Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

Brädholmen Event är stolta över att kunna presentera Agnes Carlsson till Latitud 57 2013. Agnes är en av Sveriges största kvinnliga artister.

Agnes Carlsson tog hem vinsten i Idol 2005. Efter tiden i idol har hon satsat utomlands med stor framgång. I sommar gör hon sin första riktiga Sverigeturné och kommer att göra ett stopp i Oskarshamn. Agnes spelar på Latitud 57 lördagen den 6 juli 2012 släppte Agnes sitt fjärde album ”Veritas”. Albumtiteln betyder sanning på latin och precis som första singeln ”One Last Time” (som toppade listorna under stora delar av året) finns en uppriktighet oavsett om den pulserar euforiskt på dansgolvet eller är smärtsamt stilla.

Efter att ha rest runt hela världen och fängslat land efter land med sin karisma och röst med det föregående albumet ”Dance, Love, Pop” (”Release Me”, ”On and On”) började Agnes skriva på sitt fjärde album. Redan på det andra albumet ”Stronger” började hon mer och mer vara med och skriva sina egna låtar, och när ”Release Me” var den låt som fick störst framgångar och även var den hon varit mest involverad i visste Agnes att hon ville vara med att skriva så mycket som möjligt.

På ”Veritas” har Agnes varit med och skrivit varenda låt med låtskrivare och producenter som Jonas Quant (Hurts, Leona Lewis, Kylie Minogue), Patrik Berger (Robyn, Lana Del Rey), Sharon Vaughn (”Release Me”) och Tony Nilsson (Darin, Selena Gomez) för att nämna några.

Agnes är det tredje artistsläppet till Latitud 57 2013. Tidigare klara artister: Magnus Uggla, Free Fall och Smash Into Pieces.

Flera släpp kommer inom kort.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

För några dagar sedan släpptes Håkan Hellströms nya singel ”Det Kommer Aldrig Va Över För Mig” och nu har också videon gått live:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

De legendariska hårdrockarna Y&T åter till Sverige i höst för spelningar i Malmö, Göteborg och Stockholm!

Redan i mitten av 70-talet spelade de på svettiga rockklubbar runt om i USA. Kaliforniens Y&T satte under de följande årtiondet standarden för hur hårdrock skulle låta och turnerade med ikoner som Ozzy Osbourne, AC/DC, Aerosmith och Mötley Crüe.

Ursprungligen bildat som Yesterday and Today, men sina två första album kortade ner bandnamnet och släppte en rad framgångsrika skivor under 80-talet. När de bytte skivbolag till Geffen ändrade de också laguppställning till Jimmy DeGrasso (Alice Cooper, Suicidal Tendencies, Megadeth) på trummor och Stef Burns (Alice Cooper, Berlin, Huey Lewis) på gitarr.

Med en imponerande diskografi har de genom åren sålt mer än fyra miljoner skivor och gjort sig kända för odödliga rocklåtar som Forever, Rescue Me, Mean Streak, och Summertime Girls. Så sent som 2010 släpptes albumet “Facemelter”, som var bandets första platta på hela 13 år.

Gör er redo för Y&T som i höst kommer till Sverige för tre spelningar!

Turnédatum
Debaser Medis – Stockholm 24 oktober
Sticky Fingers – Göteborg 25 oktober
KB – Malmö 26 oktober

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

Förbered er mentalt och fysiskt, under några veckor i april / maj kommer några av Sveriges absolut hetaste metalakter att stå på en och samma scen. Dödsmelodiska Avatar och dynamiska Engel ska nämligen ut på turné tillsammans. Som om inte det vore nog kommer dessutom de kritikerhyllade nykomlingarna i Smash Into Pieces att öppna den givna succékvällen.

Datumen är:
30/4 Karlstad Nöjesfabriken
1/5 Norrköping Dynamo
2/5 Linköping L´Orient
3/5 Malmö KB
4/5 Köpenhamn KB18
9/5 Oslo John Dee
10/5 Göteborg Sticky Fingers
11/5 Stockholm Klubben
25/5 Helsingborg The Tivoli

Turnén presenteras i samarbete med Bandit Rock, Shock, Close-Up Magazine & Access: Rock.

Engels kommande spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

Linkoban är en ny, het rapartist som har benämnts som kronprinsessan av den danska grime-scenen. Hon spelar rå, kaxig rap/electro och hennes senaste singel ‘Popgun Track’ släpptes härom veckan med tillhörande video. Förra året gjorde Linkoban succé på den danska Roskilde-festivalen och nu lanseras hon även i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

Saknar du känslan du fick när du hörde “Number Of The Beast” eller “British Steel” för första gången? Ögonblicket när du hoppade på sängen och klinkade på din luftgitarr som en galning? När du tog pennan ut ur skolväskan och ritade ditt favoritbands logga på din jeansjacka? När du stod framför spegeln och headbangade till dess du föll ihop?

Detta är Örebro-bandet Wolf. De såg ingenting spännande i modern metal utan bestämde sig för att börja spela vad en del benämner retro-metal. Wolf håller 80-talet vid liv än idag men lyckas fortfarande låta som ett fräscht band.

Wolf kommer till Rockstad: Falun i augusti 2013.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

Idag den 18 mars släpper Magnus Bergman sin nya singel “Gryningstid” genom Tailor Made Label. Den nyskrivna Gryningstid är en vårdoftande hyllning till det ständigt återkommande livet, signerad av låtskrivarduon Magnus Bergman & Andreas Bergström.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

Putte i Parken fyller på med tre nya internationella akter inför sommaren. Kanadensiska Propagandhi kommer till Mariebergsskogen i sommar – liksom finska French Film och danska duon Bottled in England.

Kanadensiska Propagandhi började redan på 80-talet som ett trashband skapat av barndomsvännerna Chris Hannah och Jordan Samolesky. Propagandhi profilerade sig musikaliskt åt skatepunkbandens riktning och textmässigt genom att med humor och satir kritisera kapitalism, sexism och nationalism. Senaste albumet är ”Failed states” och det har bidragit till att bygga på den kultstämpel kanadensarna skapat sig.

Propagandhi är en riktig profilbokning och vi är väldigt glada åt att få hit dem till festivalen 3-6 juli, säger arrangören Niclas Lagerstam.

Den glädjen gäller förstås även de två andra internationella akter som PIP 2013 presenterar samtidigt.
Finska French Film har en kortare historia och skapades 2010. Debut-EP:n ”Golden sea” och debutalbumet ”Imaginary Future” blev båda uppmärksammade.
Namnet?
Det kom till av en slump när Joni Kähkönen och Johannes Leppänen diskuterade en fransk film de just hade sett.
French Film har influerats av basnd som The Ramones, Beat Happening, The Jesus And Mary Chain och andra.

Ännu en kul bokning, konstaterar Niclas Lagerstam som kompletterar den internationella trion med danska Bottled in England.

Bottled in England är en duo, igång sedan 2010, som redan placerast sig tungt och fast på den danska musikscenen och bland annat gjorde succé på Roskilde 2011, berättar Lagerstam.

Tre bokningar vi är glada att kunna presentera och tre bokningar som alla förstärker Putte i Parkens profil, sammanfattar Niclas Lagerstam.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

“The Mess” är singel nr 3 från de Svenska rockarna BONAFIDEs tredje högt framgångsrika albumreleas “Ultimate Rebel”. “Ultimate Rebel” gick inom en vecka efter släppet upp på de Svenska topplistorna, och har hyllats som en av de bästa releaserna 2012 av rockmedier över hela världen.

“The Mess” är en mörk, fascinerande rökare med ett catchy lead-riff, ett stort gitarrarbete och en smittsam refräng att dö för.

“The Mess” släpps här och nu och backas upp med ett liveklipp från den kommande live-DVDutgåvan, som du snart finner i handeln. “Live Mess” spelades in på förra årets Hard Rock Hell Festival i Wales, där Bonafide hade sällskap på scenen av några mycket lättklädda dansare framför en fullsatt publik, och till det serverades några riktigt tajta sexiga riff!

Sedan deras senaste release, har BONAFIDE turnerat flitigt med spelningar över europeiska kontinenten och Storbritannien och kommer att fortsätta turnera de europeiska klubb- och festival-scenerna under hela 2013.

Gör dig redo att förvänta dig det oväntade från dessa Rock n Roll Rebels!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

Det kultförklarade amerikanska metalbandet firar 25 år och ger sig ut på jubileumsturné. I juli landar Danzig i Sverige för en exklusiv spelning på Metaltown.

En ikon och legendar. Om hundra år, när den eviga rockhistorien skrivs ner, kommer Glenn Danzigs namn vara understruket och i fetstil. Mannen som sägs ha startat tusen band och leder en karriär som spänner över fem decennier. Efter att på 70-talet ha grundat Misfits har han likt en profet vandrat genom punk, doom, satanisk metal och skapat chockerande mörk hårdrock som framkallat kalla kårar på de mest hårdhudade.

Det är nu 25 år sedan han gav liv åt metalbandet Danzig. Gruppen som 1988, under demonproducenten Rick Rubins vingar, släppte sitt självbetitlade och mästerliga debutalbum och belönades med en amerikansk guldskiva. Skivan som inkluderar fulländade klassiker som “Mother”, “Twist of Cain”, “Am I Demon” och “She Rides” räknas fortfarande som en klassiker och milstolpe.

För att fira sitt 25-årsjubileum ger sig Danzig i sommar ut på en efterlängtad turné som tar bandet till Sverige för en spelning på Metaltown. En turné där vi även kommer få se Misfits-gitarristen Doyle Von Frankenstein. Som bonus till konserten kommer Glenn Danzig och Doyle tillsammans bjuda på ett unikt Misfit-set. Något som förmodligen aldrig kommer hända igen.

...