Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 19th, 2013

Nyss röstades Linnea Henriksson fram av P3 Gulds jury till Årets Artist.

Linnea har ett enastående år bakom sig. Debutalbumet ”Till Mina Älskade och Älskare” släpptes i maj och har sålt guld samt nått fina framgångar på Spotify, där hennes album toppade listan.

I kväll knyter Linnea ihop ett fantastiskt år här på P3 Guld i Göteborg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 19th, 2013

Sångaren och friidrottaren Karl-Erik “Cacka” Israelsson avled den 10 januari. Han blev 83 år gammal. Israelsson föddes i Stockholm 1929 men levde i Uppsala tillsammans med sin hustru som efterlever mannen tillsammans med tre barn, barnbarn och barnbarns barn.

Cacka Israelsson var på 50-talet svensk landslagsman. 1951 vann han SM i längdhopp och 1952 segrade han i 110 m häck. Vid OS i Helsingfors 1952 slutade han på sjunde plats i längdhoppet. Samma år grundade han tillsammans med sex andra landslagsmän friidrottsföreningen Bromma IF.

Som sångare och låtskrivare är Cacka Israelsson tveklöst mest känd för “Gamle Svarten” som spelades in i september 1952. Därpå följde en lång tids turnerande i landets folkparker och han fick till och med en egen föreställning på Chinateatern.

Cacka Israelsson har även medverkat i några filmer på 50-talet tillsammans med bland andra Per Oscarsson och Georg Rydeberg. Han spelade in reklamfilmer för bland annat SJ och arbetade därutöver som reklamtecknare. Ett antal skivomslag hann han också med att skapa under sin mångsidiga och långa karriär.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 19th, 2013

Vännerna Gustaf Ejstes (Dungen), Amanda Hollingby (Idiot Wind), Nils Törnqvist (Little Majorette), Petter Winnberg (Little Majorette) och Pontus Winnberg (Miike Snow) bestämde sig för att göra musik under devisen att det inte skall vara krångligt. De spenderade några dagar i studion och kom upp med lite idéer. Idéerna blev till låtar. Låtarna till inspelningar. Amason hade fötts. Den 2 februari gör bandet sin första spelning någonsin i Stockholm dagen därefter följer en konsert i Göteborg.

Bandet tar med sig lika delar av deras förflutna och musiken får ta form därefter. Det finns ingen klar framtidsvision utan de kommer fortsätta så länge det känns roligt. ”Om man inte har tillgång till andra kemiska hjälpmedel så hoppas vi att detta kan förena/förvandla upplevelsen av en biltur genom Dalarna med/till en resa genom big sur. Annars är en kombination att rekommendera.” hälsar Amason.

På support under kvällen hittar Duvchi. Med bara fyra minuters musik på sitt samvete satte Duvchi, eller Jens Duvsjö hans släkt kallar honom, eld på höstmörkret förra året. Med den fantastiska ”Turtleduvs” fick han varje blogg, magasin och radiokanal av värde att ventilera sin kärlek för låten. Och allt var befogat. Mer än bara så. Det var den absoluta sanningen. Han följde upp det hela med singeln ”White Lines” som bekräftar att när väl albumet kommer så är knockouten given.

Konsertdatum
2 feb – Stockholm – Klubb Popaganda / Debaser Medis
3 feb – Göteborg – Pustervik

Amasons spelningar

...