Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2013

Det legendariska brittiska rockbandet Whitesnake välkomnar återigen den rutinerade trummisen Tommy Aldridge till bandet för tredje gången. Han ersätter Brian Tichy som lämnade gruppen vid årsskiftet för att fokusera på sitt nya projekt Something Unto Nothing där han samarbetare med den kanadensiska ikonen Sass Jordan.

Whitesnake kommer i sommar till Sverige för en konsert på Gröna Lund i Stockholm den 5 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2013

Den första konserten med Dada Life sålde slut och Luger kunde snabbt sätta in en extra konsert samma dag (med 13-årsgräns). Med drygt två veckor kvar till en av vårens stora fester i Stockholm är det med raka ryggar som vi ger er tre übertunga supportakter i form av Londons alldeles egna Mat Zo, Lugerstallets Kill FM och Andybody.

MAT ZO
Vid 21 års ålder lever den Londonbaserade producenten och discjockeyn Mat Zo drömmen. Han har med sitt nyskapande sound dominerat Beatport-listorna under det senaste året med hits som “Bipolar”, “Superman”, “Mozart” och “Frequency Flyer” samt toppade bland annat både drum & bass- och trance-listan samtidigt!

Utöver det spelas Mat Zos låtar av giganter som Swedish House Mafia, Tiesto samt Above & Beyond och han har även remixat ikoner som Kylie Minogue och U2. Han reser över hela jorden och får publiken att gå loss på events som Electric Zoo i New York, Audiotistic i Los Angeles, Creamfields Australia och SW4 i London.

Senaste släppet, singeln “Easy” med Porter Robinson nådde toppen på Beatport och låg kvar över både jul och nyår. Smaksättande labeln Ministry släpper den i mars, men redan nu kan du streama den på Soundcloud.

Just arbetar Mat Zo med sitt första fullängdsalbum somsläpps på labeln Anjunabeats. En skiva som kommer att innehålla allt från house, rockpräglad och funkig electro till hiphop.

KILL FM
Stor, skitig och elak är några av orden som kan dyka upp i ditt huvud efter att ha blivit träffad i ansiktet av Kill FM’s basintensiva spår. Denna duo uppstod på ett något icke-traditionellt vis. Det var först efter månader av remixar och utveckling av tillräckligt många låtar för en EP som Kim Lindén & Jimmy Andersson såg till att träffas personligen för första gången. Från att ha börjat kommunicera med varandra via musikforum på nätet började de dela idéer över Skype och i mejl. Denna inledande process utvecklade deras koncept, samtidigt som de båda bodde i två avlägsna svenska städer.

När Kill FM kände att de hade skapat det sound som skulle definiera deras namn, lanserade de själva på nätet i maj 2012. Efter att ha släppt en förhandsvisning av sitt ursprungliga spår ”Bully” fick duon en enorm respons från bloggar och etiketter över hela världen. Strax efter det fick de i uppdrag att göra remixer åt Ultra, Universal och Island Records, bland andra. Med en blandning av electro house, moombahton och dubstep låter Kill FM sin unika mix av stilar skapa ett fräsch och beroendeframkallande sound.

ANDYBODY
Andybody är Dada Lands helt nya ambassadör. Än så länge finns nästan ingen information om honom – till och med identiteten bakom namnet är oklar. Men med planerade låtar och remixer på Dada Lifes egen label kan du räkna med att höra mycket om honom under 2013.

Konsertdatum
9 feb – Stockholm – Münchenbryggeriet – Extrakonsert
9 feb – Stockholm – Münchenbryggeriet – Slutsålt

Dada Life i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2013

Det psykedeliska rockbandet Dean Allen Foyd åker ut på Europaturné i mars med anledning av deras nya EP som släpps 1:a mars: Road to Atlas som liksom debutalbumet Sounds Can Be So Cruel, har mixats i Fashionpolice Studios. Turnén färdas till Danmark, Tyskland, Schweiz, Frankrike, Spanien, Österrike, Nederländerna och Belgien.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2013

Tvåmannabandet Bondage Fairies från Stockholm ger sig nu ut på en weekendturné i Ryssland och spelar idag i S:t Petersburg samt imorgon i Moskva. De spelar även i Mariehamn på Åland den 2 februari. Deras mix av punk och electro går alltså hem även i öst.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2013

Alexander Sjödin från Sailor & I och Mondè Ideal gjorde filmmusiken till Move On, en internationell road movie med Mads Mikkelsen i huvudrollen, regisserad av Asger Leth (Man On A Ledge) och med story av Matt Greenhalg (Control, Nowhere Boy). Se filmen här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2013

Svenska The Amazing är just nu ute på USA-turné och passade på att göra amerikansk TV-debut på the Late Show with David Letterman i fredags. “Gone” framfördes ifrån senaste albumet “Gentle Stream”. De avslutar sin USA-turné i New York ikväll.

The Amazing består av medlemmar från jazz-progbandet Dungen som tillsammans med Granadas sångare Christoffer Gunrup och Fredrik Swahn skapar en blandning av psykedelisk jazz och progg-folk.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2013

Med anledning av pågående renovering av Debaser Strand Hornstull (f d Strand) flyttas den inbokade konserten med brittiska Hurts till Debaser Medis. Köpta biljetter gäller och ett fåtal finns fortfarande till försäljning. När bandet nu kommer till Sverige är det endast en vecka efter nya plattan “Exile” har släppts.

Konsertdatum
18 mars – Stockholm – Debaser Medis

Hurts i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2013

Den populära amerikanska singer-songwritern Aimee Mann är den senaste artisten som går och kritiserar den svenska musiktjänsten Spotify. “Min skiva finns inte på Spotify. Artister tjänar inte pengar på Spotify”, säger hon själv i en intervju med brittiska The Telegraph i samband med en konsert på Royal Festival Hall i London.

Aimee Mann är i Sverige främst känd för soundtracket till filmen “Magnolia”. Hon är även svägerska till den framgångsrika Hollywood-skådespelaren Sean Penn.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2013

För att vara en istäckt (nåja) liten isolerad ö långt från civilisationens högborg så härbärgar Island procentuellt en omöjlig mängd band som vi kan förälska oss i. Urmodern heter Björk, Sigur Rós landsfäderne och de har avynglat sig ett otal gånger. Bland dessa ungdomliga bastarder hittar vi Of Monsters And Men, en grupp som bygger broar mellan atmosfäriska kolosser och kaskader av intimitet. Välkommen ni nya lyssnare, hej igen till gamla fans!

Att tävla i musik är egentligen en menlös företeelse men vi kanske ska glädjas i några få fall. Utan Islands ”Battle of the Bands” skulle det kanske dröjt ett tag innan våra ögon kunnat vila sig mätta på Of Monsters & Men. Så när de vann och kunde trolla fram en debut värd mer än sin vikt i både guld och honung så var det en rejäl vinst för alla som lyssnar på musik genom hjärtat. ”My Head Is An Island” är en skiva som doftar reverbstark kammarfolk gift med pur klisterpop som fångat oss i sin fälla.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 25th, 2013

Johann Sebastian Bach föddes den 21 mars, precis på vårdagsjämningen! Och på denna dag föds 2013 en ny högtid i Europa: European Day of Early Music. Det är nätverket REMA (Europan Early Music Network), med 65 festivaler i 20 länder och SEMF som ordförande, som har lanserat projektet – ett levande minnesmärke över Europas historiska musikarv och en satsning för att ge den tidiga musiken större genomslagskraft hos den breda publiken. Konserter, konferenser och andra evenemang kommer att äga rum samtidigt över hela kontinenten och streamas via internet. REMA European Day of Early Music stöds av European Broadcasting Union (EBU), och står under beskydd av Androulla Vassiliou, ledamot av Europeiska Kommissionen.

Stockholm Early Music Festival ansluter sig till European Day of Early Music med en konsert som för samman J S Bachs musik med vår egen svenska tradition, i en skicklig och känsloladdad interpretation av två av Sveriges mesta musikanter: Lisa Rydberg på violin och Gunnar Idenstam på tramporgel. Programmet ”Bach på Svenska” ges torsdagen den 21 mars kl 19.00 i Tyska kyrkan i Gamla stan, Stockholm. Missa inte denna chans att fira European Day of Early Music och att uppleva en lysande, nygammal och självklar Bach!

Biljetter: www.semf.se

...