Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 2nd, 2013

”Awayland” är Villagers uppföljare till den Mercury-nominerade debuten ”Becoming a Jackal”. Efter att debuten släpptes 2010 drog karriären för Dublin-bandet snabbt igång. I dag, knappt tre år senare, har Villagers inte bara delat scen med både Neil Young och Tracy Chapman utan också medverkat på ”Later… with Jools Holland”.

”Fjärderlätt popkänsla och rent förtjusande vackra stråkarrangemang”, så beskrev Håkan Steen debutalbumet i sin recension i Aftonbladet.

Den efterlängtade uppföljaren ”Awayland” släpps 14 januari genom Domino/Playground och består av elva postfolkpopshymner, som inkluderar de båda singlarna ”The Waves” och ”Nothing Arrived”. I samband med släppet ger sig Villagers iväg på en Europaturné. Den 1 mars besöker man också Stockholm för en spelning på Strand.

Vi påminner också om Villagers nysläppta video till singeln ”Nothing Arrived” vilken kan ses nedan.

Mer information om Villagers Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 2nd, 2013

Efter bara två år som styrelseordförande så lämnar nu Irving Azoff Live Nation med omedelbar verkan. Han lämnar företaget helt och hållet samt säljer samtidigt 1,7 miljoner aktier i bolaget till Liberty Media som därmed ökar sin ägarandel till totalt 26,4%. Live Nation lät underligt nog meddela detta för en halvt onykter musikindustri den 31 december.

Azoff har översett sammanslagningen av Live Nation och Ticketmaster (ägare av Ticnet i Sverige) under de senaste två åren och säger i pressmeddelandet att hans jobb nu är gjort. Istället kommer han att återgå till entreprenörsvärlden och hoppas fortsätta arbeta tillsammans med vänner och kollegor på Live Nation.

Azoffs kontrakt löpte officiellt till 2014. Han kan nu se fram emot en årsutbetalning på 12 miljoner dollar samt ytterligare aktier i bolaget. Hans position på Live Nation övertas nu av kollegan Michael Rapino som får en löneförhöjning till 2,3 miljoner dollar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 2nd, 2013

Rockbandet We Are The Catalyst från Varberg har gjort en cover på Swedish House Mafias låt “Don’t You Worry Child”, och även spelat in en musikvideo till denna.

Covern producerades och mixades av Kenny Boufadene i Studio Meltdown

We Are The Catalyst bildades i November i år av Catrin Feymark och Kenny Boufadene från Modern Metal-bandet One Without som la ner tidigare i år. One Without släppte två album och en EP, genom skivbolag och själva, och åkte bl.a. på ett flertal europaturnéer med band som Dead By April, Eergrey och Katatonia.

...