Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2013

Igår avled den legendariska musikproducenten Phil Ramone på ett sjukhus på Manhattan där han vårdades sedan februari efter en aortaaneurysm. Den slutgiltiga dödsorsaken blev en hjärnblödning. Han blev 79 år gammal.

Phil Ramone föddes 1934 i Sydafrika men växte upp i Brooklyn, New York. Han var ett underbarn som började spela fiol redan som treåring och uppträdde för drottning Elizabeth II vid tio års ålder. I slutet av 40-talet utbildade han sig vid anrika Juilliard och innan han var 20 år gammal hade han öppnat sin egen inspelningsstudio.

Phil Ramone belönades med 14 Grammy-statyetter under sin långa karriär som producent och arbetade med en lång rad av de största namnen inom populärmusiken såsom Frank Sinatra, Paul McCartney, Aretha Franklin och Elton John. Hans första Grammy var Paul Simons album “Still Crazy After All These Years” 1975.

Phil Ramone var gift med Karen Ichiuji-Ramone med vilken han fick tre söner.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2013

Vi tar lite ledigt över påskhelgen och hoppas att ni alla har en riktigt trevlig helg med släkt och/eller vänner!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

Eric Gadd är tillbaka med nytt album. “Fiende eller vän” släpps den 11 april. Det var 3 år sedan Eric Gadd kom med nytt material. Denna gång har han gått tillbaka till det svenska språket och har för första gången haft ett samarbete i skapandet.

Eric Gadd beskriver sitt samarbete med Jacob “Jake Oh” Olofsson och Thomas Stenström som det djupaste som han har haft, från skrivandet av den allra första låten till slutmix.

Thomas Stenström är själv artist/låtskrivare och släppte sin debutskiva 2012 som innehöll radiohiten “Detsamma”.

Jakob “Jake Oh” Olofsson är producent och har senast jobbat med kritikerrosade Ansiktet.

Eric Gadd har alltid förändrats mellan sina album, även om variationerna varit subtila. Denna gång kommer nog alla att märka att något har hänt.Sveriges meste soulman har med sitt nya album “Fiende eller vän” gjort en modern svensk popplatta som sprudlar av energi.

En direkthet i tilltalet genomsyrar hela albumet. Sången ligger högt i mixen och musiken backar upp med driv och orädd lekfullhet. Tidlösa klaviaturer, oväntade gitarrstämningar och trummor som med hjälp av dubbla handdukar (ett gammalt Ringo-trick) driver på i dova kaskader. Därefter har allt mixats på ett gammalt analogt mixerbord med en harmonisk distorsion.

Allt detta har gett ljudbilden en läcker blandning av skitighet och lyster.

Med samarbetet följde en stil som inte alls var uttänkt, men det var “som ett skenande godståg som inte gick att stoppa”. Ut kom svensk pop och påtagligt lite soul. Men väldigt mycket själ.

“Jag har genom åren ofta varit ganska uttråkad av svensk musik”, erkänner Eric. “Som ung ville jag dessutom ta ställning för den svarta amerikanska musiktraditionen, eftersom den var så pass förbisedd här i Sverige. Men båda sakerna har ju förändrats och på senaste tiden har jag lyssnat mycket på svenskt. Tycker att mycket av det nya är skitbra”.

I det här fallet blev det också en naturlig koppling till Erics tidigare svenskspråkiga skivor.

Eric Gadd kommer att åka på turné i sommar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

Sven-Bertil Taube på Liseberg har blivit tradition. Den 18 augusti spelar han på Stora scenen. Också klar för spelning i sommar är Syster Sol som gör Svenska Akademien sällskap och uppträder på Liseberg den 31 maj.

Sven-Bertil Taube behöver ingen närmare presentation. Sångare, skådespelare och estradör. Sven-Bertil Taube har många strängar på sin lyra. Hans framträdanden på otaliga scener och filmdukar genom åren har gjort honom till en av landets mest folkkära artister.

Den 18 augusti är Sven-Bertil Taube tillbaka på Stora Scenen för ännu ett kärt återseende.

Syster Sol har turnerat Skandinavien runt det senaste året, den 31 maj kommer hon till Liseberg. Syster Sols musik har sin tydliga grund i reggaegenren men innehåller influenser från electro, techno, hiphop, soul och jazz.

Den 31 maj spelar hon på Lisebergs Stora scen. Samma kväll spelar Svenska Akademien vilket bäddar för en härlig kväll i baktakt.

Alla kommande konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

Det har snart gått tre månader sedan det melodiska dödsmetallbandet Gardenian återförenades tillfälligt för en spelning på Gothenburg Sound Festival på Trädgår’n i hemstaden Göteborg efter att ha splittrats redan 2004. Det gav mersmak och bandmedlemmarna känner att de vill göra mer än bara den spelningen. De är nu tillbaka på riktigt och har börjat skriva nya låtar för ett kommande album.

I februari 2008 återutgav det polska bolaget Metal Mind Productions Gardenians två album “Soulburner” och “Sindustries” som en dubbel-CD.

Gardenian är:
Jim Kjell – Gitarr, sång
Niclas Engelin (IN FLAMES, ENGEL) – Gitarr
Thim Blom – Trummor
Håkan Skoger – Bas

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

Nu är stora delar av programmet klart för Kalmar Stadsfest, som i år hålls den 8–10 augusti. I tre dagar fylls Kalmars gator och torg av konserter, shower, tivoli – ja, aktiviteter av alla de slag. Kalmar Stadsfest är en populär tradition som sammanlagt lockar omkring 100 000 besökare varje år.

De artister som är klara är:

Torsdagen den 8 augusti
Lasse Stefanz – Larmtorget
Ulrik Munther – Stortorget

Fredagen den 9 augusti
Gösta Linderholm – Larmtorget
The Boppers – Larmtorget
Amanda Jenssen – Stortorget
Joddla med Siv – Stortorget

Lördagen den 10 augusti
Elin Ruth – Larmtorget
Jumper Forever, Uggla Forever, Noice Forever – Larmtorget
Markoolio – Stortorget
Eric Saade – Stortorget
Petra Marklund – Stortorget

Programmet för de två scenerna vid Sveaplan kommer att presenteras senare i vår. Här spelar som vanligt både nationellt kända namn och skickliga band och artister från regionen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

De brittiska doom-veteranerna My Dying Bride släpper den 13 maj sin nya EP “The Manuscript” genom Peaceville Records. Skivan består av fyra helt nya låtar och spelades in vid Futureworks Studios i Manchester tillsammans med den vanliga producenten Rob “Mags” Magoolagan. Låtarna är i en liknande stil som bandets senaste studioalbum “A Map Of All Our Failures” eftersom de skrevs och spelades in samtidigt.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

Det amerikanska bandet The Black Crowes kommer till Mariebergsskogen – Karlstad och festivalen Putte i Parken för en Sverige-unik spelning.

The Black Crowes har sålt över 20 miljoner skivor och blivit kallat”The Most Rock´n`Roll Band in the World”. 2010 blev dom invalda till Georgia Music Hall Of Fame.

Nu ger dom sig ut på en världsturné och vi är fruktansvärt stolta att vi lyckats få dom till Putte I Parken som enda stopp i Sverige.

Jag rankar bokningen som en av dom största genom de snart 6 år vi har genomfört festivalen, det kommer bli en magisk kväll när dom spelar, säger arrangören Niclas Lagerstam.

Det senaste besöket i Sverige var ihop med Neil Young i Globen 2001. The Black Crowes släppte i dagarna det nya albumet “Wiser For The Time”.

Lördagen den 6 Juli är datum för spelningen med The Black Crowes och biljetter finns ute nu.

Tidigare bekräftade band för sommarens festival är bland andra The Darkness, Håkan Hellström, Propagandhi, Iamx, Uncle Acid & The Deadbeats, Oskar Linnros, Ulf Lundell, Johnossi, Maskinen, Rebecca & Fiona och Urban Cone. Hela programmet består av ca 70 artister varav ca 30 är presenterade i dagsläget.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 29th, 2013

Pussel är en ny danspopduo som består av Beatrice Hammerman och Nico Söder. I veckan släpptes deras debutsingel och video “Ny nivå” vilken också skrevs av dem själva i samarbete med Anton Adriansson. Beatrice kanske en del av er känner igen från Melodifestivalen där hon samarbetade med Swingfly i bidraget “Me & My Drum”.

Låten är producerad utav Sandro Thorell och Johan Fjellström.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

Mats Wester och Håkan Hemlin jobbar just nu i studion med att skriva låtar till sitt kommande Nordman-album. Mitt i all kreativitet blev den här lite oväntade flörten med 70-talsdisco till.

Under tre dagar i början av mars fick Nordmans Facebook-vänner exklusivt ta del av videon som en extra bonus. Trycket blev oväntat stort och väldigt många ville höra mer, så nu släpps låten och videon även officiellt.

...