Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

Las Vegas – Hemstad för de sju dödssynderna, Siegfried och Roy, The Killers och inte minst nya rockfenomenet IMAGINE DRAGONS.

Imagine Dragons fick en enorm uppmärksamhet världen över då singeln ”Radioactive” valdes som ledtema för det kritikerrosade actionäventyrsspelet Assassin’s Creed. Sverige är ett av de länder där låten skördat stora framgångar. ”Radioactive” ligger just nu #5 på Spotifys singellistan och bandets EP Continued Silence ligger #7 på Spotifys albumlista. Det är ytterst ovanligt att ett så medialt okänt indierockband når så stora framgångar på Spotify. Detta kan jämföras med att svenska folket nu lyssnar lika mycket på Imagine Dragons som de lyssnar på Rihanna, Swedish House Maffia, Petra Marklund och Så Mycket Bättre-soundtracken.

Billboard Magazine rankar Imagine Dragons som en av 2012’s Brightest New Stars och bandet har även erövrat miljontals hjärtan världen över med den platinasålda singeln ”It’s Time”. Låten har bland annat gått hela vägen upp till plats 22 på Billboard Hot 100 samt topp 5 på Billboard Alternative Songs
Chart och Billboard Rock Songs Chart. ”It’s Time” har även fått fint mottagande av svensk radio och var bland annat veckas Smash Hit på NRJ förra veckan.

Både ”It’s Time” och ”Radioactive” återfinns på bandets hyllade debutalbum Night Visions som släpps fysiskt i februari 2013. Albumet är producerat av bandmedlemmarna själva tillsammans med den engelske hip-hop producenten Alex Da Kid (Eminem, Dr Dre med flera) och Brandon Darner (The Envy Corp).

Den 15 april kommer Imagine Dragons till Debaser Slussen för sin första Sverigespelning någonsin.

Mer information om Imagine Dragons Sverige-spelning

Idag är det premiär för videon till ”Radioactive”:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

Fleetwood Mac, en av rockvärldens mest långlivade, älskade och framgångsrika band, har all anledning att återutge albumet Rumours nästa år, man firar nämligen 35-årsdag för albumet. Rumours etablerade bandet som ett av sjuttiotalets ikoner och har till dags dato sålt över 40 miljoner exemplar sedan släppet 1977.

För att fira albumet kommer nuvarande banduppsättningen, Mick Fleetwood och John McVie, båda originalmedlemmar sedan 1967, samt Lindsey Buckingham och Stevie Nicks, som anslöt sig till bandet 1975, åka på sin första USA-turné sedan 2009.

Rumours släpps i sina omarbetade versioner i Sverige 28 januari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

För Panetoz har alltid den starkaste drivkraften varit att förändra. Det var aldrig pengarna eller attityden som var viktig, att få mest credd i pressen eller det största erkännandet. Det var att göra skillnad.

Alla medlemmarna kommer från förorten, de har alla vuxit upp under relativt knappa omständigheter i bortglömda miljonprogram där politikerna som mest passerar i sina leasade, dyra bilar förbi vägskyltar med stadsdelsnamn som mest förknippas med strul och kanske lite med påflugna, lokala invånare som pratar med annorlunda dialekt och som dessutom mest vill ha saker från en. Saker som fritidsgårdar, aktivitetsstöd, kanske en basketbollplan.

Historien om Panetoz och deras ideella organisation Vägen ut vi unga har berättats förut. Bandet har sett till att dra nytta av den mediala uppmärksamhet de fått, och mycket riktigt blomstrar organisationen. Målet är givetvis att vara rikstäckande. Det är en bit dit, men för de kids som numera har sin tillflykt i Vägen ut vi ungas musikstudior har det räckt ända till månen och tillbaka.

Nu är det snart jul, och landet går in i vintermörker. Kul för många, mindre roligt för en hel del. Hur känns det att leva här just nu, om mamma och/eller pappa sitter i fängelse, eller dricker sig redlös lagom till julhelgen? Eller kanske är så förtvivlat fattig att det inte ens finns pengar till att lyxa till julhelgen med lite extra mat? När knuten i magen växer sig stenhård för att skolkamraten ofrånkomligen kommer att fråga om någon vecka eller två vad man fick i julklapp – och kommer det märkas att man ljuger när man drar till med något, vad som helst, för julklapp fick man inte i år. Och detta i ett land där man drar upp halsduken över ansiktet, mössan ner mot näsroten, axlarna upp mot öronen, allt för att skydda mot kylan. Och ingen ler.

Men lite skillnad kan man göra. Det kan räcka att man får ett leende emot sig på bussen, på tunnelbanan, på trottoaren. Någon som såg en, vem som helst. Ett underverk, det vackraste man kan finna. När du ler mot mig känner jag hur smärtan börjar försvinna.

Så Panetoz drog igång en kampanj för att få folk att le lite mer. Under hashtaggen #leförmig har de bett fansen ladda upp alla sina vackraste le-bilder och så gjorde man en video av detta, som har premiär idag, precis nu, vid lunch dags dato 12-12-12. Eftersom tilltaget blev en sådan succé har man bestämt sig för att fortsätta, och nu kommer istället Panetoz fram till nyår lägga upp en fanbild om dagen på sin facebooksida, med den vackraste leförmig-bilden.

”Vi ser dom, kidsen, vi fattar hur dom kämpar. Vi vill sprida kärlek! Folk är så instängda den här årstiden, man behöver vänliga ansikten omkring sig. Bestäm dig för att le mot någon som du inte känner varje dag, så märker du vilken skillnad du kan göra. Om någon börjar le smittar det! Kom igen Sverige, Le för mig!” säger Pa Modou, en av bandets originalmedlemmar.

Panetoz minialbum Le för mig finns nu på Spotify,och den officiella videon till just Le för mig kan ses nedan likväl som fansens Le för mig-video via Instragrammade bilder.

Panetoz är:
Pa Modou Badjie
Nebuyu Baheru
Johan Hirvi
Njol Ismaile Badjie
Daniel Nzinga

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

Bräkne-Hoby är det lilla, lilla samhället vid kusten i Blekinge. Men det är också namnet på Lars Lindquists nya projekt som startades i början på 2012. Idén föddes när Lars skrev refrängen till Maskinens super-hit “Liv och Död”. Frej Larsson uppmuntrade honom sen till att fortsätta att göra musik på svenska, vilket ledde till starten av projektet Bräkne-Hoby.

Lars har i olika konstellationer skrivit text och musik till åtta originalskivor tidigare. Men nu känner debuten på svenska, singeln “Du Tände Mig”.

Debuten “Du Tände Mig” är ett solklart exempel på hur svensk pop ska låta.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

John Grant följer upp 2010 års albumsuccé med “Queen Of Denmark” med nya fullängdaren “Pale Green Ghosts” (13 mars SWE, Bella Union / Cooperative Music).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

Skräckfestival under Umeå 2014, Shake it Collaborations på queerfestival i Kina och gästspel från Bhutan. Det är tre av satsningarna när Kulturrådet nu fördelar stöd till internationellt kulturutbyte. Sammanlagt fördelas drygt 5,8 miljoner kronor den här omgången.

  • Profilteatern i Umeå står bakom Skräckteaterfestivalen, som är ett omfattande projekt som kulminerar under kulturhuvudstadsåret Umeå 2014.
  • Aa-Yang Ensemble från Bhutan ska turnera i Sverige och hålla workshops i traditionella musikinstrument.
  • Dance/performancegruppen Shake it Collaborations kommer att gästspela vid queerfilmfestivalen i Beijing samt hålla workshops.

Exempel på andra projekt som Kulturrådet nu stöder är bland annat Streetstar som vill vidareutveckla den stora streetdancefestivalen i Fryshuset i Stockholm och Embla dans & teater som står bakom Satellitfestivalen 2013, en dansfestival för barn och unga.

Även Göteborgs dans- och teaterfestival beviljas stöd, liksom den internationella konstbiennalen i Göteborg som den här omgången får ökat stöd av Kulturrådet.

Läs mer

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

Göteborgs-baserade Junip består av Elias Araya (trummor), José González (gitarr/sång) och Tobias Winterkorn (moog/orgel).

Den 24 april 2013 släpper trion sitt andra album som är en uppföljning av det kritikerrosade debutalbumet “Fields” (2010). Junip visar här upp en djärvhet och glädje som omslöt Elias, José och Tobias när de skapade fram det kommande verket.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

Den 7 november släppte Robin Bengtsson singeln “Cross the Universe”, singeln gick direkt upp på en tredje plats på iTunes och puttade ner Så Mycket Bättre-låtar och internationella artister, redan veckan efter placerade han sig på en 16:e plats på SR Digilistan.

Robin Bengtsson har nu ögon på sig från många stora bolag och låten har fått en fantastisk respons från England, Tyskland och USA.

Just nu jobbar Robin med sin EP, som beräknas släppas till våren, under tiden kommer han göra lite spelningar i Sverige och Norge innan vi siktar på en större turné till hösten 2013.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

The Refreshments kommer från och med januari 2013 att bokas av Ninetone Nation.

I samband med förändringen på bokningssidan kommer även Micke Finell att sluta som medlem i The Refreshments. Micke har sedan många år tillbaks drivit sitt produktionsbolag Rock Around The Clock Productions vid sidan av att vara medlem i The Refreshments.

Micke Finell: Jag har tagit beslutet att sluta i The Refreshments då jag kommer lägga mitt engagemang i mitt bolag Rock Around The Clock Productions. Bandet har varit mitt skötebarn sedan starten 1989 så det känns naturligtvis trist att hoppa av efter alla dessa år, men som sagt funkar det inte praktiskt med alla åtaganden jag har i mitt bolag. Jag önskar mina vänner i The Refreshments all lycka i framtiden.

Patrik Frisk: Vi på Ninetone känner oss stolta över vårt kommande samarbete med The Refreshments och har under åren följt bandet med intresse. Vi har med våra egna rötter i rock viljan att förvalta och utveckla The Refreshments och ser med stor entusiasm fram emot 2013.

Årets Rock´n´Roll X-Mas/The Refreshments turné (som 10-års jubilerar i år) med gästerna Nisse Hellberg, Linda Gail Lewis och Sven Zetterberg blir alltså även en tack och avskedsturné för Micke Finell.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2012

OutKast-stjärnan Big Boi är tillbaka med sitt nya efterlängtade studioalbum Vicious Lies and Dangerous Rumors. Albumet följer upp Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty från 2010 som bland annat placerade sig #3 på Billboard 200. Albumet har föregåtts av den uppmärksammade singeln ”Mama Told Me” feat. Kelly Rowland. Andra storheter som gästar Big Boi är Sleepy Brown, Phantogram, T.I., Ludacris, Kid Cudi, Little Dragon, Killer Mike, A$AP Rocky, B.o.B, Wavves, Mouche, Scar, Bosko, Jai Paul, UGK, Big K.R.I.T., Theophilus London, och Tre Luce.

På produktionssidan återfinns Big Boi själv tillsammans med Chris Carmouche, Organized Noize, Royal Flush, Mr. DJ, Arthur McArthur, Bosko, Nathan Williams och Phantogram.

...