Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

De flesta band brukar bildas ur ren tristess på diverse college världen över. Att sätta upp en lapp och efterlysa obskyra bandkamrater på skolans anslagstavla är många gånger betydligt viktigare än att närvara på tråkiga meningslösa lektioner. Chicagobandet Maps & Atlases tillhör inte undantagen. Shiraz Dada (bas), Chris Hainey (trummor), Dave Davison (gitarr, sång) och Erin Elders (gitarr) träffades nämligen på precis så sätt när de kom på att de alla var influerade av band som Hella och Don Caballero. Vilket sammanträffande!

På bandets debutplatta “Perch Patchwork”, utgivet på Fatcat, gick de flesta av låtarna i någon slags kryptisk folkton med inslag av ett mer världsomspännande sound som tex Vampire Weekend gjort till sitt varumärke. Det svängde och krystade fram under fyra minuter på plattans nästan samtliga spår och den spontana känslan var att detta var nästa band att inta de större festivalerna inom kort. Bandets andra platta “Beware and Be Grateful” som släpptes i oktober 2012 gjorde oss ännu mer säkra på den saken. Världen tillhör Maps & Atlases!

Förra året spelade bandet inför fulla hus på Debaser i Malmö och Stockholm och nu är det alltså dags igen.

I Malmö ansluter även Cosmonauts!
Skönt monotona Cosmonauts från California låter exakt som ett Velvet Underground för 2000-talet med en dos av den slackermentalitet som tillhörde Stephan Malkmus och bandet Pavement. De släpper sina skivor på den spännande etiketten Burger Records som också ger ut band som Black Lips och Brian Jonestown Massacre. Cosmonauts är en mycket angenäm bekantskap som du vill lära känna mer och mer. Kan bli en riktigt bra fredag det här.

Konsertdatum
20 februari – Debaser Slussen, Stockholm
22 februari – Debaser Malmö, Malmö

Mer information om Maps & Atlases Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

Det är få artister som kommer undan med att göra sprakande eklektiska nästan raveosande spår som innehåller koklocka. Vi kan bara komma på en. Möt Proxy.

På Tigas bolag Turbo Recordings finns det en och annan guldklimp. En av de allra bästa är Proxy. Han kommer från Ryssland, närmare bestämt en liten ort som ligger strax utanför Moskva. Och vad gör han? Rakbladsvass, stenhård electro-rave, såklart.

Proxy har sedan han började dj:a i yngre år klassats som något av ett underbarn. Det tog inte lång tid innan han insåg att han var lika bra på att spela andras musik som att göra sin egen. De tre första släppen kom 2008. När Destroy, Decoy och Dance in the dark nådde klubbarna gick de chockvågor genom electroscenen. Det tog inte lång tid innan det hördes både här och var att Lady Gaga, Justice,Soulwax, Erol Alkan och ett gäng andra celebra namn älskar Proxy.

Efter att nu ha besökt världens alla hetaste klubbar, från brittiska Gatecrasher och Factory, Barcelonas Razzmatazz till Paris Social Club och varenda klubb med självaktning i Berlin och resterande storstäder världen över, är det nu vår tur igen. ”The russian kid” bjuder svettiga och kaosartade dansgolv där precis vad som helst kan hända. Som Turbo Recordings så blygsamt statuerar på sin webb; ”raise your Kalashnikovs and join the Russian revolution that is The Proxy.”

Konsertdatum
28 december – Stockholm – Debaser Medis

Mer information om Proxys Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

Ett framgångsrikt band kommer till slut till en punkt där det enda alternativet är att göra så vacker musik som man förmår. Inga tricks, ingen beräknande attityd, bara skönhet. Det handlar om självförtroende och mod, att våga lägga hjärtat i handen och fråga om man är älskad.

R.E.M. gjorde det på Automatic For the People. Trulig grungerostig altrock blev skimrande singer/songwriter-pop. New Order gjorde det på Technique, skakade slutgiltigt av sig dammet från Joy Division och blev en dansande hitmaskin.

2013 står The Embassy inför oss med sitt tredje album Sweet Sensation. Liksom de ovan nämnda ett band på en stabil grund av en utmejslad egen stil, erfarna och med sin kreativa kraft intakt. Vemodig melodiös danspop med acid, xylofon och vadderade beats. Det självsäkra lugnet och det lätta flytet är nästan skrattretande tillgängligt. Man behöver inte analysera, bara ta emot, lyssna om igen och låta den göra allt lite bättre.

Funky melancholia. För hjärtat i handen bultar lika mycket av bitterhet som eufori. Något underjordiskt som sätts i rörelse, en resonanslåda för det lätta och ljusa som skapar förvandling, förtrollning.

Notera även hur Fredrik Lindson utvecklats till en lyriker i paritet med de vassaste rapparna. Sparsmakad och skarp, ömsom tillbakalutat sarkastisk, ömsom rörande sårbar – alltid ärlig. Två strofer som sätter tonen för Sweet Sensation:

“When tomorrow is too far/ Today is your lucky star.”
“Can I be related too?/ Youre bad, I’m bad/ Bye bye.”

Lars Jämtelid

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

EMI Music Sweden har gjort en del förändringar i sin organisation. Marknadschefen Samuel Arvidsson får nu ta över A&R-avdelningen samtidigt som den tidigare Sony-anställda Lisa Öhman tar över hans jobb.

EMI låter även Cecilia Josefsson ta över rollen som digitalt säljansvarig. Hon ersätter Hampus Winqvist som istället flyttar till Los Angeles för att studera entreprenörskap vid UCLA och satsa på sitt nystartade klockmärke.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

Nu finns Alex Saidacs nya singel “Proud To Be A Problem” ute digitalt! Låten handlar om att bryta ner ideal och att sticka ut från mängden – att vara “proud to be a problem”. Något Alex tydligt visar upp med sin kampanj www.tobeaproblem.com, där man kan styra vilka ideal hon ska slå sönder samt vinna priser.

År 2011 signade Alex med SoFo Records och anrika Island Records UK. Hon släppte samma år debutsingeln “We Shine” som låg på svenska danslistan i 47 veckor. I april i år släpptes uppföljarsingeln “Stay In This Moment” som har spelats mycket både på radio och klubb. Tillsammans med producentduon Holter/Erixon jobbar Alex just nu med sitt kommande album.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

Sveriges största melodifestival för personer med funktionsnedsättning närmar sig! Den 9 februari går festivalen av stapeln. I år deltar artister från tretton kommuner och stadsdelar. Den 14 december presenterades årets finalister och deras låtar i Väsby Centrum.

Målet med Väsby Melodifestival är att skapa ett arrangemang som leder till att så många som möjligt med funktionsnedsättning med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på någon nivå. Därför kommer vi de närmsta åren arbeta med att öka antalet deltävlingar runt om i landet för att skapa fler arenor för framträdande.

Artisterna besökte den 14 december Upplands Väsby och presenterades klockan 15:00 på scenen i Väsby Centrum.

För Upplands Väsbys del tävlar Sanna Raatesalmi som i finalen framför låten Hallelujah.

Övriga tävlande:
Vallentuna, Amanda
Lidingö, Axel Linderholm
Sollentuna, Henrik Hildingsson
Degerfors, Sari Lassila och Veronica Andersson
Håbo, Tony Huovinen
Kungsholmen, Sthlm, Stina Malmberg
Södermalm, Sthlm, Anette Elvung
Ekerö, Marie Kjellin
Sundbyberg, Sara
Järfälla, Gruppen Först till kvarn
Sigtuna, Martin Nilsson
Upplands-Bro, Daniel Odén

Varmt välkomna till finalen i februari!

Final Väsby Melodifestival:
Datum: 9 februari 2013
Tid: 18.30
Plats: Scandic Infra City, Upplands Väsby

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

Rockbandet We Are The Catalyst från Varberg har släppt en ny singel med tillhörande musikvideo. Låten heter “This is Paranoia” och släpptes både gratis och med möjligheten att köpa låten på i-Tunes, Spotify, eMusic etc.

“This is Paranoia” är skriven av “We Are The Catalyst” och producerades och mixades av Kenny Boufadene i Studio Meltdown. We Are The Catalyst bildades i November i år av Catrin Feymark och Kenny Boufadene från Modern Metal-bandet One Without som la ner tidigare i år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

Norlie & KKV har haft ett fantastiskt debutår med tre singlar som nått platina-status samt en fullspäckad vår och sommarturné. Med detta sagt är det heller inte konstigt att duon tilldelades en nominering för årets nykomling på P3-guldgalan där de dessutom uppträder.

Under hösten har duon stängt in sig i studion där dom har jobbat på sitt första album som är i antågande och den 14:e december släpps singeln “NEJ”.

Precis som deras tidigare hits är “NEJ” en singel med en stark refräng och en trallvänlighet som varit signifikativt för ett av årets verkligt stora stjärnskott inom svensk musik.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

Det västsvenska metalbandet One Man Army And The Undead Quartet har beslutat sig för att lägga av. Bandets sångare Johan Lindstrand kommer att fortsätta uppträda tillsammans med återförenade dödsmetallbandet The Crown där han i september 2011 ersatte Jonas Stålhammar.

“Tiden har kommit att säga adjö. Det borde inte komma som en överraskning för någon eftersom det senaste året inte direkt har gynnat One Man Army. Jag känner inte längre lika starkt för bandet som i början. De första 3-4 åren var magiska men tyvärr kunde inte magin vara.”, skriver Johan Lindstrand i ett uttalande.

One Man Army And The Undead Quartet släppte i februari 2011 sitt fjärde och sista album “Skeletons Of Rose Hall” genom tyska Massacre Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2012

Det finska hårdrocksbandet Lordi har skrivit på för tyska AFM Records vilka kommer att släppa gruppens nya album, “To Beast Or Not To Beast”, den 8 mars 2013. Plattan spelades in under hösten vid Wineworld Studio i Nashville, Tennessee, tillsammans med producenten Michael Wagener, känd för sitt arbete med bland andra Metallica och Ozzy Osbourne.

Detta blir Lordis första skivinspelning med bandets nya medlemmar, keyboardisten Hella och trummisen Mana.

Lordi slog igenom på allvar 2006 då de mycket överraskande vann Eurovision Song Contest.

...