Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2012

Vad Metallica är i ”big four” är Kreator i Tysklands ”big three” – de största av landets tre stora thrashband. Kreator debuterade 1985 och album som ”Pleasure to kill” (1986) och ”Extreme aggression” (1989) hör till genrens milstolpar. Under 90-talet blev bandets skivor mer experimentella och genreöverskridande. Återkomsten till thrashen på ”Violent revolution” (2001) hälsades med jubel av fansen och framgångarna har fortsatt med efterföljande släpp, senast 2012 års ”Phantom Antichrist”. 2013 har det blivit dags för Kreator att återvända till SRF efter sex års bortovaro.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2012

I mars nästa år släpper brittiska Depeche Mode sitt trettonde studioalbum på Columbia Records.
”Jag känner mig otroligt glad och nöjd över hur albumet blev” säger Martin Gore. ”Musiken har en liknande känsla och stämning som på Violator och Songs of Fait and Devotion och jag tycker att låtarna på det nya albumet är några av de bästa vi någonsin gjort.”

Albumet innehåller helt nyskrivet material från Martin Gore och Dave Gahan.
“Albumet känns väldigt organiskt och direkt. Det är inte ett bluesalbum men det har definitivt en väldigt själfull känsla. Vi försökte verkligen få in mer element och känsla från live showerna och
uppträdandena redan under inspelningen”
säger Gahan.

Mer information om det kommande albumet samt albumtitel följer inom de närmaste veckorna.

Depeche Mode bildades 1981 och består av Martin Gore, Dave Gahan och Andy ‘Fletch’ Fletcher. Som några av post-punk erans pionjärer har Depeche Mode vuxit till att bli ett av de mest inflytelserika banden i modern tid med mer än 100 miljoner sålda album. Senaste albumet, 2009 års Songs of The Universe, debuterade på första platsen på albumlistan i hela 14 länder och bandets 12 tidigare studioalbum har placerat sig topp 10 i mer än 20 länder inklusive USA och England.

Även Depeche Modes liveuppträdanden och turnéer har hyllats stort och upplevts av miljontals fans under åren. Bara under ”Tour of the Universe” turnén 2009-2010 spelade bandet för nära 3 miljoner fans i mer än 30 länder och blev därmed det första elektroniska bandet som totalt sålde ut en hel stadium turné.

I samband med releasen av Depeche Modes nya album kommer bandet att ge sig ut på europaturné med start i Tel Aviv, Hayarkon Park den 7 maj. Depeche Mode kommer under våren att spela 34 konserter i 25 europeiska länder och kommer till Sverige i slutet av juni för att spela på Peace & Love.
Andra festivaler som är inbokade inkluderar Rock Werchter Festival i Belgien, BBK Festival i Spanien och Optimus Alive Festival i Portugal. Europaturnén avslutas i Minsk i Vitryssland den 29 juli.
Detaljer om den omfattande nordamerikanska turnén följer inom kort.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2012

Peace & Love släpper nu fem svenska akter som alla ligger där i startgroparna med potential att snart brejka stort. Klara är F.O.O.L, Henrik B, Qulinez, Lunde bros och Young Squage. Peace & Love pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Den svenska dansmusiken har exploderat och blivit internationellt känd de senaste åren. Men det finns en hel del andra än de för tillfället mest omskrivna, som bubblar, som älskas av fans över hela världen och som är riktigt bra liveupplevelser. Peace & Love vill lyfta fram dessa.

Klart våra besökare ska få möjlighet att dansa sig svettiga och njuta av några av landets mest spännande artister inom dansscenen, säger presschef Ronny Mattsson.

Dagens släpp:
-F.O.O.L
-Henrik B
-Qulinez
-Lunde bros.
-Young Squage

F.O.O.L (Fuck Our Ordinary Lives) är hård och melodisk elektro från Eskilstuna. Debuten 2009 ”Ashy Diamond Lungs” uppmärksammades stort i danskretsarna och de har gjort framgångsrika spelningar på bland annat Emmaboda och Way Out West.

Henrik B – technoproducent och DJ från Örebro. Har spelat med Tiësto, spelat över hela världen och har släppt alster sedan 1998.

Qulinez kommer från Varberg och spelar elektro house. De uppmärksammades för låten ”Troll”. Steve Angello från Swedish House Mafia har tagit dem under sina vingar och i dagarna släpptes ep:n ”Bamf & Dynamic” på Angellos bolag Size Records.

Lunde bros. är baserade i Stockholm och startade 2009. Deras första remix av låten ”Chase the sun” spelades av stora namn i branschen som Roger Sanchez, Dimitri Vegas och John Dahlbäck.

Young Squage startade sommaren 2011 i Stockholm och inspirationen består av hiphop, electronic, dubstep och house.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2012

Det finska folkmetallbandet Finntroll har gått in i Sonic Pump Studios i Helsinki för att påbörja inspelningen av sitt sjätte studioalbum. Uppföljaren till 2010 års “Nifelvind” väntas släppas genom Century Media Records i slutet av mars 2013.

Finntroll har turnerat intensivt under sin framgångsrika internationella karriär med besök i såväl Europa och Nordamerika som Syd- och Centralamerika.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2012

Första pusselbitarna i den mosaik som ska bli Storsjöyran 2013 är lagda. De består av kanadensiska electropunkarna Crystal Castles och två svenska artister som nått stora internationella framgångar – folkpopduon First Aid Kit och metalkungarna In Flames. Fler artistbokningar och nya spännande programpunkter offentliggörs inom kort. Yran ser fram emot den bästa sommaren någonsin!

Crystal Castles (CA). C
rystal Castles förkroppsligar 10-talets estetik och attityd inom den elektroniska musiken. Den kanadensiska duons sanslösa mix av punkigt aggressiv electro och basmullrande dansmusik har tagit världen med storm. Sångerskan Alice Glass är med sin karisma och dödsföraktande utspel på scen en samtidens Iggy Pop. Ett generationsdefinierande band.

Ethan Kath och Alice Glass bildade Crystal Castles i Toronto 2004. Efter en lång rad singlar och EPs som gav bandet ett namn i den digitala världen kom 2008 det självbetitlade debutalbumet.

Två år senare kom uppföljaren “II”, som med singeln “Not In Love”, som gästades av The Cures Robert Smith och som blev deras breda genombrott. Crystal Castles gick från att vara ett hippt undergroundnamn som respektlöst lekte med popkuturella symboler till att bli ikoner i egen rätt.

Deras på samma gång kompromisslöst stenhårda och mäktigt upplyftande musik har tagit dem jorden runt flera varv. Crystal Castles är givna dragplåster på de största festivalerna i världen, som Coachella, Glastonbury. Reading och Leeds.

I november 2012 släpptes Crystal Castels tredje album “III”.

In Flames. 
Med nära tre miljoner sålda album är In Flames inte bara vår stora metalexport utan också ett av Sveriges största band alla kategorier. Anders Fridén och hans mannar har sedan det tidiga nittiotalet pressat sina genregränser framåt samtidigt som de gjort stora kommersiella landvinningar.

Turnéerna världen över har avlöst varandra och de har delat scen med band som Slayer, Iron Maiden och Megadeth. Grupper som gått från att vara deras förebilder till att betraktas som likar.

När In Flames 2011 släppte sitt tionde album “Songs Of A Playground Fading” var det ett band på toppen av sin förmåga som presenterade ännu ett fantastiskt starkt album där vitaliteten och experimentlustan imponerade. I sommar gör In Flames endast tre svenska spelningar, varav den på Storsjöyran är en.

First Aid Kit
. Johanna och Klara Söderberg resa från det första trevande låtskrivandet i barndomshemmet i Svedmyra till inspelningen av det globalt framgångsrika albumet i “The Lions Roar” i USA är senaste årens finaste framgångssaga.

Debuten, EPn “Drunken Trees” släpptes av The Knifes bolag Rabid Records, men det var först med albumet “The Big Black & the Blue” som det hände saker på allvar. Sedan dess har duon samarbetat såväl med White Stripes Jack White som idolen Conor Oberst. Med andra plattan “The Lions Roar” tog de det stora klivet publikt och nådde framgångar på såväl på de engelska och amerikanska topplistorna som en förstaplacering på Svensktoppen. De har också sålt ut Cirkus i Stockholm flera gånger om.

Förra gången systrarna gästade Yran, 2008, spelade de på festivalens allra minsta scen, Intiman. När de nu kommer tillbaka är det som en av Sveriges stora musikexporter. Det är alltid lika roligt när vi kunnat presentera en lysande begåvning, som sedan upptäcks av den stora publiken.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2012

Nilla Nielsen fortsätter sin tradition med julklappar till sina fans. Förra året var det en egen mobil-app och i år kan man ladda ner Nillas alldeles nya singel ”Let Me Shine For You” gratis från Nillas hemsida.

Fr o m den 12 december kan man ladda ner singeln från Nillas hemsida, men redan nu kan man förhandslyssna på låten på Nilla-appen. Senare i veckan kommer den även på iTunes, Spotify osv.

Let Me Shine For You
Text & Musik: Nilla Nielsen
Producent: Nilla Nielsen
Sång, keyboard: Nilla Nielsen

Nilla Nielsen, är en sångerska, låtskrivare och musikproducent från Helsingborg, som tidigare gett ut 5 album samt en rad singlar och musikvideos. Nilla har även medverkat på andra artisters skivor (Dan Hylander, Janne Bark, Nils Erikson, Roger Pontare).

Nilla Nielsens tidigare album: Redemption Sky (2004) Shellshocked (2008), Shadows (2010), Higher Ground (2010), Så nära (2012).

Imorgon den 12 december spelar Nilla Nielsen live på Lussevakan på Musikcafé Kryptan i Helsingborg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2012

Hugh Masekela har sålt miljontals skivor, spelat tillsammans med artister som Paul Simon, U2, Marvin Gaye och Miriam Makeba. Bombino är det nordafrikanska stjärnskottet som i vår släpper ett nytt album producerat av Dan Auerbach från The Black Keys. 13 augusti står Masekela och Bombino på festivalens största scen utanför Operan invigningskvällen.

Konserterna i sin kombination är unikt. Två traditioner och generationer inom världsmusiken, legendaren Masekela och framtidshoppet Bombino, mitt i sommarstockholm med fri entré för alla som vill uppleva en grymt svängig dansant mix av afrikansk musikkultur, jazz och rock, säger Claes Karlsson, konstnärlig ledare för Stockholms Kulturfestival.

Hugh Masekela är en av jazz- och världsmusikens största artistprofiler. Världskänd trumpetare, kompositör, sångare och stark politisk röst med rötterna i Sydafrika. 74-åringen sågs senast i Sverige under Paul Simons Graceland Revival Tour, konserten på Gustav Adolfs torg blir hans första solospelning i Sverige sedan mitten av 90-talet.

Bombino tuaregrockaren från Niger är den nordafrikanska musikens unga stjärnskott. Gitarristen och låtskrivaren blandar tillsammans med sitt band den suggestiva, traditionella tuaregmusiken från Saharas öken, med starka rock- och bluesinfluenser. Han har jämförts med gitarrister som Jimmy Page, John Lee Hooker och Jimi Hendrix och skördat mängder av lovord från internationell media som Rolling Stone och New York Times.

Vad: Stockholms Kulturfestival
När: 13–18 augusti
Var: Stockholm City, konserterna på Gustav Adolfs torg, GAT
Fri entré!

www.kulturfestivalen.stockholm.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2012

De svenska metalbanden Grand Magus från Stockholm och Enforcer från Arvika kommer i februari att ge sig ut på en Europa-turné tillsammans med det klassiska brittiska heavy metal-bandet Angel Witch. Turnén inleds i Hamburg den 7 februari och avslutas i Rotterdam den 17 februari med åtta konserter däremellan i Tyskland, Österrike, Italien och Schweiz.

Grand Magus släppte i maj i år sitt sjätte studioalbum “The Hunt”.

...