Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Justin Timberlake uppträdde i söndags på amerikanska Grammy Awards med singeln “Suit & Tie” från kommande albumet ”The 20/20 Experience” som släpps den 18 mars. I samband med uppträdandet släpptes även ”Mirrors” vilket blir den låten Justin Timberlake kommer att framföra den 20 februari på BRIT Awards i London. Timberlake har varit nominerad hela åtta gånger och sedan tidigare vunnit tre stycken BRIT Awards, Best International Album och Best International Male 2004 samt Best International Male 2007.

Sedan måndagen den 11 februari finns kommande albumet ”The 20/20 Experience” uppe för förhandsbokning både i standard och deluxe version.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Det svenska metalbandet Fullforce släppte nyligen sin nya video “Strongest Thing Of All” vilken du kan se och lyssna till nedan. Låten kommer från gruppens andra album, “Next Level”, som släppes i höstas genom tyska SPV/Steamhammer Records. Skivan mixades och mastrades vid Roastinghouse Studios i Malmö av Anders “Theo” Theander.

Fullforce består av:
Mike Andersson (CLOUDSCAPE) – Sång
Stefan Elmgren (ex-HAMMERFALL) – Gitarr
Stefan Rosqvist – Gitarr
Tommy Larsson (ex-HEED) – Bas
Anders Johansson (HAMMERFALL, ex-YNGWIE MALMSTEEN) – Trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Han är tillbaka! Vare sig man gillar Sean Banan eller inte är det omöjligt att slippa undan hans energiska gestalt. I andra deltävlingen av Melodifestivalen tog han sig lätt vidare till final där han än en gång kommer bjuda på sitt spektakulära nummer till låten “Copacabanana”. Men vad lyssnar Sean själv på? Streamingtjänsten WiMP har samlat hans bästa låtar här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Legendariska Fleetwood Mac kommer till Sverige i höst när deras världsturné sveper över Europa. Missa inte chansen att se detta fantastiska band när de intar Globen den 23 oktober.

Biljetterna släpps till försäljning måndagen den 18 februari kl 9.00.

Fleetwood Mac har vunnit ett flertal Grammys, blivit invalda i Rock & Roll Hall of Fame och de har sålt närmare100 miljoner skivor. Det genomslag som bandet har haft ekar vidare generation efter generation av musiker och fans. Att bandet som existerat sedan 1967, alltså i mer än fyrtiofem år, fortfarande kan stega ut på scen för utsålda arenor är bara ett av många tecken på hur vitala de fortfarande är.

Senast Fleetwood Mac lade mil under fötterna var 2009 med greatest hits-turnén ”Unleashed” och intresset för bandet var monumentalt. Och inget är annorlunda idag. Vi ser fram emot en konsert som vi sent eller förmodligen aldrig kommer glömma.

Konsertdatum
23 oktober – Ericsson Globe, Stockholm

Fleetwood Mac live i Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Let’s Say We Did släpper den 10 april sitt nya album “Hello Creatures” genom Nesna Records.

Let’s Say We Did bildades 2008. Intensivt pendlande mellan att vara högljudda och tysta, mellan att vara monotona och dynamiska. Explosiva gitarrer, utsirade popmelodier, dronemelankoli och den tillbakalutade men innerliga sången blandas och filtreras genom ett moln av distortion och lofi-estetik.

Efter några år i utkanten av Stockholms musikscen drog bandet uppmärksamhet till sig genom en trilogi egenutgivna EP-skivor. I november 2011 släpptes debutalbumet, producerat av Pelle Gunnerfeldt (Hives, Fireside, Säkert, mfl) och LSWD. Albumet fick fin kritik när det gavs ut, DN kallade det “väldigt lovande” och Gaffa instämde med “en högintressant debut”. Många drog jämförelser med likasinnade band som Pavement, Teenage Fanclub, Real Estate, etc. I samband med releasen av albumet gjorde Let’s Say We Did en rad spelningar runt om Sverige, bland annat på Debaser Slussen, Babel i Malmö, Blekingska Nation i Lund och Södra Bar i Stockholm. Bandet har även spelat på festivaler som Island In The Sun och Rookiefestivalen i Hultsfred samt varit förband åt bland andra Xiu Xiu, Ida Maria, Withered Hand och Suburban Kids With Biblical Names.

Strax efter releasen av debuten började Let’s Say We Did arbetet med uppföljaren “Hello Creatures”. Denna gång producerades allt av LSWD själva och spelades in i bandets egna studio i Stockholm. “Hello Creatures” tar vid där debuten slutade, fast denna gång är det mer ett album än en samling låtar, där den röda tråden är tydligare och där gitarr-hookarna fått stå tillbaka för en mer dynamisk och gjuten helhet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Warner Musics sprillans nya artist Niello släpper ifrån sig första singeln ”Svett” (släpps idag 12/2) – Lyssna på en teaservideo här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Nyhetsflödet från västafrikanska Mali är intensivt just nu, och situationen i landet är instabil. På lördag ägnar Musik special kvällen åt Grammybelönade världsartisterna Tinariwen från Mali. Under ett par dagar i slutet av sommaren 2012 kom de till Göteborg för att spela in en specialkonsert för SVT.

Tinariwen bildades 1979 av en grupp Tuareg-berber i ett libyskt flyktingläger. De började spela en lågmäld och melankolisk musik som på samma gång var hypnotisk och dansant. Musiken har stora likheter med den amerikanska deltabluesen, som också anses ha sina rötter i trakterna kring Niger-floden i Västafrika. Bandet framför sin musik och berättar om sina liv i denna konsertfilm som delvis spelades in i stora varvsdockan i Göteborgs hamn.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Mando Diao och Olle Ljungström är förmodligen två av Sveriges mest folkkära och kritikerrosade artister. Mando Diao gjorde succé med sina Fröding-tolkningar när de släppte albumet ”Infruset” i höstas och Olle Ljungström blev Olle med hela svenska folket efter sin medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre”.

Nu står de båda på scenen på Cirkus den 20 februari. Fast inte samtidigt. För Olles del är det till och med världspremiär för en låt från kommande albumet.

Grammis ska verka för kvalitet, kreativitet och bredd inom svensk musik. Olle Ljungström och Mando Diao – samt Elliphant och Jasmine Kara som är klara sedan tidigare – står verkligen för de begreppen, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis.

Vi sparar även några överraskningar för publiken till själva prisgalan, så jag är övertygad om att vi har en musikalisk bredd som intresserar många.

I slutet av mars släpper Olle Ljungström sitt åttonde studioalbum ”Släng in en clown”, men trots att han skivdebuterade 1979 i bandet Reeperbahn, har medverkat i filmer, arbetat som modell, synts i TV och varit huvudperson för en bok så har han nog aldrig varit så igenkänd som nu. Så gott som hela svenska folket tog honom till sina hjärtan efter hans medverkan i ”Så mycket bättre”.

På Grammis 13 får publiken och TV-tittarna höra Olle framföra låten ”Världen är så mycket bättre nu” från det kommande albumet för allra första gången. Världspremiär med andra ord.

När Mando Diao släppte albumet ”Infruset” i höstas med egna tolkningar av Gustaf Frödings dikter var det många som blev förvånade, men albumet hyllades av kritiker och deras fanskara växte. Gruppen befinner sig just nu på turné, men kommer till Grammis på Cirkus och bjuder på ett liveframträdande av ”En sångarsaga”, en av de mest älskade låtarna från ”Infruset”.

Jasmine Kara och Elliphant uppträder också på Grammis. Båda premiärspelar nya låtar.

Grammis 13 sänds på SVT1 kl 20:00-22:00, den 20 februari från Cirkus i Stockholm.

Grammis arrangeras av IFPI Sverige, musikbolagens intresseorganisation. Grammis syfte är att stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Nu släpper Fall Out Boy musikvideon till nya singeln ”My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)”! Låten gick direkt in som #2 på iTunes i USA och #4 i både Storbritannien och Sverige. Detta är det multi-platinasäljande bandets första release sedan 2008 och första singeln inför deras kommande album – SAVE ROCK AND ROLL – som släpps i maj. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

I splitternya musikvideon ser vi rapparen 2 Chainz som leker med eld.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Det här albumet är något alldeles speciellt, både för Dawn McCarthy och Bonnie “Prince” Billy. Det är en hyllning och tolkning av utvalda The Everly Brothers verk som har influerat och inspirerat båda artister sedan de var barn. The Everly Brothers var även det första som de båda sjöng tillsammans för tio år sedan. Inspelningsprocessen i Butcher Shoppe Studio, Nashville dokumenterades av Lara Miranda, som sa såhär efter inspelningen:

”Vi blev en familj under en kort tid, med en fantastisk bredd av karaktärer, åldrar och känslor, intimitet och munterhet överallt – glasklara ögonblick av magi – och sen var det över.”

”What the Brothers Sang” är ett album som inte hade kunnat skapats av några andra än just Dawn och Bonnie och alla de musiker som besökte dem under inspelningen. Det en vacker och ödmjuk hyllning till Don och Phil med utvalda låtar från deras stora repertoar. Något som Dawn & Bonnie ville föra fram till ljuset igen efter 50 år i skuggan.

...