Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2013

Svenska blackmetal-bandet Waning har publicerat en ny video med en hittills osläppt låt – “At the Peak of Indifference”. Låten ger en indikation om vilken riktning Wanings tredje album – planerad att släppas under andra halvan av 2013 – kommer att ta.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2013

Labyrint-frontmannen Aki tar med solosingeln “När solen går ner”, som gästas av Kapten Röd, svensk hiphop och reggae till en ny nivå av framgång vad gäller streaming. Singeln, som var den sista av de fyra singlarna som släpptes under Redline Recordings framgångsrika Röd November-kampanj, nådde guldstatus (eller motsvarande 20.000 sålda ex) precis efter nyår. Detta endast 40 dagar efter att den släpptes, vilket måste betraktas som något slags rekord för en hiphopsingel.

Den här veckan nådde “När solen går ner”dessutom andra platsen på Spotifys topplista över mest spelade låtar– ett styrkebesked utan dess like för Aki och ännu ett bevis på att den svenska hiphopscenen befinner sig i en ny guldålder, inte bara kreativt utan även kommersiellt.

Aki är aktuell med singeln “När solen går ner” (feat. Kapten Röd”), EPn “Broder” och en P3 Guld-nominering i kategorin “Årets Hiphop” tillsammans med sin grupp Labyrint.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2013

Vi på Getaway Rock Festival har alltid sett en spelning med System of a Down i Gävle som något av en hägring. Genom att vända ut och in på rock ‘n’ roll, dränka den i ett bad av populär- och finkultur och sedan vrida ur till sista droppen har bandet designat om vår kända verklighet. Trots att samhällskritiken i texterna är svidande, trots att förutsägbarhet är oförenlig med enastående album som Hypnotize, Mezmerize eller vad än SOAD tar sig an, så har de lyckats samla miljoner av fans och sålt än fler miljoner skivor. Trotset hos bandet har tagit dem dit de är idag, motviljan att ta sociala, ekonomiska och strukturella obalanser och orättvisor för givna är lyckligtvis något som delas av många. System of a Down är helt klart ett av de viktigaste banden av vår tid och tveklöst festivalens största bokning någonsin.

Vi är även oerhört glada över att Katatonia förärar oss med ett besök i sommar. I år är det tjugo år sedan bandet presenterade sig med debuten Dance of December Souls som lyckades fängsla lyssnarna med ett lika svävande som brutalt sound. Förra året kom bandets nionde album Dead End Kings och det har undantagslöst mottagits med översvallande beröm som en av 2012 års bästa plattor från både fans och kritiker. Det finns inga som likt Katatonia kan färdas i mörkret där essensen av låtarna är en ogenomtränglig tungsinthet, där den framträdande kärnan och själen i musiken består av ett svårmod där varje solstråles bräckliga lyster överträffas av den mörka skugga de möjliggör.

Getaway Rock Festival 2013 hålls i Gävle den 8 – 10 augusti.

Sedan tidigare klara artister/band är; In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, Trivium, Electric Wizard, As I Lay Dying, Iced Earth, Cult of Luna, Amaranthe, Eluveitie och Alcest. Fler akter tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2013

Tidigt på tisdagsmorgonen så släppte David Bowie sin nya singel “Where Are We Now?” exklusivt genom iTunes Store i 119 länder för att fira sin födelsedag. Det går dessutom redan nu att förhandsboka den legendariska artistens första nya album på tio år. David Bowies 30:e studioinspelning, “The Next Day”, släpps i mars genom Iso/Columbia Records.

Skivan spelades som vanligt in tillsammans med producenten Tony Visconti och med singeln följer en video som regisserats utav Tony Oursler.

David Bowie är såväl en av de mest kontroversiella som framgångsrika artisterna under de senaste årtiondena med mer än 130 miljoner sålda album världen över.

...