Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2012

Nu på tisdag inleder metalbandet Sabaton från Falun sin största Sverige-turné hittills på KB i Malmö tillsammans med Raubtier och Dynazty. Flera av spelningarna är utsålda men det finns biljetter kvar i bland annat Kalmar, Umeå, Lund och Örebro.

Efter ett antal konserter i Finland, Sverige och Norge så kommer Sabaton att ta ledig över jul och nyår innan det bär av till Australien i mitten av januari för tre konserter, två av dessa tillsammans med finska Nightwish. Därefter gör Sabaton ett antal utvalda konserter i USA i samband med kryssningsfestivalen 70 000 Tons of Metal i Karibien. I mars är det sedan dags för en turné i Östeuropa och Baltikum.

Sabaton bytte i våras ut större delen av bandet mot nya medlemmar. De sparkade bandmedlemmarna har sedan dess startat ett nytt band under namnet Civil War.

Turnédatum
27 nov Kulturbolaget, Malmö
28 nov Palace, Kalmar
29 nov Idrottshallen, Karlskrona
30 nov Huskvarna Folkets Park, Jönköping
1 dec Louis De Geer, Norrköping
4 dec Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala
5 dec Stadshuset, Sundsvall
7 dec Norrmalmia, Piteå
8 dec Idunteatern Folkets Hus, Umeå
12 dec Garden Konsert & Kongress, Linköping
13 dec Mejeriet, Lund
14 dec Ekebo, Ängelholm
15 dec Conventum, Örebro
22 dec Nöjesfabriken, Karlstad

Mer information om Sabatons Sverige-turné

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 24th, 2012

Det konstnärliga kollektivet Caligolas syfte var från början att nå en högre nivå av kreativt uttryck. Med debutalbumet Back To Earth som släpptes i våras lyckades de genomföra detta. Nu utmanar Caligola igen och med nya singeln ”Smash Dem Brains In” står de upp för sitt engagemang i antirasismen.

I samband med debutalbumet Back To Earth beskrevs Caligola som ett helt strålande musikaliskt möte. På nya EP:n Back To Earth ”Resurrection” utforskas fler musikaliska stilar och influenser från electro-musiken. Med första singeln Smash Dem Brains In som är en cover på legendariska Linton Kwesi Johnson’s låt Fight Dem Back tar Caligola ett tydligt steg mot det antifascistiska och det antirasistiska. Smash Dem Brains In har blivit ett signum för hur Caligola positionerar sig just nu. Linton Kwesi Johnson är en brittiska poet och reggaeartist känd för sina politiska texter som tar upp allt från polisbrutalitet till rasism. Hans poesi är skriven på jamaicanska patois ofta ackompanjerad av dubmusik.

”Vi har gillat Lintons musik länge och det är en tidslös låt och ett tidslöst ämne” säger Björn Dixgård.

Caligola är kända för sina konstnärliga möten och nya EP:n innehåller bland annat samarbeten med den amerikanska hyllande DJ Vaski & den svenska rap-artisten Lazee. För största delen av produktionen står återigen Masse Salazar tillsammans med sin bror Salla Salazar vilket man tydligt hör i låtar som till exempel Boom Boom och Rising Sun.

Natty Silver, mest känd för hans liveframträdanden och hans sång på flertalet låtar på debutalbumet, har tillsammans med Masse Salazar skrivit klubb-spåret Boom Boom och sjunger på ett flertal låtar.

Back To Earth ”Resurrection” släpps den 7 december 2012.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2012

Med eviga körer av beundran som ekar utan tendens att klinga av har Meshuggah fått se sin musik dissikeras av helyllefans och tröstlösa journos. I en lika evig tävlan tömmer de bägaren på superlativ om och om igen. I ett centrum som alltid har rört sig framåt med största trolöshet mot musiken själv står Meshuggah och bryr sig mer om vart de ska ta vägen nu än vad några rader av stelnat bläck på papper vittnar om. Det är så deras modus operandi har varit sedan begynnelsen. Det är så det kommer att förbli.

När detta skrivs har Meshuggah existerat i en eller annan form i mer än 25 år. Deras vitalitet har levt genom ett nervigt spektrum och där ”Contradictions Collapse” (1991) vältrade sig i jazzdoftande thrash har vi ett kompakt organiskt mörker att vänta oss när ”Koloss” levereras i mars. Där emellan har de laborerat och korsbefruktat olika genrer av den tyngre skolan men istället för att lättsamt filtrera sin egen musik genom någon annans mönster så kanaliserar Meshuggah all sin kraft för att göra musiken till ett signum som endast kan skrivas under av bandet själva. Att det Meshuggah gör är unikt är precis det som gör att fansen fortsätter att strömma till en större klunga.

Jens Kidman, Fredrik Thordendahl, Tomas Haake, Mårten Hagström och Dick Lövgren har alla något som gör att summan blir monumentalt mycket större än de massiva delarna som de redan utgör. Inte sällan har tidningar, fans och musikvetare krönt dem som kungar av allt psykedeliskt, proggigt, experimentellt, jazzigt och inte minst tungt som berört metalgenren. ”Ett av världens viktigaste metalband” enligt både Rolling Stone Magazine och Alternative Press och den akademiska tidsskriften Music Theory Spectrum förärade bandet en djuplodande analys av deras komplexitet. Många ord har gått åt i försök att på ett pricksäkert sätt beskriva hur och varför Meshuggah låter som de gör men det är oftast där det går fel. Ord kan inte beskriva musiken, bara dina öron och hjärna kan tolka tyngden som trycker mot din skalle. Det vet alla deras fans.

När studios idag har den tvivelaktiga förmågan att korrigera små små fel och lägga allt i perfekta rader känns det betryggande att veta att Meshuggah presterar i studio som de gör live – med knivskarp precision och klinisk närvaro. Det ges aldrig tillfälle för fusk. Meshuggah har blivit en brutal väckarklocka med många mil under bältet; bandets turnéer är själva definitionen av arbetsmoral och världsatlasen är en nåldyna med märken för varje blodigt nedslag de gjort.

I mer än tjugo år har de förfinat sin konst, krossande fonogram som öronbedövande konserter, och varje enskilt verk är signerat med alla medlemmars djupa tro på sig och sin musik. Få band har uppvisat ett sådant digert arbete med sin musik. Få band är som Meshuggah. Få skulle kunna vara.

Turnédatum
18 april – Seinäjoki – Rytmikorjaamo
19 april – Pakkahuone – Tampere
20 april – Nosturi – Helsingfors
5 maj – Lille Vega – Köpenhamn
6 maj – Voxhall – Århus
8 maj – Rockefeller – Oslo
9 maj – Cirkus – Stockholm
10 maj – Folkets Hus (Idun) – Umeå

Mer information om Meshuggahs Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2012

Igår, fredagen den 23:e november, släpptes Kartellens album Ånger & Kamp.

Hela processen har präglats av just dessa två ledord, Ånger & Kamp, och ingen beskriver det bättre än Kinesen själv.
“Ånger & Kamp är en musikalisk porträttering av våra livsöden. En både rå och ärlig reflektion av en samtid i våra mest utsatta områden. I allra högsta grad en lektion i Darwinism, narcissism och socialkannibalism. Detta är determinismen i konstform. Ånger och Kamp är berättelsen om förlust, smärta och sorg. Om blod, svett och tårar. Om att resa sig. Om nu eller aldrig och allt eller inget. Ånger & Kamp är hjärta – Sanningen.”
Artister medverkande: Thorsten Flinck, Lani Mo, Syster Sol, Cribbe, Dani M, Myrna, Chrippa (SödraSidan)

Ånger & Kamp har tagits fram av medlemmarna Sebbe Staxx och Leo “Kinesen” Gonzalez tillsammans med producenten Can “Stress” Canatan (Roc Nation) och Patrick “PO” Ohlsson från SoBlue Music.

Första singeln Mina Områden har kommit över fantastiska EN MILJON views på Youtube uppdelat på olika klipp. (ca 610.000 på officiella videon). Mina Områden har bland annat spelats mycket på P3 under hösten och nu har även den stora kommersiella radiostationen The Voice adderat denna stora hit!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2012

Det ofrånkomliga slutet närmar sig. Även om det varit ett ganska långt farväl så förbereder sig TSOOL nu för sina absolut sista spelningar och det definitiva slutet på en 18 årig karriär som ett av Sveriges största rockband. Så här långt har det varit ett fantastisk avslutnings år för bandet, deras senaste album har hyllats både i svensk och engelsk press och recensionerna för spelningarna har varit fantastiska. Nu återstår 8 spelningar innan finalen på Södra Teatern drar igång. Där kommer de att spela alla sina sex album i tur och ordning sex kvällar i rad.

Som en avskedspresent till alla fans släpps EP´n ”Shine on” (There´s another day after tomorrow) med 4 nya låtar med release den 12 december. EP´n släpps på 10” vinyl i en begränsad upplaga samt digitalt.

Till Alla Kära Tsool- fans! :
Eftersom ni vet att The Soundtrack of Our Lives inte hinner med att göra så mycket mer gigs i detta avskeds-år så gick vi in i studion förra helgen under stoj och stim och gjorde klart lite låtar som låg gömda i Tsool -garderoben. Och eftersom vi började med en EP så tyckte vi att det var lämpligt att avsluta med en sådan till. “To The Heroes of This World” är en hyllning till alla ni hjältar som följt och supportat bandet under dom 18 år som fick The Soundtrack of Our Lives till att växa i en fulländning för att slutligen leva ett eget liv i etern och evigheten. Avslutande “Coma Blues” är en skön stänkare där vår Trummis Fredrik Sandsten för första och sista gången tar hand om sången. Det som finns där emellan är lite låtar som vi inte riktigt klarade av att placera in i låtordningen på tidigare plattor…. Så Varsågod! Vi tackar ödmjukast för oss och den tid som varit. Och från oss alla till er alla öskar vi: EN RIKTIGT GOD JUL & EN VÄLDIGT GOD FORTSÄTTNING!! Mvh Fredrik Sandsten, Martin Hederos, Ian Person, Åke Karl Kalle Gustafsson Jerneholm, Björn Olsson, Mattias Bärjed och Ebbot Lundberg

Kommande spelningar:
22 Nov – Karlstad, Scala Teatern,
23 Nov Örebro, Kulturhuset,
24 Nov Västerås Sigurdsgatan 25,
7 Dec Malmö,KB, 8 Dec Halmstad, B&B.
13 Dec Åre, Bygget.
14+15 Dec Göteborg, Pustervik
17 Dec Stockholm, Södra Teatern (Welcome To The Infant Freebase)
18 Dec Stockholm, Södra Teatern (Extended Revelation)
19 Dec Stockholm, Södra Teatern (Behind The Music)
20 Dec Stockholm, Södra Teatern (Origin Vol1.)
21 Dec Stockholm, Södra Teatern (Communion)
22 Dec Stockholm, Södra Teatern (Throw It To The Universe)

Mer information om TSOOL:s avskedsturné

EP Låtlista:
1. TO THE HEROES OF THIS WORLD
2. MASQURADE
3. HEART SING MIND EXPLODING
4. IN MY PLACE 5. COMA BLUES

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2012

Doro, Paradise Lost och Hardline är nu klara för nästa sommars Sweden Rock!

DORO
Hårdrockens okrönta drottning är en av de svenska fansens stående favoriter. Som sångerska i Warlock på 80-talet blev Dorothee ”Doro” Pesch en av Tysklands största hårdrocksstjärnor. Efter fyra klassiska album med nämnda grupp inledde hon sin solokarriär 1989. Sedan dess har Doro, bland mycket annat, släppt elva studioalbum där hon med smärre variationer förblivit traditionell heavy metal trogen. Det senaste, ”Raise your fist” (2012), har som titeln anger en särskilt hög näven i luften-faktor, vilket naturligtvis också gäller Doros konserter.

PARADISE LOST
Paradise Lost har kallats goth metals uppfinnare och är avgjort ett av historiens största melankoliska hårdrocksrockband alla kategorier. De skivdebuterade 1990 och skrev in sig i metalhistorien med verk som ”Gothic” (1991), ”Shades of God” (1992) och storsäljaren ”Draconian times” (1995). I dag upplever de något av en andra storhetstid med inte minst trettonde och senaste albumet ”Tragic idol” (2012). Paradise Lost är även kända för sin stabila lineup – endast undantaget ett antal trummisbyten. Bandet med sångaren Nick Holmes och gitarristen/huvudkompositören Greg Mackintosh i spetsen uppvisar därmed en pondus som bara år av samarbete kan skapa.

HARDLINE
Hardlines debut ”Double eclipse” (1992) är en av de glimrande AOR-diamanterna från det av ”alternativ” rock dominerade 90-talet. Sedan dess har bandet kommit och gått med oregelbundna mellanrum, men i samband med fjärde albumet ”Danger zone” (2012) förkunnade fenomenale sångaren Johnny Gioeli att Hardline nu var här för att stanna. Gioeli har tidigare bevistat SRF med sin nuvarande arbetsgivare Axel Rudi Pell, men detta blir hans SRF-debut med det egna skötebarnet. Med tanke på att detta dessutom är Hardlines första spelning i Sverige någonsin bör detta vara till riktigt stor glädje för många AOR-fans!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2012

I veckan blev det officiellt att Michael Feiner & Caisa kommer tävla i Melodfestivalen 2013 med bidraget ”We’re Still Kids”. Ett första smakprov får vi i duons första singel ”I Do” som släpptes i måndags.

...