Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

Med miljontals sålda album har de under det senaste decenniet förklarats som den moderna metalmusikens stora pionjärer. Efter sin spelning på Metaltown i somras återvänder nu amerikanska Killswitch Engage till Sverige för konserter på KB i Malmö den 13 april och Brewhouse i Göteborg den 19 april.

De har kallats metalcorens skapare. Den nu miljonsäljande Massachusetts-gruppen uppstod i slutet av 90-talet. De gjorde sin allra första spelning som förband till självaste In Flames, som också var en tidig influens. Idag inspirerar Killswitch Engage själva en helt ny generation. Förutom deras egna insats för den moderna metalmusiken, har bandets gitarrist Adam D också blivit en av genrens viktigaste producenter och lyft fram en rad nya stora akter som All That Remains, Parkway Drive, August Burns Red och As I Lay Dying.

Det stora genombrottet kom med tredje plattan “The End of Heartache”. Skivan sålde guld i USA och nominerades till en Grammy för “best metal performance” när året summerades. En hyllad platta och förmodligen en av metalcorens viktigaste milstolpar. Med de efterföljande albumen “As Daylight Dies” och självbetitlade “Killswitch Engage” tog bandet klivet till de stora scenerna världen över.

Med originalsångaren Jesse Leach tillbaka i bandet är nu Killswitch Engage redo med sitt sjätte album “Disarm the Descent” som släpps i vår.

Turnédatum
13 april – KB, Malmö
19 april – Brewhouse, Göteborg

Killswitch Engage i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

Danska Indians såg sitt första dagsljus i februari 2012 när den självsläppta debutsingeln kom och sedan dess har Søren Løkke Juul, det riktiga namnet bakom alter egot Indians, turnerat flitigt både i Europa och i Nordamerika där han delade scen med bland andra Beirut, Bear in Heaven och Dan Deacon.

För att färdigställa Somewhere else och skapa det personliga dokument som Søren ville så retirerade han till den danska landsbygden för att skriva klart och spela in debutalbumet. Det vidsträckta landskap blev själva bakgrunden vid skapandet och det hörs i varenda mullrande ton som tas och genom den vårvärme som på ett väl balanserat sätt låtits lysa igenom. Det är lika delar melankoliskt som det är hoppfullt dagdrömmeri.

I och med signeringen till 4AD så gjordes en fantastisk livesession på en privatägd Ö utanför Storbritannien med Søren och två till bandmedlemmar (bandet flyter mellan vara ett soloprojekt och ett tremannaband).

Indians gör just nu en Europa-turné där sista stoppet är Oslo innan det bär av till Nordamerika igen för ännu en turné där de för första gången är med som headline-akt i USA. Så detta lär knappast vara det sista vi ser av Indians och tur är väl det.

“Somewhere Else” släpptes igår den 28 januari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

Under 10-årsfirandet av det norska TV-programmet “NRK Lydverket” sammanstrålade Röyksopp tillsammans med Susanne Sundfør på scenen för att uppträda med den nyskrivna låten “Running To The Sea”. Uppträdandet blev en stor succé – när låten blev tillgänglig kommersiellt i Norge gick den direkt upp på iTunes-listans förstaplats och den hyllades av en enad kritikerkår. Nu släpps det efterlängtade samarbetet äntligen i Sverige!

“Sedan länge har vi tänkt på att göra ett samarbete med Susanne Sundfør, och det avslutande årsfirandet av TV-programmet NRK Lydverket visade sig vara en idealisk tid och plats. Först tänkte vi göra en enkel cover-version, men kemin och vibbarna mellan oss var något utöver det vanliga, vilket fick oss att sätta ihop en ny låt från grunden. Låten ”Running To The Sea” skrevs och spelades in på två dagar, precis i tid för TV-uppträdandet. Susanne besitter en unik kombination av säregenhet och internationell talang, unik långt bortom Norges gränser.”
B+B
(Röyksopp)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

Nalen och Pussy A Go Go presenterar: REPULSION.

Det amerikanska grindcorebandet Repulsion gör sin enda Sverigespelning på Nalen i Stockholm den 11 Maj 2013!

Repulsion är ett tidigt grindcoreband från Flint, Michigan. De bildades 1984 under namnet Genocide, som 1986 kom att bli Repulsion. Deras musik har haft stort inflytande på utvecklingen av Death metal- och Grindcore-genren. De låter som raspig, skrikig sång, nedstämda gitarrer, överbelastade punkriff, absurda oöverskådliga solon, mullrande basgångar och trummande likt automatvapen. Komplettera ljudbilden med ohyggliga texter, med fokus på apokalyptiska teman så som zombie-epidemier och kärnvapenkrig.

Band som Venom, Hellhammer och Slayer har upprepade gånger nämnts i intervjuer som stora influenser för dem. Flera band har gjort covers av Repulsion, bland annat Napalm Death och Entombed.

Som förband spelar General Surgery och Antichrist.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

Med över 2,8 miljoner träningsspellistor på Spotify, avslöjas nu vad som fick svenskarna att röra på sig under årets första veckor i januari

29 januari 2013: Traditionsenligt är januari månaden då vi kickstartar vår träning efter helgdagar med mat för att komma i form igen. Spotify har analyserat träningsspellistorna för att ta reda på vilka låtar som får pulsen att öka.

Topplistan domineras av house-akter och den mest populära träningslåten hos Spotify-användarna under januari 2013 var Swedish House Mafia med ”Don’t You Worry Child”. Den andra platsen intas också av den svenska house trion med låten ”Greyhound”, på tredje plats hittar vi ”Scream & Shout” med wil.i.am och Britney Spears.

Topp 10 – mest spelade träningslåtarna i Sverige
1. Don’t You Worry Child – [feat. John Martin] – Swedish House Mafia
2. Greyhound – Swedish House Mafia
3. Scream & Shou – will.i.am, Britney Spears
4. Hungry Hearts – Nause
5. En apa som liknar dig – Darin
6. She Wolf (Falling to Pieces) [feat. Sia] – David Guetta
7. I Love It – Icona Pop
8. Gangnam Style – Psy
9. Levels – Avicii
10. I Could Be The One [Avicii vs Nicky Romero] – Nicktim – Avicii

Angela Watts, Global Kommunikationschef på Spotify, kommenterar; ”Vår analys av de svenska träningslistorna visar att svenskarna tog det lugnt under årets första dagar. Den 8:e januari var dagen då flest Spotify-användare begav sig till gymmet för att infria nyårslöftet. Vi ser att musik är en oerhört viktig nyckel när det kommer till träning för många av våra användare, vi är glada att vi kan bidra till att fler kommer i form.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

Rakt in på förstaplaceringen på amerikanska Billboard-listan, så gick det för det otroligt efterlängtade debutalbumet LIVE.LOVE.A$AP. som släpptes i förra veckan. Idag kan vi stolt bekräfta att hiphopens just nu klaraste fixstjärna A$AP Rocky spelar på Hultsfredsfestivalen i sommar. För att ge den här gråmulna januaritisdagen ytterligare stjärnljus välkomnar vi även äntligen den hyllade dansproducenten SBTRKT att göra ett intensivt och briljant DJ-set i den småländska skogen i juni.

Hip-hopens framtid ligger i A$AP Rockys händer, och den ser onekligen ljus ut. Under 2012 var Rakim Mayers aka A$AP Rocky tillsammans med Kendrick Lamar de utan tvivel mest omkramade nykomlingarna på den vibrerande hiphopscenen, var och en av dem ur olika infallsvinklar. Den enastående storbolagsdebuten LONG.LIVE.A$AP, som bland annat gästas av Drake, Florence Welch, Kendrick Lamar, Santigold och Skrillex, visar åter igen hur A$AP Rocky lyckas förvalta ett kulturarv vars crossoversound är lika oldschool som det är nyskapande. När han i sommar möter sin publik intill Hulingens strand hamnar han i fint sällskap av alla de som stått där tidigare så som Wu-Tang Clan, Mary J Blige, Snoop Dogg och OFWGKTA.

Rytmerna är alltid viktiga i alla slags dansmusik, men hos SBTRKT är varje enskilt trumslag en kung, en drottning, en prins och en prinsessa – han skapar sväng där det bara finns tom luft, dans där du aldrig tidigare dansat och förälskelse där du minst anar den. Redan inför förra året slet vi som djur i skogen i Hultsfred för att få till ett besök av Aaron Jerome – mannen bakom SBTRKT. När fullängdsdebuten släpptes i somras visade sig vara exakt så oförutsägbart vacker, mångbottnad och briljant som vi hade hoppats på bestämde vi oss för att försöka igen och till vår stora glädje visade sig att det är sommaren 2013 SBTRKT kommer för att knocka oss.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Klara artister sedan tidigare är: Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim, Phoenix, Band of Horses, The Flaming Lips, Mew, John Talabot, Adrian Lux och Lorentz & Sakarias.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

I slutet av november förra året berättade vi att det svenska metalbandet Memory Garden från Kumla hade skrivit på för Metal Blade Records. Nu avslöjar gruppen att deras femte album får titeln “Doomain” och kommer att släppas i Europa mellan 12 och 15 april. Skivan kommer att finnas tillgänglig som Digi-CD och vinyl-LP i Europa men bara på vanlig CD i USA.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

Den svenska r’n’b-duon Ansiktet består av Erik Nordström från Lilla Sällskapet och Herbert Munkhammar från Afasi & Filthy och Maskinen. Efter framgångarna med debutsingeln ”X” och efterföljande ”Äckligt”, som sålt platina sex gånger om, är de i vår aktuella med sitt första album “#DENNYARNBMANNEN” och lördag 30 mars ställer sig Ansiktet på scen för första gången. Därefter följer en vårturné.

Att två killar med otränade magmuskler kan få ett så varmt mottagande genom att sjunga om förminskande sexuella erfarenheter är ett bevis på vad Ansiktet redan anat – det behövs en ny r’n’b-man.

Kärnan i amerikansk r’n’b är sex-snacket, säger Herbert. Men det är jävligt ofräscha maktstrukturer som hörs i texterna och knappast något man vill översätta till svenska. Det är ideal man varken håller med om eller vill förmedla.

Ansiktets lösning har blivit att behålla tematiken, men att vända på narrativet. Att bryta ned stereotyperna i stället för att glorifiera dem.

Budskapet, med en ödmjukare man och en mer självresonerande kvinna, är både allvarligt och viktigt. Men för att det inte ska kännas för tungt och tråkigt klär vi det i något roligare, säger Erik.

“#DENNYARNBMANNEN” släpps onsdag 13 mars.

Turnéplan Ansiktet våren 2013
30 mars Sälen, Ice
4 april Bygget
5 april Umeå, Umeå Open
27 april Örebro, 48 H
29 april Uppsala, Svandamshallarna
30 april Karlstad, Nöjesfabriken
4 maj Huskvarna, Popadelica
16 maj Stockholm, Gröna Lund

Ansiktet på turné

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

Heathen är ett av de mest originella av de klassiska thrash metal-banden från Bay Area. Debuten “Breaking the silence” (1987) utmärkte sig för starka melodier och David Godfrey-Whites särpräglat ljusa sång. Uppföljaren “Victims of Deception” (1991) blev i sin tur en milstolpe inom progressiv thrash. Under resten av 90-talet låg Heathen på is, men återvände med bravur till skivdiskarna 2010 med “The Evolution of Chaos”. Nu är det snart dags för fjärde albumet, liksom för SRF-debuten, som vanligt med David White och gitarrgeniet Lee Altus (även i Exodus) i spetsen.

Välkomna till Sweden Rock Festival 2013!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2013

The Lonely Island är tillbaka med singeln ”YOLO” som redan efter 3 dagar fått över 7 miljoner Youtube-visningar. Klippet ligger även #1 på Youtube’s mest visade i Sverige.

Parodigänget har tagit hjälp av ”Moves Like Jagger” Adam Levine och 2012s mest omtalade rappare, Kendrick Lamar. Lever du efter mottot ”YOLO”?

...