Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

I oktober i fjol släppte det Ljusdals-baserade Hion Martell albumet ‘Ultimate High’. Det var en godispåse med det bästa från bandets sex första plattor, blandat med tidigare outgivet material. Första spåret på albumet var en nyinspelning av låten ‘High on Martell’. För mixning och hjälp med produktionen av låten stod Jocke Nilsson, känd som låtskrivare, gitarrist och sångare i bandet Angeline.

Nu finns också en rykande färskt video till låten att beskåda på webben. Videon har gjorts av Maria Söderholm och Karl Larson. Vi tycker att de har lyckats fånga bandets spelglädje och glimten i ögat på ett bra sätt.

Albumet ‘Ultimate High’har uppmärksammats framförallt i radio och på webben runt om i Europa. Den låt som, förutom “signaturmelodin” ‘High on Martell’, fått störst uppmärksamhet av radiostationer är den countrydoftande balladen ‘Peace of mind’. Den har spelats flitigt av framför allt holländska radiostationer med fokus på roots music.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Foto: Tallee Savage

Det svenska hårdrocksbandet Crucified Barbara kommer i början av februari att ge sig av till Spanien för tre konserter i Madrid, Bilbao och Barcelona. Den 25 januari kommer gruppen att göra en konsert i Västerås och i maj följer ytterligare ett antal spelningar på svensk mark.

Crucified Barbara live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

När Winhill/Losehill släppte debuten Swing of Sorrow delade musikrecensenterna ut sina högsta betyg, bland annat Niklas Wahllöf (DN) som gav albumet fem av fem: ”Det är fruktansvärt bra. En fantastisk debut.”

Efter de två första singlarna Tell Her She’s the Light of The World och The House is Black, släpps en tredje singel med video i oktober.

Det hyllade bandet Winhill/Losehill gör tre exklusiva konserter i vår, samt en överraskningskonsert efter sommaren. De kommer att utöka sin redan uppskattade liveshow med flera välvalda gästmusiker – bered er på något utöver det vanliga.

Turnédatum
26 apr – Stenhammarsalen, Göteborg
2 maj – Södra Teatern, Stockholm
3 maj – Victoriateatern, Malmö

Winhill/Losehills konserter i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Efter framgångar med singlar som bland annat “Detsamma” och “Full av liv” och albumet “Nåt annat nån annanstans” är Thomas Stenström aktuell igen med singeln “Dansen före döden”. Den har också fått en oneshot-video där allt kan hända. Där undrar han t.ex. om du hunnit hångla med dig själv innan sista dansen. Ute 16 januari!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Los Angeles duon The Milk Carton Kids släpper sin efterlängtade Anti-debut ”The Ash & Clay” den 27 mars. Rolling Stones släppte en förhandslyssning på låten ”Snake Eyes” ifrån albumet (du kan lyssna på den här). Samtidigt som duons mest uppenbara musikaliska referens är den klassiska folkmusiken med dubbla akustiska gitarrer och matchande harmonier, så både expanderar och motsäger bandet det rika arvet med mycket uppfinningsrikt gitarrspel och invecklat sammanvävd sång.

Kenneth Pattengale och Joey Ryan som utgör The Milk Carton Kids har hyllats av bland andra Grammy-vinnaren och musikern Joe Henry och har tre låtar från albumet med i den nya Gus Van Sant-filmen Promised Land.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Vi kan glädjande meddela att förbanden till R&B-stjärnan Miguels Sverigekonserter är bekräftade. Låt oss presentera Urban Ninjas på Babel i Malmö den 31 januari och Beatrice Eli den 2 februari på Berns i Stockholm. Det finns fortfarande ett fåtal biljetter kvar så först till kvarn!

Miguel live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Som en stor överraskning för många tar Iron Maidens basist, grundare och ledare Steve Harris för första gången en tillfällig paus från bandet och ger sig ut på en fullskalig klubbturné i Europa med sitt soloprojekt British Lion.

Den 12 mars kommer bandet till Malmö och KB, den 13 mars till Göteborg och Brewhouse för att avslutningsvis göra en spelning i Stockholm och Klubben den 16 mars.

Läs mer: Steve Harris British Lions konserter i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Videon till Come Night hade premiär på Pitchfork igår.

När 2012 summerats kan man konstatera att Sibille Attar var en av årets absolut mest omskrivna debutanter. Sibille släppte i somras EP:n ”The Flowers Bed” frontad av singeln ”Alcoholics” på Stranded Rekords och lovorden lät sig inte vänta. Med endast fyra låtar i bagaget utnämndes hon i pressen till höstens hetaste debutant vilket kröntes av en grammisnominering i kategorin ”Årets nykomling”. Tidigare har Sibille Attar synts som en del av the Tourettes, Speedmarket Avenue och [ingenting] men den 20:e februari släpps debutalbumet ”Sleepyhead” på Stranded Rekords.

Albumet började spelas in redan sommaren 2011 i Aerosol Gray Machine-studion och har sedan vandrat förbi såväl Silence- som Ingrid-studion och nu är alla 10 bitar på plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

JAAA! Kärleken är ibland trixig och hård. De gånger WWDIS lyckats se The Growlers live (Coachella, SXSW o Lollapalooza) har de varje gång svurit att stånga oss blodiga för att få hit dem. Ibland ger ihärdighet och tålamod frukt. Vi kan idag tillsammans med What We Do Is Secret stolt presentera ett av världens bästa band: THE GROWLERS. Ni kommer att älska dem. Bill Murray gör det.

Tillsammans med Den Stora Vilan, Solen och Yast har WWDIS sytt ihop tre fantastiska kvällar. Det blir en del överraskningar och massa fina DJ’s. 2013. Nu kör vi.

Turnédatum
29 mars – Göteborg – Röda Sten – med Den Stora Vilan
30 mars – Stockholm – Färgfabriken – med Solen
1 april – Malmö – Debaser med Yast

Läs mer: The Growlers live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Framgångarna fortsätter för Labyrint-frontmannen Aki och hans solosingel “När solen går ner”, som gästas av Kapten Röd. “När solen går ner” har nu nått singellistans första plats. En position som endast ett litet fåtal hiphopsinglar lyckats uppnå under 2000-talet – varav den senaste var Promoes “Svennebanan” för fyra år sen.

“När solen går ner” var den sista av de fyra singlarna som släpptes under Redline Recordings framgångsrika Röd November-kampanj. Vid nyår nådde singeln guldstatus (eller motsvarande 20.000 sålda ex). Detta skedde endast 40 dagar efter att den släpptes, vilket även det måste betraktas som något slags rekord för en hiphopsingel.

Allt detta är givetvis ett styrkebesked utan dess like för Aki och ännu ett bevis på att den svenska hiphopscenen befinner sig i en ny guldålder, inte bara kreativt utan även kommersiellt.
Aki är aktuell med singeln “När solen går ner” (feat. Kapten Röd”), EPn “Broder” och en P3 Guld-nominering i kategorin “Årets Hiphop” med Labyrint.

...