Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

I maj 2013 återvänder evigt hyllade Alice in Chains med sitt femte album The Devil Put Dinosaurs Here. Förstasingeln ”Hollow” har med sin hyllade lyric-video, bestående av fansens egna Instagram-bilder, höjt temperaturen ytterligare inför den kommande releasen.

Lyric-videon till ”Hollow” släpptes först upp på bandets hemsida och fick en enorm viral spridning. Det genererade i att amerikansk radio började spela den 6 minuter långa videoversioner istället för att vänta på det officiella tracket från skivbolaget. ”Hollow” går nu varm i amerikansk radio och har bland annat placerat sig #1 på Mainstream Rock radio chart och #1 på Active Rock radio chart.

Inspelningen av The Devil Put Dinosaurs Here skedde i Los Angeles med den inte helt okände producenten Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Deftones) bakom mixbordet. The Devil Put Dinosours Here följer upp succéalbumet Black Gives Way To Blue från 2009 som bland annat innehöll två #1-singlar (“Check My Brain” och “Your Decision”), gick in som #5 på Billboard Top 200 och sålde över en miljon ex.

Nu finns den officiella sci-fi-inspirerade videon till “Hollow” uppe på YouTube. I regissörsstolen hittar vi den hyllade Roboshobo (Metallica, Mastodon, Green Day).

Se den här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Det svenska elektropop-bandet The Embassy släpper nu sin nya video “Livin’ Is Easy”. Låten är den tredje singeln från Embassys nya album “Sweet Sensation” som släpptes i januari. Bakom videon står regissören Tomas Hämén och den är ett utdrag från deras redan mytomspunna Sweet Sensation Tour.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Universitetslektorn Martin Jacobsen vid West Texas A&M University spelade en gång upp låten “Out Of The Silent Planet” från det legendariska brittiska hårdrocksbandet Iron Maiden under en övning i undervisningen där han presenterade visuella diagram av textkonstruktion.

Klassen uppskattade Jacobsens kreativa inslag i undervisningen och sedan dess har han börjat ge en helt ny kurs som går under namnet “Introduction To Literature: Heavy Metal As A Literary Genre”, det vill säga på svenska “Introduktion till litteraturen: Heavy metal som en litterär genre”. Jacobsen förklarar att många textförfattare inom metalgenren har inspirerats av många av världslitteraturens giganter.

“I texterna i heavy metal kan man skriva om allt. Sociala frågor, det mänskliga livet, trollkarlar och drakar – om du är intresserad av ett ämne så finns det förmodligen en metallåt om det”, säger den 22-åriga studenten Eric Bauer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Det är inte alla band som säljer fyra gånger platina av sin debutsingel. Det är ännu färre som gör det innan de knappt stått på scen för första gången. Men det har Stiftelsen gjort. Extra imponerande med tanke på att bandet, med Takidas Robert Pettersson i spetsen, började under så anspråkslösa former. Det som startade som ett enkelt hobbyband, ett tillfälle att spela med barndomskompisar och testa att skriva på svenska, ledde med släppet av låten “Vart jag än går” i en rasande fart till toppen på singellistan, Spotify, iTunes och Digilistan. Lägg därtill framgångar på Svensktoppen och succé med albumet “Ljungaverk” som släpptes i höstas och sålde platina det med. Man kan konstatera att Robert Pettersson nu startat två band som inte kan betraktas som annat än rena fenomen.

Med sin okonstlade direkthet har Stiftelsen skapat sig en lika stor som hängiven skara följare. En publik vars bredd få svenska band kan konkurrera med idag. Först i januari hade bandet sin premiärkonsert, följd av en Sverigeturné där biljetterna gått åt som smör i solsken. Till Yran kommer Stiftelsen fredag den 26 juli.

Klara för festivalen sedan tidigare är bl a Bad Religion (US), In Flames, Crystal Castles (CAN), First Aid Kit, Mando Diao och Ulf Lundell.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Vi är glada att kunna presentera vår nästa bokning till Söderslätts Countryfestival 2013:

Ulf M Andersson & The Wild Bunch
Rå rock, lätt blues och tung country, så kan man sammanfatta Ulf M Andersson & The Wild Bunch. På senare år har han lyckats få all den uppskattning han förtjänar av en entusiastisk publik som lockar fram extranummer med stående ovationer.

Med över 40 år som artist har Ulf ”Masken” Andersson en lång meritlista, han startade som trummis i Malmöbandet Gonks 1963 och har därefter gjort en musikalisk resa mellan genrer och till sist landat i countryn med stänk av rock n roll. Ulf har blivit en ikon i södra Sverige och är väldigt populär bland sin publik inte minst tack vare sin karismatiska utstrålning, unika röst och närheten till folket.

Ulf och hans band har fått genomgående höga betyg från recensenter, senaste plattan ”On Hell Of A Ride” ställer sig in i den skaran. Med sig har sitt band The Wild Bunch som är ett ruggigt tight band som spelar såväl jättesväng och tillbakalutade ballader med samma skicklighet.

Uppskattningen från en trogen publik bevisas genom ständigt turnerande, det har blivit spelningar på de flesta countryfestivaler i Sverige och nu är det dags att beträda scenen på de allra bästa!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Stoner rock-bandet Spiritual Beggars från Halmstad låter nu meddela att de släpper sitt åttonde studioalbum “Earth Blues” den 16 april genom tyska InsideOut Music. Bland medlemmarna i bandet hittar man bland andra Arch Enemys gitarrist Michael Amott samt basist Sharlee D’Angelo såväl som den tidigare Firewind-sångaren Apollo Papathanasio.

Spiritual Beggars marknadsför sitt nya album medelst en turné genom Europa i april tillsammans med tyska Zodiac såväl som ett antal sommarfestivaler i Europa.

Spiritual Beggars 2013 är:
Michael Amott (ARCH ENEMY, CARCASS) – Gitarr
Ludwig Witt (FIREBIRD) – Trummor
Per Wiberg (OPETH) – Keyboard
Sharlee D’Angelo (ARCH ENEMY, MERCYFUL FATE) – Bas
Apollo Papathanasio (FIREWIND) – Sång

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Strax efter att Måns Zelmerlöw debuterat som låtskrivare åt annan artist i Melodifestivalen meddelar han att nytt album, med titeln Barcelona Sessions, kommer att släppas på Warner Music Sweden senare i vår.

Måns Zelmerlöw åkte till Barcelona på semester, drabbades av kärlek vid första ögonkastet, och bestämde sig för att skaffa sig ett boende på plats. Därefter tillbringades så många och långa dagar som möjligt där, och för första gången på länge gav Måns sig själv tid att utveckla det egna låtskrivandet, men framför allt textförfattandet. Albumet Barcelona Sessions bär vittnesmål om en mognare Måns, en säkrare artist som vågat ta steget fullt ut och därmed kommit hem.

Förra veckan kunde man på Måns facebooksida läsa hans meddelande till sina fans:

Nu börjar det närma sig på allvar. Under hela 2012 har jag tagit med mig låtskrivare ner till Barcelona där vi skrivit en hel hög med låtar. Vi började från noll, och nu har vi skrivit 11 låtar till plattan som du och jag ska vilja lyssna på från början till slut, om och om igen. En platta där texterna faktiskt handlar om något som är väsentligt för mig.
“Barcelona Sessions” släpps i maj, men redan i slutet av februari kommer du få höra första låten.
Jag hoppas att du kommer tycka om den lika mycket som jag gör.

Första singeln från albumet Barcelona Sessions släpps 25 februari och heter Broken Parts.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

De melodiska dödsmetallveteranerna Dark Tranquillity från Göteborg har gått skilda vägar med basisten Daniel Antonsson. Det är enligt bandet själva ett beslut som vuxit fram under en längre tid. De huvudsakliga skälen till att Antonsson nu lämnar bandet är att han vill få mer tid till sina egna musikaliska projekt och även kunna jobba mer i sin inspelningsstudio Gothenburg Rock Studios. Han är först och främst gitarrist och känner nu att spela bas i ett heltidsband inte låter honom tillbringa tillräckligt med tid till sitt huvudinstrument.

Daniel Antonsson har spelat med Dark Tranquillity i ungefär fyra år och har turnerad med bandet över hela världen.

Dark Tranquillity släpper den 27 maj sitt tionde album “Construct” genom Century Media Records. Plattan kommer att mixas av den rutinerade Jens Bogren vid Fascination Street Studios i Örebro.

Dark Tranquillity gör sin nästa livespelning i april i Dubai. Ett flertal festivalspelningar är som vanligt planerade för sommaren och därefter följer en turné i Nordamerika i september.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Foto: Carl-Johan Söder / SVT

Kalle Moraeus och Timo Räisänen håller i taktpinnen den 20:e februari då årets Grammis går av stapeln på Cirkus i Stockholm. Förra årets bedrifter på den svenska musikscenen ska prisas och hyllas. Nu avslöjas även prisutdelarna för galan.
SVT sänder med start kl 20:00 på SVT1.

Kalle och Timo skulle gärna prata hela kvällen, men eftersom musik gör sig bäst spelad och sjungen kan vi se fram emot flera musikuppträdanden. Vi får uppleva en unik konstellation mellan Loreen och Andreas Kleerup, Oskar Linnros comeback, Borlänges stolthet Mando Diao, mästaren Olle Ljungström, den outtröttliga Jasmine Kara och det nya stjärnskottet Elliphant.

Utöver detta ska det delas ut priser i alla tänkbara kategorier och bifogat hittar du listan med alla utdelare. Men, för att nämna några så tar Tommy Körberg sig tid ur sitt nu fullspäckade schema för att förära årets dansband med en Grammis – kan det bli Sten & Stanley den här gången?

Vi får även njuta av hitmakarna Mange Makers och Mange Schmidt när dom berättar vem, eller vilka, som fått folkets röst i årets låt-omröstningen. Vidare kommer Veronica Maggio att dela ut priset för bästa pop, Feven presenterar årets hip-hop, Patrik Arve, Klas & Jocke Åhlund från Teddybears tar hand om årets album och ingen mindre än operasångaren Rickard Söderberg meddelar vem som har gjort årets klassiska album.

Detta plus mycket mer i SVT1 med start kl 20:00 den 20:e februari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

4-dagarsbiljetterna till årets festival är nu slut.

Du kan självklart fortfarande köpa 3-dagsbiljetter som gäller för de 3 huvuddagarna 6-7-8 juni, men köp i god tid då biljetterna säljs betydligt snabbare i år än tidigare.

Det finns även 1-dagsbiljetter till samtliga dagar kvar.

Välkomna till Sweden Rock Festival 2013!

...