Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

Nadia Nair är en ny 24-årig artist från Göteborg som tidigare i november månad släppte sin första singel “Bon Voyage”. Nadia Nair valde redan som 15-åring att satsa på musiken. Hon gav sig iväg till Stockholm men de samarbeten hon gav sig in i blev aldrig något stort. Besviken så återvände hon till hemtrakterna och drog sig undan i ett år. Så småningom träffade hon sommaren 2012 sin musikaliska tvillingsjäl i låtskrivaren och producenten Victor Rådström som tidigare samarbetat med bland andra Miriam Bryant. Resultatet av detta kan ni lyssna till här nedan. En video ska också vara på gång.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

Tänk dig en radio som spelar i ett dammigt fönster på ett landsvägscafé någonstans mitt ute i ingenting. Du vet känslan. Svett, damm, urvattnade pastellfärger, en paj. Du vet precis hur det ser ut på film. Det kan utspela sig nu, det kan ha hänt för 50 år sedan. Saken är den att låten som spelas på den där radion förmodligen är Life från The Avett Brothers senaste skiva och med den får hela bilden liv. Du vet precis hur den låter, du vet precis hur hemtamt det känns.

2011 gjorde The Avett Brothers en svettig och energisk succé på Way Out West . Mitt på blanka dagen spelade de sin banjodrivna folkgrungeblugrassicanapunk så att strängar och stråkar yrde åt alla håll. Vi Vi som stod framför scenen kunde inte göra mycket mer än att skratta, klappa och följa med. Grejen med den här typen av folkmusik är att den får folk att känna samhörighet. Och att sjunga allsång till mästerliga I and Love and You mitt på dagen är definitivt ett sätt att göra det märkte vi då. Därför är vi så glada The Avett Brothers har vägarna förbi Sverige igen.

The Avett Brothers består av bröderna Seth och Scott samt kompisen Bob Crawford , 2007 knöt de även till sig cellisten Jon Kwon som också är känd för att spela tills stråken blir till svinto. De produktiva bröderna Avett har släppt ifrån sig en imponerande mängd skivor under det senaste decenniet. 2008 signades de av American Recordings och de två senaste albumen har den legendariske Rick Rubin producerat. Skivan I and Love and You (2009) hyllades och The Avett Brothers turnerade flitigt bland talkshowscenerna i USA. 11 september i år släpptes bandets nya skiva – The Carpenter en platta som handlar ganska mycket om döden. Den har fått höga betyg av bland andra The Rolling Stone .

Konsertdatum
2 mars – Stockholm – Debaser Medis
3 mars – Malmö – KB

Mer information om The Avett Brothers Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

De fyra Manchester-pojkarna i Egyptian Hip Hop är tillbaka och det med den hyllad debutskivan Good Don’t Sleep. Senast vi hörde från Egyptian Hip Hop var 2010, då var de 17 år och i ryggsäcken hade de utmärkta Hudson Mohawke-producerade EPn Some Reptiles Grew Wings. I år för Egyptian Hip Hop med oss ut på ett polyrytmiskt äventyr.

Vi färdas genom post-apokalyptisk funk, Västafrika, passerar goth pop och vänder vid dystopisk psychadelia. Rytmerna är flytande. Det är on-beat, ibland off-beat. Det blir lite suddigt, lite mörkt, men efter det regnar det glitter. Som diamanter kastade på svart sammet.

Konsertdatum
22 februari – Stockholm – Kärleksdöden / Kägelbanan

Mer information om Egyptian Hip Hops Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

När vi för tre år sedan bultades sönder och samman av ”Gorilla Manor” , ett stämpop-epos som doftade nationalpark försedd med vaxad Dalí-mustasch, var det få som inte gick igång med hela hjärtat fäst på skjortärmen. Det var vildsint men besinnat i en och samma sekund; harmonierna, stämmorna och den drivande pulsen smekte våra örongångar på ett sätt som vi inte visste att vi behövde. Local Natives harpunerade sig rakt in i våra törstande själar och vi har låtit dem stanna där sedan dess.

Nu har det passerat några årstider sedan senast och törsten har åter börjat kännas påtaglig. Men så kom knäckande ”Breakers”, Local Natives första singel från kommande albumet ”Hummingbird” . En sakral stökig hors d’oeuvre som vi alla imundigade oss med konkava läppdrag och ro fyllde sinnet. ”Breakers” har visat att ”Hummingbirds” är det vi önskar oss mest av allt just nu. Inte världsfred. Inte.

Och höstmörkret må kännas tjyvtjockt och svårt att penetrera men vissheten om att med våren kommer Local Natives och de kommer att hitta hit. Till Sverige. Vi kan alltså fläka ut våra flambojanta och livsbejakande karaktärsdrag och härda ut både regn, snö och ångestframkallande nyårsaftnar eftersom vi vet vad som komma skall. Biljettsläppet har inte skett men på kylskåpet har vi redan tejpat fast den imaginära (men snart faktiska) biljetten. Gudarna ska veta att vi påbörjat nedräkningen.

Konsertdatum
20 februari – Göteborg – Pustervik
23 februari – Stockholm – Debaser Medis

Mer information om Local Natives Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

Den unga Stockholmskvartetten Then Comes Silence, som själva kallar sin stil för “skräckmusik”, släpper nu sin andra singel “Death By A Frozen Heart” vilken också åtföljs av en video som du kan se och lyssna till nedan. Den hajpade gruppens första singel låg länge högt upp på studentradiolistorna i landet och spelades dessutom i P3 Rock.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

Det 70-talsdoftande Linköpingsbandet Nocturnal lämnar Östgötaslätten för en 9 dagar lång turné som i december tar dem från Sverige till Finland, Danmark, Tyskland och Tjeckien. Bandet som nyligen avslutat inspelningen av sitt debutalbum, som beräknas släppas under våren 2013 på Gaphals, har hämtat sin tyngd och sitt gung från en svunnen tid där den karaktäristiska sången lämnas stort utrymme att berätta historier om en mörkare värld med magi, häxkonst och mytiska företeelser. Turnén bokas av danska bokningsbolaget Killtown Bookings.

Turnédatum
Fredag d. 14/12: Stockholm – Pussy A-Go-Go Club, Sverige
Lördag d. 15/12: Mariehamn – Dinos Bar, Åland, Finland
Söndag d. 16/12: Malmö – Häng Bar, Sverige
Måndag d. 17/12: Hamburg – Hafenklang, Tyskland
Tisdag d. 18/12: Rostock – Peter Weiss Haus, Tyskland
Onsdag d. 19/12: Leipzig – Zoro, Tyskland
Torsdag d. 20/12: Prague, Tjeckien
Fredag d. 21/12: Berlin – Kastanien Keller, Tyskland
Lördag d. 22/12: Köpenhamn – Ungdomshuset, Danmark

Mer information om Nocturnals Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

Born Gold är den kanadensiska pop-experimentalisten Cecil Frenas (tidigare Gobble Gobble) högenergiska, beat-drivna låtskrivarprojekt. Fångad i en ovanlig dialog mellan framtidslutande elektronisk musik och hårda ljud trollar Born Gold med stammande, urblåsta och hackade gitarriff, oberäkneliga, bubblande brutna synthackord, mousserande trummaskiner och skurar av bearbetad digitalt brus. Och hooks, massor av hooks.

Debutalbumet Little Sleepwalker som släpptes i slutet av oktober har grunden i en allätares beat-universum och plockar musikaliska signifikanter ur techno, kommersiell pop, garage, shoegaze, club rap och house. Resultate är en surrealistik och fänglsande resa som kräver återbesök.

Born Gold har gjort flera uppträdanden med sina nära vänner och musikaliska kollegor Grimes och Purity Rings. I live-kontexten förvandlas hans perkolerande pop till något som liknar en extatisk, surrealistisk och omskakande drömsekvens: bandmedlemmarna konfronterar publiken iklädda masker, smashar ihop spadar använder hockey hjälmar som percussion och drar igång en fest helt olik någon du varit med om förut.

Konsertdatum
8 feb – Debaser Slussen, Stockholm
9 feb – Debaser Malmö, Malmö

Läs mer om Born Golds Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

Robbie Williams är tillbaka! Aktuell med nya hitsingeln ”Candy” och albumet ”Take The Crown” meddelar han nu att han ska ut på sin första turné på sex år. Senast han var här var 2006 då han fyllde Ullevi två gånger om och gjorde två konserter som av många klassas som något av det absolut största och bästa någonsin på Ullevi.

Denna turné är en direkt följd av det otroliga trycket på hans tre konserter i O2 Arena i London förra veckan. 50.000 biljetter såldes på rekordtid, men efterfrågan överträffade tillgången med otroliga 5000%.

Göteborgs-Postens Daniel Claeson var på plats och skrev: “En vitamininjektion från en entertainer som äntligen hittat tillbaka till entertainandet igen.” Claeson ger konserten 4/5 i betyg och menar att Robbie ”håller en tvåtimmars arenashow helt och hållet på sina nygymmade axlar. Han styr den, äger den, uppviglar den, kastar den fram och tillbaka och till sin hjälp har han en räcka dunderhits, ett läckert rockband och en rund scen i mitten med allsköns tingeltangel.”

Läs mer om Robbie Williams Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

Det norska metalbandet God Seed släpper nu sin första video “Alt Liv”. Klippet spelades in i den norska vildmarken tillsammans med producenten Mats Willassen. Låten kommer från gruppens debutalbum, “I Begin”, som släpptes i slutet av oktober genom det ledande oberoende norska skivbolaget Indie Recordings.

God Seed bildades efter att Kristian “Gaahl” Espedahl och Tom Cato “King” Visnes förlorade en rättstvist mot gitarristen Roger “Infernus” Tiegs om rättigheterna till bandnamnet Gorgoroth. Gaahl lämnade bandet redan samma år eftersom han ville dra sig tillbaka från metalmusiken helt men har sedan dess återförenats med övriga medlemmar, däribland den tidigare Dimmu Borgir-keyboardist Geir Bratland.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

Ken Rings hitsingel “Själen av en vän”, som gästas av Million Stylez och hade livepremiär i SVTs “Moreaus med mera” har nu passerat guld status eller motsvarande 20.000 sålda singlar.

“Själen av en vän” är Kens tredje guld-singel och hans första på 13 år. Han har tidigare belönats med guld-singlar för hitsen “Mamma” och “Eld och djupa vatten”, båda från debutalbumet “Vägen tillbaka”.

Ken Ring är snart aktuell med en ny singel som släpps på julafton. Hans kommande album “AkustiKen” släpps under första kvartalet 2013 och gästas av bl.a Marit Bergman och Lutan Fyah.

I fotot från vänster: Johan Lindquist, Martin Brandt, Ken Ring, Christoffer Silverberg, Mikael Wadström.

...