Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2013

Det återförenade dödsmetallbandet The Crown från Trollhättan har rekryterat Robin Sörqvist från Impious som ny gitarrist. Gruppen är just nu mitt i inspelningen att ett nytt studioalbum. Om tre månader kommer bandet också att göra sin livedebut i Japan.

I maj förra året gjorde The Crown sin första konsert med den återvändande sångaren Johan Lindstrand på Sticky Fingers i Göteborg, en spelning som var deras första i Göteborg på tolv år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2013

Han är en av de absolut största artisterna just nu, och har aldrig gjort en egen konsert i Sverige tidigare. Nu kan vi stolt meddela att Bruno Mars 2013 drar ut på världsturnén ”The Moonshine Jungle World Tour” som tar honom till Stockholm och Globen den 3 november.

Biljetterna släpps imorgon, fredagen den 1 mars kl 9.00.

Bruno Mars är tveklöst en av de absolut största, talangfulla och mest spännande artister vi har idag. Debutalbumet ”DOO-WOPS & HOOLIGANS” från oktober 2010 var en enorm succé både försäljningsmässigt och sett till hur kritiker över hela världen hyllade det. Att med en sådan succédebut nu följa upp med ett andra album som redan nu är på väg att bli en om möjligt ännu större succé säger en del om vilken superstjärna han är.

Att denna superstjärna nu har siktet inställt på Sverige, för sin första egna konsert här, är inte bara stort, det är gigantiskt. Vi ser fram emot en konsertkväll utöver det vanliga i Globen den 3 november.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2013

Trummisen Jason Rullo i det hyllade amerikanska progressiva metalbandet Symphony X tvingades förra veckan ta in på sjukhus på grund av hjärtsvikt. Han fick tillbringa en vecka på sjukhuset men har sedan dess skrivits ut och påbörjat ett hjärtrehabiliteringsprogram. Han tros sannolikt bli helt frisk igen men återhämtningen kommer att ta minst 3-6 månader innan han kan spela trummor som vanligt igen.

Jason Rullo föddes 1972 i Hackensack, New Jersey, och var 1994 en av grundarna av Symphony X.

Symphony X släppte sommaren 2011 sitt nionde studioalbum, “Iconoclast”, genom tyska Nuclear Blast Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2013

Den omtalade och hyllade danska sångerskan aka. Karen Marie Ørsted är en av årets stora debutanter. MØ har blivit utsedd till ”Band of the week” av NME, hyllats av Pitchfork, The Guardian, och första singeln ”Glass” blev snabbt #1 på Hype Machine ”Most Popular Songs on Blogs”.

Debutalbumet som släpps den 13 maj har MØ spelat in i London och Köpenhamn tillsammans med den danska producenten Ronni Vindahl. Arbetet har varit intensivt och MØ har endast lämnat studion för att göra ett fåtal liveframträdanden där hon gästat stora artister som Purity Ring, MS MR, Foxes, Sky Ferreira och The XX. Allt detta innan hennes första album är släppt, men snart är väntan över och till dess ser du videon till MØ’s första singel ”Glass” här nedan.

I sommar kommer MØ också till Sverige för en spelning på Hultsfredsfestivalen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2013

Den svenske gitarrlegenden Yngwie Malmsteen kommer i slutet av april att ge sig ut på en tre veckor lång turné i Nordamerika. Turnén inleds i Cleveland, Ohio, den 25 april och avslutas med en utomhuskonsert i San Antonio, Texas, den 18 maj. Den 21 maj släpps sedan Yngwie Malmsteens självbiografi “Relentless: The Memoir” genom Wiley.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2013

Berättelsen om Rodriguez lämnar ingen oberörd. Searching for Sugar Man är en svensk Oscarsnominerad (håll tummarna inatt!) dokumentärfilm från 2012 i regi av Malik Bendjelloul. Efter de otroliga framgångarna för filmen har nu Rodriguez blivit en megastjärna och säljer ut stora arenor.

Rodriguez säljer hundratusentals biljetter världen runt och trycket på Stockholm Music & Arts kommer garanterat vara stort. Klart sedan innan är även att Prince gör sin första spelning i Stockholm på elva år. Även fyrfaldigt Grammis-belönade och internationellt hyllade First Aid Kit kommer till Skeppsholmen. Det är först till kvarn som gäller den 25 mars klockan 09.00 när biljetterna släpps. Först till kvarn.

Filmen Searching for Sugar Man har även den åkt ett internationellt ärevarv och tagit emot ovationer tillika priser på varenda filmfestival värd namnet. Inatt kan Searching for Sugar Man kamma hem en Oscar. Vi håller tummarna stenhårt och rekommenderar alla som inte sett filmen att se den.
Tack vare filmen har nu dess nav äntligen fått den riktigt breda välförtjänta uppmärksamhet han förtjänar. Rodriguez har för musikkännaren varit ett guldkorn i vinylbacken i månget år och har en ikonstatus på Dylanska nivåer.

Under 70-talet försökte Sixto Diaz Rodriguez, vilket är hans hela namn, slå igenom i USA. Men det funkade inte och han drog sig tillbaka. Men hans skivor fortsatte sälja utanför USA i länder som Zimbabwe, Nya Zeeland och Australien. Speciellt i Sydafrika, där bootlegs med hans skivor sålde i hundratusental. Enligt myten hade Rodriguez dött under en spelning, eller var det självmord? Det var först 1998 han själv upptäckte sin internationella status. Under 2000-talet har han återvänt till musiken och vi med många andra är minst sagt uppe i varv över att han kommer till Skeppsholmen i sommar.

Biljetterna till Stockholm Music & Arts 2013 på Skeppsholmen släpps den 25 mars klockan 09.00 via Ticnet.se (Köp aldrig biljetter från någon annan hemsida).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2013

Idag släpper Five Grams of Perfection första singeln av sitt kommande album “Rise up”. Bandet har efter en kortare turné i Tyskland gått in i studion tillsammans med flerfaldigt Grammis-vinnande producenten Tobbe Lindell på Bohus Sound (Europe, Mustasch, Hardcore superstar m.fl.). Resultatet blev albumet “Rise up” som släpps på FM Records Sweden i sommar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2013

Det legendariska brittiska hårdrocksbandet Motörhead, med svenska trummisen Mikkey Dee, gick nyligen in i studion tillsammans med producenten Cameron Webb för att påbörja inspelningen av uppföljaren till 2010 års “The Wörld Is Yours”. Det nya albumet kommer att släppas någon gång i slutet av sommaren om allt går enligt planerna. Några av låttitlarna på skivan är “Outsider” och “Silence When You Speak to Me”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2013

Den flerfaldigt platinumsäljande gruppen Swedish House Mafia är ute på deras utsålda världsturné ”One Last Tour” och är just nu i New York. Ikväll ska de hålla i ett välgörenhetsevent som de valt kalla ”Black Tie Rave Charity”. Galan är till förmån för flera organisationer, däribland Mayor’s Fund to Advance New York City, Hurricane Sandy New Jersey Relief Fund ochSave the Children. Som tack för deras stora engagemang och deltagande i dessa New York-baserade organisationer har de fått äran att idag tända Empire State Buildings kvällsbelysning som ikväll lyser blå-gult som svenska flaggans färger i deras ära.

Välgörenhetseventet går av stapeln ikväll på ”Hammerstein Ballroom” i samband med att gruppen spelar i New York på Madison Square Garden och Barclay’s Center fyra kvällar i rad.

Swedish House Mafia spelade senast på Madison Square Garden i december 2011 och biljetterna sålde slut på rekordtiden 9 minuter. De är den första elektroniska musikakten (artist eller grupp) att någonsin vara huvudakt på MSG.

Förra veckan van gruppen två grammisar för “Årets electro/dans” och “Årets svenska internationella framgång” vid Grammisgalan som hölls på Cirkus i Stockholm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2013

Efter den relativa floppen i Melodifestivalen så väljer nu Army of Lovers ledare Alexander Bard att sparka Camilla Henemark från banden. Gruppen ska ge sig ut på turné i Europa och då menar han att det blir ett stabilare Army of Lovers med den tidigare medlemmen Dominika Peczynski som ersättare för “La Camilla”.

Melodifestivalens producent Christer Björkman vägrade låta Army of Lovers medverka i programmet om de inte återförenades med Camilla Henemark.

Camilla Henemark säger till media att hon inte fick veta något om medlemsbytet förrän hon meddelades via e-post samtidigt som svenska tidningar.

...