Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

Foto: KK+TF, Klara Källström and Thobias Fäldt

Mariam The Believers nya singel “Blood Donation” släpptes i veckan. Spotify släpper exklusivt ett albumspår per dag 28-30 dec. Albumet släpps mitten av januari.

Uppväxt i en förort till en småstad, aldrig känt att jag har tillhört men inte heller riktigt behövt det, har en svensk mamma född i Östersund och en pappa från Iran som nu bor i Brasilien, varit nummerutropare i en rökig bingohall, är modig men har ibland tvivlat på allt, haft knutor på stämbanden och trott att jag aldrig skulle kunna sjunga igen, åkt transibiriska järnvägen ensam, bott i Beijing, turnerat runt i svenska folkparker när jag var 9 utklädd till mus, städat trappor i Kortedala, växt upp med perserkatter, dubbat tecknad film som barn, gift mig ung, levt nomadliv och turnerat världen över med en trum och sång duo i fyra år på raken, tycker att det intressanta uppstår i mellanrummen, att energin är allt, ibland inte vetat vart jag ska ta vägen men endå alltid hamnat någonstans, men det mesta; musiken, att försöka nå in dit.

Ville börja spela elgitarr så köpte en gräddvit Gibson i New York och startade det här projektet, startade det egna skivbolaget Repeat Until Death för det här är ju det jag tänker hålla på med tills jag dör. Varje nytt kreativt projekt känns som att börja om på nytt men på samma gång är det ju hela tiden dit jag försöker att nå, att nå till kärnan av allt.

Mariam Wallentin

Konsertdatum
16 januari – Landet – Stockholm
19 januari – V-dala Nation – Uppsala
26 januari – Filmfestivalen / Pustervik – Göteborg
14 februari – by:Larm – Oslo
27 februari – Inkonst – Malmö
28 februari – Frost Festival – Köpenhamn

Mer information om Mariam The Believers Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012The-Dream
är tillbaka med sitt efterlängtade fjärde studioalbum Terius Nash: 1977. Bakom produktionen hittar vi The-Dream själv tillsammans med Christopher “Tricky” Stewart och Carlos McKinney.

The-Dream har också skrivit musik åt bland andra Justin Bieber, Beyoncé och Rihanna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

Den 23 december sänder SVT2 en dokumentär om Anna Bergendahl kl. 22:15, ”Från Nyköping till New York”. Två repriseringar är redan nu tablålagda till den 25 december kl. 01:20 samt den 27 december kl. 10:30.

Under 1,5 år har Anna pendlat fram och tillbaka till LA. Det nya albumet är resultatet av ett unikt samarbete mellan Anna och den amerikanska producenten och låtskrivaren Larry Klein. Albumet är skrivet av Anna och Larry Klein tillsammans, med hjälp av ytterligare några låtskrivare, bl. a. Nathan Larson från A-Camp. Det är producerat av Larry och inspelat i anrika Henson Studios i Hollywood.

Man känner igen sig, det är klassisk singer-/songwritermusik av amerikanskt snitt som ger associationer till Tracy Chapman, Emmylou Harris, Norah Jones, Lucinda Williams, men det är ändå helt nytt!

Larry har framför allt gjort sig ett namn som producent för kvinnliga singer-/songwriters av högsta konstnärliga och kommersiella rang: Tracy Chapman, Joni Mitchell, Melody Gardot, Madeleine Peyroux.

”Something To Believe In” släpptes i Sverige, Norge och Finland den 24 oktober.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

Jeepstarrs resa i reggae-världen började redan 1999 i Värmland i form av bandet Ei Saa Peittää. Efter att ha spelat sig fram till en välförtjänt plats i Värmlands hjärta flyttade dom år 2004 till Göteborg.

I Göteborg föddes ett nytt projekt som kallades Snakkas Kapell. Samtidigt som det nya projektet startades träffade Jeepstarr legenden Kapten Röd och även dom började göra musik tillsammans. Ett samarbete som håller i sig än idag. Jeepstarr stod vid kaptenens sida när han skrev hittar som “Stjärnorna Finns Här”.

Efter en resa igenom många olika projekt står äntligen Jeepstarr på egna ben. Först ut från kommande platta är singeln “life” som gästas av Göteborgs egna Seydi Mandoza.

Singeln släpps imorgon den 20 december.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

Den 14 mars kliver internationella superstjärnan Nas upp på Berns scen i Stockholm för en minst sagt efterlängtad Sverigespelning.

Hip-hop-ikonen Nas behöver väl knappast någon närmare presentation. Efter ett antal miljonsäljande album världen över samt ett flertal förstaplaceringar på bland annat Billboards r’n’b-lista kan den amerikanska rapparen idag inte annat än räknas som en av de mest inflytelserika rapartisterna i historien. I somras släppte Nas sitt elfte kritikerrosade studioalbum ”Life Is Good” som bland annat placerade sig som #1 på Billboard 200.

Konsertdatum
14 mars 2013 – Berns, Stockholm

Mer information om Nas Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

I programmet De Vet Du följer vi den svenska musik- och humorgruppen De Vet Du som släppte sin första musikvideo på YouTube under hösten 2011. Idag har bandet över fyra miljoner visningar och de blev nyligen signade av Universal Music.

Året som har gått har bjudit De Vet Du på ett smörgåsbord med framgångar. Senaste singeln Fucka Ur har blivit en hit på radio, har hyllats viralt, och bandet spelar nu inför fullsatta hus runtom i hela Sverige. Gruppen, som har beskrivits som en svensk motsvarighet till Lonely Island där hitlåtar kryddas med humor, består av Lidingökillarna Christopher Martland, Johan Gunterberg, deras kompis TOR samt gruppens DJ, DJ-Hunk. Under hösten har gruppen blivit mer än YouTube-profiler och i programmet får vi nu lära känna killarna när de tar oss med under några hektiska dagar av sitt liv. Bland annat är vi med under inspelningarna av deras sprillans nya video BoyBand där man driver med klassiska pojkband, likt One Direction.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

Sverige älskar Imagine Dragons – det nya fenomenet ligger nu #1 på Spotify med hitsingeln ”Radioactive”. Som om inte det vore nog så ligger nu bandets hyllade EP Continued Silence #3 på Spotifys albumlista. Billboard Magazines Brightest New Stars 2012 har onekligen gått rakt in i svenska folkets hjärta och var dessutom nyligen veckans Smash Hit på NRJ med singeln ”It’s Time”.

Följ med bakom kulisserna till inspelningen av videon till ”Radioactive”:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

Jono Grant och Paavo Siljamäki möttes 1999 på University of Westminister där de båda studerade till ingenjörer och blev snabbt vänner tack vare sin gemensamma kärlek till musik. De började skriva musik ihop och Paavo föreslog att de skulle starta eget skivbolag. Anjunabeats grundades år 2000 och det som främst var avsett som en kanal för duon att nå ut med sin egen musik kom snart att bli en av världens främsta och mest inflytelserika etiketter inom trancemusiken.

Deras första release Anjunabeats – Volume One fick massiv support från stora DJs som Paul Oakenfold, Judge Jules och Paul Van Dyk. Efter ytterligare ett antal EPs och diverse remixar under deras alias First State och Dirt Devils så blev de år 2000 kontaktade av marknadschefen på Warner Home Music, Tony McGuinness, som behövde hjälp med en remix av Chakras ”Home”. De tre bestämde sig för att kalla sig för Above & Beyond och deras remix nådde snabbt förstaplatsen på UK Club Charts. Efter succén så fick Above & Beyond mängder av prestigefyllda remixjobb , däribland Madonnas ”What It Feels Like For A Girl”. Madonna älskade deras version så mycket att hon valde deras version före sin egen till videon regisserad av Guy Ritchie.

Tack vare all uppmärksamhet efter succén så bar det under 2002 av till Tokyo där gruppen gjorde sin DJ-debut inför 8000 besökare tillsammans med Ferry Corsten och Tiësto. Resten är som de säger historia. I dag är de huvudakter på världens största klubbar som Ministry Of Sound i London och Privilege på Ibiza och de spelar flitigt på stora event och festivaler som t ex Trance Energy, Creamfields, Sensation White och Global Gathering . Den 31 December 2007 spelade de inför en miljon nyårsfirare i Rio.

De har hunnit släppa ett 70-tal remixar, ett stort antal EPs och två album, mästerverket Tri-State (2006) och den monumentala Group Therapy (2011). De är den enda akt som vunnit BBC Radio One Essential Mix Of The Year två gånger (2004, 2011) och har sedan 2008 pendlat mellan plats 4 till plats 8 på DJ Mag Top 100. Deras radioshow Trance Around The World (2004-2012) hade 30 miljoner lyssnare i 35 länder varje vecka och ersattes den 5 November i år av Group Therapy Radio.

Above & Beyond skapar musik från hjärtat. Det är skört, det är dansant och bitterljuvt precis som livet självt.

Konsertdatum
1 mars – Münchenbryggeriet – Stockholm

Ner information om Above & Beyonds Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

Hiphopens senaste stjärnskott A$AP Rocky släpper äntligen sitt debutalbum. Hittills har vi fått ta del av den hyllade mixtape som satte Harlem-killen på kartan, men den 11 januari kommer fullängdaren LONG.LIVE.A$AP.

Med på plattan finns senaste singeln “F**kin’ Problems” som gästas av ingen mindre än Drake, 2 Chainz och Kendrick Lamar.

Snacket om A$AP Rocky spred sig som en löpeld på nätet förra året och efter bara två undergroundhittar blev han signad till Polo Grounds Music/RCA Records.

I somras besökte stjärnan Way Out West i Göteborg och var en av festivalens absoluta höjdpunkter. Nyligen gav han sig ut på sin utsålda turné och han kommer dessutom att gästa på Rihannas kommande turné.

Debutalbumet LONG.LIVE.A$AP är producerad av A$AP Rocky och A$AP Yams. Bland gästande producenter hittar vi bl a Danger Mouse, Skrillex och Hit-Boy.

Väntan är snart över, LONG.LIVE.A$AP släpps fredagen den 11 januari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2012

BBC uppger att sångaren Ian Watkins i det brittiska rockbandet Lostprophets har åtalats för att ha planerat sexuella aktiviteter med en flicka under 13 samt innehav och distribution av oanständiga bilder av barn. Rättegången mot den 35-årige musikern påbörjas idag.

Ian Watkins greps tillsammans med två kvinnor, 20 respektive 24 år gamla. Kvinnorna har tidigare flera gånger åtalats för sexbrott. Ingen av de tre beviljades borgen och nya förhandlingar vid en domstol i södra Wales upptas på nyårsafton.

Lostprophets har sålt mer än tre miljoner album över hela världen och låg 2006 etta på den brittiska topplistan med albumet “Liberation Transmission”. Gruppen släppte sitt senaste album, “Weapons”, i april i år.

Lostprophets har uppträtt i Sverige flera gånger, bland annat på Hultsfredsfestivalen 2002 och som förband till Metallica och Slipknot på Ullevi i Göteborg i maj 2004.

...