Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Det legendariska 80-talsbandet Gyllene Tider, med Per Gessle i spetsen, kommer i sommar att göra ytterligare en längre turné genom landet men inte bara det – denna gången blir det också en helt ny skiva. Detta avslöjar Per Gessle nu för Hallandsposten. Totalt 18 spelningar blir det och alla datum kommer att presenteras nu på tisdag den 22 januari när spelplatserna är spikade.

Förra gången det begav sig var 2004 när Gyllene Tider tillfälligt återförenades för “GT25”-turnén. Den gången var det en enorm publiksuccé med bland annat ett utsålt Ullevi i Göteborg. Totalt såg en halv miljon svenskar bandets spelningar.

Gyllene Tiders nya skiva bär titeln “Dags att tänka på refrängen” och spelades in vid Brainpool-basisten Christoffer Lundquists studio i Skåne där Per Gessle även spelat in sina senaste soloalbum. Lundquist har tidigare också spelat med såväl Roxette som Gessles soloprojekt.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Hypocrisy bildades 1990 av Peter Tägtgren (tidigare bl.a. producent och bandledare i Pain) och tillhör idag veteranerna inom svensk death metal. På senare år har musiken blivit mer melodiskt och sedan Peter även tog över som frontman efter Magnus “Masse” Broberg 1993 har texternas innehåll gått från antireligiösa till mer sci-fi-inspirerat.

Det senaste släppta albumet A Taste of Extreme Divinity (2009) fick bra kritik och var mycket uppskattat av lyssnarna. I skrivande stund håller bandet som bäst på att slutföra arbetet med End of Disclosure och det är med spänning vi äntligen får se dem live med nytt material.

Turnédatum
22/3 Stockholm Klubben
23/3 Göteborg Brew House

Hypocrisy live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Göteborgs-bandet Tyred Eyes blandar vemodig pop med skramliga gitarrer och garagerock, och helheten ramas in av en rejäl dos punkattityd. Sedan starten 2009 har de släppt en demo, en vinylsingel, debutalbumet The Piercing Stare, The Thousand Lies kom 2012. Mellan släppen har de samt färdats tusentals mil mellan rockklubbar i Sverige och Europa med sin energiska scenshow.

I Mars är Tyred Eyes tillbaka med skivan GHOST EP. Olle Björk och Per Stålberg (Division of Laura Lee) har producerat skivan som släpps 6 mars i Sverige av Gaphals och i Europa av Alien Snatch! Records. EPn klockar in på strax över 10 minuter men hinner ändå med att visa upp ett mognare band, vars sound har tagit en ny vändning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Walls of death! Circle pits! Allmänt kaos! Det är precis vad som väntar publiken när bejublade Bring Me The Horizon kommer till Sverige.

Sedan starten 2004 har det brittiska metalcore-bandet Bring Me The Horizon hunnit med ett släppa tre studioalbum. Till fansens stora glädje kommer gruppens nästa skiva, Sempiternal, under våren. I början av januari släpptes singeln Shadow Moses, en låt som verkligen piskar upp förväntningarna inför lanseringen av albumet.

Framgångarna för Bring Me The Horizon har varit stora – arenor har sålts ut och man har turnerat med giganter som Machine Head och Bullet For My Valentine. Bandet har också belönats med bland annat ”Best British Newcomer” (2006) och ”Best Album” (2011) vid Kerrang! Awards. 2011 utsågs även britternas turné till ”Tour of the Year” av tidningen Rock Sound.

Och det är just live som Bring Me The Horizon ska upplevas. Bandets konserter karaktäriseras av kaosartade framträdanden där publiken blir ett med bandet. Låt de mentala och fysiska förberedelserna börja, för i maj är det äntligen dags.

Turnédatum
11 maj – Trädgår’n, Göteborg
16 maj – Tyrol, Stockholm

Bring Me The Horizon live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Simian Ghost, trion från Sandviken bestående av Sebastian Arnström, Erik Klinga, Mathias Zachrisson som tagit såväl kritiker som fans med storm med sin säreget harmoniska och finstämda alternativ pop. Senast aktuella med sitt andra studioalbum, tokhyllade ‘Youth’ som gjort Simian Ghost till första svenska akt att få en huvudrecension i brittiska The Times sen ABBA.

Så här säger trion själva om den nya singeln:
”För en tid sen frågade Mojo oss om vi ville göra en cover på David Bowies ”Be My Wife” för ett tributalbum de höll på att sammanställa. Tyvärr blev aldrig projektet av men vi gillar verkligen hur låten blev så vi vill dela med oss av den till er!”

Simian Ghost, Sandvikens eget Beach Boys, har haft ett intensivt år med släpp av sitt andra och mycket kritikerhyllade album “Youth” och följande turnéer i Norden, UK och Frankrike. Dessutom hann de släppa den fristående epn “Autumn Slowmo (For The Dejected Realist)” med ett nio minuter långt titelspår på julafton.

Simian Ghost jobbar under våren 2013 med inspelning av nytt album som väntas komma i höst.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

London-trion i Daughter bestående av Elena Tonra, Igor Haefeli och Remi Aguilell har hunnit med att släppa två EPs på det klassiska skivbolaget 4AD, hem för en rad internationella band som Iron and Wine, Bon Iver och The National. Dessa två EPs som har en del musiklaliska referenspunkter till Feist, Nina Kinert, Bat for Lashes och Azure Ray är små destruktiva historier från livet i en storstad som gör att vi knappt kan vänta på debutalbumet “If You Leave” som ska släppas någon gång i slutet av mars. “His Young Heart ” och”The Wild Youth” har redan gett bandet en stor publik på hemmaplan där de redan nu har hunnit sälja ut vårens turné.

Turnédatum
12 april – Lund – Mejeriet
13 april – Stockholm – Debaser Slussen

Daughters spelningar i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Foto: SVT, Carl-Johan Söder

Onsdagen den 20 februari sänder SVT Grammis 13 från Cirkus i Stockholm under ledning av den musikaliska duon Kalle Moraeus och Timo Räisänen, när Sveriges äldsta och bredaste musikpris delas ut i ett tjugotal kategorier.

Vi kanske kan verka som ett otippat par, men vi fann varandra när vi uppträdde i ”Lotta på Liseberg” förrförra sommaren, och vi har hållit kontakten sen dess, berättar Timo Räisänen.

Vi ringer varandra ibland och pratar musik. Fast mat är ett annat stort gemensamt intresse så det blir en del utbyte av recept också, fyller Kalle Moraeus i. Vi har träffats i olika konstellationer, men det ska bli väldigt roligt att få jobba tillsammans ”på riktigt” för första gången.

Kalle och Timo är en härlig duo som representerar musikbranschen på ett bra sätt. Båda är etablerade artister och musiker och kända för svenska folket. Duon är dessutom en fortsättning på den tanke vi har sedan 2011, där programvärden är en artist och inte första hand en programledare, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis på IFPI Sverige som är arrangör.

Om Kalle Moraeus och Timo Räisänen
Kalle Moraeus är medlem i Orsa spelmän och Benny Andersson Orkester, och känd för den breda TV-publiken från bland annat Melodifestivalen, ”Så ska det låta”, ”Körslaget” (som han vann med Team Moraeus) och det egna programmet ”Moraeus med mera”.

Timo Räisänen har släppt fem soloalbum sedan 2004, det senaste “Endeavor” kom ut i höstas. 2007 fick han utmärkelsen Årets manliga artist på P3 Guld-galan, 2008 tog han hem Guldmicken och 2010 ledde han galan. Han har också medverkat i programmen “Så skall det låta”, “Körslaget” och “Moraeus med mera”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

För andra gången i deras karriär kommer de tillbaks till Göteborg och Sverige. Nu med nya ep-n Faustian Echoes, en låt i två delar, 21 minuter lång. Låten bygger på Johann Wolfgang von Goethes drama Faust.

Fågelkvitter, en porlande bäck, en mellankolisk cello. Black metal – Postrock. Agalloch har verkligen träffat helt rätt i de samtida black metal strömningarna.

Bandet hälsar:
We will be touring Europe this Spring in support of “Faustian Echoes” and we will be playing nearly 2 hours each night, including “Faustian Echoes” in it’s entirety. Our support act will be confirmed shortly.

Turnédatum
11 maj – Sticky Fingers, Göteborg

Agalloch i Göteborg

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Don’t call it a comeback!
Petter är tillbaka, trots att han egentligen aldrig varit borta.

Det har gått mer än tre år sedan Petter släppte nytt material senast. Men en av Sveriges största artister har inte legat på latsidan direkt. Petter har bland annat medverkat i TV-programmet “Så mycket bättre”, släppt samlingsskivan Samlar ut den, startat nya labeln BABA recordings och rest land och rike runt och föreläst.

Nu är väntan på ny musik över. Petter teamar upp med Daniel Adams-Ray på singeln Håll om mig som släpps idag, onsdagen den 16 januari. Låten är skriven av Petter tillsammans med Daniel Adams-Ray, Filthy och Vincent Pontare och producerad av Filthy, Vincent Pontare och Salem al Fakir.

Så här beskriver Petter Håll om mig:

Texten belyser ett samhälle och en livsstil som för mig på ett sätt har skenat, och ett klimat jag själv är lika delaktig och befinner mig i. Samtidigt som jag söker mig tillbaka till mina rötter och den mentalitet jag växte upp med.

Om samarbetet med Daniel Adams Ray:

Daniel är en av de svenska artister som jag känt mig mest besläktad med. Jag tillhör en äldre generation än Daniel men våra vägar har korsats många gånger och våra samarbeten har alltid kommit väldigt naturligt och bygger på en ömsesidig respekt och beundran för varandras musik och hantverk, säger Petter.

Håll om mig släpps idag 16:e januari via BABA recordings/Sony Music. Låten är det första smakprovet från Petters kommande album Början på allt som släpps i april.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Det legendariska amerikanska hårdrocksbandet Skid Row (numera dock utan originalsångaren Sebastian Bach) är det senaste bandet som avslöjas till sommarens upplaga av Sweden Rock Festival. De får även sällskap av de mindre kända Göteborgs-banden Sisters och The Last Band.

SKID ROW (US)
På det tidiga 90-talet var Skid Row ett av världens största band. Albumen “Skid Row” (1989) och “Slave to the grind” (1991) bjöd en mäktig blandning av sleaziga melodier och heavy metal-ös och låtar som “18 and life”, “Youth gone wild” och “Monkey business” blev jättehits. Bandets klassiska sättning sprack 1996 och sångaren Sebastian Bach fortsatte som soloartist. Världen hade dock inte sett det sista av Skid Row. 2003 kom comebackalbumet “Thickskin”, med Johnny Solinger på plats bakom micken, och Skid Row har förblivit ett ytterst aktivt liveband. Nu är tiden kommen för deras andra SRF-besök (debuten skedde 2007), i samma veva som sjätte studioalbumet “United world rebellion – chapter 1” ser dagens ljus.

SPIDERS (S)
Göteborgs Spiders är ett framstående inslag i den nya vågen av traditionell hårdrock med rötter ända nere i 60-talet. Efter ett flertal hyllade vinylsläpp i singel- och ep-format kom så bandets fullängdsdebut “Flash point” i oktober 2012. Det psykedeliskt doftande soundet ger associationer till namn som Pentagram, Blue Cheer men även Motörhead. Kort och gott har produktive gitarristen John Hoyles (Troubled Horse, ex-Witchcraft) plockat ännu en vinnare, och makan Ann-Sofie hör till landets just nu intressantaste rocksångerskor.

THE LAST BAND (S)
Winner of the competition Live & Unsigned

“Released – Live and unsigned” är som bekant en årlig rockbandstävling vars vinnare uppträder i all sin glans på följande års Sweden Rock Festival. Den 21 december, det som vissa trodde skulle bli jordens sista dag, korades The Last Band till segrare denna gång. Denna kvartett kommer från Göteborg, har en ep betitlad “Mean machine” i ryggen och spelar “high class white trash steamroller rock’n’roll”. Lika attitydfyllt som det låter, och förutom själva spelningen har SRF-publiken nu också bandets debutalbum att se fram emot. Sugen på att kolla upp bandet men föredrar cd framför internet? Majnumret av Sweden Rock Magazine bjuder på både en cd-singel samt en artikel med bandet, i såväl prenumerant- som butiksupplaga.

Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg 5-8 juni. Bland övriga band som är klara för festivalen märks bland andra Kiss, Rush, Europe, Status Quo, Avantasia, Accept, Saxon, Amon Amarth, Survivor och Five Finger Death Punch.

...