Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

Vi välkomnar A Day To Remembers galna hardcore-konsertrykte, fransoserna i C2C’s magiska skivspelarskills och Skånes största danspopgeni Familjen till Bråvalla Festival i Norrköping i sommar.

Floridas A Day To Remember har med sin uppdaterade hardcore och fullkomligt galna konserter sålt ut flera turnéer i Europa. Starkt befästa i en genre som gör sig bäst live så lämnar ADTR ingen besökare besviken och bjuder på en show med mycket fart, allsång och självklart en fet moshpit. När de nu återvänder till Europa är givetvis stoppet i Sverige hos oss på Bråvalla.

C2C har med sin turntablism svetsat samman groovet från landsmännen Justice med samplingsglädjen hos Moby, Fatboy Slim och DJ Shadow. Resultatet är en blixtrande och humoristisk show som har fått hela Frankrike på fall. 2013 är det äntligen dags för Sverige och Bråvallas tur att få ta del av C2C’s skiv-spinnar-skills så förbered dig själv och dina dansskor för en konsert packad med hiphop, soul, electronica och fler akrobatikska genres än vi kan nämna!

Familjen gör dessutom ett välkommet besök hos oss under sina resor mellan Snapphaneland, Madchester och Detroit. Med senaste skivan Allt på rött har han cementerat sin position som Sveriges främste korsbefruktare av klassisk 303-house och The Stone Roses vision av dansant, tidlös pop.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Volbeat, Mando Diao Armin van Buuren, In Flames, Stone Sour, Timbuktu & Damn!, Johnossi, Eldkvarn, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Parkway Drive, Rebecca & Fiona, Nause och Icona Pop. Fler akter tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

‘Tree’ är namnet på Division of Laura Lee´s fjärde album. Efter de fyra år det tog att skriva och färdigställa 2008 års ‘Violence is Timeless’, svor Vänersborgs-bandet att det aldrig skulle dröja så länge mellan skivsläpp igen. ‘Tree’ dröjde fem år.

Albumet är producerat tillsammans med Jason Lytle från bandet Grandaddy, Hans Olsson Brookes och Olle Björk i Welfare Studios.

“Tree” släpps den 3 april genom Oh, Really!? med distribution genom Border.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

Som frontmännen för labeln Greedhead Music står Le1f och Heems tillsammans med andra New York-rappare som tex Mykki Blanco i täten för den nya generationen artister som utforskar hip-hopscenen på ett kontroversiellt och otroligt nyskapande sätt, och som inte låter sig påverkas av andra inom samma genre.
Le1f släppte sin debut-mixtape Dark York under förra året och omnämns oftast med prefixet ’wunderkid rapper’ då han fullkomligt spottar ur sig mörka, skitiga och dansanta beats på ett extremt dekadent, excentriskt och talangfullt sätt. Dark York innehåller hans största framgång hittills – låten Wut – som tillsammans med videon visar på Le1fs otroligt kraftfulla personlighet som nästan spricker ut ur skärmen. I måndags kom nya mixtapen Flyzone.
Heems är främst känd för att vara en av frontmännen i den nyligen splittrade hip-hop gruppen Das Racist. Trion som skapat stor uppmärksamhet för deras kontroversiella stil – genom att använda sig av humor och akademiska referenser har de förmedlat sin samtida och provocerande syn på politiska uttalanden, gärna på ett sätt som går emot dagens sociala konventioner och sätt att uttrycka sig. Under 2012 släppte Heems sina första mixtapes under eget namn – Nehru Jackets och Wild Water Kingdom. Båda i typisk Heems-stil med en ständigt närvarande ilska och cynism över dagens samhälle väl förpackade i mjukare lite mer laidback beats.

Konsertdatum
8 mars – Debaser Medis, Stockholm

Le1f och Heems i Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

Chris Lindberg har många meriter på sitt CV, bland annat har han varit draftad av Montreal Canadians, spelat i elitserien med AIK, vunnit SM-guld med Färjestad och varit med i junior-VM. Men hockeyn är inte denna 28-årings enda talang. Nu satsar Chris helhjärtat på sin andra stora passion -countrymusiken, som artist och låtskrivare.

Innan Chris Lindberg började spela hockey på elitnivå, sjöng han bl. a i ”Sound Of Music” på Göta Lejon och medverkade i TV-serien ”Eva & Adam”. Countryn har han haft med sig sedan barnsben och är en genre som han gjort till sin egen.

Jag brinner verkligen för att skriva låtar om små, vardagliga saker. Där hittar jag mycket inspiration, berättar Chris.

Chris musik är en uppdaterad form av country, en blandning av country/pop/rock med låtar som var och en har sin egen story. Debutsingeln “My Ship Is Coming In” är skriven av Jörgen Elofsson, Miqael Persson och Erik Mårtensson samt producerad av Amir Aly (Jill Johnson, Cookies’n’Beans med flera).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

Den 6 juli 2012 släpptes biljetter till två konserter med Justin Bieber, den 22 respektive den 23 april på Ericsson Globe i Stockholm. Biljetterna till spelningarna sålde slut på mindre än en timma.

Efter det enorma trycket och efterfrågan för superstjärnas spelningar är vi nu glada att kunna presentera ytterligare ett extra konsertdatum den 24 april! Biljetter till extrakonserten släpps den 1 februari kl 10.00.

David Maloney, arrangör FKP Scorpio Sweden hälsar att ”Det är oerhört glädjande att vi kan presentera ytterligare ett konsertdatum med Justin Bieber då efterfrågan från fansen har varit så otroligt stor trots två tidigare utsålda Globen”.

Med över 15 miljoner sålda album världen över har Justin fullkomligt dominerat popkulturen och sociala medier i över två år. Han har mer än 44 miljoner fans på Facebook, fler än 24 miljoner följare på Twitter och med över 2,9 biljoner visningar via YouTube så är han utan konkurrens den mest populära YouTube-artisten någonsin. I somras släppte han albumet Believe som gick direkt upp på första platsen på försäljningslistan i 30 länder och toppar bland annat både Billboard och den svenska albumlistan. Den här veckan släpptes den akustiska version av succéalbumet. I april är det första gången någonsin som Justin Bieber spelar i Sverige.

Konsertdatum:
22 april 2013, Ericsson Globe Stockholm. UTSÅLT.
23 april 2013, Ericsson Globe Stockholm. UTSÅLT.
24 april 2013, Ericsson Globe Stockholm – Extrainsatt datum!

Justin Bieber live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

Sveriges absolut främsta artister och musiker har gjort varsin tolkning på Mauro Scoccos klassiska låtar. Medverkar gör bl. a. Eva Dahlgren, Plura, LeMarc, Bo Kaspers Orkester, Kleerup, Olle Ljungström, Markus Krunegård och Petra Marklund. Ofta sker magin i mötet mellan det välbekanta och det oväntade, som att Newkid sjunger ”Sarah” eller att höra Kleerup tolka ”Himlen runt hörnet”.

Det började som en idé, en födelsedagspresent från en vän till en annan, och slutade med en av de största artisthyllningarna vi någonsin fått äran att uppleva. Skivan producerades under stort hemlighetsmakeri och gavs till en ovetandes Mauro på hans 50-årsdag i september 2012 av hans goda vän Kjell Andersson, A&R på EMI Music.

”Kom ut ikväll! är en hyllning till en kompositör, en musiker och sångare, en hyllning till en dröm och en tid, till en era, från de som var med från början och från oss som anslutit längs vägen.” – Kjell Andersson

Det har gått över 30 år sedan Ratata släppte debutsingeln ”För varje dag”. Därefter släpptes en hel del singlar och 7 stycken studioalbum. På hyllningsplattan ”Kom ut ikväll!” medverkar även Heinz Liljedahl och Johan Ekelund från Ratata.

Mauro Scocco debuterade som soloartist med fullängdaren ”Mauro Scocco” 1988 och första singeln från albumet var ”Sarah” som blev 1988 års största hit på Trackslistan. Under de senaste åren har Mauro skrivit musik till andra artister men även hunnit med att släppa egna album.

Mauro sade en gång: – Om det är något jag är stolt över, förutom några låtar, är att jag har hållit mig kvar. Jag debuterade då jag fortfarande gick i skolan, idag är jag 50 och jobbar med det jag älskar och gör det på mina villkor. Allt går fortare idag och artister med ‘staying power’ är ju något mycket sällsynt.

“Kom ut ikväll!” släpps som 2 EPs den 11 februari och ett fysiskt album den 27 februari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

Konkurrensen om kunderna ökar när det gäller streaming på nätet och en hel del kommer säkerligen att hända i år. Igår lät det delvis svenska Rdio meddela att de nu erbjuder gratis musik i 15 länder, däribland Sverige, Australien, USA och Brasilien. Därmed får vi lägga ytterligare en relevant aktör till den allt större branschen där redan WiMP, Spotify och kanadensiska Deezer huserar.

Rdio erbjuder sex månader gratis streaming av en katalog på 18 miljoner låtar vilket är fler än vad WiMP erbjuder men nästan lika många som Spotify och Deezer. Deezer är dock den tjänst som finns tillgänglig i flest länder. Rdio grundades 2010 av svensken Niklas Zennström och dansken Janus Friis – samma radarpar som tidigare givit oss Kazaa och Skype.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

Dirigenten Anders Eby och operasångerskan Anita Soldh har tilldelats årets de Frumeriestipendium. Stipendiet är på 50 000 kr vardera och delades ut vid en ceremoni på Kungl. Musikaliska akademien den 28 januari.

Gunnar och Judith de Frumeries Stipendiefond utdelar stipendier till personer som “under en mångårig gärning visat sig värdesätta samt föra vidare eller på annat sätt befrämja svensk tonkonst, i första hand Gunnar de Frumeries verk och/eller intresset för hans tonkonst.”

Kungl. Musikaliska Akademien stiftades 1771. Idag är Akademien en fristående institution som förenar tradition med ett aktiv engagemang i dagens musikliv. Den har till uppgift att främja tonkonsten och musiklivet, främst inom utbildning, musikvetenskap och konstnärligt utvecklingsarbete. Akademien är också engagerad i den kulturpolitiska debatten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

I mars gör Khoma tre exklusiva klubbspelningar i Stockholm, Malmö och Göteborg. Det senaste albumet ”All erodes” släpptes i november och innehåller nio tidigare outgivna låtar från perioden 2002-2010. Albumet utgör en epilog till den kritikerrosade trilogin ”Tsunami”, ”The second wave” och P3-guld-belönade ”A final storm”. ”All erodes” gavs ut i en begränsad upplaga och de få exemplar som finns kvar tar Khoma med sig på turnén i vår.

Vi ville göra ett släpp som var riktat till de som verkligen gillar Khoma, de som följt oss och som vi träffar när vi är ute och spelar, säger gitarristen Johannes Persson.

De exklusiva klubbspelningarna i mars blir de första Khoma ger på två år, bortsett från en smygstart i hemstaden Umeå i höstas som fick 5 av 5 i betyg i Västerbotten-Kuriren.

Turnédatum
7 mars – Stockholm, Debaser Slussen
9 mars – Malmö, Debaser
10 mars – Göteborg, Sticky Fingers

Khoma live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2013

Idag, den 30 januari, släpper det populära dansbandet Elisa’s sitt tredje album; ”Be mig! Se mig! Ge mig!”.

Elisa Lindström har själv varit med och skrivit flera av låtarna på skivan och andra upphovsmän är bl a Henrik Sethsson, Bobby Ljunggren, Fredrik Kempe och Sonja Aldén. Som producent ser vi återigen Henrik Sethsson.

Elisa’s har hela tre Guldklavar i bagaget (senast som Årets dansbandssångerska) och är för andra året i rad nominerade till en Grammis i kategorin ”Årets dansband”!

Med bandets nya medlem, basisten Felix Rajamäki, tar de ett steg mot ett lite yngre sound, utan att för den skull tappa den traditionella, tydliga och exklusiva tonen.

...