Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2012

2013 blir Metaltowns tionde sommar. Ett jubileum vi firar med att växa från två dagar till en tredagarsfestival. Under 4-5-6 juli öppnar vi portarna till den stad och tillflyktsort vi kallar Metaltown och låter den invaderas av metalfans från hela Europa.

Metaltown 2013
Göteborg 4-5-6 juli

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2012

David Guetta lanserar idag den 28 november sin nya app på Spotify, PLAY GUETTA. Applikationen låter fans ta del av en ny unik ljudupplevelse tillsammans med David Guetta, hans musik och andra fans runt om i världen.

DJ och producenten David Guetta leder en kulturell revolution; klubbkultur. Hans fans har gjort honom till ett fenomen i sociala medier med över 36 miljoner Facebook likes och med nära 7 miljoner följare på Twitter. Under de senaste åren har David Guetta även blivit en av de mest streamade artisterna på Spotify.

David Guetta släppte nyligen en ny version av det hyllade albumet “Nothing But The Beat”. Den nya versionen ”Nothing But The Beat 2.0” innehåller alla hans hits från originalalbumet och med sex nya låtar, bland annat den senaste listettan ”She Wolf (Falling To Pieces)” featuring Sia och den nya singeln ”Just One Last Time” featuring Taped Rai. Idag har ”Nothing But The Beat” sålt över 3 miljoner album och fantastiska 19 miljoner singlar världen över sedan releasen i augusti 2011.

Spana in appen här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2012

De tyska thrash metal-veteranerna Kreator släppte den 9 november den nya singeln “Civilization Collapse” och nu kommer också en video för samma låt vilken till största delen handlar om upploppen som ägt rum i Grekland under senare tid. Kreator har denna gång samarbetat med Marios Lolos, ordförande i det grekiska förbundet för journalistiska fotografer. Grekiska fotografer har flera gånger utsatts för polisvåld och Marios själv höll vid ett tillfälle själv på att stryka med i samband med våldsamma polisingripanden.

“Civilization Collapse” kommer från Kreators senaste album, “Phantom Antichrist”, vilket släpptes i början av juni genom Nuclear Blast Records. Skivan spelades in vid Fascination Street Studios i Örebro tillsammans med den rutinerade producenten Jens Bogren.

Kreator avslutade nyligen en längre turné i Nordamerika tillsammans med 80-talslegenderna Accept och turnerar nu i Europa tillsammans med Morbid Angel, Nile och Fueled By Fire.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2012

50 Cent är tillbaka med nya singeln “My Life” från kommande albumet Street King Immortal. Här gästas hip-hop-tungviktaren av inga mindre än Eminem och Adam Levine från Maroon 5. Bakom produktionsspakarna hittar vi denna gång Symbolyc One.

Nu är det premiär för den hypade Rich Lee-regisserade videon till “My Life”. Inspelningen skedde i Detroit, Michigan och både Eminem och Adam Direll figurerar i videon.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2012

Jimi Hendrix, skulle om han fortfarande varit vid liv, ha fyllt 70 år igår. Hans musik lever vidare och den 5 mars 2013 släpps nya albumet ”People, Hell & Angels” som består av tidigare outgivna studioinspelningar från 1968-1970.

Albumet ”People, Hell & Angels” innehåller 12 ej tidigare utgivna inspelningar som ännu en gång visar att Jimi Hendrix var ett musikaliskt geni. Albumet har sammanställts av Janie Hendrix, Eddie Kramer och John McDermott.

Låtlista
People, Hell & Angels
Earth Blues
Somewhere
Hear My Train A Comin
Bleeding Heart
Baby Let Me Move You
Izabella
Easy Blues
Crash Landing
Inside Out
Hey Gypsy Boy
Mojo Man
Villanova Junction Blues

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2012

The Wiser är en rockduo från Stockholm med rötter i det tidigare bandet Treadstone. Jonas Hermansson och Nisse Westfelt släpper nu sin första singel ”Misery Loves Company” som är skriven ihop med Scott Stevens från The Exies. The Wiser och Scott Stevens fann varandra genom gemensamma vänner under en resa i Los Angeles. Tillbaka i Stockholm höll de kontakt och började skriva låtar tillsammans.

Misery Loves Company skrev vi faktiskt ihop över Skype, vi i studion i Stockholm och han i sin studio i LA. Låten handlar om att man är med någon som man inte står ut med men ändå fortsätter vara med.

Både sound- och låtmässigt är The Wiser hårdare, rakare och enklare än Treadstone.

Att vara en duo skärper sinnena och gör att vi håller oss till kärnan och det essentiella i varje låt.

...