Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

Igår onsdag släpptes Bruno Mars efterlängtade andra studioalbum ”Unorthodox Jukebox”.

UNORTHODOX JUKEBOX är den 13 x Grammy- nominerade popstjärnan Bruno Mars andra studioalbum, som släpps i butik den 12 december. ”Unorthodox Jukebox” blir uppföljaren till det mångmiljonsäljande debutalbumet ”Doo-Wops & Hooligans” som släpptes i oktober 2010.

Artisten/låtskrivaren/producenten/musikern Bruno Mars- som sålt över 5 miljoner album och 45 miljoner singlar världen över- är utan tvekan en utav vår tids mest begåvade och övertygande nya artister. Det kritikerrosade debutalbumet ”Doo-Wops & Hooligans” släpptes i oktober 2010 och innehöll en anmärkningsvärd rad av hitsinglar, däribland låtarna ”Just The Way You Are” (12 x Platina), ”Granade” (10 x Platina), & ”The Lazy Song” ( 6 x Platina) .Albumet, som har certifierats 39 x Platina och sålt i över 5 miljoner exemplar världen över, etablerade Bruno Mars som en viktigt del i den moderna pophistorien.

Genom arbetet med det nya albumet har Bruno Mars återigen lyckats att förmedla sitt egna distinktiva sound. Albumet är producerat av den framgångsrika hitmakar-trion ”The Smeezingtons” (Bruno Mars, Philip Lawrence & Ari Levine) som står bakom några av världens största hitlåtar- Cee-Lo Green’s ”F**k You”, Travie McCoy’s ”Billionaire” och K’NAAN’S- “Waving Flag” (som blev ledmotivet för fotbolls VM 2010.) Ytterligare några topproducenter såsom Jeff Bhasker (FUN, Kanye West, Jay-Z) Mark Ronson (Amy Winehouse, Lil Wayne, Black Lips) och Diplo (MIA, Usher) har varit med och deltagit i skapandet av det nya albumet.

Bruno Mars, som sedan i oktober har setts på diverse tidningsomslag, däribland omslaget till Billboard Magazine, kommer i höst att göra en rad högprofilerade TV program. Han kan sedan i slutet av oktober ställa sig i samma led som artistkollegorna Mick Jagger, Justin Timberlake & Elton John, som värd & artist på det legendariska TV programmet ”Saturday Night Live” och för 2 veckor sedan gästade han Nordens största talk show- Skavlan, där han framförde den första officiella singeln ”Locked Out Of Heaven” från nya albumet.

Nästa år beger sig Bruno Mars ut på en världsomfattande turné, för mer information besök www.brunomars.com.

Låtlista:
1) Young Girls
2) Locked Out Of Heaven
3) Gorilla
4) Treasure
5) Moonshine
6) When I Was Your Man
7) Natalie
8) Show Me
9) Money Make Her Smile
10) If I Knew

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

Sex och kriminalitet, blod och eld, monster och mutationer. Vad som låter som en skräckfilm är egentligen bara en samling musikvideos. ”Videos 1995 – 2012” är en härlig box som visar Rammsteins känsla för visioner, oerhörda mod och unika vägran att kompromissa.

Nästan ett decennium efter releasen av den första videon med tillbakablickar, ”Lichtspielhaus” (2003), kommer äntligen en ny, komplett film om bandet. Medan filmklippen visar Rammstein i sin renaste form, har också ny fakta kommit till ytan i bakom kulisserna-materialet från inspelningarna och de många intervjuer med bandmedlemmarna.

En höjdpunkt i videon är klippet “Mein Herz Brennt” och historian bakom den. Redan under fotograferingen började några av bandmedlemmarna att prata om en ”evig video”, ett arbete de skulle jobba med fram tills deras död. Det tog flera försök och två regissörer att få det monumentala arbetet att lyfta från marken. Så, utöver att en av de mest ovanliga filmerna i bandets historia skapades, gjordes också en extra video med Till Lindemann; ett solouppträdande med pianoversionen av ”Mein Herz Brennt”.

“Video 1995 – 2012” finns tillgänglig som digipack-box med 3 DVD-skivor eller 2 Blu-ray-skivor. Samtliga 25 videor, inklusive ”the makings-of”, har uppdaterats. Med denna box presenterar Rammstein sig i all sin prakt: större än livet, större än Hollywood.

Releasedatum: 14 december

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

Johnossi släpper nytt album och turnerar 2013. Första singeln “Gone Forever” får världspremiär i direktsänd TV när Johnossi framför den live på P3 Guld-galan i Göteborg den 19 januari.

Sen debuten 2005 harJohn Engelbert (gitarr, sång) och Ossi Bonde (trummor) hamrat, riffat och svettat sig fram till den absoluta framkanten av svenska rockband. Med det tredje, guldsäljande, albumet “Mavericks” (2010) nådde duon en ny nivå. Albumet belönades med priser på såväl Grammis som P3 Guld och innehöll platinasingeln “What’s The Point” som blev en av 2010 års mest spelade låtar på radio och låg på trackslistan i 25 veckor. Nu, tre år senare, är det dags för uppföljaren.

Det ännu obetitlade fjärde albumet släpps den 20 mars 2013. Albumet spelades in i Riksmixnings-verket studion på Skeppsholmen i Stockholm under hösten 2012 och har producerats och mixats av bandets vapendragare Lasse Mårtén som även producerade “Mavericks”. Nytt i sammanhanget denna gång är att även Björn Yttling (Lykke Li, Shout Out Louds, Peter Bjorn & John m fl) och Pontus Winnberg (Miike Snow m fl) har ett finger med i spelet som exekutiva producenter.

Första singeln “Gone Forever” får världspremiär i direktsänd TV när Johnossi framför den live på P3 Guld-galan i Göteborg den 19 januari.

Så här säger bandet själva om tillkännagivandet av nya albumet.

“Vi är mycket exalterade över att idag meddela att vårt fjärde, än så länge obetitlade, studioalbum är klart. Det har varit ett hektiskt år fullt av spänning, tvivel, kreativitet, ångest och en handfull andra känslor man går igenom när man försöker skapa något meningsfullt. Detta album betyder väldigt mycket för oss. På många sätt känns det som om vi lyckats rensa oss själva från allt som varit, för att sen börja om från början och bygga från grunden igen. 2012 markerar slutet på en era. För världen och för Johnossi. Vi går nu in i en ny era. Vi är mer upplysta och hungrigare än någonsin.”

Johnossi har alltid varit ett beryktat liveband och hyllats för sin kraft och energi på scen. I samband med släppet av nya albumet ger sig bandet ut på Skandinavienturné som inleds den 2 maj i Oslo.

Biljetterna släpps imorgon den 14 December 10.00 via www.eventim.se.

Konsertdatum
02 Maj OSLO Rockefeller
03 Maj GÖTEBORG Trädgårn
04 Maj MALMÖ KB
05 Maj STOCKHOLM Cirkus

I april genomför Johnossi också en turné i Tyskland.

Mer information om Johnossis Sverige-spelningar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

Det populära italienska rockbandet Lacuna Coil har släppt en ny video till låten “End Of Time” vilken du kan se och lyssna till nedan. Videoklippet spelades in den 17 oktober i år tillsammans med den italienska regissören Roberto “Saku” Cinardi som även stått för gruppens tidigare videor “Spellbound” och “I Won’t Tell You”..

“End Of Time” kommer från Lacuna Coils sjätte studioalbum “Dark Adrenaline” vilket släpptes i januari i år genom Century Media Records. Bandet har sedan dess genomfört en längre turné i Nordamerika där de gav konserter över två timmar långa.

Lacuna Coil är ett av de mest framgångsrika italienska banden och har sålt mer än två miljoner skivor över hela världen.

Esclusiva XL. Lacuna Coil – End Of Time from videodrome-XL on Vimeo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

De brittiska hårdrockslegenderna Deep Purple kommer den 26 april 2013 att släppa sitt nittonde studioalbum genom tyska earMUSIC. Gruppen har skrivit musiken till den nya skivan på olika platser i Europa och spelade in plattan i Nashville, Tennessee, tillsammans med den hyllade producenten Bob Ezrin som arbetat med bland andra Kiss och Pink Floyd. Bland de nya låtarna finns “Above And Beyond” som är en hyllning till gruppens avlidne keyboardist Jon Lord.

Titeln på det nya albumet är ännu hemlig.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

Spotify gjorde nyligen en stor sak om att de efter flera år lyckats övertala Metallica att göra sin musik tillgänglig genom musiktjänsten i samband med att det legendariska rockbandet säkrat rättigheterna till all sin musik genom ett nystartat skivbolag.

Nu får Spotify istället kalla handen från den amerikanska superstjärnan Taylor Swifts skivbolag Big Machine Records. De har nämligen beslutat sig för att inte släppa någon ny musik till Spotify. Bolagets vd Scott Borchetta menar att utbetalningarna är för låga.

Kanske visar sig detta vara en vinnande strategi för Taylor Swift och Big Machine Records. Hennes senaste album “Red” klättrade nämligen återigen upp på förstaplatsen på den amerikanska albumlistan och har nu sålt i mer än 2,4 miljoner exemplar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

De brasilianska dödsmetallveteranerna Krisiun släpper nu sin senaste video “The Will To Potency” vilken kan avnjutas nedan. Videoklippet spelades in ute i öknen i New Mexico tillsammans med regissören Tommy Jones när bandet hade en dag ledigt på väg till sin sista spelning i Texas under sin senaste turné genom Nordamerika.

Under tiden bandet spelade in sin video så fick de besök av tre stadsjeepar från den mexikanska gränskontrollen som undrade vad de sysslade med. Så snart poliserna konstaterat vad det handlade om så började de fota bandet med sina iPhone-telefoner och sa att det var första gången de sett ett band ställa upp sin utrustning mitt i öknen.

Låten “The Will To Potency” kommer från Krisiuns åttonde studioalbum, “The Great Execution”, som släpptes i Europa den 31 oktober 2011 genom Century Media Records. För att undvika den komprimerade ljudbilden som många artister visar upp idag så använde sig bandet denna gången endast analog utrustning och analoga instrument vid inspelningen. Skivan spelades in vid Stage One Studio i Tyskland tillsammans med den rutinerade producenten Andy Classen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

Från producentroller med bl.a Parken och en tidig tid av Moder Jords Massiva till det snygga Skweeeandet under olika namn och samarbeten.

Man skulle kunna hävda att denna artist lider av samma kreativa måsten som t.ex Andrew Weatherall och dennes kärlek till bastoner med rötter i då & nu.

Fast nu har RIGAS tagit sitt mod till fånga och ger ut sig själv på svenska men med samma goda smak och känsla för modern dansmusik som pop.

“I väntan på jordens undergång låste Rigas in sig i sin Årstastudio med Grace Jones, Sly & Robbie och ett
John Holm-kassettband. Resultatet heter »Hundra år av Vinter« och det första smakprovet från skivan släpps den 12:e december”
.

Här kommer första livstecknet från RIGAS kommande skiva och då den första på svenska.
Albumet HUNDRA ÅR AV VINTER släpps lagom till våren den 13 Mars och ges ut av Flora & Fauna som också drivs av Henrik Von Euler mannen bakom RIGAS.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

Joseph Payne, tidigare basist i det populära amerikanska dödsmetallbandet Nile och senare i Divine Heresy, greps nyligen av polis i Charlotte, North Carolina, tillsammans med en annan man för att ha distribuerat marijuana i Iredell County. De bägge har anhållits misstänkta för att ha ämnat sälja och leverera marijuana.

Den 28-årige Payne lämnade Divine Heresy i januari 2011 eftersom hans passion för projektet inte varit tillräcklig under en längre period.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

Manchesterduon Hurts rör sig i slutet av 80-talet och har så pass storvulna arrangemang i sin rena, melodiösa synthpop att självaste Ultravox skakar i New Wave-stövlarna. Med sin rena, svartvita estetik och ständiga flörtar till den elektroniska pop som regerade innan grungen slog igenom och kvävde den i rutiga skjortor och otvättat hår har Hurts ett helt eget uttryck.

Hurts är Theo Hutchcraft på sång och Adam Anderson på, ja, resten. Dessa två herrar utgör med sina vattenkammade frisyrer, ros mot asfalt-estetik och saxofonsolos ett klart brott i popmusikens utveckling. När deras debutalbum Happiness kom 2010 så var vi mest och nosade runt i tidigt 80-tal, men Hurts tvingade oss längre fram. Hade det inte varit för att deras musik är så evinnerligt välskriven och rent utsagt bra, så hade det nog inte hållit hela vägen. Som NME så klarsynt skriver i sin recension av debutalbumet så är deras stil förvillande lik Flight Of The Conchords Pet Shop Boys-spoof ”Inner City Pressure”. Men det kvittar.

Hurts är lika mycket ett statement i spellistan som ett guilty pleasure som du inte behöver känna dig särskilt skyldig över alls. De är ren och oförfalskad storslagen och bombastisk melankoli med ett visst mått glädje som skiner igenom molnen emellanåt. Och när de spelade på Berns i Stockholm senast var det bland det bästa som stått på den scenen. Theo kastade rosor till tonårsförälskade unga damer och herrar och de tuffa killarna stod utmed väggarna och såg genuint rörda ut. Däremellan sjöng vi alla med. Nu gör vi det igen.

“Happiness” gick in som # 4 på den brittiska albumlistan med över 25.000 sålda ex, något som gjorde Hurts till det snabbast säljande nya bandet i Storbritannien 2010. De har nu sålt över 2.000.000 skivor över hela världen med fjroton iTunes Topp 10 runt om i världen inklusive # 1s i Tyskland, Schweiz, Österrike och Finland.

Konsertdatum
18 mars – Strand – Stockholm

Mer information om Hurts Sverige-spelning

...