Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2013

Foto: Aleksandros Bakos

Idag, fredag den 18 januari, släpper Andreas Moe EP:n “This Year”. Andreas Moe är rösten bakom diverse hits som Avicii’s ”Fade into Darkness” och John de Sohn’s ”Long Time”. Han är från Skogås, 24 år och har spelat och skrivit låtar sen han hittade sin pappas gitarr i 10-årsåldern. Nu är det hög tid att lansera musik i eget namn.

Moe fick ett förlagsavtal 2011 med engelska Phrased Differently har jobbat som låtskrivare och gitarrist, samarbetat med DJs som Norman Doray, Fedde Le Grand och Tiesto, och skrivit filmmusik. Numera är också ett management via Insomnia MGMT inkopplat och bollen för karriär under eget namn i rullning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2013

Det brukar hävdas att du bara har två val ifall du växer upp i Queens i New York: Att döda eller att dödas. Emmure valde det förstnämnda. Men i stället för att bli fysiskt våldsamma vände dom sin styrka och aggressivitet i en konstruktiv riktning.

Sedan 2007-års debut “Goodbye to the Gallows” har allt fler och fler upptäckt Emmure och bandet har blivit en allt större inom deathcorekretsen. I takt med att deras fanskara blivit större har Emmure även pushat sig själva musikaliskt.

Med fjolårets hyllade album “Slave to the Game” överträffade bandet alla högt upptrissade förväntningar och skivan blev deras största framgång hittills. Men även om Emmure dödar allt i sin väg på skiva är det ändå live dom ska upplevas, för då adderar dom ytterligare energi.

Med sig på The Mosh Lives Tour 2013 har Emmure även Chelsea Grin, de kanadensiska nykomlingarna Obey The Brave, partydödsmetallarna i Attila samt Buried In Verona.

Räkna med en riktigt, riktigt tung helkväll.

The Mosh Lives Tour i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2013

I måndags överraskade Justin Timberlake hela världen med att släppa nya singeln “Suit & Tie featuring JAY Z”. Tre dagar innan releasen började en nedräkning på Justin Timberlakes hemsida samtidigt som Timberlake avslöjade en video där han berättar om sin passion för musiken och avslutar med att säga “I’m ready”. Väntan är äntligen över och en av vår tids mest framgångsrika sångare är tillbaka.

”Suit & Tie featuring JAY Z” blev snabbt #1 på iTunes i 31 länder, inklusive USA, England, Kanada och Frankrike. Även i Sverige gick ”Suit & Tie featuring JAY Z” direkt in #1 på iTunes och adderades av flera radiostationer på releasedagen.

Hemma i USA fick låten mer än 240 adderingar på radio inom två dagar och i Kanada slog ”Suit & Tie” Lady Gagas rekord från 2011 och blev den mest spelade låten på CHR radio första releasedagen. En av de Kanadensiska stationerna spelade uteslutande ”Suit & Tie” på repeat från midnatt till 6 på morgonen.

Justin Timberlake är en av tvåtusentalets största artister och har sålt miljontals exemplar av succéalbumen ”Justified” och ”Future Sex /Love Sounds”. “Suit & Tie featuring JAY Z” är första singeln från Justin Timberlakes kommande album The 20/20 Experience som släpps senare i år på RCA Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2013

Göteborgarna i Hardcore Superstar släpper den 1 mars sitt nya album “C’mon Take On Me” genom Nuclear Blast Records. Nu kommer också videon till skivans första singel “One More Minute” vilken kan ses nedan. Albumet producerades av bandmedlemmarna själva och mixades av Randy Staub som tidigare arbetat åt bland andra Metallica och Mötley Crüe.

“C’mon Take On Me” låtlista:
01. Cutting The Slack
02. C’mon Take On Me
03. One More Minute
04. Above The Law
05. Are You Gonna Cry Now
06. Stranger Of Mine
07. Won’t Take The Blame Pt. 1
08. Won’t Take The Blame Pt. 2 (Sect Meeting)
09. Dead Man’s Shoes
10. Because Of You
11. Too Much Business
12. Long Time No See

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2013

Den svenska duon Norlie & KKV fullkomligt ägde när de under förra året lyckades nå multiplatinastatus med tre singlar och hann med ett fullspäckat turnéschema. När det nu har blivit dags för P3 Guld, radiostationens egna musikpris som sammanfattar det gångna svenska musikåret, är hitmakarna nominerade i kategorin Årets nykomling. En nominering som kanske inte är så förvånande med tanke på deras streamingdominans på Spotify och snabbt växande fanskara, som i somras fick en spelning på Gröna Lunds lilla scen att flyttas till den stora på grund av den blixtsnabbt ökande populariteten. Detta var första gången en akt bokad till Gröna Lund vuxit så mycket mellan bokning och gig att man behövt flyttat spelningen till den större scenen.

Norlie & KKV är inte bara aktuella med en nominering i den ärofyllda kategorin Årets Nykomling, de framför även den nya singeln ”Nej” på P3 Guld-galan. Låten som redan klättrar på singellistorna kommer att finnas med på det kommande debutalbumet ”Snart” som släpps under 2013.

Musikfesten P3 Guld äger rum den 19 januari och sänds i SVT1 med start klockan 21.00.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2013

Idag släpps Shout Out Louds video till nya singeln “Walking In Your Footsteps”. Det har gått 10 år sedan debuten “Howl Howl Gaff Gaff” och den 27 februari släpps bandets fjärde album “Optica”. För första gången produceras det av bandet själva, tillsammans med Johannes Berglund.

I vår blir det världsturné med följande spelningar i Skandinavien:
6 April Stockholm Berns
9 April Copenhagen, (DK) Lille Vega
10 April Oslo, (NO) Parkteatret
11 April Gothenburg, Pustervik
12 April Malmö, KB

Shout Out Louds Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2013

Det Grammis-belönade black metal-bandet Watain från Uppsala gick den 3 januari åter in i Necromorbus Studio i Stockholms-förorten Alvik för att påbörja inspelningen av sitt femte album. Skivan väntas släppas i augusti genom Century Media Records.

I somras släppte Watain sin nya DVD “Opus Diaboli” vilken sammanfattar bandets 13 år av kaos och bland annat innehåller en inspelning från gruppens jubileumskonsert i Stockholm.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jan 18th, 2013

Under helåret 2012 gick den totala musikförsäljningen i Sverige upp med 14 procent, från drygt 829 miljoner kr i försäljning 2011 till knappt 943 miljoner kr 2012.

Den digitala försäljningen fortsätter att öka och står idag för 63 procent av den totala musikförsäljningen, en uppgång med hela 12 procentenheter jämfört med förra året. 90 procent av den digitala försäljningen kommer från strömmade musiktjänster (82 procent under 2011) och 10 procent kommer från övriga Internettjänster (18 procent under 2011).

Kommentar från Ludvig Werner, VD för Ifpi Sverige kring statistiken:
”Det är mycket glädjande att 2012 blev det bästa musikförsäljningsåret sedan 2005. Det kan ses som ett kvitto på att fler konsumenter betalar för sin musikkonsumtion än på mycket länge. Nu kan alla konsumera musik lagligt på det sätt man själv vill; strömmat, nedladdat eller på CD. Vi hoppas att en tillfrisknande marknad för musik stimulerar artister & musikbolag att ge ut ännu mer musik och att våra entreprenörer skapar ännu fler och bättre tjänster för musikkonsumtion”.

Mer information om GLF:s statistik:

  • Albumförsäljningen står för 35 procent av den totala försäljningen – Den fysiska albumförsäljningen minskade med 15 procentenheter under året.
  • Av den totala musikförsäljningen är 40 procent lokal repertoar och 60 procent är internationell repertoar.
  • Vinylförsäljningen ökade under året med 59 procent men står idag endast för 1,4 procent av den totala musikförsäljningen

Mer musikförsäljningsstatistik finner du på www.ifpi.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2013

De schweiziska hårdrocksveteranerna Krokus släpper nu sin nya video “Dirty Dynamite”. Låten är titelspåret från bandets senaste album vilket släpps i Europa den 22 februari genom Sony Music och i Nordamerika den 5 mars genom The End Records.

“Dirty Dynamite” var den sista låten någonsin att spelas in vid legendariska Abbey Road Studios i London. Basisten Chris von Rohr passade även på att lägga till lite honky tonk-piano på det ursprungliga “Lady Madonna”-pianot i studion.

Krokus nya skiva, den sjuttonde i ordningen, blir den första med gitarristen Mandy Meyer på 30 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2013

Den 3 april släpper Daniel Gilbert sitt andra album “Nowadays Daniel Can´t Even Sing” genom Gaphals/Border Music. Så här säger han själv om sitt senaste alster:

“Det har varit en ganska utdragen process att få färdigt den, arbetet påbörjades redan i januari 2011. Mycket kom emellan,pengar tog slut olika beslut fattades men nu skall den äntligen släppas med hjälp av det eminenta bolaget Gaphals som kom in och visade en förståelse jag inte känt av från något bolag tidigare.

Olle Björk och Per Stålberg på Welfare Studios har producerat och spelat in även denna skivan och liksom jag har de utvecklats och lärt sig mer sen debuten för tre år sedan. Jag skulle aldrig drista mig att kalla mig självsäker men jag har en större tro på det jag gör nuförtiden. Då jag vid tiden för debuten såg detta som en fin uttrycksventil har det nu blivit mitt allt och min framtid.

Lite lugnare, lite skevare mycket bättre har ledorden varit under inspelningen. Ljud och inspirationsmässigt har vi gått i cirklar kring Jim Ford, Heron,The Afghan Whigs och allt som kommit ut från Muscle Shoals. Lite mindre distortionsgitarrer, mer saloonspiano och pedalsteel

Orkestern, The Broken Six har i live sammanhang decimerats till The Broken Five men låter alltjämt på gränsen till vansinnet.

Hoppas det smakar?”

...