Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 30th, 2012

I september 1973 greps och mördades den populära sångaren Victor Jara utav militärregimen i Chile. Han hittades svårt misshandlad med 44 kulhål i kroppen. Nu, nära 40 år senare, har åtta tidigare officerare åtalats av en domare i Chile. Två av dessa åtalas för mord, övriga för medhjälp till mord. En av de misstänkta lever idag i USA och har efterlysts via Interpol.

I början av 80-talet försökte Lasse Brandeby och Janne Josefsson på lokalradion i Göteborg att ringa militärjuntans ledare Augusto Pinochet för att spela upp Victor Jaras musik. Samtalet kopplades emellertid inte fram till Pinochet själv men en låt spelades upp för en anställd i presidentpalatset.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 29th, 2012

Dave Grohl (Foo Fighters) gör debut som filmregissör med dokumentären ”Sound City” som har premiär på Sundance Filmfestival i januari.

Filmidén uppkom efter att Grohl köpt det legendariska mixerbordet NEVE 8028 från Sound City Studios förra året. Några av de mest banbrytande och odödliga album har spelats in Sound City Studios, från artister som Neil Young, Tom Petty, Guns and Roses, Nirvana, Rage Against the Machine och Metallica. Dave Grohls personliga relation till Sound City började när 1991 då Nirvana spelade in spelade in albumet ”Nevermind”, ett album som förändrade det musikaliska landskapet. Nu kommer äntligen filmen som berättar historien om Sound City Studios.

Tillsammans med dokumentären ”Sound City” så släpps även ett soundtrack med samma namn. Albumet har release den 13 mars och innehåller nyinspelade låtar som Dave Grohl spelat in tillsammans med Paul McCartney, Josh Homme, Trent Reznor, Brad Wilk och Tim Commerford med flera.

Även ett radioprogram har gjorts om Sound City Studios. I nio episoder tar Dave med oss på en musikalisk resa genom årtiondena fram till 2011 då Sound City tvingades läggas ner på grund av att den inte hängde med i konkurrensen med alla digitala studios. Radioprogrammet började att sändas här i Sverige på Bandit i december och håller på fram varje söndag fram tills den 9 februari.

Låtlista:
1. Heaven And All (Robert Levon Been, Dave Grohl, Peter Hayes)

2. Time Slowing Down (Chris Goss, Tim Commerford, Dave Grohl, Brad Wilk)

3. You Can¹t Fix This (Stevie Nicks, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Rami Jaffee)

4. The Man That Never Was (Rick Springfield, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear)

5. Your Wife Is Calling (Lee Ving, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Alain Johannes, Pat Smear)

6. From Can To Can’t (Corey Taylor, Dave Grohl, Rick Nielsen, Scott Reeder)

7. Centipede (Joshua Homme, Chris Goss, Dave Grohl, Alain Johannes)

8. A Trick With No Sleeve (Alain Johannes, Dave Grohl, Joshua Homme)

9. Cut Me Some Slack (Paul McCartney, Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear)

10. Once Upon A Times The End (Dave Grohl, Jessy Greene, Rami Jaffee, Jim Keltner)
11. Mantra (Dave Grohl, Joshua Homme, Trent Reznor)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 28th, 2012

Ken Ring skänker en julklapp till fansen – och en tanke till världens fattiga – med nya singeln och videon “Poverty” – det andra smakprovet från kommande albumet “Akustiken” som släpps under första kvartalet 2013.

“Poverty” gästas av reggae-sångaren Lutan Fyah från Jamaica och videon till låten spelades in i South Coast Kenya utanför Mombasa, där Ken numera är baserad, i samband med att de två artisterna gjorde ett par spelningar i landet tillsammans.

“Poverty handlar, som hörs på namnet, om fattigdomen i världen och jag ville släppa den på julafton då det är en julklapp från mig till fansen som jag hoppas ska inspirera till att ge gåvor till mer behövande i denna tid då folk är mer inställda på att ge än resten av året. Så många där ute har inte ens mat för dagen och jag ser det hela tiden i Kenya.” säger Ken Ring om tanken bakom låten och videon.

“Poverty” är skriven av Ken Ring, Jesper Welander och Lutan Fyah och Annika Blomfeldt spelar cello på den, precis som på den tidigare singeln “Själen av en vän”. Videon är regisserad av Anthony Skaff.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 28th, 2012

För första gången någonsin i Skandinavien!

Året var 1982, filmen var “Rocky III” och ledmotivet var “Eye of the tiger”. Med denna enda låt skrev Chicagobandet Survivor in sig i rockhistorien för evigt. Men det slutade inte där. Tvärtom fortsatte Survivor att leverera hit efter hit, däribland “I can’t hold back”, “High on you”, “The search is over” och inte minst “Burning heart”, ledmotivet till – just det – “Rocky IV” (1985). De är kort och gott ett av de största AOR-banden någonsin, och nu är tiden äntligen inne för deras långa karriärs första SRF-framträdande. Originalgitarristen Frankie Sullivan håller som vanligt i trådarna och vid hans sida står återigen den klassiske, och fortfarande fantastiske Survivorsångaren Jimi Jamison.

Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg 5-8 juni. Bland övriga band som är klara för festivalen märks bland andra Kiss, Rush, Europe, Status Quo, Avantasia, Accept, Saxon, Amon Amarth och Five Finger Death Punch.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 28th, 2012

Den 14 januari kommer irländska The Script till Sverige för att medverka i Idrottsgalan.

I september släppte de sitt tredje album ”#3” som har haft stora framgångar inte minst på Spotify-listan där de låg etta tre veckor i rad. Singeln ”Hall of Fame” feat. will.i.am, som har varit en av höstens största hits, har även den haft stora framgångar här i Sverige, både på Spotify och i radio.

The Script besökte senast Sverige 2009 för en utsåld konsert på Nalen. Bandet är efterlängtat av sina svenska fans och nu kommer de äntligen tillbaka, den 14 januari medverkar de på Idrottsgalan som direktsänds från Ericsson Globe i Stockholm.

2008 äntrade The Script musikscenen med sitt självbetitlade debutalbum. Ett album som gick rakt in på både engelska och irländska albumlistans förstaplats. Sedan dess har de haft en lång rad framgångsrika singlar bl. a. ”Breakeven”, The Man Who Can’t Be Moved”, ”We Cry” och ”For The First Time”

The Script består av Danny O’Donaghue (sång) Mark Sheehan (gitarr, produktion) och Glen Power (trummor).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 27th, 2012

J. Bergmans band Man.Machine.Industry är det senaste tillskottet till nästa års upplaga av Rockstad: Falun. Efter att ha spelat på Sweden Rock 2009 fick gruppen ett skivkontrakt med GMR Music och släppte året därpå sitt tredje album “White Trash Devil”. Nästa album “Lean Back, Relax and Watch The World Burn” kom i april i år och nu får festivalens besökare chansen att avnjuta bandets industridoftande heavy metal på nära håll.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 27th, 2012

Det var på Cirkus allt startade, det var där Melissa Horn på en skolkonsert började drömma om att någon gång komma tillbaka och ha en egen kväll på samma scen.

2011 gjorde Melissa, med tre album i bagaget, 40 utsålda konserter i Skandinavien – varav fyra utsålda kvällar i rad på Cirkus i Stockholm. En av Cirkuskonserterna förevigades på film och har nu klippts ihop med en exklusiv intervju av Jan Gradvall.

Musikspecialen sänds i SVT2 på nyårsdagen den 1 januari klockan 22:30. Programmet finns också tillgängligt på SVT Play.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 25th, 2012

Den amerikanska gitarristen Mike Scaccia, mest känd för sin medverkan i det hyllade industrimetallbandet Ministry avled i lördags den 22 december av en hjärtattack. Han blev 47 år gammal. Mike kollapsade på scenen när han uppträdde med Rigor Mortis på The Rail Club i Fort Worth, Texas, för att fira bandets sångare Bruce Corbitts 50-årsdag.

Ministry gjorde tidigt ett uttalande:
“Michael Ralph Scaccia… Our dearest friend. We love you. We miss you. God rest your precious soul. We cannot fathom this loss.”

Mike Scaccia föddes 1965 i Babylon, New York. Som 18-åring var han med och bildade thrash metal-bandet Rigor Mortis. 1989 blev han tillfrågad av Ministry att delta i deras turné “The Mind Is A Terrible Thing To Taste”. De blev så pass imponerade att de ville ha med honom i bandet på heltid. 1991 lämnade han därför Rigor Mortis och spelade in det platina-säljande succéalbumet “Psalm 69”. Mike spelade med Ministry till 1996 då han lämnade gruppen.

Mike Scaccia efterlevs av sin fru Jenny Rowen Scaccia, med vilken han har två spädbarn, samt sina två äldre döttrar Sarah Scaccia och Taarna Scaccia Hopkins.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 23rd, 2012

Nu mellan jul och nyår kommer vi på Musiknyheter.nu att ta ledigt och kommer därför inte att uppdatera hemsidan annat än möjligtvis mycket sporadiskt. Vi hoppas att ni alla får ett riktigt trevligt julfirande och välkomnar er åter 2013!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 23rd, 2012

För första gången någonsin arrangeras Skånes i särklass största utomhusarrangemang inom house-genren i Malmö. Den 3 augusti 2013 intar Big Slap Tallriken (Pildammsparken, Centrala Malmö). Under nio timmar omvandlas ca 17400 m2 i Pildammsparken till ett enda stort festivalområde. Under denna dag kommer Malmö att gunga till de fantastiska tonerna som levereras av flertalet DJ-stjärnor.

Tanken med Tallriken är att finna en unik plats för denna sorts festival. Tallriken är en 360 graders yta i Pildammsparken, centrala Malmö. Detta är en plats om 17400 m2 som omges av en vacker trädinhägnad.

Under nio timmar (15.00-00.00) kommer Tallriken att omvandlas till ett enda stort festivalområde. Under dessa timmar ska Malmö gunga till toner av den absoluta världseliten inom sin genre. Festival en kommer att presentera en rad olika världs DJ´s som i sin tur ska framföra solospelningar/ back-2-back på olika set-tider.

Preliminära set-tider
14.00-14.30 Opening Act
14.30-15.15
15.20 – 16.15
16.30 – 17.30
17.45 – 18.45
19.00-20.15
20.30-22.00
22.30-00.00 Headline

Presenteras av Kulturbolaget & Öresundsgruppen.

www.bigslap.se

...