Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

När två helt skilda kulturer och världar krockar brukar det gnistra till!

Sanjin & Youthman kom på den briljanta idén att blanda jamaicansk Dancehall med folkmusik från Balkan. Ut kom Balkan Dancehall, ett medryckande potpurri av dansmusik som får dig att dricka Sljivovica och krossa shotsglaset mot pannan samtidigt som du winear och daggrar!

Duon har tidigare bland annat släppt EP’n “Balkan Dancehall” och de har samarbetat med svenska dancehallhjältar som Million Stylez, Joey Fever och Gnucci samt med Dancehall-legenden Red Fox.

Nu har de signat med Sony Music och är på gång med nytt material. På fredag släpps första singeln “How I Play” och senare i år kommer deras andra EP.

“Det ska bli kul att jobba med Sony, Michael Jackson var signad här och nu är Sanjin & Youthman här! Hajmo narode!”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

Makthaverskan släppte sitt självbetitlade debutalbum i november 2009. Det fick lysande recensioner och singeln “Enough” roterade på P3 under flera månader. Bandet spelade på bland annat Emmaboda- och Arvikafestivalen, Umeå Open, samt alla popklubbar värda namnet i Sverige. När debutalbumet släpptes var bandmedlemmarna 16-18 år gamla. Efter det åkte sångerskan Maja Milner till Berlin drygt ett år, och Makthaverskan lades på is. Nu, äntligen, kommer deras andra skiva.

“Makthaverskan II” släpps 6 mars på CD, LP samt digitalt. Inspelat, mixat och mastrat i Svenska Grammofonstudion. Första singeln heter ”Asleep” och släpps 20 februari.

I vår åker Makthaverskan ut på turné:
08 mars – Göteborg, Pustervik
30 mars – Stockholm, Debaser Slussen

Makthaverskan live

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

Skellefteå-sonen Andreas “Vintersorg” Hedlund (Vintersorg, Borknagar) och norska Borknagars ledare har återaktiverat det progressiva metalprojektet Cronian och slutför just nu produktionen av ett tredje album. Cronian gick i dvala efter att ha släppt “Enterprise” 2008 på grund av flera olika anledningar, framför allt ett pressat schema. Efter att Borknagar släppte “Urd” i februari 2012 så bestämde de sig emellertid för att samla musik- och textidéer för att se var det landade.

Skivomslaget till Cronians nya album har redan skapats utav den brasilianska grafikern Marcelo Vasco vilken tidigare arbetat åt bland andra Soulfly, Dimmu Borgir och Borknagar.

Cronian är just nu utan skivkontakt men för en dialog med några bolag och hoppas kunna släppa albumet i sommar eller början av hösten. Albumtiteln har ännu inte avslöjats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

”Tänk om jag hade allt” är den andra singeln, tillika avslutningsspåret från Erik Zettervalls fullängdsdebut ”Efter Katastrofen”. Ett fyra minuter långt poporkester-epos om kärlek och vägval toppat med dramatiska stråkar i klättrande crescendon.

Vi ville göra något monumentalt att avsluta skivan med, berättar Erik. Jag tror vi undermedvetet gjorde en svensk James Bond-låt.

Erik Zettervall är född i Jokkmokk och numera bosatt i Luleå. Albumet ”Efter Katastrofen” släpptes via Exemplar Records i samarbete med BD Pop/DigiNorth i november 2012.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

Lyssna på Newkids tolkning av Mauro Scoccos klassiska succé-låt ”Sarah” som finns med på hyllningsalbumet Kom ut ikväll! – Mauro Scocco 50. Låten är producerad av Martin Sakarias & Dante.

“Kom ut ikväll!” släpps som 2 EPs idag den 11 februari och som fysiskt album den 27 februari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

Efter nästan tre år är ”En Magisk Tanke” färdigställd – Hästpojkens tredje album efter ”Caligula” (2008) och ”Från där jag ropar” (2009). Skillnaden denna gång är att Martin Elisson och Adam Bolméus inte har plockat upp några halvfärdiga låtar från tiden med Bad Cash Quartet – alla låtar på ”En Magisk Tanke” är skrivna de senaste tre åren. Resultatet blev ett album som innehåller nio spår med fantastiska popmelodier och Martin bekräftar sin plats som en av Sveriges bästa textförfattare.

Låten ”Sommarvin” följer upp ”Samma Himlar” som singel och premiärspelades tidigare i P3’s Musikguiden (som även frågade om det kommer bli soundtracket till en miljon picnicfiltar om några månader?) och släpps idag den 11 februari.

Längta till 11 mars och ”En Magisk Tanke”.

Låtlista:
01. Sommarvin
02. Cruisers
03. Samma Himlar
04. Något stort För Dig
05. Brinner
06. Huset Vid Ån
07. Olskroken Stomp
08. Imperial
09. Noll Igen

Klara turnédatum:
22/3 Stockholm, Debaser Medis
23/3 Malmö, Debaser
28/3 Göteborg, Pustervik
5/4 Uppsala, Svandammshallarna
6/4 Umeå, Umeå Open
31/5 Hässleholm, Siesta

Hästpojken live

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

Vad händer om man låser in hela den svenska hiphop-eliten på en Finlandsfärja? Det blir världens fetaste fest såklart! Redline Recordings presenterade historiens svängigaste kryssning med Dani M, Stor, Carlito, Labyrint, Linda Pira m fl, ombord på Cinderella 28 december 2012. Nu kan vi alla återuppleva den episka festkvällen genom att titta på Redline-kryssningen: The Movie som har premiär idag.

Det här var en fantastisk kväll för oss så det kändes självklart att fånga allt på film. Hoppas att ni gillar den, och för er som hade oturen att missa denna storslagna tillställning så kan vi redan nu bekräfta att vi har långt gångna planer på fler kryssningar, avslöjar Martin Brandt, Label Manager på Svenska inspelningar/Redline Recordnings.

Se filmen från den legendariska kryssningen:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

Nu släpps musiken på CD från succeföreställningen Magnus den Store. Livealbumet släpps den 27/2 och innehåller nya låtar skrivna för showen på Hamburger Börs.

Låtarna från showen är skrivna tillsammans med den ständige parhästen Anders Henriksson. Ambitionen var att göra en musikal med övergripande femtiotalstematik. Men under arbetets gång vidgades perspektivet och slutresultatet liknar snarare en spretig mosaik i flerfärg över Magnus Ugglas fyra decennier som skiv- och showartist.

Låten ”Jag är jag” bär spår av åren i pojkrummet i Nacka med David Bowies ”Suffragette City” och Mott The Hooples ”Roll Away the Stone” på skivtallriken. ”Nallebjörn” är en ömsint hyllning till lurvig homokultur skriven av en artist i jämna pendelrörelser mellan bitsk social satir och sällan erkänt allvar. ”Vill inte ha dig” är en renodlad rockabilly-pastich. ”Århundradets fest” en sentimental tillbakablick på åttiotalets hedonism i spektakulär Café Opera-miljö.

”Magnus den Store Live” är producerad, inspelad och mixad av Peter Kvint.

Förutom musiken från Magnus Den Store, innehåller CDn två spår från Var fan är min revy! (inspelade på Rondo) och Magnus Ugglas samtliga tolkningar från Så Mycket Bättre.

”Magnus den Store Live” – från Hamburger Börs release den 27 februari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

Lördagen den 23 februari är det glädjens dag för alla svenska Directioners! Vi är stolta och glada över att Stockholm är den första staden i Europa som får sig en alldeles egen 1D World-butik, säger Barry Drinkwater, vd för Global Merchandising Service, företaget som är ansvariga för lanseringarna internationellt av 1D World stores.

Klockan 10:00 den 23 februari slås dörrarna upp till denna över 400 kvadratmeter stora butik i MOOD Stockholm och den kommer att hålla öppet i 15 dagar från öppningsdagen. 1D World kommer att hålla samma öppettider som resten av butikerna i MOOD Stockholm.

Det är med stor spänning och glädje jag ser fram emot att MOOD Stockholm blir första handelsplatsen i Europa med en 1D World pop-up butik, säger Mikael Johansson, ansvarig för 1D World i MOOD Stockholm.

1D World-butiken kommer att innehålla One Direction-merchandise av alla de slag – T-shirts, posters, mobilskal, kepsar, kalendrar, pappersfigurer av bandmedlemmarna i naturlig storlek och många andra spännande One Direction-artiklar som inte tidigare sålts i Sverige.

Stockholm är den första staden i Europa att gästas av 1D World – denna enormt uppskattade och välbesökta butik har tidigare gästat städer som New York, Sydney, Brisbane, Toronto, Vancouver och Chicago.

Nu är det Sverige och Stockholms tur att få sig finbesök av 1D World – butiken slår upp dörrarna lördagen den 23 februari 10:00.

Varmt välkomna!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2013

Det tog närmare sju år för sjumannabandet Syket att färdigställa debuten “With Love” som blev ett av 2011 års mest hyllade svenska album, de genomförde uppmärksammade turnéer och belönades med den tungt vägande utmärkelsen “Årets Pop” på fjolårets P3 Guldgala. Nya albumet ”Can You Keep A Secret?” ges ut 3 april via Baseline Music/Columbia Records.

Det nya albumet har växt fram desto snabbare, det spelades in under ett par heta sommarmånader i hemstaden Umeå, och kanske just därför känns det nya materialet varmare och mer färgstarkt. Albumet, som spelats in i prominenta studion Second Home och producerats av Daniel Berglund tillsammans med medlemmarna själva, är en fluffigare och mer varierad historia än föregångaren. Den atmosfäriska ljudbilden och de lätt psykedeliska arrangemangen känns för all del igen, och sångaren/keyboardisten Mikael Stenberg är alltjämt det kreativa navet.

Förstasingeln, den ljuvliga “Algarve”, gavs ut i slutet av förra året.

I väntan på våren bjuder Syket på ytterligare en låt, ”Yes Pinkie!”.

...