Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

Han är det hetaste som blommat upp inom dansmusik på senare tid. En DJ av hög kaliber som representerar motsatsen till en generisk vara. Anspråkslös, tålmodig och redo för de stora scenerna, en 24-åring som är anmärkningsvärt konsekvent i en inkonsekvent värld.

Det finns en anledning till varför Eric Prydz, en av världens mest ansedda och respekterade DJs och producenter inom dansmusikens historia signade Olander för en femsläppsdeal på sin eftertraktade Pryda Friends etikett och senare bad honom följa med på hans turné. Från den allra första demon visste Prydz att det var något speciellt med den Stockholmsbördiga Jeremy Olander.

I åratal hade han varit på den mottagande änden av musik från spirande, hoppfulla producenter, men Jeremy skulle bli den första som verkligen gjorde intryck på den selektiva svensken.

Jeremy är idag bekräftad som support till Above & Beyond i Stockholm. En kväll som saknar motstycke.

Konsertdatum
1 mars – Stockholm – Münchenbryggeriet

Läs mer: Jeremy Olander live i Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

Olle Ljungström hittade fram till den stora publikens hjärta under säsongens program av Så mycket bättre. Nya samlingen – trippelalbumet ”Så mycket Olle Ljungström” gick in som nummer två på årets första albumlista. Samtidigt ligger Darin etta på singellistan med sin version av Ljungströms låt ”En apa som liknar dig” och på Svensktoppen regerar Magnus Uggla stort med Olles ”Jag och min far”.

Den 11 mars släpps Olles nya album ”Släng in en clown” och i april startar vårturnén som nu har utökats med fler spelningar i Stockholm och Göteborg.

Datum:
6.4 Göteborg, Lorensbergsteatern kl.18:00 Ny!
6.4 Göteborg, Lorensbergsteatern kl.21:00
13.4 Stockholm, Södra Teatern kl.18.00 Ny!
13.4 Stockholm, Södra Teatern kl.21.00
14.4 Stockholm, Södra Teatern kl.18.00 Ny!
14.4 Stockholm, Södra Teatern kl.21.00 Ny!
19.4 Helsingborg, Dunkers Kulturhus
20.4 Växjö, Växjö Teater
21.4 Malmö, Palladium
28.4 Falkenberg, Stadsteatern
2.5 Skövde, Stadsteatern
3.5 Uddevalla, Östraboteatern
8.5 Linköping, Konsert & Kongress
9.5 Uppsala, Svandammshallarna
10.5 Bollnäs, Kulturhuset
11.5 Gävle, Konserthuset
25.5 Karlstad, Friluftsteatern Mariebergsskogen
26.6 Borlänge, Peace & Love

Läs mer: Olle Ljungströms konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

Om man ska tro Sveriges kritikerkår så har Kendrick Lamar släppt årets bästa utländska hiphopalbum och Chords det bästa svenska. Nu är det med stor glädje vi kan meddela att de nästa år kommer dela scen vid inte mindre än tre tillfällen då Chords nu är bekräftad som support på Lamars kommande gig i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Med ’Looped State of Mind’ tog Chords sin musik till en helt annan nivå än tidigare och Kingsize Magazine kallade albumet för ”ett genreöverskridande verk som ibland känns smäktande à la John Lennon i sina bästa dagar, ibland som en jamsession med jazz och soulmusiker i mörkaste Harlem – men det är alltid välproducerat och alltid vackert”. Precis som Kendrick Lamar med sitt ’good kid m.A.A.d. city’ så medverkar Chords i allra högst grad till att utveckla genren och att de nu kommer spela tillsammans hade inte kunnat kännas mer naturligt.

De tre spelningarna är Kendrick Lamars första klubbspelningar i Sverige någonsin och att de skulle bli speciella visste vi redan. Med Chords ombord förutspår vi något alldeles alldeles extra och är övertygade om att det här blir tre kvällar som det kommer pratas om en lång tid framöver.

Konsertdatum
11/2 – Malmö, KB
14/2 – Göteborg, Pustervik
15/2 – Stockholm, Münchenbryggeriet

Läs mer: Kendrick Lamars konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

Pugh Rogefeldt var först ut i årets upplaga av TV 4:s Så mycket bättre. Miss Li:s version av ”Här kommer natten” lockade inte bara Pugh själv till tårar – gensvaret var massivt även från TV-publiken.

6 februari är det dags för Pugh att inleda en konsertturné, den mest omfattande och komprimerade på många år. Premiär på Culturum i Nyköping. 24 konserter görs, och resan avslutas i påskhelgen på Pughs hemmaplan sen många år, Visby.

Pugh Rogefeldt har nyligen släppt en dubbel-CD, en samling med 37 låtar från 1969 och framåt. Och snart kommer boken “73 – Från Stora gatan 51 till Hog Farm”, som släpps i början av 2013. Numret syftar på årtalet 1973, det år när Pugh gick från att vara den kultartist han blivit när han uppfann rock på svenska på albumet “Ja dä ä dä” till att bli bred svensk popartist.

KORT OM PUGH ROGEFELDT
År 1969 fördes en ung Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt samman med de meriterade musikerna George ”Jojje” Wadenius och Jan ”Loffe” Carlsson. Under några få dagar i skivbolaget Metronomes studio skapade trion och producenten Anders Burman Rogefeldts debutalbum ”Ja dä ä dä”.

Med utgivningen förändrades svensk rockmusik i grunden. ”Ja dä ä dä” visade att det gick utmärkt att skriva rocklyrik på svenska. Men också att det fungerade att kollidera angloamerikansk popkultur med ytterst svensk dito utan att tappa i trovärdighet.

Ett par generationer av blågul rockmusik har sina rötter i det Pugh åren 1969 till 1974 gjorde på album som ”Ja dä ä dä”, ”Pugish”, ”Hollywood”, ”Pugh On The Rocks” och inte minst ”Bolla och rulla”.

En ung Ulf Lundell tog texthjälp från Pugh. John Holm och Ola Magnell sökte sig till samma skivbolag som han fanns på. Han skrev texter till Monica Zetterlund. Abba dyrkade honom. Eldkvarn influerades så markant att de 20 år senare bjöd in Pugh till ”Circus Broadway”. Thåström älskade som ung Pugh så innerligt att han 1999 gästade Pughs album ”Maraton” för ett taxikvitto som enda arvode.

Senare har Pugh regelbundet nått den stora publiken med låtar som ”Stockholm”, ”Två lika med ett”, ”Nattmara”, ”Gammeldags tro”, ”Bröllopsklockor”, ”Aftonfalken” liksom en serie hits med Grymlings.

På turné kommer Pugh och hans två vapendragare på scen under halvannan timme framföra låtar från hela den långa karriären.

Pugh Rogefeldt på scen är:
Pugh Rogefeldt – sång, gitarr, munspel
Hasse Tholin – kontrabas
Mikael Lyander – trummor

Turnéplanen:
06 feb Nyköping, Culturum
07 feb Eskilstuna, Lokomotivet
08 feb Norrköping, Flygeln
09 feb Västerås, Konserthuset
13 feb Stockholm, Rival
15 feb Jönköping, Kulturhuset Spira
16 feb Växjö, Konserthuset
17 feb Kalmar, Kalmarsalen
21 feb Ystad, Ystad teater
22 feb Lund, Stadsteatern
23 feb Hässleholm, Kulturhuset
27 feb Gävle, Konserthuset
28 feb Sundsvall, Tonhallen
01 mar Skellefteå, Nordanåteatern
02 mar Luleå, Kulturens hus
03 mar Umeå, Idunteatern
13 mar Halmstad, Halmstad teater
14 mar Borås, Folkan
15 mar Göteborg, Konserthuset
16 mar Uddevalla, Östraboteatern
20 mar Vara, Vara konserthus
21 mar Södertälje, Estrad
22 mar Uppsala, Uppsala konsert & congress
30 mar Visby, Wisby strand & congress

Läs mer: Pugh Rogefeldts konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

Nytt år, och det är inte vilket år som helst som vi har framför oss – knappa sex månader kvar tills vi öppnar insläppet till Sveriges nyaste namn på sommarfestivalkartan. Vi rivstartar året genom att välkomna fyra namn till den första upplagan någonsin av Bråvalla Festival. De akter som idag ansluter sig till festivalens line-up är den energiska rockduon Johnossi, hyllade metalcore-kvartetten Bullet For My Valentine, Australiens metalstoltheter Parkway Drive samt Sveriges electrodrottningar Rebecca & Fiona.

Johnossi /s/
Få band kan låta så mycket som så få personer som Johnossi. Med en sättning av enbart gitarr och trummor lyckas den här dynamiska duon förmedla mer kraft och energi på scen än de flesta. I mars kommer deras fjärde ännu obetitlade album att släppas, och det första intensiva och explosiva smakprovet från får vi genom Gone Forever som världspremiärars på P3 Guld-galan. För tre år sedan stod duon på samma P3 Guld-scen och fullkomligt knockade publiken med premiären av singeln What’s the point. Låten blev som vi alla vet en gigantisk hit och vi känner inga som helst tvivel på att historien kommer att upprepa sig i år.

Bullet For My Valentine /uk/
Redan med debuten Poison från 2005 drog Bullet For My Valentine ifrån som det tyngsta band Wales någonsin frambringat, och sålde över 1 miljon exemplar av skivan i tider när skivförsäljningen generellt störtdök. Sagan fortsatte med hyllade Scream Aim Fire, de spelade med Metallica och Guns & Roses och befann sig plötsligt i det absoluta toppskiktet av metalband. I februari kommer bandets fjärde album, Temper Temper, och med det i trunken kommer de kliva upp på scenen på Bråvalla Festival med ett liveset mer lättantändligt än vätgas.

Parkway Drive /aus/
Parkway Drive har någonstans mellan influenser som Slayer, In Flames och Anti-Flag mejslat ut en egen hybrid av metal och hardcore, alltid med en finess och kvalitet som blivit deras signum. För vår del betyder Parkway Drive att Bråvalla Festival får sin beskärda del av svintung, brutal och oemotståndlig australiensisk metal i sommar, det här kommer sannerligen bli legendariskt.

Rebecca & Fiona /s/
Ända sedan Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick fann varandra har de inte bara regerat över klubbscener, de har blivit ikoner för en hel generation svenskar och representerar vad hårt arbete kombinerat med talang kan göra. Tillsammans är duon en sann partymaskin som kan få vilken lokal, vilken plats eller vilken scen som helst att bli till en överkokande nattklubb. Så när Rebecca & Fiona ställer sig på scenen under Bråvalla startar festen på riktigt. Och alla är bjudna.

Mer info om artisterna finns på: www.bravallafestival.se/artister.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

Bandet låter lika röjigt som namnet antyder! Rock Candy Funk Party tar sig an musiken från 70- och 80-talets livaktiga funk och jazzscen men med dagens attityd och nya öron! Bandet består av ett gäng välrenommerade musiker som deltar endast på grund av sin kärlek till denna musik och för glädjen att mötas i tunga grooves och hårda beats. Rock Candy Funk Party består av trummisen Tal Bergman (Tillika albumets producent), gitarristen Joe Bonamassa, gitarristen Ron DeJesus, basisten Mike Merritt samt keyboardisten Renato Neto.

Rock Candy Funk Partys debutalbum We Want Groove släpps 2013-01-30 via Mascot Label Group/Provogue records/Warner Music Sweden. Nio spektakulära, specialskrivna instrumentallåtar som hejvilt blandar funk, jazz och rock!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

Mer än tio miljoner sålda exemplar och en världshit i “Heat of the moment”. Asias självbetitlade debut blev en av 1982 års största sensationer. Så bestod gruppen också av några av rockens skickligaste musiker med meriter från band som Yes, King Crimson och Emerson Lake & Palmer. Den gången blev Asias klassiska sättning beklagligt kortlivad, men sedan 2006 är John Wetton (sång/bas), Geoff Downes (keyboard) och Carl Palmer (trummor) återsamlade, med den unge gitarrvirtuosen Sam Coulson som nytillskott. 2012 års “XXX” är deras tredje album sedan comebacken och visar att Asia fortfarande är ett av den melodiska rockens pampigaste och mest spelskickliga band.

Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg 5-8 juni. Bland övriga band som är klara för festivalen märks bland andra Kiss, Rush, Europe, Status Quo, Avantasia, Accept, Saxon, Amon Amarth, Survivor och Five Finger Death Punch.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

När 2012 summerats kan man konstatera att Sibille Attar var en av årets absolut mest omskrivna debutanter. Sibille släppte i somras EP:n ”The Flowers Bed” frontad av singeln ”Alcoholics” på Stranded Rekords och lovorden lät sig inte vänta. Med endast fyra låtar i bagaget utnämndes hon i pressen till höstens hetaste debutant vilket kröntes av en grammisnominering i kategorin ”Årets nykomling”. Tidigare har Sibille Attar synts som en del av the Tourettes, Speedmarket Avenue och [ingenting] men den 20:e februari släpps debutalbumet ”Sleepyhead” på Stranded Rekords.

Albumet började spelas in redan sommaren 2011 i Aerosol Gray Machine-studion och har sedan vandrat förbi såväl Silence- som Ingrid-studion och nu är alla 10 bitar på plats.

Sibille följer även med som support på Shout Out Louds turné:
6 april – Stockholm – Berns
9 april – Köpenhamn – Vega
10 april – Oslo – Parkteatret
11 april – Göteborg – Pustervik
12 april – Malmö – KB

Sibille Attars konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

De fyra Manchester-pojkarna i Egyptian Hip Hop är tillbaka och det med den hyllade debutskivan Good Don’t Sleep. Senast vi hörde från Egyptian Hip Hop var 2010, då var de 17 år och i ryggsäcken hade de utmärkta Hudson Mohawke-producerade EPn Some Reptiles Grew Wings. I år för Egyptian Hip Hop med oss ut på ett hyllat polyrytmiskt äventyr. Vi färdas genom post-apokalyptisk funk, Västafrika, passerar goth pop och vänder vid dystopisk psychadelia. Rytmerna är flytande. Det är on-beat, ibland off-beat. Det blir lite suddigt, lite mörkt, men efter det regnar det glitter. Som diamanter kastade på svart sammet.

Ska man hålla utkik efter ett band 2013 från västkusten så är det Westkust.
Göteborgs egna nya My Bloody Valentine. Shoegaze när den är som bäst. Livespelningarna har beskrivits som Anton Corbijns film Control fast minus all misär, d.v.s. de 2 scener där Ian Curtis dansar som en galning och sen får ett epileptiskt anfall. Dagen till ära så skvallras det om en helt rykande färsk 7”. Låt oss kalla det releasefest!

Som en drink på billig likör och dyr champagne! Kan urarta i en moshpit såväl som ett sofistikerat hångel i baren… Typ. Kir Royal känner inga gränser! Välkommen!

Konsertdatum
21 feb – Göteborg – Kir Royal / Pustervik (förband: Westkust)
22 feb – Stockholm – Kärleksdöden / Kägelbanan

Egyptian Hip Hops Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

Amerikanska punklegendarerna Bad Religion har just bekräftat att de kommer till Yran i sommar. Det blir den enda svenska festivalspelningen gruppen gör i sommar. Så sätt en bock i kalendern för fredagen den 26 juli.

Den 22 januari släpper Bad Religion sitt sextonde studioalbum, “True North” och inför släppet har delar av den europeiska sommarturnén börjat offentliggöras. Framträdandet på Yran blir den enda svenska festivalspelningen.

Bad Religion är ju ett av de allra största punkbanden någonsin och de har lyckats behålla sin trovärdighet genom åren. För mig som gammal punkgitarrist är det som en andra julafton idag, säger Stefan Kauppi på Storsjöyran.

Bad Religion grundades i Los Angeles 1979 i utkanten av tidiga åttiotalets hardcorescen. Gruppen fick ett massivt kommersiellt genombrott ett drygt årtionde senare under den stora grunge- och alternativrockvågen. De har alltid varit ett kontrasternas band. Ultratight, medryckande, smart och melodisk punkrock som blandas med intellektuella texter fyllda av samhällskommentarer och kritik mot organiserad religion och konsumtionssamhället.
Bad Religions logga med det överkryssade korset hör till rockens mest kända och avbildade symboler.

Skulle man göra en lista över punkens allra främsta låtar är “21st Century (Digital Boy)”, “Punk Rock Song” och “Los Angeles Is Burning” är självklara i topp.

...