och den nya svenska hiphopvågen är ett faktum. Till Bråvalla Festival välkomnar vi några av dagens starkast lysande namn inom genren – ”Sveriges största rap emcee” Ken Ring, heta duon Näääk & Nimo samt ganstarapkollektivet Kartellen.

Ken Ring är en dramatisk, ärlig och frispråkig rappare som varit med i gamet sedan genombrottsplattan Vägen tillbaka från 1999. Den största utvecklingen har kommit på senare år med skivor som Äntligen hemma, Hip Hop och framförallt, Akustiken med den omtalade låten Själen av en vän i spetsen. Vi har sett till att den svenska hiphop-legenden har fått extra mycket speltid för att visa upp hela sitt register och bjuda på en unik spelning – full av kontraster, ord från betongen och vassa beats.

Näääk & Nimo har genom åren byggt upp ett gediget rykte som leverantörer av dom giftigaste tracksen och en av landets pålitligaste liveakter. Med varsin soloproduktion från förra året, Näääks Mannen utan mask och Nimos Till slut, är Sveriges mest tillbakalutade hiphop-duo hetare än någonsin och redo att erövra festivalsommaren med sina stilrena rhymes och avskalade beats. Förra året bestod av ett intensivt turnerande och ett idogt jobb att lira sig bekanta med det nya materialet. Varma i kläderna och redo för rond två besöker de Bråvalla festival för en laddad spelning i sommar.

Kartellen har den optimala bakgrunden för att producera svensk gangstarap med tyngd och framförallt någonting som känns äkta. Musikkollektivet bildades 2008 i en fängelsebunker av Leo ”Kinesen” Gonzalez och Janne Babyface. Samma år gjorde Kartellen sitt första uppträdande som förband åt rap-legenden Ice Cube och eftersom Leo och Janne fortfarande satt i fängelset var det Sebbe Staxx och Kaka som var på plats. Kartellen hamnade i strålkastarljuset, blev den stora snackisen på hiphop-scenen och har sedan dess släppt flera uppmärksammade videos och låtar på YouTube som sammanlagt fått över 15 miljoner visningar till idag. Kartellen jämförs med legendariska och provokativa svenska pionjärer som Latin Kings och Ebba Grön, speciellt efter förra årets debutalbum Ånger & kamp som representerade en mer nyansrika sida av den omtalade gruppen.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Frank Ocean, Volbeat, Mando Diao, Thåström, Armin van Buuren, In Flames, Takida, Stone Sour, Hoffmaestro, Bo Kaspers Orkester, Slagsmålsklubben, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Eldkvarn, Kvelertak, OFWGKTA, Earl Sweatshirt, 2manydjs, White Lies, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Nicky Romero, Parkway Drive, Neurosis, Editors, Suuns, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop, Lindsey Stirling, James McCartney mfl. Fler akter tillkommer.

...