Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

Domstolen i Prag friade idag det amerikanska metalbandet Lamb of Gods sångare Randy Blythe. Han har stått åtalad för dråp sedan han knuffat ner en ung man från scenen under en konsert i den tjeckiska huvudstaden för drygt 2 år sedan. Mannen avled på sjukhus en månad senare av en mycket dödlig variant av lunginflammation som sannolikt orsakats av att han slagit huvudet i det hårda betonggolvet.

Föräldrarna till offret Daniel Nosek hade utöver fängelsestraff även krävt kompensation motsvarande drygt en halv miljon dollar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

Förra veckan kunde vi presentera thrash metal-pionjärerna Exodus. Idag kan vi med stor glädje även meddela att ett av världens mest inflytelserika thrash metal-band någonsin, Testament, kommer för att spela vid Gasklockorna i Gävle i augusti.

Kalifornienbaserade Testament bildades 1983 med gitarristen Eric Peterson som fadersgestalt. Från början gick bandet under namnet The Legacy men var på grund av juridiska skäl tvungna att byta namn rätt snart till Testament. Debutalbumet, som istället ärva bandnamnet, The Legacy kom ut 1987 och möttes av kritikernas och publikens jubel. Tidigt jämfördes gruppen med The Big Four (Megadeath, Slayer, Metallica och Anthrax) för sin aggressiva thrash metal och har sedan dess fortsatt spotta ur sig det ena briljanta albumet efter det andra.
I juli förra året släppte bandet Dark Roots of Earth, ett styrkebesked som fick stående ovationer av en enad kritikerkår. Ett album med kvalitets-thrash, djupa politiska budskap och ett bultande Testament-hjärta som tar oss tillbaka till rötterna. I sommar välkomnar vi trash metal-giganterna till Getaway Rock!

Getaway Rock Festival 2013 hålls vid Gasklockorna i Gävle den 8 – 10 augusti.

Sedan tidigare klara artister är; System of a Down, In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, Hatebreed, Within Temptation, Killswitch Engage, Trivium, Gamma Ray, Exodus, Electric Wizard, As I Lay Dying, Iced Earth, Katatonia, Cult of Luna, Nashville Pussy, Amaranthe, Eluveitie, Dragonforce, Whitechapel, Witchcraft, Adept, Alcest, Aborted, The Kristet Utseende, Naglfar, 4Arms, Sylosis, Uncle Acid & The Deadbeats och Blood Command. Fler akter tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

Looptroop Rockers – har verkat under två decennier och är utan tvekan en av de största inom svensk hip hop. Med över 14 album sinsemellan som grupp och soloartister har de turnerat över hela världen och spridit sin musik och sitt budskap.

Embee har tidigare vunnit en Grammis för bästa hip-hop/soul 2004 och likaså Promoe i samma kategori 2009.

Den 1 maj släpper bandet sitt första album på svenska – “Mitt hjärta är en bomb” (DvsG / Sony Music). Tillsammans har Promoe, Embee, Supreme och CosM.I.C. skapat 14 spår som berör samhällsfrågor, barndom, kärlek och humor. “Mitt hjärta är en bomb” får finbesök och gästas av Timbuktu, Kapten Röd, José Gonzalez, Cleo, Lilla Namo och Seinabo Sey.

Det första vi får höra från nya albumet är streetsingeln “Hårt mot hårt” tillsammans med Cleo som släpps den 13 mars.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

Vi kan nu presentera två mycket omtyckta och hyllade svenska akter till sommarens festival. Stiko Per Larsson och Nikola Sarcevic har båda besökt oss tidigare och kommer nu tillbaka till Peace & Love, som pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Stiko Per Larsson är äventyraren som flanerat såväl genom land och rike som på topplistor med sin folkinspirerade pop. Vissa känner honom som upphovsmannen till hockeylaget Leksands IF’s officiella låt “Bröder”, vissa känner honom som Leksingen som sedan 2007 slår publikrekord efter publikrekord på Peace & Loves scener, och vissa känner honom som vandraren som varje år ger sig ut på luffen till fots på sina vandringsturnéer för välgörenhet där självklara rutter som Stockholm-Oslo, Stockholm-Köpenhamn och Trondheim-Stockholm har avverkats.
Tre album har det hunnit bli varav hans nya Järnbärarland släpps i april, och i maj blir det återigen vandring, den här gången mellan Skanör och Leksand. Och vad vore väl Peace & Love utan Stiko Per Larsson?

Nikola Sarcevic, som också är känd som sångare och huvudsaklig låtskrivare i Millencolin, släpper nu sitt fjärde soloalbum. Nikola återgår återigen till det engelska språket efter att ha gjort det senaste albumet på svenska och det var i samband med det albumet vi såg Nikola på scen på Peace & Love senast. 2010 var vi nog många som gick och nynnade på ”Bocka av” eller ”Mitt Örebro” och skivan Nikola & Fattiglapparna blev en stor succé. Nu kommer Nikola tillbaka till Peace & Love som stopp på en omfattande turné världen över under våren och sommaren.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

Versionen av Queensrÿche utan originalsångaren Geoff Tate har skrivit kontrakt med Century Media Recods för sitt nya studioalbum som väntas släppas den 11 juni. Detta blir det första albumet med den nya sångaren Todd La Torre, tidigare frontman i Crimson Glory. I mars och april kommer gruppen också att ge sig ut på en världsturné där de bland annat besöker Sverige för att spela på Sweden Rock-kryssningen. Enligt bandmedlemmarna väntas denna version av Queensrÿche återvänta till sina progressiva rötter från 80-talet, det unika sound som kom att influera tusentals band fram till våra dagar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

2013 är vi alla Honningbarn.

De senaste tre åren har Kristiansand-bandet Honningbarna gjort sig ett namn såväl i hemlandet Norge som utomlands. De debuterade 2010 med EP:n ”Honningbarna” och 2011 vann de norska P3s ”Årets Urørt”, en tävling för osignade band. 2011 var även året då de släppte sin debutplatta ”La Alarmane Gå” som belönades med ett Spellemannspris (Norges motsvarighet till Grammis) i kategorien Rock.

Musikaliskt spelar de hårt och bland referenserna återfinns Rage Against The Machine, Gallows och The Hives,men så är det också svenske stjärnproducent Pelle Gunnerfeldt, känd som mångårig samarbetspartner till just The Hives, som står för produktionen av Honningbarnas andra album ”Verden Er Enkel” som släpps i Sverige idag.

Men Honningbarna vill mer än att bara skapa musik. De har ett budskap och de har till exempel redan klarat av bedriften att få stora delar av Norges bibelbälte att sjunga med i låten ”Fri Palestina”. Allsång har det också blivit i resten av Norge och även långt utanför det egna landets gränser – på Roskilde i Danmark, på Eurosonic i Nederländerna och på olika klubbar i London.

”Målet med texterna är att folk ska tänka själva och vi vill sätta dem i situationer där det krävs. Vi struntar i om väg E6 ska byggas ut eller inte, det är de stora idéerna och tankarna som ska förändra något” menar Edvard Valberg.

Honningbarnas mål är enkelt och tydligt – världsherravälde. Utan krusiduller eller tillgjordhet, men med ren energi och äkta kärlek till musiken. Mitt bland publik och fans.

I vintras agerade Honningbarna förband under The Bronx Norden-turné och i mars kommer de tillbaka:

Turnédatum
27/3 Debaser, Malmö
29/3 Debaser Slussen, Stockholm
30/3 Pipeline, Sundsvall

Honningbarna live

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

Sommaren 2013 är Eric Saade äntligen tillbaka med ett nytt album.

Det blir Erics första album sen 2011 då han gav ut “Vol 1” och “Vol 2”, båda sålde platina. I april släpper han den första singeln från albumet.

Jag har jobbat väldigt länge med det nya materialet, och kommer jobba med det ett bra tag till. Det har hänt en hel del i mitt liv senaste året, och det har lett till att nästa projekt är väldigt personligt.

Det kommer vara känsligt och ett väldigt ärligt album. Jag ser fram emot att släppa musik nu igen!

I maj har Eric premiär för en Skandinavisk sommarturné. Detta blir Erics 4: e stora egna turné. Senast Eric turnerade var våren 2012 med Arenaturnen Pop Explostion. Alla datum släpps senare i vår.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

Masters Of Reality, med sångaren, producenten och multiinstrumentalisten Chris Goss i spetsen, är ett av hårdrockens verkliga kultband. De bildades i New York men associeras ofta med Kaliforniens berömda Palm Desert-scen, som även inkluderar Kyuss, Queens Of The Stone Age och Fu Manchu. Masters Of Reality är dock inget renodlat stonerband utan kör en mer blandad kompott där även blues, progressiv rock och psykedelisk pop ingår bland ingredienserna. Däremot är de inte speciellt aktiva – sedan 1988 har de endast utgivit sex studioalbum, senast “Pine/Cross Dover” (2009). Vi hade turen att fånga upp dem vid rätt tillfälle, varför vi nu har glädjen att få presentera deras debut på Sweden Rock Festival i Blekinge i sommar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

First Aid Kit

First Aid Kit
Systrarna Söderberg har med First Aid Kit fullkomligt trollbundit världen under året som gått. Med sitt andra och helt och hållet mästerliga album “The Lion’s Roar”, som spelades in i USA tillsammans med Bright Eyes-medlemmen Mike Mogis, blev de omedelbart Sveriges mest hyllade och älskade artister. De har gjort succé var de än satt sina fötter och satt ett mycket större intryck på oss alla än vad de själva verkar förstå.

Efter USA-turnér spelningar i stora talkshows har de i vinter återvänt till Sverige för en utsåld konserthusturné. På årets Grammisgala plockade duon dessutom hem fyra tunga priser, bland annat för årets artist och årets album. Ett tydligt bevis på First Aid Kits storhet.

Mando Diao
Efter att ha blivit ett av våra största och mest framgångsrika rockband och musikexporter med 1,5 miljoner sålda album, gjorde Mando Dio en helvändning med senaste albumet “Infruset”. En skiva där de lämnade skramliga gitarrer bakom sig och bytte språk till svenska. Med texter av Gustaf Fröding. Ett minst sagt modigt steg av ett band på toppen av en lysande internationell karriär.

Det fanns de som tvivlade på projektet, men Mando Diao överbevisade dem alla. Albumet blev en av årets absolut största succéer som snabbt sålde dubbel platina och beskrevs som ett mästerverk. Hittills har de ägt Svensktoppens förstaplats i hela 14 veckor och dessutom belönats med en välförtjänt Grammis på årets gala.

Konsertdatum
11 juli – Helsingborg – Sofiero Slott – support Daniel Norgren

First Aid Kits Sverige-spelningar
Mando Diaos Sverige-spelningar

...