Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Steve Earle är tillbaka med albumet “The Low Highway” som släpps i april och följer upp det Grammy-nominerade mästerverket “I’ll Never Get Out Of This World Alive” från 2011. Tillsammans med sitt band The Dukes besöker han i sommar Sverige för tre konserter.

För första gången någonsin släpps nu en platta under namnet Steve Earle & The Dukes. Man får även gå tillbaka ända till 1987 och albumet “Exit 0” för att hitta ett skivkonvolut som inkluderar The Dukes. På nya studioalbumet “The Low Highway” som är hans femtonde i ordningen, samarbetar Earle med den legendariske countryproducenten Ray Kennedy (Emmylou Harris, Willie Nelson, Jackson Browne m fl) och backas upp av sitt band, bestående av Chris Masterson, Eleanor Whitmore, Kelley Looney, Will Rigby och Allison Moorer .

Texasfödde Steve Earle har gjort sig känd som aktiv krigsmotståndare och för att aldrig ge vika för sina starka ideologier. Som musiker och låtskrivare är han enastående och har alltid hittat nya vägar genom countryn och rockmusikens landskap. Alltid personligt och högst angeläget. Hans sånger har tolkats av ett flertal välkända namn som Joan Baez, The Pretenders, The Highwaymen, Waylon Jennings, Emmylou Harris och Johnny Cash .

Albumdebuten kom med “Guitar Town” 1986. Ett platta som toppade de amerikanska countrylistorna och omedelbart etablerat det nya uttrycket “new country”. Skivan sålde guld och nominerades dessutom till två Grammys. Genom åren har det blivit åtskilliga guldskivor och mer än ett dussin Grammy-nomineringar, varav han också vunnit flera.

Turnédatum
8 jun – Malmö – KB
9 jun – Göteborg – Pustervik
11 jun – Stockholm – Nalen

Steve Earle live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Det rutinerade hårdrocksbandet The Quill från Mönsterås släpper den 24 maj sitt sjunde album “Tiger Blood” genom Metalville Records. Skivan spelades, i likhet med föregångaren “Full Circle”, in vid Jakaranda Studios i Gävle och 491 Studio i Oskarshamn tillsammans med producenten Petter Diamant. Mixningen gjordes av Patrik Frisk vid Sidelake/Ninetone Studios i Sundsvall.

“Tiger Blood” består av tio nya låtar med ett bonusspår för de som väljer att köpa skivan genom iTunes.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Tommy Trash är så långt ifrån den stereotypa houseikonen man kan komma. Trots episka anthems slänger han samtidigt bilden av den renrakade houseartisten långt bort från scenen. Utan att tumma en centimeter på kvaliteten.

Vid sidan av sin vilda scenpersona har Tommy Trash fortfarande en ödmjuk och kärleksfull attityd inför sin egen och andras musik. Uppmärksammade remix-uppdrag för artister som Swedish House Mafia och Deadmau5 indikerar att efterfrågan på hans arbete är skyhög. Med sina släpp på Axtone och Refune så väl som Mau5trap och Tiestos Musical Freedom visar australiern Tommy Trash att varje produktion är ett bevis för hans brinnande kärlek till sitt musikaliska arv.

Tommy Trash har inga problem att passa in i de stora sammanhang som nu associeras med den konstant växande klubbkulturen. Från de mest prestigefyllda nattklubbarna till de allt större festivalerna, ingen scen är för liten eller för stor för Tommys adrenalinstinna spelningar.

Efter samarbeten med giganter som Tiesto , Sebastian Ingrosso och A-Trak i bagaget kan vi lova att även 2013 kommer bli Tommy Thrashs år. Senast i raden av släpp från den ofattbara australienska dansgolvskrigaren är Truffle Pig på Fool’s Gold och Monkey See Monkey Do på Mau5trap.

WHO’S GETTING TRASHED?!?

Konsertdatum
1 maj – Stockholm – 2.35:1 / Berns

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Rockbandet We Are The Catalyst från Varberg har gjort en cover på brittiska stjärnskottet Ellie Gouldings låt “Lights”, och de har även gjort en musikvideo till låten. Resultatet kan du lyssna till nedan. Covern producerades och mixades av Kenny Boufadene i Studio Meltdown.

We Are The Catalyst bildades i november i år av Catrin Feymark och Kenny Boufadene som tidigare var medlemmar av det nu nedlagda Modern Metal-bandet One Without. One Without släppte bl.a. två fullängdare och turnerade med band som Dead By April, Katatonia och Evergrey.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Vi firar våren med att släppa ytterligare 24 artister som kommer att uppträda på den 21:e upplagan av Sziget Festival:

Sebastian Ingrosso / Peter Björn and John / Ska-P/Editors / Bad Religion / Woodkid / Empire Of The Sun / Everything Everything / Dizze Rascal / Enter Shikari / Chris Liebing / Katy B / Netsky Live / Totally Enormous Extinct Dinosaurs / ZAZ /Skip & Die / Skunk Anansie / Alex Clare / Chase & Status Live / Tame Impala / Michael Kiwanuka / Wax Tailor / Left Boy/Afterhours

Om Szigetfestivalen:
Szigetfestivalen är en av Europas absolut största multikulturella händelser, festivalen slog upp dörrarna år 1993 och firar redan sin 21:a upplaga. Sziget huserar under en vecka nästan 400 000 hängivna åskådare från over 70 olika länder på en sagolik ö i centrala Budapest, och tillhandahåller där en komplett vecka av festivalupplevelser med oavbruten feststämning, fantastiska konserter och en stad som har allt att uppleva.

Sziget är flera festivaler i en, ett veckolångt event med runt 60 olika mötesplatser och program. Artisterna på plats har en spännvidd av de absolut största banden inom pop/rock, electronica och världsmusik, men du kan också uppleva metal, jazz, blues och till och med lite klassiska akter medan du vandrar runt på det enorma festivalområdet.

Sziget handlar inte bara om musik, utan även en mängd olika kulturella influenser så som teater, cirkus och utställningar. Sziget är t.ex den enda stora festivalen där du kan hitta ett “roma tent”, inte heller att förglömma att festivalen går av stapeln mitt i centrala Budapest, som bara i sig självt är en av världens mest levande städer för både turism, historia, spa och kultur.

Att ta sig till Sziget är inte heller svårt, det finns en hel rad av olika transportsätt – allt från buss, tåg, flyg, bil och till och med båt är möjligt, och när det kommer till boende så är även det oerhört simpelt att tillhandahålla – de allra flesta besökarna huserar på festivalområdet, i olika tält och husvagnar, men om det inte är din kopp té så kan du vara lugn – det finns det även en stor valmöjlighet av hotell och vandrarhem i närheten.

2012 års live-sändning från festivalen (streamad på YouTube) följdes av en oerhörd mängd människor, ungefär fem miljoner tittare följde där Szigetfestivalen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Metalcorebandet The Drake Equation från Västerås släppte nyligen sin nya singel “Judgment” vilken du kan lyssna till nedan. Låten är en försmak på deras kommande EP “Variables” som snart släpps genom amerikanska Sumerian Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

I över ett decennium har Shugo Tokumaru fiskat trådar till texter ur sin drömdagbok och tonsatt dem med de hundratals instrument som han själv spelar. I sitt sovrum har han lagt lager på lager av ljud för att skapa solfjädrar till sin ljudsfär. Trollat fram ett eget hörn av verkligheten, som för en del personer kanske känns precis som att gå genom en skog där träden bär blå och lila lövskrud och pappersfåglar sakta svävar ovanför i den tunna, klara luften.

Genom åren har Shugo Tokumaru smält ner sin musikaliska formula i sex stycken album, nu senast i In Focus via amerikanska Polyvinyl Recordings. In Focus fortsätter förstås på Tokumarus redan inslagna väg av drömpop, skapad av tusentals ljud, med influenser från europeisk 60-talspop och traditionell japansk musik. Innerst inne kan man ju tycka att någon som har ägnat åratal till utveckla och förfina ungefär samma sak vid någon punkt kanske borde bli tråkig, men istället vecklar Tokumaru bara ut nya musikaliska spindelben. Det är förstås lika svindlande galet som alldeles briljant.

Tokumaru har genom åren samarbetat med M. Ward, Animal Collective, Jim O’Rourke och Jens Lekman. Han har turnerat runt världen och hans musik återfinns på åtskilliga indiefilmers soundtracks. Och under tiden fortsätter Shugo Tokumaru att skriva drömdagbok.

Konsertdatum
9 maj – Stockholm – Södra Teatern

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Från Hell, Michigan – Michael Katon till Sweden Rock Festival 2013!

Bluesmannen Michael Katon är känd som gitarristen från Hell (!), Michigan. Det var dock på pubarna i rockstaden Detroit som han utvecklade sin karaktäristiska, råa spelstil. Hans skivdebut lät vänta på sig i många år, men “Boogie all over your head” (1984) var väl värd väntan. Med uppföljaren “Proud to be loud” (1988) föddes så en modern bluesrockklassiker. Sedan dess har Michael Katon hållit fast vid sin egen grej, helt oberoende av trendernas gång, och gjort ett antal fina plattor till på kuppen. Senast 2012, då han släppte så väl “Hard on! (the boogie)”, innehållande nyskrivet material, och coverplattan “Blue tooth (blues I cut my teeth on)”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Smash Into Pieces är nu aktuella med debutskivan ”Unbreakable” som släpps den 10 april (Gain/Sony Music). Trots att debutskivan ännu inte är släppt så har bandet redan prisats två gånger senaste veckan. Bandet vann årets genombrott på Bandit Rock Awards. Detta tack vare första singeln ”Colder” ifrån skivan som släpptes i höstas. Över 120 000 röster kom in ifrån Bandits lyssnare som bestämde vinnarna. Inte nog med det, i helgen vann bandet i överlägsen still Millencolin Music Prize hemma i Örebro. Med hela 77 procent av rösterna kammade Smash Into Pieces hem priset som delas ut till den person eller grupp som betytt mest för musiklivet i Örebro under 2012.

Även den amerikanska skivbranschen har fått upp ögonen för bandet vilket har resulterat i att producenten David Bendeth (Paramore, Killswitch Engaged) gjort en radiomix på ”Colder”. Låten är mastrad av legendariske, Grammisvinnande Ted Jensen (The Eagles, Green Day, Madonna) på Sterling Sound i New York. Skivan ”Unbreakable” är inspelad i Fascination Street studion tillsammans med Jens Bogren (Opeth, Soilwork, Amon Amarth).

Unbreakable Tour:
9 Mars – Örebro – East West – Unplugged
15 Mars – Örebro – “Örebro travet” – Unplugged
23 Mars – Stockholm – Klubben – With: “The Unguided and dEMOTIONAL”
29 Mars – Lindesberg – Bistro Bellman – Unplugged
30 Mars – Göteborg – Sticky Fingers – With: “The Unguided and dEMOTIONAL”
3 April – Örebro – “Mode veckan” Unplugged
6 April – Linköping – L`Òrient
13 April – Örebro – Release Party
19 April – Halmstad – Kajskjulet – With: “The Unguided and dEMOTIONAL”
30 Maj – Stockholm – Harry B James
31 Maj – Växjö – Harrys
1 Juni – Trollhättan – Backstage
7 Juni – Arboga – Festival
15 Juni – Nora – Nora Hotel
5 Juli – Oskarshamn – Latitud 57
6 Juli – Kristianstad – O`learys
26 Juli – Västerås -Qwarnfestivalen
27 Juli – Örnsköldsvik – Rock On The Docks
3 Aug – Frövi – Festival Rockviken
9 Aug – Holmsjö – Holmsjö Music Festival
25 Aug – Örebro – Voxfestivalen

fler datum tillkommer

Smash Into Pieces livespelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 6th, 2013

Frontmannen i TOTO, Steve Lukather, är aktuell med nytt soloalbum “Transition”, som släpps i Sverige den 23 januari, 2013. I mars kommer han till Sverige för fyra konserter: 17/3 Pustervik, Göteborg, 18/3 Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala, 19/3 Nalen, Stockholm, 20/3 Kulturbolaget, Malmö.

Steve Lukather är en kär gäst i Sverige både som ledande medlem av TOTO och soloartist.

Steve’s sjunde soloalbum ”Transition” har en perfekt balans mellan stil, kraft och fantasi där han tar till sig risker och utmaningar på ett sätt de flesta inte ens vågar närma sig. ”Transition” blev en vändpunkt både för albumet och för mig, förklarar Lukather. “När vi skrev låtarna, tänkte jag på allt jag sett – alla människor jag förlorat i mitt liv, de stora och svåra upplevelser jag har gått igenom och hur slutligen det var dags att få ihop och omfamna saker för vad de är, eftersom vi har bara ett liv att leva och måste göra det bästa av det.” Steve avslutar: “Cat’s out of the bag. Yes… my new record is called ‘TRANSITION’. Pretty much says it all. I am excited for you all to hear it.”

Lukather har behållit sin plats på listan över världens bästa gitarrister – liksom Jeff Beck, Eddie Van Halen, Jimmy Page, Larry Carlton m.fl. Han har också lett Toto tillsammans med David Paich genom varje steg av bandets platinumkantade historia, samtidigt som han har spelat på album med musiker som Michael Jackson, Warren Zevon, Aretha Franklin, Stevie Nicks, Don Henley, Richard Marx och andra pop- och rockhjältar.

Banduppställning
Steve Lukather – guitarr / sång
Eric Valentine – trummor
Steve Weingart – keyboard / sång
Renee Jones – bas / sång

...