Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

Z-E-D-D är bokstavskombinationen som vi bör lägga på minnet om den inte redan är fastetsad. På kortast möjliga tid har han, killen bakom pseudonymen Zedd, Anton Zaslavski, seglat upp till prominensens högsäte och skapat sig ett permanent boende. Med fläskiga remixer på Lady Gaga och Skrillex har han skapat seismografiska störningar världen över och sett sin stjärna lysa starkare för var dag som gått.

Som 4-årig wizkid hamrade Zedd, eller Zaslavski om vi så föredrar, klassiskt och perfekt ner tangenterna på pianot i musikerhemmet i Kaiserslautern. Efter att emigrerat till trumstolen efter några år började han komponera och producera en drös med egna metallåtar. Dock fick franska Justice honom på andra tankar och över en natt gled han smärtfritt över i den elektroniska fåran. Sällan har vi uppskattat en glidning så mycket som det.

Efter att ha erövrat Beatport genom listettor och remixtävlingar signade han till houseguden Skrillex egna skivbolag OWSLA och tog sig senare till Interscope. Floorfillers och arena-stompers som ”Shave It”, ”Slam The Door” och, ej att förglömma, magiska ”Spectrum” med Matthew Koma är blott tre axplock av en karriär som kommer blåsa sig bra mycket större än så.

Nu tar Zedd sig till Sverige. Vi är glada. Ni är glada. Alla är glada. Och väntan är egentligen bara något jobbig men sånt tar vi oss över. Lätt.

Konsertdatum
16 februari – Stockholm – Debaser Medis

Zedd live i Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

Foto: Sam Taylor-Wood

Det legendariska hårdrocksbandet Black Sabbath avslöjar nu att titeln på deras efterlängtade nya album helt enkelt blir “13”. Skivan, som är den första med originalsångaren Ozzy Osbourne sedan 1978, kommer att släppas i juni genom Vertigo Records. Trummis vid inspelningen var Brad Wilk från Rage Against The Machine som fick hoppa in som tillfällig ersättare till originaltrummisen Bill Ward som beslutat sig för att inte delta i återföreningen av bandet efter att de inte kunnat enats om förutsättningarna och kontrakt.

“13” spelades huvudsakligen in i Los Angeles tillsammans med den hyllade producenten Rick Rubin. Innan skivan släpps kommer Black Sabbath att bege sig till Nya Zeeland, Australien och Japan för nya konserter. Ytterligare turnéplaner väntas meddelas under de närmaste månaderna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

Idag inleddes rättegången mot tre av Sveriges mest folkkära artister – Lotta Engberg, Magnus Carlsson och Martin Stenmarck – vilka samtliga är åtalade för bland annat bokföringsbrott i samband med den stora artistskandalen kring artistbokaren Bruno Tillander. De tre ska vid flera tillfällen, i likhet med en rad andra kända personer, ha tagit emot svart betalning för olika framträdanden, något som Skatteverket menar att de måste ha varit väl medvetna om.

Läs mer: SvD.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

Äntligen! Attentat spelar på nya Pustervik vid Järntorget lördagen den 9 mars 2013 för att inviga sitt nya album “Fy fan”. Räkna med ett antal hemliga gäster på scen denna speciella kväll! Det blir första gången punklegendarerna står på en scen i Göteborg sedan hösten 2010 då man fyllde Musikens Hus till sista ståplatsen med hoppande punkare.

Förband blir högoktania rock and roll maskinen Silver Silver (med Thomas Silver ex Hardcore Superstar) som precis har släppt en ny singel. Upplagt för en minnesvärd kväll med andra ord.

Vi har längtat, och intresset är ju på topp. Det har varit ett evigt tjatande om “skall ni aldrig spela i Göteborg igen” sedan ett par år tillbaka. Vi är hur peppade som helst på att få spela våra nya hits för göteborgspubliken. Men självfallet kan vi heller inte att undvika en och annan punkklassiker som till exempel “Ge fan i mej” eller “Unga & Många”, säger sångare Mats Jönsson.

Attentats första studioalbum på mer än 20 år kommer enligt nuvarande planer att släppas i början av februari 2013.
Det blir 12 eller 13 nyskrivna låtar under namnet “Fy fan”.

Det har varit en fantastisk resa att spela in dessa låtar. Kreativt, lärorikt och roligt. Jag längtar verkligen efter releasen och att få visa upp vad vi faktiskt skapat, säger trummis Paul “The Beat” Schöning.

Samma helg kommer “Glöden slocknar aldrig”, filmen om Attentat, att premiärvisas offentligt. Pustervik är platsen att vara på för den nyfikne söndag den 10 mars kl.13.00. Räkna med intervju av filmskaparen Jonas Nyström och Attentat kring filmprojektet, samt att Jönsson, Paddan, Crippa, Kruse och Paul drar en eller två punkpärlor akustiskt i samband med premiärvisningen.
En perfekt helg i Göteborg med punk och Attentat alltså.

Filmteamet är mitt uppe i klippningsarbetet, och jag kan redan nu lova att det blir en intressant film.
Bättre än vad jag någonsin vågat hoppas på. Det är underhållande redan att bara vara i Attentat-familjens närhet
, säger Jonas Nyström.

Filmen är 75 minuter lång och de flesta platserna på Pustervik som erbjuds är ståplatser. Det kommer endast att finnas ett mindre antal onumrerade sittplatser i baren.

Det blir speciellt och häftigt med en stående publik. Det är ju punk, kan folk stå och se fotboll kan de stå och se den här filmen! Vi blandar dokumentärt material med Attentat från 70- och 80-talet med nutida bilder från inspelningsstudio, konserter, intervjuer och andra tillfällen då det händer saker kring killarna, säger Jonas Nyström.

Till sist: konserten på lördagen den 9 mars kommer att filmas och finnas med som bonus på DVD-utgåvan av “Glöden slocknar aldrig”.

Attentat live på Pustervik 2013

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

Det Stockholms-baserade melodiska dödsmetallbandet Degradead går idag in i studion för att påbörja inspelningen av sitt fjärde album vilket kommer att släppas senare i år. Detta blir uppföljaren till “A World Destroyer” vilket släpptes sommaren 2011 genom Metalville Records.

Degradeads sångare Mikael Sehlin rekryterades nyligen som ny sångare för Trollhättan-bandet Engel. Bandet säger dock att detta inte kommer att påverka dem något alls utan han är fortfarande 100% dedikerad till Degradead.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

“Renhjärtat” släpps den 13 februari och refererar dels till Zackes hemtrakt Norrbotten och dels till vad han vill göra med sin musik. Något ärligt, okonstlat och genuint – direkt från hjärtat. Texterna är därför viktiga för Zacke, varje text blir en berättelse och varje berättelse har sin bakgrund.

För fyra år sedan gjorde han vad många från hans hemstad Luleå gör – flyttade till en större stad. ”Renhjärtat” är en slags avhandling – ett sätt att närma sig rötterna, samtidigt som man sliter upp dom. Låtarna är präglade av karga platser och härdade människor, röster och historier som sällan skildras. Tre fjärdedelar av Sveriges befolkning bor trots allt utanför kungliga huvudstaden. Det kanske är dags för nya perspektiv?

”Renhjärtat” är uppföljaren till det Manifest-prisbelönta albumet ”Visst är det vackert”. Producerad av Mördar-Anders (Movits!).

Medverkande gäster: David Björkén, Frej Larsson, Mattias Alkberg, Peter Morén, Movits!, Timbuktu, Promoe.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

John Roger Olsson (The Grand Opening) & Markus Svensson (The Tarantula Waltz) har samlat ihop sina musikerkollegor för att tillsammans hedra, hylla och tolka Jason Molina på Södra Teatern.
Ett husband bestående av Johan Berthling (Tape), Andreas Söderström (ASS) och Ola Hultgren kommer att backa de inbjudna artisterna som alla tolkar sina bästa låtar av Molina. På scen finns: The Grand Opening, The Tallest Man On Earth, Idiot Wind, I’m Kingfisher, Muxika77, Dear Euphoria, Promise & the Monster, The Tarantula Waltz.

Jason Molina har sedan 1996 givit ut musik under olika namn, men mest känd är han nog som Songs: Ohia. Första vinylsingeln gavs ut på Will Oldhams skivbolag Palace Records.
Amerikanska skivbolaget, tillika kvalitetsstämpeln, Secretly Canadian tog sedan över Molinas skivutgivning och hans säregna barrytongitarrspel och drabbande sång har förevigats på skivor som The Lioness och Didn’t it Rain. Totalt blev det 10 album och 4 EP:s som Songs: Ohia. Deras sista skiva fick heta Magnolia Electric Co. vilket sedemera blev namnet på Molinas kommande musikprojekt. Uppbackad av ett ladudoftande Neil Young-band har han sedan 2004 fortsatt att ge ut skivor, ofta producerade av legendariske Steve Albini (Shellac, Nirvana, PJ Harvey m fl). Han också gett ut tre skivor under eget namn.
Han är okänd för många men en hjälte för vissa.

Senaste åren har det varit tyst kring Molina efter en inställd turné 2009. Det blev för drygt ett år sedan känt att han spenderat en längre tid på olika behandlingshem. Han har dock varit oförsäkrad under denna period och därför dragit på sig stora skulder, vilket fått hans familj att starta Jason Molina Medical Fund.
All vinst från denna hyllningskväll kommer att doneras till fonden.

Jason Molina-kväll på Södra Teatern

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

Den 10 juli är det dags för Iron Maiden att inta Malmö Stadion med MAIDEN ENGLAND WORLD TOUR. Vi har nu glädjen att meddela att inga mindre än Faluns stolthet Sabaton kommer inleda kvällen.

Sabaton har de senaste åren tagit gigantiska kliv till att bli ett av Sveriges populäraste metalband, genom tiderna. Bandets bombastiska power metal har nått oanade höjder och en sällsynt dedikerad publik. Både på hemmaplan och ute i världen.

Utsålda turnéer har blivit synonymt med Sabaton. Bandets senaste turné var en stor succé och inkluderade 200 konserter i över 30 länder. Deras spelning på Metaltown sommaren 2012 måste räknas till en av de mest imponerande i festivalens historia. De har varit huvudakter på flera av Europas största metalfestivaler och har utöver detta överrösts med priser och nomineringar, däribland två Grammy-nomineringar.

Senaste albumet “Carolus Rex” tillhör ett av årets mest sålda i Sverige och har belönats med guldskiva. Medan Sabaton nu tar över resten av världen kniper vi dem för en kväll i juli när det nu står klart att de kommer agera support till en av de största rockakterna genom tiderna – Iron Maiden.

Iron Maiden och Sabaton på Malmö Stadion 10 juli 2013

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

Grammyvinnaren Justin Timberlake är äntligen tillbaka efter 7 år! Idag släpps den hett efterlängtade nya singeln “Suit & Tie featuring JAY Z.”

“Suit & Tie featuring JAY Z” är skriven av Justin Timberlake, Timbaland, Shawn Carter, Jerome “J-ROC” Harmon och James Flauntleroy och är producerad av Timbaland, Justin Timberlake och Jerome “J-ROC” Harmon.

“Suit & Tie featuring JAY Z” är första singeln från Justin Timberlakes kommande album The 20/20 Experience som släpps senare i år på RCA Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

Det moderna rockbandet Blowsight från Stockholm har tecknat ett kontrakt med Eclipse Records för den nordamerikanska kontinenten. Gruppen avslutade nyligen arbetet på sitt tredje album, “Life & Death”, vilket kommer att släppas i Nordamerika den 9 april.

Skivbolaget Eclipse Records leds av Chris Poland som spelade gitarr i Megadeth i mitten av 80-talet.

Blowsight är:
Nick Red – gitarr, sång
Seb – gitarr, sång
Mao – bas, sång
Fabz – trummor, sång

...