Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2012

Succébandet Hurts är tillbaka – exklusiva konserter klara för London och Berlin.

Hurts – Theo Hutchcraft och Adam Anderson – är just nu i studion för att färdigställa sitt andra album som blir uppföljaren till debutalbumet ”Happiness” från 2010. Det nya albumet släpps våren 2013 och nu är Hurts första livespelningar för nästa år klara i London och Berlin.

Londonspelningen är en del av NME Awards show och kommer att hållas på Heaven torsdag den 7 februari och blir därmed Hurts första spelning i England sedan den 4 november 2011. Berlinspelningen äger rum två dagar senare på Berlins Postbahnhof lördagen den 9 februari.

Hurts debutalbum ”Happiness” klättrade direkt till #4 på Englands topplista och Hurts blev det snabbast säljande nya bandet i England 2010. Hurts har i dagsläget sålt mer än 2 miljoner album världen över och har haft 14 topp 10 iTunes placeringar som inkluderar #1 i Tyskland, Schweiz, Österrike, Finland och Luxemburg.

”Happiness” sålde guld i England och Österrike och 2 x platina i Tyskland och Finland. Bandet sålde över 250 000 biljetter under tidigare turné och nu väntar följande turnédatum 2013:

Februari
Torsdag 7:e – London – Heaven
Lördag 9:e -Berlin – Postbahnhof

Biljetterna till den intima Berlinspelningen är begränsade och kommer endast att vara tillgängliga genom ett utlottningssystem, detta för att ge alla en rättvis chans att köpa biljetter. Ansöker om biljetter gör du genom att gå till Hurts hemsida.

Vinnarna kommer att dras slumpvis torsdag den 6 december och ges då en unik biljettkod samt länk som kommer att ge dem tillgång till att köpa upp till fyra biljetter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2012

Utan tvekan det allra mest önskade bandet till sommarens festival. Slipknot, som fyra år efter att de första gången fick Metaltown att explodera, nu bekräftar att de 2013 återvänder till Sveriges hårdaste festival för en exklusiv spelning.

Sedan dagen då Slipknot presenterade sitt självbetitlade första album har de maskerade amerikanerna etablerat sig som en av världens absolut största, moderna metalakter. Plattan spelade en central roll för den hårda musikens erövringar under 90-talet och har hyllats som en av metalvärldens viktigaste debutskivor någonsin. Deras position har cementerats allt djupare och starkare för varje skivsläpp och uppträdande där efter.

Utöver miljontals sålda album och framgångar som få kunnat mäta sig med, står Slipknot i en klass för sig med sin utmanande uppenbarelse, råa aggressivitet och energi i högkoncentrat. Det var exakt detta vi fick uppleva när bandet 2009 intog Metaltowns största scen för en konsert vi sent kommer att glömma.

Metaltown är extremt stolta över att nu kunna presentera Slipknot för en headline-spelning när festivalen firar sin tionde sommar.

Klara artister:
Slipknot
Korn
Sabaton
Danko Jones
Graveyard
Marduk
Witchcraft
Bombus

www.metaltown.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2012

Svenska americanabandet The Hardships har släppt en singel med samma namn som bandet. Låten är från det kommande debutalbumet som spelades in i Shreveport, Louisiana med namnkunnige Brady Blade (Emmylou Harris, Solomon Burke) som producent. Singelns B-sida är låten Good Wood, en engelsk cover av den finska hiten Hyvää Puuta.

Självbetitlade debutsingeln är en rockdänga som drar tankarna till tidiga Kings of Leon och Neil Young. Låten spelades in helt live och sattes på allra första tagningen. The Hardships sångare Anton Björkenvall kommenterar:

”Singeln är ytterst representativ för oss som band. Den blev precis så punkig, energisk och perfekt som vi hoppades på.”

Som B-sida till singeln släpps låten Good Wood, en engelsk cover på den finska hiten Hyvää Puuta. När Good Wood läcktes ut på Youtube genererade den inom ett par dagar omkring 10 000 visningar. Singeln med tillhörande B-sida finns att hitta på iTunes och Spotify.

The Hardships är ett band med rötter i Haparanda och Kiruna. Bandet uppstod ur sångaren Anton Björkenvalls soloprojekt, han släppte skivan Travel (Bd Pop/Universal) 2009. The Hardships släppte i maj 2012 singeln Whirlwind via skivbolaget 100Songs. Medlemmar ur The Hardships återfinns som kompmusiker i andra band så som Norlie & KKV och Raymond & Maria.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2012

Rapparen Nimo är kanske för många främst känd som Näääks ständige partner-in-crime. Men Nimo har sedan länge bevisat att han är mer än kapabel att stå på egna ben. Hans båda mixtapes “Brush från en annan mush” vol 1 och 2 är svenska mixtape-klassiker och häromåret hade han en sommarhit med reggae-doftande “Gungar fram”. Sedan dess har vi återigen hört honom gästa på flera av singlarna från Näääks senaste album “Mannen utan mask”. Men nu är det till slut dags för Nimo att verkligen visa vad han går för – med det kraftigt uppskjutna och flera gånger omarbetade debutalbumet som fått just titeln “Till slut”.

Albumet gästas av Newkid, Abidaz, Ison & Fille och givetvis Näääk. I producentstolen hittar vi bl.a Matte Caliste, Chapee, Pure P, Jeansbjörn, Skizz och Beatslingers som gett skivan ett modernt sound som passar perfekt till Nimos personliga texter.

“Till slut” släpps på Svenska inspelningar/Universal den 19 december. Under tiden drar Näääk & Nimos turné vidare genom Sverige.

Idag onsdag 5 december bjuder Nimo och kollegan Näääk på en direktsänd livekonsert hos Musikguiden i P3: Session som börjar kl. 20.30.

NÄÄÄK & NIMO PÅ TURNÉ
6/12 Nefertiti, Göteborg
7/12 Nöjespalatset, Katrineholm
15/12 Mariehamn, Åre
11/1 Country Club. Åre
13/1 Ice Nightclub, Sälen

Mer information om Nimos Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2012

Artisten, låtskrivaren och producenten Magnus Bergman släpper nu sin nya julsingel “Decembernatt” vilken han själv skrivit tillsammans med Andreas Bergström.

“En sång om att se ljus istället för mörker. Precis som jag sjunger: “För oss som väntar, för oss som hoppas att någonting stort ska lysa upp det mörker som inom oss bor…”. Att lyfta fram vad julen faktiskt handlar om, nämligen att vi är älskade och det enda som krävs av oss är att vi älskar”.

...