Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2013

I torsdags kväll gjorde det colombianska bandet Kombo Kolombia en privat spelning på en gård i delstaten Nuevo León i norra Mexiko. Efter det är de 16 bandmedlemmarna samt fyra medarbetare försvunna och eftersöks av lokal polis.

Flera artister har mördats under de senaste årens knarkkrig i Mexiko men de flesta av dessa har hyllat knarkbaronernas liv i sina texter, något som inte var fallet med Kombo Kolombia som spelade traditionell colombiansk musik.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2013

Det är med stor glädje och stolthet vi kan berätta att Peter Jöback i vår kommer att stå på scenen på Broadway i New York!

Efter att ha triumferat i titelrollen som ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London’s West End förra året får Peter ta på sig masken igen – denna gång på än mer klassisk mark: Broadway New York.

I år firar Broadway-versionen av musikalen 25 år och i den jubileumsföreställning som gick av stapeln i lördags var Peter en av fyra Phantoms som överraskade den specialinbjudna publiken i en grandios final. Där presenterades det också att näste Phantom där blir svensk; Peter Jöback får detta unika uppdrag på The Majestic Theatre i Broadway, New York .
Han blir dessutom den förste europé som innehaft rollen på Broadway sedan Michael Crawford gjorde den förste Phantom för 25 år sedan.

Det är en stor ära för mig att få spela Phantom på Broadway, säger Peter.
Kan inte tänka mig en bättre roll att göra min Broadway-debut med! Att dessutom få göra den under 25-årsjubiléet känns riktigt stort.

2012 var ett magnifikt år för Peter Jöback som startade med TV-serien ”Med hjärtat som insats” på SVT, ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London’s West End till jublande press och stående publikovationer. Sedan följde publiksuccén och den enormt hyllade arenaturnén ”I Love Musicals” under hösten.

Till julen toppade Peter med jubileumsutgåvan av hans klassiska julskiva ”Jag kommer hem igen till jul” som hade 8 (!) miljoner streams på Spotify i december! Albumtiteln blev också titeln på Peters första bok som kom i november där han tillsammans med Lena Katarina Swanberg berättade om julskivan som katalysator i hans egen livsresa.

Nu skriver vi 2013 och ett nytt fantastiskt år ligger framför Peter som just är på väg hem från jubiléet i New York.
I början av april återvänder han för repetitioner och den 29 april gör han sin Broadway-debut och spelar fram till slutet av augusti.

...