Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 4th, 2013

Dödsmetallbandet Nominon från Jönköping firar i år 20 årsjubileum och kommer därför att göra ett fåtal exklusiva spelningar. De funderar även på att släppa ett samlingsalbum och tar dessutom emot förslag på Facebook om andra lämpliga sätt att fira detta jubileum på.

Nominon släppte i oktober förra året sitt femte album, “The Cleansing”, genom de amerikanska dödsmetallspecialisterna Deathgasm Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 4th, 2013

Foto: Hedvig Jenning

Svenska houseduon Nause – Jacob Criborn och Leonard Scheja – inleder året med ett styrkebesked genom att inta förstaplatsen på den största klubblistan i England – Upfront Club Chart – med sin monster-hit “Hungry Hearts”.

“Hungry Hearts” är därmed den populäraste låten bland Englands klubb-DJs.

Upfront Club Chart publiceras varje vecka i Englands största musikbransch-tidning Music Week och baseras på inskickad feedback från hundratals DJs runt om i landet som varje vecka väljer ut sina och publikens favoriter. Upfront Club Chart anses vara den allra viktigaste dans-listan i England och en av de viktigaste i världen.

“Hungry Hearts” är dessutom nominerad till “Årets låt” i både P3 Guld och Grammis och har sålt dubbel platina i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 4th, 2013

Det svenska viking metal-bandet Thyrfing har avslutat inspelningen av sitt sjunde album, “De Ödeslösa”, vid Fascination Street Studios i Örebro där de arbetat tillsammans med producenten Jens Bogren. Skivan kommer att släppas någon gång i vår genom österrikiska NoiseArt Records.

Efter 17 år med bandet han en gång var med och startade så beslutade sig basisten Kimmy Sjölund för att lämna skutan. Han har sedan dess ersatts utav den tidigare trummisen Joakim Kristensson samtidigt som Thyrfing rekryterat den rutinerade Dennis Ekdahl som ny trumslagare. Ekdahl har tidigare spelat med en lång rad band såsom Raise Hell, Siebenbürgen, Mystic Prophecy och Sins of Omission.

Thyrfing 2013 består av:
Jens Rydén – Sång
Patrik Lindgren – Gitarr
Fredrik Hernborg – Gitarr
Joakim Kristensson – Bas
Peter Löf – Keyboard
Dennis Ekdahl – Trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 4th, 2013

JoiaAgencys familj växer så det knakar och vi välkomnar det nya året med ytterligare tre signeringar. JoiaAgency är stolta att presentera Nari & Milani, Dödselectro och Daladubz.

Nari & Milani behöver ingen närmare presentation för alla inbitna houseälskare, men för er som inte vet vilka de är så hade den italienska duon sitt stora kommersiella genomsbrott när Swedish House Mafia spelade deras hyllade låt ’Atom’ på sin historiska spelning på Madison Square Garden i New York. De är dock absolut inga nykomlingar i branschen utan de träffades och började producera musik tillsammans redan 1996 och har sedan dess legat i framkant på housescenen med klassiker som ’Gnar’ och ’Gnuk’. Med deras unika sound så spelas de flitigt av alla djs runt om i världen.

”Att kunna erbjuda våra kunder & samarbetspartner en av världens mest hypade DJ-duos för den svenska marknaden är inget annat än jättestort för oss”, säger Thomas Svanström från JoiaAgency.

Dödselectro grundas i en elektronisk musikblogg startad av en helt vanlig kille som heter Tobias. Bloggen växte snabbt och det naturliga steget för honom blev att börja DJ:a och producera egen musik. Musiken beskriver Tobias som fruktansvärt fet och cool musik. Det kan vara allt från house till dubstep, men signaturen ligger alltid i tunga basgångar och sexiga breaks.

Nu tar Dödselectro steget från att vara sin egen bokningsagent till att ge förtroendet till JoiaAgency. ”Det är rätt slitsamt att fixa alla sina gigs själv, och jag har massa annat för mig; bloggen, P3 och en EP på gång. JoiaAgency är bäst på det de gör i Sverige och jag är väldigt glad över att signa med dem”.

Anton är en 21 år ung talang från Borlänge som producerar smutsig dubstep under pseudonymen Daladubz. Han hörde dubstep för första gången 2007 och fastnade direkt för genren. Tillsammans med sin vapendragare Dayn fick han sedan sin första spelning i Borlänge och de vann mark både på hemmaplan och utomlands som ”the filthy swedes” för sin exprimentella dubstep. Daladubz genomslag kom med låten ’Pink Elephants VIP’ som släpptes 2009, inspirerad av scenen med rosa elefanter i filmen Dumbo. Låten uppmärksammades av dupstep-giganten Bassnectar och är nu uppe i dryga 2 miljoner views på YouTube. Nu är det Sveriges tur att se Daladubz talang. ”Jag tror att JoiaAgency kan hjälpa mig att växa som artist i Skandinavien och jag kan också ge en lite ny vinkel på vad JoiaAgency representerar sedan tidigare”, säger Anton.

”Med Daladubz och Dödselectro breddar vi vårt utbud med någonting vi inte tidigare haft på JoiaAgency, både dub och electro är växande musikscener. Dödselectro känner alla igen från P3 och Daladubz har redan en stor fanbase i Sverige, och vi tror att de kommer fungera utmärkt på Sveriges festivalscener. De har båda två redan etablerat sig som potentiella kommande stjärnskott”, säger Jonas Sellberg från JoiaAgency.

JoiaAgency är Skandinaviens största Dj-agentur och förmedlar artister både nationellt och internationellt. Bolaget startades av Jonas Sellberg, Thomas Svanström och Luciano Ingrosso i slutet på 2010. JoiaAgency har under sin verksamma tid arbetat med majoriteten av alla nattklubbar runt om i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 4th, 2013

Metaltown håller sitt nyårslöfte om att presentera fler artister till årets festival. Redan idag kan vi avslöja namnen på fem nya bokningar, som gör Slipknot, Korn och Sabaton sällskap under Metaltowns tionde sommar i Göteborg.

Nya bokningar:
The Dillinger Escape Plan
The Devil Wears Prada
Between The Buried And Me
Katatonia
Amaranthe

www.metaltown.se

The Dillinger Escape Plan
De har kallats världens farligaste band. New Jersey-gruppen som sedan 1997 har gett vredesenergin ett ansikte. Unika i sitt sätt att få sin våldsamma intensitet att även kännas på skiva. Att uppleva Dillinger Escape Plan på scen är dock som centrifugeras till chocktillstånd och glädjerus. Det här gänget är en liveakt utöver det vanliga.

Nu följer de äntligen upp den snart tre år gamla “Option Paralysis” med ett helt färskt album och beger sig ut på världsturné. Vi har tidigare haft äran uppleva dem på Metaltown och ser återigen fram emot att bli överrumplade av gitarrattacker och uppvisningar i euforisk experimentlusta.

The Devil Wears Prada
Amerikanska The Devil Wears Prada tillhör det yngre gardet som de senaste åren drivit den hårda musiken framåt med sin energifyllda metalcore och vansinneskonserter.

Det är inte ens sju år sedan bandet albumdebuterade med “Dear Love: A Beautiful Discord”. Med en produktivitet och kreativitet som inte går att jämföra med mycket annat släppte de förra hösten sitt fjärde album “Dead Throne”. Tillsammans med producenten Adam Dutkiewicz från Killswitch Engage skapade de något av ett mästerverk som dessutom gick direkt in på den amerikanska albumlistans tiondeplats.

Between The Buried And Me
Med sin progressiva metal har North Carolina-bandet, med sex album och en evig strävan om att utforska nya musikaliska marker, funnit en alldeles egen värld. Deras ovilja att följa regler och konventioner är också deras styrka. Between The Buried And Me river murar och krossar barriärer med sin genialiska och stenhårda metal.

De senaste åren har bandet turnerat med storheter som Lamb of God, Killswitch Engage, In Flames och Children of Bodom. I höstas gjorde de en Europaturné på egen hand som tog dem till Sverige för två spelningar. I sommar intar Between The Buried And Me Metaltown!

Katatonia
Bandet som med 20 år på nacken och en imponerande rad album blivit en av Sveriges mest hyllade hårdrocksexporter. Redan vid 1993 års EP Jhva Elohim Meth stod det klart att detta var någonting speciellt. Bandets sound har gått från drömsk och atmosfärisk black metal till tungsint doom, för att sedermera utvecklas till en säregen form av depressiv rock. Utan att förlora Katatonias särpräglade känsla.

Genom intensivt turnerande och en aldrig sinande ström av ny, kreativ och hård musik och har de med åren vuxit sig större och starkare i världens alla hörn. Med sina senaste skivsläpp har de också vidgat sitt musikaliska spektrum från sina rötter i metalscenen till den progressiva rock som bland annat Opeth och Anathema också omfamnat.

För några månader sedan kom bandets nionde album “Dead End Kings” som mottog fantastiska recensioner. I juli är det dags för Katatonia att inta Metaltown.

Amaranthe
Svenska Amaranthe dök för ett par år sedan upp som ett av de hetaste hårda skandinaviska banden och fick skivbolagen att hamna i fight om deras uppmärksamhet. Med stort kontrakt i handen gick de in Hansen Studio, som bland annat ligger bakom Volbeat, för att spela in sin självbetitlade debutskiva.

Resultatet slog de flesta med häpnad och plattan gick tog sig in på topplistor världen över. På Bandit Rock Awards tog de dessutom hem priset för årets genombrott. 2013 betyder nytt album och världslansering av det göteborgska metalbandet.

Efter den närmast legendariska spelningen på Metaltown för två år sedan återvänder i sommar Amaranthe till festivalen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 4th, 2013

Hyllade kvinnliga singer/songwritern Tift Merritt och pianisten Simone Dinnerstein släpper för första gången ett album tillsammans. Ett unikt samarbete som förenar folk, rock och klassisk musik.

I mars släpps albumet med titeln ”Night” som innehåller musik av Tift Merritt, Patty Griffin, Brad Mehldau, J. S. Bach, Franz Schubert, Henry Purcell, Daniel Felsenfeld, Johnny Nash, och Billie Holiday.

Albumet är inspelat på Academy of Arts och Letters i New York tillsammans med Grammyvinnande producenterna Adam Abeshouse och Ryan Freeland.

Även fast Simone Dinnerstein (klassiskt skolad pianist på Julliard i New York) och Tift Merrist (singer-songwriter från North Carolina som lärt sig spela efter gehör) kommer från helt olika musikaliska bakgrunder så insåg de snabbat att de hade samma brinnande passion för musik.

Albumet ”Night” innehåller nyskriven musik, speciellt för duon, av Brad Mehldau (I Shall Weep at Night) och Patty Griffin (Night), även Tift Merritts egna låtar (Only in Songs, Still Not Home, Colors, Feel of the World), och ett urval av klassiska stycken.

NIGHT låtlista:
Only in Songs (Tift Merritt)
Night and Dreams (Franz Schubert)
Don’t Explain (Billie Holiday from an arr. by Nina Simone)
Dido’s Lament (Henry Purcell)
I Shall Weep at Night (Brad Mehldau)
Wayfaring Stranger (traditional)
Prelude in B minor (arr. by A. Siloti from J.S. Bach’s Clavier-Büchlein vor W.F. Bach)
Still Not Home (Tift Merritt)
I will give my love an apple (traditional)
Colors (Tift Merritt)
The Cohen Variations (Daniel Felsenfeld)
Night (Patty Griffin arr. by Jenny Scheinman)
Feel of the World (Tift Merritt)
I Can See Clearly Now (Johnny Nash)

...