Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2012

Äntligen är det dags för oss att avslöja de första pusselbitarna till Hultsfred 2013, idag välkomnar vi nämligen tre vassa namn inom brittpop och indierock att spela intill Hulingen i sommar.

Brittiska Arctic Monkeys har varit en framgångssaga sedan de fullkomligt körde över oss med I Bet You Look Good On The Dancefloor. Sju år, fyra album och många topplisteplaceringar senare är de fortfarande lika hyllade av både fans och media och har turnérat världen runt flera varv med sin magiska explosivitet som inte lämnar någon konsertbesökare oberörd.

Band of Horses status har vuxit för varje år i Sveriges sen deras briljanta singel The Funeral. Och bandet kan faktisk vara det mest svenska av de nya amerikanska traditionsrockiga banden. Känslan som slår an i deras låtar härstammar visserligen ur den amerikanska historien upptrampad av Americana, Neil Young och finjusterad av Wilco och Fleet Foxes, men någonstans under vägen konverteras Band of Horses till att vara som skapta för den svenska naturens skönhet.

Sist men inte minst välkomnar vi The Flaming Lips psykadeliska ljudlandskap. Bandets konserter är som att följa med Alice på en rundtur i underlandet, en vänlig freakshow där musiken och låtarna visualiseras och formar en ny helhet. I februari 2013 landar The Terror som de följer upp med selektivt utvalda festivaler under sommaren, Hultsfred är självklart en av dom.

Hultsfredsfestivalen har även fått en ny kostym! Ny hemsida lanseras nu på fredag den 30 november.

Hultsfredsfestivalen 2013 äger rum mellan 13-15 juni. Hemsida: www.hultsfredsfestivalen.se

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 27th, 2012

Det svenska metalbandet Memory Garden har skrivit på för Metal Blade Records. Bandet, som bildades i Kumla i Närke redan 1992, har tidigare släppt fyra album och avslutade nyligen inspelningen av ett femte som mixas utav ingen mindre än den rutinerade ljudkonstnären och multiinstrumentalisten Dan Swanö. Skivan, som ännu inte fått en titel, kommer att släppas i början av nästa år.

Memory Garden 2012 är:
Stefan Berglund – Sång
Simon Johansson – Gitarr
Andreas Mäkelä – Gitarr
Johan Fredrikson – Bas
Tom Björn – Trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2012

De stora skivbolagen kritiseras ständigt för att de är giriga och alltför aggressiva i sin kamp mot illegal nedladdning. IFPI förmedlade därför nyligen uppgifter från majorbolagen om hur mycket pengar de lägger ner på att utveckla en ny artist. Totalt handlar det om summor mellan 750 000 och 1,4 miljoner dollar för en artist. Utgiftsposterna fördelar sig i stort enligt följande utan att gå in mer i detalj:

Förskott: $200,000
Inspelning: $200,000 – $300,000
Videor: $50,000 – $300,000
Turnéstöd: $100,000
Marknadsföring: $200,000 – $500,000

Summan varierar något beroende på vilken artist det handlar om. Även de mindre bolagen lägger ut pengar enligt liknande mönster men där är summorna naturligtvis för det mesta något lägre.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2012

Legendariska gitarristen Steve Hackett har bekräftat en världsturné under våren 2013 som landar i Sverige på Nalen i Stockholm den 24 maj. Turnén kallad Genesis Revisited II följer Steves senaste album med samma namn som nyligen släpptes i en begränsad specialutgåva.

Det här är första gången som någon ursprunglig medlem av Genesis turnerar med bandets repertoar enbart från åren 1971 – 1977 och kommer att innehålla låtar som Steve har varit med och skrivit från den perioden, inklusive klassiker som Supper’s Ready, Dancing with the Moonlight Knight och The Musical Box.

Konserten är något av ett avsteg från hans senaste livespelningar och kommer att bli en speciell produktion. Till live-uppställningen tillkommer bland annat Nad Sylvan som vokalist på flertalet låtar. Världsturnén påbörjas i USA i början på mars och når Europa i mitten av april. För alla som någonsin varit ett fan av Genesis är det här en ’måste’-upplevelse.

Konsertdatum:
24 maj 2013 – Nalen, Stockholm

Mer information om Steve Hacketts Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2012

Det är nu snart tre år sedan Shout Out Louds släppte sitt senaste album “Work”. Alldeles nyss delade bandet med sig av sin nya singel “Blue Ice” – inte bara som en free download eller stream – utan visar även att det går att göra en “vinylsingel” av is att spela på en vanlig vinylspelare!

Via en form gjuts / fryses vatten i frysboxen i minst 6 timmar och är sen redo att spelas. För säkerhets skull uppmanas man bara spela den en gång… Bandet har tillverkat endast tio stycken exklusiva boxar varav musiksiten PSL har fått tag på ett exemplar. Se här när PSL testar att göra ett ex av isvinylen.

På Shout Out Louds hemsida finns det chans för ett fan att vinna ett ex av denna box. Låten “Blue Ice” finns även tillgänglig på iTunes och Spotify från den 28 november och är hämtad från bandets kommande album som släpps i början av nästa år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2012

”Push the Sky Away” är ett naturalistiskt album som med en subtil skönhet bygger på moderna myter och nutida kulturella referenser. Nick Cave skapade albumet under ett års tid där han hämtade inspiration från det liv han observerat från sitt hus vid havet. Låtarna tog form genom noteringar i en anspråkslös anteckningsbok. Boken blev en värdefull artefakt i skapandet, men internets digitala uppslagsverk var en minst lika viktig ingrediens för Cave. Hur fenomen som Google och Wikipedia förmedlar kuriosa och anekdoter, hur dessa färgar vår historia, och om vad som sedermera hålls som vedertagna sanningar.

”Push the Sky Away” präglas av en vägran att acceptera begränsningar, oavsett om dessa kommer från musikaliska normer eller lyriska förpliktelser.

Albumet, som är producerat av Nick Launay och inspelat på La Fabrique i södra Frankrike, är Nick Cave & The Bad Seeds femtonde studioalbum.

”Push The Sky Away” släpps 18 februari på CD/Limiterad CD+DVD/LP/digitalt.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2012

Five Finger Death Punch från Los Angeles är ett av de absolut hetaste banden just nu i den våg av modern och attitydstinn amerikansk metal som sveper över Europa. Bandets tre album – ”The way of the fist” (2007), ”War is the answer” (2009) och ”American capitalist” (2011) – har samtliga sålt guld i hemlandet, det vill säga mer än 500 000 sålda exemplar. Låtar som ”Under and over it”, ”Far from home”, ”Remember everything” och ”Coming down” har också blivit hitsinglar. Five Finger Death Punch har tidigare utvidgat segertåget till Europa på festivaler som Download och nu är turen alltså kommen till SRF. Detta blir bandets enda spelning i Sverige i sommar!

...