Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 28th, 2012

Ken Ring skänker en julklapp till fansen – och en tanke till världens fattiga – med nya singeln och videon “Poverty” – det andra smakprovet från kommande albumet “Akustiken” som släpps under första kvartalet 2013.

“Poverty” gästas av reggae-sångaren Lutan Fyah från Jamaica och videon till låten spelades in i South Coast Kenya utanför Mombasa, där Ken numera är baserad, i samband med att de två artisterna gjorde ett par spelningar i landet tillsammans.

“Poverty handlar, som hörs på namnet, om fattigdomen i världen och jag ville släppa den på julafton då det är en julklapp från mig till fansen som jag hoppas ska inspirera till att ge gåvor till mer behövande i denna tid då folk är mer inställda på att ge än resten av året. Så många där ute har inte ens mat för dagen och jag ser det hela tiden i Kenya.” säger Ken Ring om tanken bakom låten och videon.

“Poverty” är skriven av Ken Ring, Jesper Welander och Lutan Fyah och Annika Blomfeldt spelar cello på den, precis som på den tidigare singeln “Själen av en vän”. Videon är regisserad av Anthony Skaff.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 28th, 2012

För första gången någonsin i Skandinavien!

Året var 1982, filmen var “Rocky III” och ledmotivet var “Eye of the tiger”. Med denna enda låt skrev Chicagobandet Survivor in sig i rockhistorien för evigt. Men det slutade inte där. Tvärtom fortsatte Survivor att leverera hit efter hit, däribland “I can’t hold back”, “High on you”, “The search is over” och inte minst “Burning heart”, ledmotivet till – just det – “Rocky IV” (1985). De är kort och gott ett av de största AOR-banden någonsin, och nu är tiden äntligen inne för deras långa karriärs första SRF-framträdande. Originalgitarristen Frankie Sullivan håller som vanligt i trådarna och vid hans sida står återigen den klassiske, och fortfarande fantastiske Survivorsångaren Jimi Jamison.

Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg 5-8 juni. Bland övriga band som är klara för festivalen märks bland andra Kiss, Rush, Europe, Status Quo, Avantasia, Accept, Saxon, Amon Amarth och Five Finger Death Punch.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 28th, 2012

Den 14 januari kommer irländska The Script till Sverige för att medverka i Idrottsgalan.

I september släppte de sitt tredje album ”#3” som har haft stora framgångar inte minst på Spotify-listan där de låg etta tre veckor i rad. Singeln ”Hall of Fame” feat. will.i.am, som har varit en av höstens största hits, har även den haft stora framgångar här i Sverige, både på Spotify och i radio.

The Script besökte senast Sverige 2009 för en utsåld konsert på Nalen. Bandet är efterlängtat av sina svenska fans och nu kommer de äntligen tillbaka, den 14 januari medverkar de på Idrottsgalan som direktsänds från Ericsson Globe i Stockholm.

2008 äntrade The Script musikscenen med sitt självbetitlade debutalbum. Ett album som gick rakt in på både engelska och irländska albumlistans förstaplats. Sedan dess har de haft en lång rad framgångsrika singlar bl. a. ”Breakeven”, The Man Who Can’t Be Moved”, ”We Cry” och ”For The First Time”

The Script består av Danny O’Donaghue (sång) Mark Sheehan (gitarr, produktion) och Glen Power (trummor).

...