Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2013

Jag trodde aldrig att jag skulle sjunga igen, men när jag hörde de första tre låtarna kunde jag inte säga nej.

Med de orden är en av vår tids största och mest hyllade artister tillbaka i rampljuset. Den 13 maj släpper Agnetha Fältskog sitt efterlängtade album ”A”, som innehåller helt nyskrivet material.

Singeln “When You Really Loved Someone” släpps idag och kommer att finnas tillgänglig på i-Tunes, Spotify och övriga plattformar. Agnethas nya officiella hemsida (www.agnetha.co.uk), Facebook (www.facebook.com/pages/agnetha-official) och Twitter (@agnethaofficial) öppnas också under dagen.

Inför albumet har Agnetha samarbetat med Grammy-nominerade låtskrivaren/producenten Jörgen Elofsson, som tidigare har skrivit och producerat hitlåtar till världsstjärnor som Kelly Clarkson, Britney Spears, Celine Dion och Westlife, och med hyllade producenten och kompositören Peter Nordahl.

Agnetha var redo att göra musik igen, säger Elofsson. Vi kände det. Hon är en musiker, en sångerska och låtskrivare som inte har skapat på länge. Vi såg henne blomma ut med musik i sitt liv igen.

För första gången på länge medverkar Agnetha även som kompositör på en av låtarna.

Jag hade inte skrivit musik på väldigt länge, säger Agnetha, men när jag satte mig vid pianot kom det till mig helt naturligt.

Efterlängtat av miljoner fans världen över, släpper Agnetha sitt helt nya album genom Universal Music Group, världens största musikbolag.

Max Hole, Chairman och Chief Executive Officer på Universal Music Group International, tillägger:
Ni kan nog föreställa er hur spännande det kändes när vi fick veta att Agnetha var i studion igen. Vi ville få henne att välja Universal Music som partner och vi är så tacksamma för att hon gjorde det. Det här är ett drömprojekt för så många här internt och för alla hennes fans över hela världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2013

Ben Howard är en av de senaste årens mest uppmärksammade brittiska singer/songwriters och är högt önskad till Peace & Love. Nu är det äntligen klart att han kommer! Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Ben Howard är högt önskad till vår festival och därför är det med stor glädje vi kan avslöja att han nu är redo och klar, säger presschef Ronny Mattsson.

Från Totnes, South Devon, mitt på den brittiska landsbygdsidyllen mellan hedar och hav kommer den unge engelsmannen Ben Howard. Där satt han alldeles för ofta och kluckade på en surfbräda i solnedgången och funderade över livet. Efter att debutalbumet Every Kingdom släpptes under andra halvan av 2011 gick en njutningsfylld rysning genom kritikerkår och musikälskare som, precis som vi, hade turen att finna denna skatt till man tidigt. I ett hem med föräldrar som dyrkade Joni Mitchell, Simon and Garfunkel och Bob Dylan formades Howards innerliga och känslostinna gitarrdrivna låtar. Han väver in den typ av nostalgi och melankoli i sin musik som får dig att le och gråta samtidigt.

Tidigare bokade artister till Peace & Love är:
Depeche Mode, First Aid Kit, Håkan Hellström, Queens of the Stone Age, Pet Shop Boys, Paramore, Maskinen, Petra Marklund, Miss Li, The Script, Iggy & The Stooges m.m.

Totalt kommer cirka 150 akter att bokas, varav 110 är musikakter och 40 inspirationsakter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2013

Idag släpptes videon till Johnossis senaste singel Gone Forever, hämtad från kommande albumet Transitions.

Gone Forever hördes för första gången på årets upplaga av P3 Guld-galan i Skandinavium i Göteborg, nu har singeln även fått en video i händerna på regissören Filip Nilsson. Videon släpps idag och finns tillgänglig på Youtube.

Nya albumet Transitions släpps 20 mars och blir Johnossis fjärde fulländare och uppföljaren till Mavericks från 2010. Transitions har producerats och mixats av bandets vapendragare Lasse Mårtén som även producerade Mavericks. Nytt i sammanhanget denna gång är att även Björn Yttling (Lykke Li, Primal Scream, Peter Bjorn & John m fl) och Pontus Winnberg (Miike Snow m fl) har ett finger med i spelet som exekutiva producenter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2013

Första banden klara för första deltävlingen i Wacken Metal Battle Sweden 2013 som avgörs i Göteborg den 15e mars. Tävlingen där vinnaren får spela på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland. För fjärde året i rad medverkar Sverige i tävlingen Wacken Metal Battle. I år har vi tre deltävlingar och den stora finalen avgörs den 1 juni i Stockholm. Delfinalen i Göteborg är på Henriksbergs Takterass den 15 mars kl. 20.00.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air-festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Indien, Ryssland, Japan, och från och med i år är även ’Caucasus Republics ’ med. Det är gemensamma samlingsnamnet för Georgien, Armenien och Azerbajdzjan. Sverige är med för fjärde året.

De fem som tävlar i Göteborg i bokstavsordning:
Dethrone (thrash/metal) från Värnamo
Eldrimner (progressiv black metal) från Göteborg
Incarnit(thrash/metal) från Karlstad
Vengha (metal) Från Falköping/Skövde
Zero Illusions (metal) Från Göteborg

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2013. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air festivalen hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2013, var utsåld redan i september 2012.

Nytt för i år är att det är tre delfinaler, Göteborg (15 mars), Falun (5 april) och Stockholm (26 april) Den stora Sverigefinalen äger rum den 1 juni i Stockholm. Där koras vinnaren som får spela på Wacken Open Air festivalen i augusti 2013. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti. Vinnaren i Sverige får som tidigare år även en backdrop från Bandshop.

I deltävlingarna och på finalen kommer en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2013

West Coast-hiphopens framtid Kendrick Lamar är på världsturné. I februari gjorde han tre slutsålda gig i Sverige. Missade du hans konsert, eller kunde du inte få tag på biljetter i tid? Ingen fara, här har du chansen att följa med TDE backstage på Kendrick-konsert och se exklusivt material från hans soundcheck. Perfekt måndagsunderhållning!

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 11th, 2013

Datortillverkaren Intel har valt att använda svensk musik i sin senaste kampanj för sin nya Ultrabook. Musiken är från bandet You Say France & I Whistle, låten är When Lovers die.

Du kan se delar av kampanjen här.

Nu har även Bank of America bestämt sig för samma låt med en stor kampanj under våren i Nordamerika.

When Lovers Die är den låt som enskilt har haft flest placeringar genom oss under de senaste två åren. Den har spelats flera miljoner gånger i olika versioner, säger Peter Åstedt på Musichelp Sweden AB.

Idag räknas det som en större merit och ibland nästan ett måste för artister att placera sin musik i de kanaler där lyssnarna finns. En låt som placerats i en reklamfilm kan göra att nya fans får upp ögonen för låten och placerar den på spellistor i tjänster som t.ex. Spotify. Dessa listor genererar pengar under mycket lång tid, då användarna ofta låter låten ligga kvar i spellistan. Via reklam, TV-serier, spel och film når man en större publik snabbt. Ofta ger en låt i reklamfilm eller Tv -serier mycket mer intäkter än de traditionella marknadsföringsmetoderna via radio och skriven press. De nya kanalerna på internet så som Youtube, Vimeo och Netflix gör spridningen global.

Givetvis fungerar detta bara så länge upphovsmännen är medlemmar på upphovsrättsliga intresseorganisationer. Tjänster som t.ex. Epidemic Sound underminerar många av de intäktsströmmar och synergieffekter som det här ger Sveriges kompositörer. De underminerar även kompositörers möjlighet till ett friare skapande.

You Say France & I Whistle har en längre tid varit ett av de mest populära banden vars musik blivit placerad med flera stora varumärken, bland annat Huawei, Viasat, Coca-Cola, X-box,Tiger Jeans, Bealls, Costume National och GAP. De har haft sin musik med i TV-serier som Breaking Pointe, Blue Mountain State och MTV:s Underemployment. Bandet gick skilda vägar i december 2012. Delar av You Say France & I Whistle finns numera i bandet Like Swimming.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2013

Dödsmetallbandet Diabolical från Sundsvall/Stockholm kommer i april att ge sig ut på en kortare Europa-turné tillsammans med Sundsvalls-banden Soreption och Deathbreed. Turnén inleds i tyska Greifswald den 12 april och därefter följer spelningar i Slovenien, Österrike och Italien innan vändan avslutas i Berlin den 21 april.

Diabolical släpper i april sitt sjätte album “Neogenesis” genom ViciSolum Records.

...