Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

Kodaline består av Dublinsönerna Steven Garringer, Vinny May, Jason Boland och Mark Prendergast. De växte upp på samma gata och startade bandet 21 Demands. De var med i talangtävlingen You’re a Star (2006) , de kom tvåa och lyckades ta sig till toppen av den irländska singellistan. 2011 startade de om bandet och Kodaline var fött. Greys Anatomys musikläggare har redan hittat Kodaline och en kvarts miljon människor har sett den fina videon till ”All I Want”. Enligt både MTV och NME är bandet värt att hålla ögonen på, 2013 spås helt enkelt bli Kodalines år.

Strax gör bandet två gig i New York och LA. I februari startar Englandsturnén och därefter är det vår tur. Vi hälsar killarna varmt välkomna till Stockholm för en exklusiv spelning på Obaren.

Konsertdatum
4 mars – Stockholm – Obaren

Konserten är exklusiv för inbjudna gäster samt vinnarna i tävlingen som pågår till 15 februari.

Kodaline live i Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

Big Inner släpps den 23 januari som den första produkten som kommer ut ur Spacebomb, ett produktions- och skivbolag, som Matthew E. White tillsammans med sitt husband startade i sin hemstad, Richmond, Virginia, i en vindlokal med målet att kunna få fram instrumentljud som andas vintage och svettas intimitet.

Whites okomprimerande epos med mäktiga jazzarrangemang och exeptionella gitarrspel från huvudpersonen själv tål inte att blundas för längre. Musiken på det här 7-spåriga albumet speglar, vardagligt, ämnen som kärlek, död, sökande och finnande.

Big Inner har tagits emot med öppna armar av bland andra The Guardian, NY Times, Pitchfork och inte minst den nya labeln Donimo. Denna skiva har tidigare varit utgiven men ges nu ut av Domino igen. Vid förra releasen placerade Rolling Stone White på listan över artister att hålla koll på. Dessutom så nådde den topp 3 placering på svenska iTunes-listan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

I början av 1970-talet slog Sweets glammiga hårdrock igenom med hjälp av ett pärlband av hits: “Funny funny”, “CoCo” och “Poppa Joe” gav bandet deras första listplaceringar men det var med låtar som “Blockbuster”, “Teenage rampage”, “The six teens”, “Turn it down” och sjävklart “Ballroom blitz” som britterna tog sig in bland de allra största. Orginaluppsättningen av Sweet lades ner när sångaren Brian Connolly slutade 1979. Det var i många år tal om en återförening, men det blev aldrig av innan Connolly 1997 gick ur tiden. I dag turnerar två olika versioner av bandet, varav den sättning som är aktiv i Europa och besöker SRF innehåller originalgitarristen Andy Scott. Bandet har sporadiskt släppt ny musik, men det är framför allt på scen som kvartetten fortfarande levererar högoktanig glamrock, och fokus ligger naturligtvis på alla odödliga hitlåtar! Det är sju år sedan Sweet senast gjorde stor succé hos oss och nu är det dags igen.

Sweet spelar onsdagen den 5 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

Det är med stor glädje vi härmed välkomnar Martin Glemme som ny Marketing Manager International för Universal Music Sverige.

Martin är på långa vägar ingen nykomling i Universal Musics familj. Han började sin karriär på företaget redan 2006 som Promotion Assistant på den internationella avdelningen. Han har sedan 4 år tillbaka ingått i det digitala teamet med fokus på tjänster som Spotify och iTunes. Martin är en passionerad musikälskare med en erkänd fingertoppskänsla när det kommer till att lyfta fram ny spännande musik.

Hans huvudsakliga fokus som Marketing Manager kommer ligga på UK- och Europeiska akter.

”Vi är otroligt glada att ha Martin Glemme som ny Marketing Manager. Martin har länge varit en väldigt viktig kugge i Universal Musics maskineri och därför kändes valet av honom som väldigt självklart”Mia Forsgren, Marketing Director Universal Music Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

Det tyska hårdrocksbandet Kissin’ Dynamite kommer i sommar att låta sina gitarrsolon ljuda över Falun när de besöker festivalen Rockstad: Falun. Gruppen släppte nyligen albumet “Money, Sex & Power”.

Redan klara band sedan tidigare är bland andra Hardcore Superstar, Magnum, Sabaton, Korpiklaani, Raubtier och Ensiferum.

Rockstad: Falun 2013 äger rum den 15-17 augusti.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

Vi är stolta att presentera att amerikanska soulstjärnan Miguel gästar SVT:s Skavlan nu på fredag. Miguel kommer att bjuda på sin hyllade Grammynominerade singel ”Adorn” i programmet.

Miguel är högaktuell med sitt andra album ”Kaleidoscope Dream” och han har två utsålda konserter i Sverige nästa vecka. Den 31 januari gästar Miguel Babel i Malmö för en konsert och den 2 februari är det Stockholm och Berns som står på turnéschemat. Förutom Grammy-nomineringen för ”Adorn” i kategorin ”Song of The Year” så har Miguel ytterligare 4 Grammy-nomineringar att glädjas över.

Miguel fick sitt genombrott i USA med singeln ”Sure Thing” som toppade Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs. Han belönades med en Soul Train Music Award för ”Best New Artist” samt nominerades till priser på Grammy Awards, Billboard Awards, American Music Awards och BET Awards.

Nu på fredag gör Miguel sitt första svenska framträdande någonsin i SVT:s Skavlan, klockan 21:00 på SVT1.

Konsertdatum
31 januari – Babel, Malmö
2 februari – Berns, Stockholm

Miguel live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

Äntligen är Paramore tillbaka på svensk mark! Senast de var här fick de riktigt fina recensioner. Med den karismatiske 24-årige Hayley Williams i spetsen bjuds en energisk mix mellan rock och emo-pop. Låtar som ”Decode” (titellåten till den första Twilight-filmen), ”Misery business” eller ”The only exception” har berett vägen för en stor internationell framgång. I april kommer nya albumet och i dagarna släpps singeln ”Now”.

Trots att de har haft en paus och det var två år sedan senaste plattan kom så är The Sounds ett av landets hetaste band just nu, och mycket av uppståndelsen kan vi såklart tacka bandets sångerska Maja Ivarsson för. Genom sin medverkan i höstens upplaga av ”Så mycket bättre” har ett av Sveriges främsta liveband tagit sig rakt ut genom tv-rutan och in i den djupaste kammaren i svenska folkets hjärtan. Under denna vecka är dessutom Maja och Jesper från The Sounds gästredaktörer i Musikguiden i P3, med start 21 januari.

Årets artist på P3 Guld är ingen dålig utmärkelse att få samma år man släpper sin debutplatta! Så är fallet med Linnea Henriksson som svenska folket röstade fram som sin favorit. Och förra året var utan tvekan Linneas år med debutalbumet Till min älskade och älskare, sommarturné, höstturné och en hit med ”Lyckligare nu”. Under 2013 kommer ännu fler upptäcka henne.

Sister Sin, med sångerskan Liv Agrell i spetsen, har varit förband till bl a Motörhead, UDO, Steel Panther och är ett rutinerat heavy metal-band med stor energi. Det fjärde albumet Now and forever utkom i oktober 2012.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

Stockholms-bandet Blackstrap släpper den 4 februari sin efterlängtade nya singel “Make Sense Make Change” där även Victoria Bergman medverkar. Detta är gruppens första nya material på mer än fyra år efter släppet av albumet “Steal My Horses And Run”.

Huruvida det också är ett nytt studioalbum på gång framgår inte.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

När musikåret 2010 sammanfattades var det ett album som ständigt återkom på årsbäst-listor och bland prisnomineringar, Håkan Hellströms 2 steg från Paradise. Nu tre år senare släpps uppföljaren.

Håkan Hellström har på sina sex album tagit med sina lyssnare genom sitt liv. I texterna har de fått lära känna staden han växt upp och lever i, vänner, fram- och motgångar, uppgång och fall. Den 17 april inleds ett nytt kapitel med släppet av Håkan Hellströms sjunde studioalbum ”Det kommer aldrig va över för mig”.

Sen debuten Känn ingen sorg för mig Göteborg (2000) har Håkan Hellström ständigt legat i framkant och förnyat sig. Det kommer aldrig va över för mig, producerat av Måns Lundberg (Deportees, Winhill/Loosehill), är ännu ett steg i ny riktning. Ett nytt sound och utryck men med den nerv som Hellström gjort till sin egen. Bland de involverade på albumet märks gamla bekanta som Björn Olsson och Johan Forsman men även Anders Berglund.

Håkan Hellström:
“Jag är så enormt glad och stolt över skivan. Kan inte vänta tills jag får spela låtarna live. De är som gjorda för scenen.”

Håkan Hellström återvänder även till live-scenen. Dessa datum är klara:
1.6 Hässleholm, Siesta
8.6 Göteborg, Slottsskogsvallen
28.6 Skellefteå, Stadsfesten
29.6 Borlänge, Peace & Love
6.7 Karlstad, Putte i Parken
3.8 Sundsvall, Konsertfesten

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2013

I sommar får Gröna Lund besök av ett legendariskt rockband från England, vars låtar ”Here I go again” och ”Is this love” har satt bandet på världskartan. Whitesnake ställer sig på Gröna Lunds Stora Scen den 5 juni kl. 20.00.

Whitesnake bildades 1978 i London av sångaren David Coverdale, som innan dess var sångare i Deep Purple. Whitesnake står bakom världskända hitlåtar såsom “Here I go again”, ”Still of the night” och ”Is this love”. Sedan starten 1978 har bandet sålt över 100 miljoner album och skördat framgångar världen över.

Whitesnake live på Gröna Lund

...