Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2013

Anton Ewald och Robin Stjernberg blev de två sista finalisterna i årets upplaga av Melodifestivalen. Det stod klart sedan Andra chansen avgjorts i Karlstad ikväll. Samtliga finalister till Friends Arena nästa lördag den 9 mars 2013 är därmed klara enligt följande:

Yohio – “Heartbreak Hotel”
David Lindgren – “Skyline”
Sean Banan – “Copacabanana”
Louise Hoffsten – “Only The Dead Fish Follow The Stream”
Ravaillacz – “En riktigt jävla schlager”
State of Drama – “Falling”
Ralf Gyllenhammar – “Bed on Fire”
Ulrik Munther – “Tell The World I’m Here”
Anton Ewald – “Begging”
Robin Stjernberg – “You”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2013

Håkan Hellström är klar för två klassiska sommarspelningar, Borgholms slottsruin på Öland och vackra Sofiero i Helsingborg. Två norska festivaler är också klara, Bygdalarm och Vinjerock. Tyvärr är sommaren långt borta men redan den 14 mars släpps Håkans nya singel och titelspåret från nya skivan ”Det kommer aldrig va över för mig”. Albumet med samma namn släpps den 17 april.

Speldatum:
1.6 Hässleholm, Siesta
8.6 Göteborg, Slottsskogsvallen
28.6 Skellefteå, Stadsfesten
29.6 Borlänge, Peace & Love
5.7 Karlstad, Putte i Parken
6.7 Øystese,Bygdalarm –NYTT DATUM
18.7 Borgholm, Slottsruinen – NYTT DATUM
20.7 Jotunheimen, Vinjerock –NYTT DATUM
1.8 Helsingborg, Sofiero – NYTT DATUM
3.8 Sundsvall, Konsertfesten

Håkan Hellströms kommande spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2013

Årets mörkaste turné. Black metal-storheter från världens hörn samlas och ger sig ut på en gemensam och efterlängtad turné som tar dem till både Malmö och Göteborg. Svenska Nifelheim, Brasiliens Vulcano och serbiska The Stone.

Bröderna Erik and Per Gustavsson, eller Tyrant och Hellbutcher, har med sitt Nifelheim blivit ett av våra mest legendariska black metal-band. Kraftigt influerade av den gamla skolans mörka metal, som Venom och Bathory. Så långt ifrån digital och modern teknik man kan komma, har bröderna stuckit ut som ett genuint, tvättäkta och fullkomligt dedikerat band. Hårdare än allt motstånd.

Med över 30 år på nacken har brasilianska Vulcano blivit hela Sydamerikas stora metal-kungar. Pionjärer för kontinentens hårda musik, startade de en era och influerade bland annat Sepultura till ytterligare storverk.

Efter sitt femte album “Ratrace” från 1990 följde en lång paus utan skivsläpp. Det skulle dröja ända till 2004 innan Vulcano var tillbaka med fullängdaren “Tales from the Black Book”.

Nu är brasilianarna tillbaka med full styrka och beger sig ut på turné tillsammans med Nifelheim. Med sig har de även med sig det serbiska black metal-bandet The Stone.

Turnédatum
7 maj – KB, Malmö
10 maj – Trädgår´n, Göteborg

Nifelheims livespelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2013

Om psych-pop killarna i The Fresh and Onlys från San Francisco tidigare varit fullmatade med en hel del garagerock och surfgitarrer har de på sitt fjärde album “Long Slow Dance” mer tagit steget mot Australien och band som The Church och The Go-Betweens.

Sångaren och låtskrivaren Tim Cohen har denna gång polerat bort en hel del av gruppens flirtande med 60-talet vilket resulterat i deras bästa album hittills. Ett ganska bra betyg med tanke på den hitparad som bandet gav oss på Pitchfork-hyllade Play it Strange från 2010 där man förflyttades tillbaka till Los Angeles och Jeffrey Lee Pierces The Gun Club.

Du som såg bandet 2011 då de besökte Strand vet att du har en riktig högtidsstund att se fram emot mitt i en brinnande sommar då The Fresh and Onlys besöker Debaser i Malmö och Stockholm.

Turnédatum
27 jun – Köpenhamn – Stengade
2 jul – Malmö – Debaser
3 jul – Göteborg – Pustervik
4 jul – Stockholm – Debaser Slussen

The Fresh and Onlys livespelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2013

Todd Rundgren (född 1948) är en av rockhistoriens verkliga mångsysslare och kultfigurer.

Denne amerikanske sångare, låtskrivare, multinstrumentalist och producent växte upp i Philadelphiatrakten och blev tidigt musikalisk anglofil, med favoritband som the Beatles, The Who och The Yardbirds. En låt med de sistnämnda ”The Nazz Are Blue” inspirerade till namnet på Todds första etablerade grupp, The Nazz. De släppte tre album och fick till en semi-klassiker med ”Open My Eyes”, som kan hittas på den legendariska samlingsboxen Nuggets.

Todds tidiga soloalbum blandade pianobaserade singer/songwriter-pop i Laura Nyro/Carole King-stil med mer gitarrbaserade låtar. Genombrottet kom med tredje albumet, dubbeln Something/Anything (1972), som rymde hits som ”I Saw The Light” och en nyinspelning av Nazz-låten ”Hello, It’s Me”. Uppföljaren ”A Wizard, A True Star” (1973) var ett mer experimentellt och psykedeliskt konceptalbum som skrämde bort mainstreampubliken.

Parallellt blev Todd en eftersökt ljudtekniker och producent och jobbade med allt från The Band till New York Dolls debutalbum. Han har sedermera producerat så vitt skilda artister som Badfinger, Sparks, Grand Funk, Meat Loaf (megasäljaren ”Bat Out Of Hell”), The Tubes, Patti Smith Group, Tom Robinson Band, Psychedelic Furs, Cheap Trick, XTC, Bourgeois Tagg, The Pursuit of Happiness, Jill Sobule, Bad Religion, New York Dolls (igen!) och många, många andra. Han var också tidig med att göra musikvideor, göra en ”interaktiv turné” och att distribuera sin musik via internet.

Todd Rundgren har fortsatt släppa en strid ström av album. Musikaliskt har han rastlöst kastat sig mellan olika stilar: ballader, progressive rock, soulpop, bluesrock, a cappella, musikal och elektroniska experiment. Det finns få genrer som han inte vid något tillfälle har gett sig på. Att han 1974-1985 även hade ledde ett band, Utopia, som spelat allt från jazzfusion till powerpop, har förmodligen bidragit till förvirringen.

Todd Rundgren turnerar flitigt och hans fanskara är liten men följer hängivet varje steg han tar. Det går dock knappt att läsa en internationell musiktidning utan att hans namn dyker upp i något sammanhang, exempelvis som viktig influens för artister som alla från Prince och Phoenix. Och vill man läsa mer om Todd Rundgren rekommenderas boken ”A Wizard, A True Star – Todd Rundgren in the studio” av Paul Myers.

Den 11 april släpps hans nya studioalbum ”State”, som rymmer 10 nyskrivna låtar. Albumet följs av en världsturné som bland annat når Sverige. Todd kommer att spela låtar från ”State” samt väl valda klassiker. På Debaser i Malmö den 29 maj och Debaser Slussen 30 maj kommer Todd att ha med sig trummisen Prairie Prince (mest känd från The Tubes) och gitarristen Jesse Gress. Huruvida sättningen kommer att kompletteras i skrivande stund oklart. Det enda vi med säkerhet vet, är att vi kan vänta oss det oväntade.

/Anders Lundquist

Konsertdatum
29 maj – Malmö – Debaser
30 maj – Stockholm – Debaser Slussen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2013

Det svenska gothic metalbandet Tiamat släpper nu sin nya video “384” vilken är regisserad utav Ioanna Lampropoulou. Låten kommer från gruppens tionde studioalbum, “The Scarred People”, vilket släpptes den 2 november förra året genom österrikiska Napalm Records och landade på elfte plats på den officiella albumlistan.

“The Scarred People” låtlista:
01. The Scarred People
02. Winter Dawn
03. 384
04. Radiant Star
05. The Sun Also Rises
06. Before Another Wilbury Dies
07. Love Terrorists
08. Messinian Letter
09. Thunder & Lightning
10. Tiznit
11. Born To Die (bonusspår på digipack)
12. The Red Of The Morning Sun
13. Paradise (bonusspår på digipack)
14. Divided (live) (bonusspår på digipack)
15. Cain (live) (bonusspår på digipack)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2013

Efter förra sommarens släpp av skivan F.E.A.R.S blev Göteborgs-bandet Theo Berndt kontrakterade av ett japanskt skivbolag som lanserade skivan i Japan. Albumet fick ett varmt mottagande och idag blev det klart att bandet åker dit på turné för sammanlagt 7 spelningar i slutet av maj.

Albumet F.E.A.R.S fick bra respons på hemmaplan med fina recensioner och rotation på radio. Men kanske allra mest uppmärksamhet fick den internationellt då den spreds på stora bloggar och radio i andra länder.

Det var efter releasen hemma i Sverige som vi blev kontaktade med frågan om de fick licensiera ut skivan till Japan, säger Linus Lundin, låtskrivare och basist i bandet.

Efter att allting var klart släpptes den som specialutgåva i september för den japanska marknaden. Releasen blev riktigt lyckat och singlarna fick rotation på flera större rikstäckande radiokanaler. Det gick så bra att de valde att göra ännu ett släpp med bandets första fullängdare redan till julen.

Turnén sträcker sig från slutet av maj in i juni och innehåller spelningar på allt från festivaler och klubbar till akustiska sessioner i skivaffärer.

I samband med turnén släpps det även en specialutgåva för enbart Japan med tidgare outgivna låtar samt alternativa inspelningar av låtar från förra skivan.

Theo Berndt från Göteborg bildades av fyra barndomsvänner och är indiepop med stor känsla för melodier och matematiska takter. Efter två studioalbum och spelningar på landets större klubbar och festivaler har bandet spelat sig utanför landets gränser med Europaturné och flera andra spelningar utomlands.

Under våren kommer Theo Berndt göra ett fåtal klubbspelningar i Sverige samtidigt som de förbereder sig för turnén och färdigställer nytt material som väntas komma senare i år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2013

Igår fredag den 1 mars så kan vi stolt meddela att Kalle Gracias nya singel “Älskling jag vill inte dö för dig ikväll” är släppt! Låten gästas av Mange Hellberg och den finns nu på såväl iTUNES som Spotify.

Kalle Gracias är en rappare från Piteå som kom upp på den svenska hiphop-scenen 2012 efter att ha släppt sin debut-EP ”Pulsen”. Han blev bland annat uppmärksammad av SVT:s kulturprogram ”Sverige!” som gjorde ett inslag om hiphop i Piteå. Efter den lyckade starten släpptes sedan uppföljaren “Asså Jaja EP” där en av låtarna,”Tvåtusentolv”, blev publicerad på amerikanska MTV:s blogg ”MTViggy”.

Kalle Gracias jobbar just nu på ett album tillsammans med sin producent Jakke. “Älskling jag vill inte dö för dig ikväll” är första singeln och gästas av kritikerrosade Mange Hellberg som är aktuell med albumet “Varför börja med sig själv när man kan rädda världen”. ”Älskling jag vill inte dö för dig” släpps på Spotify & iTunes samt en video regisserad av Natanael Ericsson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2013

Mest önskad och en given succé. Magnus Uggla kommer tillbaka till Latitud 57 2013 den 6 juli och festivalbesökarna kan se fram emot en ny hitkavalkad med Kung Uggla!

Efter medverkan i Så mycket bättre och en utsåld show på Börsen under våren är Uggla hetare än någonsin. Han kommer endast att göra ett fåtal spelningar under sommaren och väljer alltså Oskarshamn och Latitud 57 som ett av stoppen.

”Det har varit svårt att hitta an artist av Ugglas kaliber av de artister som ska ut på vägarna i sommar och när Uggla sa att han ville komma tillbaka så tvekade jag inte att säga ja”, säger Christian Åberg. ”Vi måste bredda vårt geografiska upptagningsområde och locka folk utanför Oskarshamn och Uggla är en sådan artist som vi vet kommer dra. Särskilt när han inte kommer att göra så många spelningar”.

Magnus Uggla är första artistsläppet till Latitud 57 2013. Det kommer fler släpp inom kort.

//Christian Åberg, Brädholmen Event

...